Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,649
Poena
48
FAQ:

Novi tarifnik (vazi od okt 2019)


----------

Transakcije/placanja:
- dnevni limit 150.000
- mesecni limit 600.000
Posle probijanja limita pozivom operatera mogu se obaviti transakcije neogranicenog iznosa u roku od 3 sata.


Podizanje na bankomatu:
- dnevni limit: 600.000 (podesiti u aplikaciji)
- mesecni limit 1.000.000
Uve Fredhajm: Otvaramo vrata banke

27. jun 2014. 21:09
Generalni direktor „Telenora“ o novim uslugama: Najsavremenije mobilno bankarstvo u prodavnicama. U ponudirazne vrste kredita


TELENOR banka, koja u drugoj polovini godine otvara vrata klijentima, ponudiće potpuno novu vrstu usluga građanima na srpskom tržištu. Specifičnost ponude biće onlajn mobilno bankarstvo preko najsavremenijih mobilnih uređaja i mreža bankomata na kojima će novac moći ne samo da se podiže, već i deponuje. Usluge će moći da koriste svi građani, bez obzira na to da li im je mobilni telefonu „Telenorovoj“ mreži ili nekoj drugoj. U planu je i da deo„Telenorova“ prodavnica bude iskorišćena za pružanje bankarskih usluga.
Ovako, u razgovoru za „Novosti“ generalni direktor „Telenora“ Uve Fredhajm, najavljuje početak poslovanjaTelenor banke, nove članice„Telenor grupe“, prve prave mobilne i onlajn banke u regionu.

* „Telenor“ je KBC banku kupio pre više od godinu dana, ali i daljene otkrivate tačan dan otvaranja šaltera?
- U tokuje veoma važna transformacija banke i zato želimo da datum otvaranja ostavimo „otvorenim“ još neko vreme. Veoma obiman IT projekat je u toku i sve mora savršeno da funkcioniše u trenutku kada usluge ponudimo građanima. Zato ne možemo da damo konkretan datum, pre nego što budu spremni svi tehnički uslovi za početak rada.

* Koji je profil korisnika usluga nove Telenor banke?
- Možemo samo da govorimo o tome za koje građane je najveća verovatnoća da će biti klijenti naše banke. Pretpostavljamoda će se nekoko koristi pametan telefon, i pri tome je aktivan i na društvenim mrežama, rado opredeliti za onlajn mobilne bankarske usluge. Polazeći od toga, može se očekivati da će mlađi građani najverovatnije biti među našim prvim klijentima. Ambiciozni smo i očekujemo da će se ovaj tip bankarstva brzo proširiti posle predstavljanja prvih usluga i da će veliki broj građana Srbije prihvatiti mobilno i onlajn bankarstvo.
SRBIJA I PAKISTAN

* ZAŠTO ste izabrali Srbiju za Telenor banku, uz onu koju imate samo u Pakistanu?
- „Telenorgrupa“ je geografski prisutnau Evropi i Aziji, i prepoznata je rastuća veza između finansijskih usluga i mobilnih komunikacija.U azijskom regionu finansijske usluge su uglavnom koncentrisane na novčane transfere na ljude koji nemaju bankarski račun, poput slučaja da čovek u Islamabadu šalje novac u „Telenorovu“ radnju u unutrašnjosti Pakistana, gde njegovi roditelji taj novac moguda podignu. Ono što pokrećemo u Evropi, i to upravo u Srbiji je nešto potpuno drugo. Koncentrišemo se na uvođenje onlajn bankarskih usluga, jednostavnih za korišćenje, i iniciramo zaokret sa tradicionalnog bankarstva ka inovativnim mobilnim bankarskim rešenjima.

* Hoćeteli kreditirati svojeklijente?
- Sve opcijesu otvorene i razmatramomogućnosti da ponudimo različite tipove kredita. Sigurno je da neće biti hipotekarnih stambenih kredita. Bićemo okrenuti potrošačkim uslugama, transakcijama i raznim plaćanjima, klijenti će imati otvorene tekuće račune, platnekartice, lak pristup najsavremenijim bankomatima. Ne moguda otkrivam detalje, ali moguda obećam da će mobilno bankarstvo uključivati najnovije inovativne usluge, lake za korišćenje, kojećemo fazno nuditi klijentima.


* Ne plašite se konkurencije?
- Smatram da smo „probudili“ ostale banke da preduzmu slične inicijative koje će obogatiti korisničko iskustvo na pametnim telefonima u Srbiji. Verovatno ćemo videti primere širenja i drugih usluga na pametnim telefonima.

* Kako ocenjujete ovdašnje tržište telekomunikacija?
- Može da se kaže da je telekomunikacionotržište u Srbiji veoma zrelo. Međutim,zaostajemo u korišćenju mreže četvrte generacije, 4G mreže. U Crnoj Gori, na primer, još pre godinu dana smo primenili komercijalnu 4G mrežu. Težište razgovora koji vodimo sa Vladom i regulatornom agencijom je oslobađanje spektra u opsezima 900 i 1.800 megaherca, čimebi se stekli usloviza primenu tehnologije 4G u Srbiji. Za dve godine otkako sam na čelu„Telenora Srbija“, primećuju se pozitivni pomaci, ali je sledeći potezna strani Vlade, ministra telekomunikacija i RATEL-a. Porast kapaciteta mreže dovodi do porasta brzine prenosa podataka, a Srbiji donosi nove investicije, a samim tim i veći bruto domaći proizvod.

40 MILIONA EVRA
* DO sada niste želeli da otkrivate koliko ste platili bankarsku licencu,kupujući KBC banku. Zna li se iznos planiranih investicija?
- U projekat izgradnje i pokretanja banke uloženo je oko 40 miliona evra. Ova investicija uključuje i cenu kupovine banke, finansijsku injekciju dok banka ne postigne pozitivno poslovanje, a potom obezbeđenje savremenih informacioni htehnologija i nabavku najsavremenijih bankomata.
..
 
Poslednja izmena od urednika:

51Pegasi

Flash Drive
Učlanjen(a)
28.10.2011
Poruke
56
Poena
0
Telenor banka, prema informacijama iz cenovnika od 4.8.2014. godine, pruža klijentima dva paketa tekućih računa:

1. Besplatan paket - Tarifni paket 1 (obuhvata račune u više različitih valuta)
Uz otvaranje ovog paketa, obavezno je izdavanje MasterCard kartice, a naknada za izdavanje/reizdavanje kartice iznosi 500 dinara.
Mesečno održavanje: 0 dinara
Cena platnog prometa(elektronski): 25 dinara po nalogu (izvršavanju trajnog naloga) za placanja van banke
Trajni nalog unura banke i za Telenor usluge: bez naknade
Cena SMS notifikacije za odliv po tekućem računu: 5 din za korisnike drugih mreža/SMS, besplatno za telenor korisnike.
Podizanje sredstava na bankomatu druge banke u zemlji: 50 dinara

2. Paket za 300 dinara mesečno - Tarifni paket 2 (obuhvata račune u više različitih valuta)
Uz otvaranje ovog paketa, obavezno je izdavanje MasterCard kartice, a naknada za izdavanje kartice je besplatna, dok naknada za reizdavanje iznosi 200 dinara.
Mesečno održavanje: 300 dinara
Cena platnog prometa (elektronski): 0 dinara po nalogu (izvršavanju trajnog naloga) za placanja van banke
Trajni nalog unura banke i za Telenor usluge: bez naknade
Cena SMS notifikacije za odliv po tekućem računu: 0 din za korisnike drugih mreža/SMS, besplatno za telenor korisnike.
Podizanje sredstava na bankomatu druge banke u zemlji: bez naknade za prvih 5 podizanja u kalendarskom mesecu, nakon toga 50 dinara po podizanju

Za oba paketa - cene usluga platnog prometa u poslovnici
Bezgotovinski prenos : 150 dinara
Opšta uplatnica (plaćanje van banke): 1%, min. 150 dinara, max. 3000 dinara

Za oba paketa - podizanje sredstava u inostranstvu
Podizanje na bankomatu u inostranstvu: 1% (min. 400 dinara)
Podizanje na šalteru u inostranstvu: 1% (min. 600 dinara)

Cene su napisane pream tumačenju aktuelnog cenovnika sa sajta Telenor banke, na kojem možete pogledati i cene ostalih usluga banke.


Šta bi vas motivisalo da postanete klijent Telenor banke?
 
  • Like
Reagovanja: M J

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,649
Poena
48
Poenta je da se placanja vrse elektronski, bez papira. Otud i velika provizija.
 

nemanjabgd84

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
12.12.2007
Poruke
2,242
Poena
83
Ne kapiraju ljudi cemu sluzi ovakva banka. Oni bi da stoje u redu i da cekaju da plate struju, telefon...
 

sh0ne

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poruke
1,097
Poena
36
Ja ne vidim da nude ista bolje od Komercijalne barem sto se online placanja tice. Kod Komercijalne je 200din mesecno odrzavanje a proviziju ne placam preko Web bankinga. Primam SMS o svim promenama na racunu, realizovanim cekovima itd itd.
 

desp

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poruke
8,462
Poena
63
Komercijalna jeste u principu OK, ali može da te za**** samo tako... Npr. da ti blokira devizni račun jer recimo nije neko vreme bilo prometa po njemu (pa treba da se odblokira u nekoj poslovnici). Odeš u inostranstvo, provučeš karticu.... i to je to, provališ da je račun blokiran. :)
Inače, usluge koje ima Telenor banka su po meni kao i kod svake druge, barem za sada. Baš me interesuje hoće li da ponude nešto novo.
 

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,649
Poena
48
Evo novih pojedinosti u vezi Telenor banke u Srbiji:

Telenor banka počinje da radi posle leta

Četvrtak, 21 Avgust 2014 13:44Autor GdeInvestirati/Danas
BEOGRAD

Telenor banka će početi da radi posle leta. To će biti prva potpuno mobilna i onlajn banka u regionu, što znači da će osnovni kanal komunikacije klijenata sa bankom biti preko mobilnih telefona i preko interneta.Takve banke već postoje u centralnoj Evropi, Češkoj, Poljskoj, Zapadnoj Evropi i SAD - kaže u razgovoru za Danas Martin Navratil, predsednik Izvršnog odbora Telenor banke, koja je nastala kada je norveški mobilni operater prošle godine kupio srpsku filijalu belgijske KBC banke, kako bi mogao da uđe na tržište finansijskih usluga.

-Iz ugla klijenta, kako će takva banka funkcionisati?

Imaćemo tekuće račune kojima će klijenti upravljati preko telefona i veoma lako moći da plaćaju. Pošto infrastruktura za sada nije spremna da prihvati mobilne telefone na svakom ćošku, imaćemo i platnu karticu i mrežu bankomata sa dodatnim funkcionalnostima, poput podizanja i deponovanja sredstava, i to ne samo dinara već i evra. Svako ko bude želeo da postane klijent, to može učiniti na sličan način kao kad bi hteo da počne da koristi, recimo, Dropboks. Za to je dovoljno da se registruje, formira korisničko ime i lozinku i može da koristi uslugu. Tako će preko svog mobilnog telefona postati i naš klijent i samo će još svratiti u Telenor banku (bilo koju Telenor prodavnicu) da potpiše dokumenta. Sve ovo će klijent moći da završi veoma jednostavno, sa što je moguće manje papira - ali uz poštovanje regulative. Mnoge banke već imaju mobilne aplikacije.

-Zašto bi neko odabrao Telenor banku?

Naše bankarsko rešenje je veoma drugačije i jedinstveno. Biće potpuno mobilno, što znači da ćete sve usluge moći da dobijete gde god da ste i bilo kad, bez obzira koja usluga vam je potrebna, jer sa Telenor bankom svaka usluga će biti realizovana onlajn. Kod nas neće biti oflajn usluga. Svi procesi će se izvršavati odmah, a neće se samo započinjati odmah, kao što je trenutno slučaj sa većinom banaka. Naš korisnički interfejs će biti toliko jedinstven i napredan, da će omogućiti klijentima da izvrše većinu transakcija u nekoliko koraka.Da li ćete nuditi i zajmove?- Kratak odgovor je da. Ali, naša namera je da napravimo potrošačku banku, orijentisanu ka transakcijama. Sve što je povezano sa transakcionim poslovima će na kraju biti deo naše ponude, ali verovatno ne sve od prvog trenutka.

-Kako će građani obezbeđivati sredstva na svom računu u Telenor banci, ako platu primaju u nekoj drugoj banci?

Građani drže plate u mnogim bankama. Mi bismo bili srećni da primaju plate kod nas, ali to neće biti uslov, jer je uobičajeno u drugim zemljama da ljudi imaju više računa u različitim bankama. Moći će da svoj račun u Telenor banci dopune preko transfera sa svog drugog računa ili će svratiti do bankomata i tu deponovati novac. Mi smo videli da ovde postoji velika potreba za nečim što će biti jednostavno i neće uzimati mnogo vremena, jer ljudi nisu srećni kada moraju da stoje u redovima, da podižu novac u kešu, da idu u menjačnicu da zamene dinare za evre, pa da se vrate nazad u banku da deponuju te evre na račun. Banke i sad imaju onlajn bankarstvo, ali to nisu potpuni digitalni sistemi, već uglavnom procesi inicijacije. Čovek danas može da kupi karte preko interneta ili da rezerviše sobu u hotelu. Ali, u bankarstvu je sve i dalje manje-više oflajn.

-Koje su vam ciljne grupe?

Veoma verovatno je da su ljudi sa pametnim telefonima potencijalni klijenti. Zatim, oni koji cene svoje vreme i ne žele da čekaju u redovima. Nema veze da li je neko klijent Telenora ili MTS-a ili Vipa, svi mogu da postanu klijenti Telenor banke. Tako da nema ograničenja u našoj ponudi, ali veća verovatnoća je da će prvi klijenti biti mlađi ljudi sa pozitivnim stavovima prema tehnologiji.

-Koliki tržišni udeo očekujete?

Mi razmišljamo na veliko. Želimo da budemo najveća i najuspešnija mobilna onlajn banka u Srbiji, a ne samo prva. To znači da kroz par godina hoćemo da budemo prepoznati kao jedan od vodećih provajdera svakodnevnog bankarstva u Srbiji. A to definitivno ne znači broj 10. Jer, u Srbiji se 80 odsto transakcija obavlja u kešu, a u Norveškoj recimo pet odsto. Tih 80 odsto će se smanjivati, tako da postoji ogroman potencijal u elektronskom poslovanju. Drugo, ljudi u Srbiji su vrlo pismeni u smislu digitalnih usluga sa preko 50 odsto populacije na Fejsbuku.

-Telekom Srbija je krenuo vašim koracima i kupuje Dunav banku. Da li ste to očekivali?

Da, očekivali smo da će naš potez motivisati i druge i da će nam se još neko pridružiti. I srećni smo zbog toga, jer samo zdrava konkurencija može doprineti daljem razvoju tržištaRekli ste da ćete koristiti kartice, jer nema infrastrukture za plaćanje telefonom.

-Koliko će vremena proći dok ne budemo mogli da plaćamo telefonom u prodavnici?

Plaćanje u prodavnicama mobilnim telefonom postaće moguće jedino ako se infrastrukturno proširi prihvatanje mobilnih i beskontaktnih transakcija, jer još uvek ne postoji univerzalni sistem koji je široko dostupan. Sada već možete da plaćate svoje račune za struju ili Infostan telefonom. Trenutno je to prilična muka, jer 80 odsto ljudi plaća račune gotovinom. Sa nama ćete svoj račun za struju ili Infostan dobijati na mobilni telefon. Stići će vam iskačuća poruka sa pitanjem da li želite da platite račun. Jedan klik i plaćeno je. Tako da ćete moći da plaćate mobilnim, ali na samom početku nećete moći baš sve. Koliko će se brzo infrastruktura dalje razvijati, to je pitanje za kristalnu kuglu. Ali, zato mi pozdravljamo potez Telekoma Srbije, jer što se više drugih igrača uključi, to će se tržište brže razvijati.
 

Ilion

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
05.04.2014
Poruke
3,482
Poena
0
Poenta je da se placanja vrse elektronski, bez papira. Otud i velika provizija.
Elektronsko plaćanje je valjda jeftinije za korisnika? Tako je bar u drugim bankama na našem tržištu. 50 din najjeftiniji nalog/uplatnica za fl, elektronski npr 25 din, zato što ne praviš gužvu u banci, ne plaćaju radnika, ne troše papir i struju.
Nisam čitao ceo tekst pa možda mi komentar nije na mestu, ali elektronsko plaćanje ne sme da uvećava proviziju za korisnika.

Elem, baš mrzim redove, provizije još više, papire da čuvam nepodnosim. Sve plaćam elektronski, jeftinije i brže. Lakše mi je i da lociram uplatu, uporedim sa prethodnom a ne da brljam po papirima.

Provizije toliko mrzim da sada kada sam prešao na mts uveliko koristim njihov avans, nisu neke pare ali sa uživanjem plaćam račun za nekoliko meseci unapred i naravno elektronski.
Da moram da idem svakog meseca u banku/poštu za 570 din za mix net m i platim 50 din proviziju mislim da bih sigurno prešao na prepaid. Lol: )
 
Poslednja izmena:

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,649
Poena
48
Bice ti oprosteno jer si rekao da nisi procitao nijedan post :).

Sve pise u postovima iznad, a nasa dva posta bice obrisana..
 

Darko1290

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.12.2004
Poruke
6,814
Poena
63
Jel probao neko da otvori račun preko android app? Nema WP aplikacije pa ne mogu da probam...
 

Corvus Corax

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
10,992
Poena
113
Otvorih sinoć preko aplikacije. Može da se bira broj računa. Ali treba da se ode do obližnje Telenor poslovnice kako bi se potpisala dokumentacija.
 

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,649
Poena
48
Moze da se bira broj racuna:
- proizvoljan broj
- broj telefona
- sistemski generisan broj

Svi pocinju sa kodom banke 115.

Danas pokusao sa otvorim racun. Proces je nesto zabagovao na poslednjem koraku i sad ne uspevam da se ulogujem. Ocigledno jos nije ispeglano (ver. 0.9.5)

Corvuse i ostali, kako kod vas?
 
Poslednja izmena:

Darko1290

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.12.2004
Poruke
6,814
Poena
63
Dokopao sam se android telefona pa sam krenuo da se registrujem... Uspesno prosao proces registracije i zvanicno sad stoji ono da trebam do poslovnice da potpisem papire, medjutim nikako mi ne stize konfirmacioni mail od njih... Isao sam i na ono "posalji ponovo" medjutim nista... Neko imao slican problem?

edit: *****ski outlook je njihov mail video kao spam, sve ok sad.
 
Poslednja izmena:

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,649
Poena
48
Nezvanicno, platne kartice i ostale usluge krecu od 10.septembra.
 

Corvus Corax

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
10,992
Poena
113
Danas pokusao sa otvorim racun. Proces je nesto zabagovao na poslednjem koraku i sad ne uspevam da se ulogujem. Ocigledno jos nije ispeglano (ver. 0.9.5)

Corvuse i ostali, kako kod vas?

Kada se završi registracija i potvrdi račun na mail, ne može da se uloguje preko aplikacije unosom PIN-a. Jel misliš na to? Mislim da je to zato što treba da se potpišu papiri kako bi bio aktivan račun i kako bi se koristila aplikacija.
 
Poslednja izmena:

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,649
Poena
48
Tacno tako, provereno preko 063/9005.

Shvatio sam iz tvog posta da se normalno logujes u aplikaciju :).
 

Darko1290

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.12.2004
Poruke
6,814
Poena
63
Hmmm, ima li svrhe ici potpisivati bilo sta pre 10.9 onda?
 

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,649
Poena
48
Rekose da je za izradu kartice potrebno 8 dana.
Tako da nema neke zurbe, ali ipak pre 10.9. potpisati za osnovnu i/ili dodatnu karticu racunajuci vreme izrade.
 

Corvus Corax

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
10,992
Poena
113
Ali za Paket 1 izdaju karticu samo na zahtev, s obzirom da se naplaćuje 500din?
 

Darko1290

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.12.2004
Poruke
6,814
Poena
63
Mislim da sam procitao u opstim uslovima da se svuda kartica izdaje automatski uz otvaranje racuna, s tim sto se ovde placa 500din.

Ja sam svakako za pocetak uzeo taj paket 1, za dalje cemo da vidimo, zavisno od njihove ponude i time kako budem zadovoljan uslugom.

EDIT:

Iz opstih uslova, XIII Platne kartice

2. Banka Klijentu izdaje i uručuje Karticu u skladu sa Ugovorom. Kartica glasi na ime i nije prenosiva. Kartica se izrađuje automatski prilikom otvaranja Računa i Zahtev za otvaranje Računa podrazumeva i Zahtev za izdavanje Kartice.
 
Poslednja izmena:

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,649
Poena
48
Bogami, ja odmah uzeo paket 2.
Odmah da se isprobaju full-scale usluge, pa ce biti il' pukovnik il' pokojnik. ;)
 

rastafarian

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
14.01.2003
Poruke
2,432
Poena
63
yup od 10.09. krece, jos se radi na sistemu pa moze doci do problema negde,tj da zabaguje...
 

Corvus Corax

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
10,992
Poena
113
Da li Paket 1 ima nedozvoljeni minus? Odgovaralo bi mi da ne može da se ode u minus.


I Paket 1 ima besplatno obaveštenje o odlivu novca ukoliko se izveštaj šalje na Telenor broj? U aplikaciji piše "SMS notifikacije o odlivu sa tekućeg računa se naplaćuju 5RSD/SMS", dok na sajtu stoji: "Poruka o odlivu sa tekućeg racuna za korisnike van Telenor mreže se naplaćuje od strane mobilnog operatora" i "5 RSD / SMS Bez PDV-a". Tako da mi nije najjasnije.
 
Poslednja izmena:

rastafarian

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
14.01.2003
Poruke
2,432
Poena
63
Da li Paket 1 ima nedozvoljeni minus? Odgovaralo bi mi da ne može da se ode u minus.


I Paket 1 ima besplatno obaveštenje o odlivu novca ukoliko se izveštaj šalje na Telenor broj? U aplikaciji piše "SMS notifikacije o odlivu sa tekućeg računa se naplaćuju 5RSD/SMS", dok na sajtu stoji: "Poruka o odlivu sa tekućeg racuna za korisnike van Telenor mreže se naplaćuje od strane mobilnog operatora" i "5 RSD / SMS Bez PDV-a". Tako da mi nije najjasnije.Tarifni Paket 1

PARAMETRI PROIZVODA - Otvaranje i održavanje viševalutnog tekućeg računa se ne naplaćuje
- Jedan izvod mesečno je bez naknade, svaki naredni izvod se naplaćuje 200 RSD
- SMS notifikacije o prilivu na tekući račun se ne naplaćuju
- SMS notifikacije o odlivu sa tekućeg računa se naplaćuju 5 RSD/SMS korisnicima van Telenor mreže
- Izdavanje MasterCard osnovne kartice – 500 RSD
- Izdavanje MasterCard dodatne kartice – 500 RSD po kartici
- Podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka: - u zemlji 50 RSD, - u inostranstvu 1% (min. 400 RSD)
- Podizanje gotovine na šalterima drugih banaka u zemlji i inostranstvu 1% min. 600 RSD.
- Eksterna plaćanja u RSD sa računa fizičkih lica na račun pravnog lica u drugoj banci u zemlji 25 RSD.
- Vrsta i visina svih naknada i troškova koje padaju na teret klijenta su promenljive, tako da Banka može kvartalno i to svakog 01.01.; 01.04.; 01.07.; 01.10. da promeni visinu naknada iznad ugovorenog iznosa
 

Corvus Corax

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
10,992
Poena
113
Sećam se da sam video negde precizno navedeno ovo za SMS obaveštenje o odlivu, ali ovo me je zbunilo. Hvala. :)

A nedozvoljeni minus? Nema, ima?
 

Darko1290

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.12.2004
Poruke
6,814
Poena
63
Jel mi se to cini ili imas malo konkretnije informacije od nas obicnih smrtnika? :)

Ako da, da ih ne zovem ujutru za dzabe, jel da idem sutra/prekosutra da potpisem papire ili da cekam 10.9?
 
Vrh Dno