Tesko, pogotovu ovih dana ne mozemo biti sigurni da nema barem 1%, na tako sitnu transakciju@alfa
Jel se racuna dodavanje kartice na Paypal?
Ja imam utisak da je PP promenio, i da sada skida u dolarima... i meni je ranije skinuto nesto u evrima, a ove godine za kartice mi je skinuo 1USD tacno.Odmah prvo da pitam nesto, kad sam dodavao Intesinu, 1.5EUR je naplaceno pa vraceno, toliko je naplaceno i ovde ali je naplaceno i 1USD. Dolar je vec vracen, 1.5Eur nije. Zasto je to tako?
1USD je 92.05din skinuto
1.5EUR 178.83din skinuto
Ove cifre tteba da budu vracene, u pitanju je samo rezervacija. Doduse u Intesi bi rezervisali mnogo vise![]()
Sada je mislim potpuno svejedno koja će kartica biti povezana sa PayPal nalogom, ranijih godina nije bilo tako jednostavno. Zbog kupoprodajnog kursa možda je najbolje da bude kartica sa nekim deviznim raćunom.
Bas sam juce dodao Intesa karticu na paypal, u roku od 10 minuta rezervisano tacno 1$, i stornirano tacno 1$.
Da li shvatas da ovo znaci da postoji provizija za placanje u inostranstvu, a tvrdis drugacije nekoliko strana?Ako imas dinare i eure na racunu i stigne naplata u dolarima --> U slučaju da se transakcija načinjena u inostranstvu knjiži po računu u valuti različitoj od EUR, iznos transakcije u referentnoj valuti (EUR) se konvertuje u RSD po prodajnom kursu Banke za devize koji važi na dan knjiženja, a zatim po kupovnom kursu Banke za datu valutu koji važi na dan knjiženja.
PU i ostale nase zvanicne ustanove, koliko znam, ne priznaju takve racune, mora overen iz banke. (skoro nam je trebalo, morao je da bude u banci uplacen).Primer: uplatim račun za porez i onda hoću da odštampam samo tu uplatu; da se vidi TR, poziv na broj, kome i kada sam uplatio (kao što bi se video na uplatnici)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari