Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko vidim, donji kurs su oborili naniže, tj slabije plaćaju EUR?
Mislim da je razlika između srednjeg i donjeg bila ~0.5 din, sada je > 0.7

@alfa

Jel se racuna dodavanje kartice na Paypal?

Odmah prvo da pitam nesto, kad sam dodavao Intesinu, 1.5EUR je naplaceno pa vraceno, toliko je naplaceno i ovde ali je naplaceno i 1USD. Dolar je vec vracen, 1.5Eur nije. Zasto je to tako?

1USD je 92.05din skinuto
1.5EUR 178.83din skinuto

Da li taj 1.5Eur na tvom računu na PayPal?

Kada se uloguješ na PayPal, da li na kontu stoji 0 ili 1.5Eur?

Aha...

Currency Total
EUR (Primary) €0.00 EUR
USD $0.00 USD

To stoji.

@alfa
Jel se racuna dodavanje kartice na Paypal?
Tesko, pogotovu ovih dana ne mozemo biti sigurni da nema barem 1%, na tako sitnu transakciju :(

Odmah prvo da pitam nesto, kad sam dodavao Intesinu, 1.5EUR je naplaceno pa vraceno, toliko je naplaceno i ovde ali je naplaceno i 1USD. Dolar je vec vracen, 1.5Eur nije. Zasto je to tako?

1USD je 92.05din skinuto
1.5EUR 178.83din skinuto
Ja imam utisak da je PP promenio, i da sada skida u dolarima... i meni je ranije skinuto nesto u evrima, a ove godine za kartice mi je skinuo 1USD tacno.

ZASTO ti skida dinare? :D

Ako je samo dinarski račun, mora da skida dinare :)
To oko registrovanja kartice na PP nikad mi nije bilo jasno šta skidaju sa računa. Mada, poslednji put sam registrovao karticu pre više od godinu ipo, pa sam skroz zaboravio kako je bilo.

Viševalutni je račun no namerno sam ostavio samo dinare na istom da vidim šta će da bude tj šta će da skine. Čudno mi je što je skinuo i EUR i USD, znam da nije tako bilo. Sa druge strane MS je za verifikaciju naloga skinuo 100din :d

Kod Paypala sam ja registrovao pre mesec dana i piše prilikom registracije da se skida 1,5EUR, da bi se proverila kartica koji se sutradan vraća.

Za verifikaciju MS naloga, tu sam se igram sa lokacijom, da sam registrovao i USD gde mi je rezervisao 1 dolar, ali je posle 7 dana nalog neizvršen i storniran, registracija za Srbiju je 100 dinara, isto tako nalog storniran posle 7 dana.

Pp ne skida vec pokusa da skine samo za Srbiju, ali se transakcija posle ukine. Za neke zemlje ne vracaju vec ostane na pp balance, ali kod nas to nije moguce pa se ukida samo (cancel). Zasto je darku 2x skinuo ne znam.
Ove cifre tteba da budu vracene, u pitanju je samo rezervacija. Doduse u Intesi bi rezervisali mnogo vise:)

Za koliko se dobija telenor kartica za placanje od momenta kada podneses zahtev za otvaranje racuna?

I sta me savetujete, da povezem tu Telenor karticu za PP ili da u Intezi otvorim Viza Internet karticu? Ko je bolji?

Kako se pokazao telenor po pitanju obavestenja na sms kada se skida i uplacuje na racun, dali tu uslugu naplacuju?

Mogu li na bankomatu na svom racunu i evre da tovarim?

Hvala

Poslednja izmena:
1. Rok je 15 dana, stiže za 8-10 otprilike. Ali od potpisivanja ugovora u poslovnici, ne od kreiranja online zahteva.

2. Mislim da nema razlike.

3. Na besplatnom paketu je SMS gratis samo za Telenor korisnike. Za isplatu sa računa. Za uplatu je gratis svima. Na paketu sa mesečnim održavanjem od 300din je gratis svima SMS.

4. Možeš.

Sada je mislim potpuno svejedno koja će kartica biti povezana sa PayPal nalogom, ranijih godina nije bilo tako jednostavno. Zbog kupoprodajnog kursa možda je najbolje da bude kartica sa nekim deviznim raćunom.

Sada je mislim potpuno svejedno koja će kartica biti povezana sa PayPal nalogom, ranijih godina nije bilo tako jednostavno. Zbog kupoprodajnog kursa možda je najbolje da bude kartica sa nekim deviznim raćunom.

Ja sam popunio taj online zahtev (dobra fora da se rasterete radnici Telenora).

E sad koliko sam shvatio, po default -u imas otvoren racun u svim valutama USD, RSD, CHF, EUR...

Kada placam na Ebayu nesto kako ce mi vuci pare? Sa dinarskog ili sa euro racuna posto je cena u evrima?

Razumem kada nema nista na deviznom racunu (vrsi se naplata sa racuna na kom imas novac) ali sta se desava kada je i dinarski i euro napunjen a vrsi se placanje u eurima dali sa eu skida?

Poslednja izmena:
Ako imas samo dinare i stigne naplata u eur/usd, radi konverziju u trazenu valutu.

Ako imas dinare i eure na racunu, i stigne naplata u eurima, skida eure bez ikakve konverzije.

Ako imas dinare i eure na racunu i stigne naplata u dolarima --> U slučaju da se transakcija načinjena u inostranstvu knjiži po računu u valuti različitoj od EUR, iznos transakcije u referentnoj valuti (EUR) se konvertuje u RSD po prodajnom kursu Banke za devize koji važi na dan knjiženja, a zatim po kupovnom kursu Banke za datu valutu koji važi na dan knjiženja.

P.S. Da, racun je visevalutni.

Fala to je logicno ali imao sam losa iskustva pre sa bankama , zato pitam.

Iscitao sam temu, ali nisam uspeo da nadjem odgovore :)

Ako neko moze da mi pojasni samo ukratko.

-Otvaranje i vodjenje racuna je besplatno (u onom prvom paketu jer takav mi treba) a naplacuje se provizija za placanje racuna itt ?

-Uplata na racun moze da se vrsi direkt na bankomatu?

-Dobija se master card kartica za placanje i podizanje na bankomatu?

Ako je ovako nesto, meni je taj paket super za sada.

A sta se desava sa app, vidim za sada samo je Android dostupna..

Win 8, WP verzija?

Prva transakcija koju sam obavio iz telenor banke je plaćanje MTS računa :):)

@Teslaboj

1. Tako je, plaća se provizija 25din
2. Može, odlično je osmišljeno.
3. Da.

Inace da, bankomat prima apoene od 50din pa navise, probao da vidim sta se desava, 50, 100, 200 regularno prima, 20 vraca.

hvala za info, jos nisam probao sitnije apoene od 1000.:)

Ne vidim u aplikaciji da li postoji mogućnost štampanja (ili prebacivanja u pdf) samo odrđenih transakcija?
Primer: uplatim račun za porez i onda hoću da odštampam samo tu uplatu; da se vidi TR, poziv na broj, kome i kada sam uplatio (kao što bi se video na uplatnici)

Bas sam juce dodao Intesa karticu na paypal, u roku od 10 minuta rezervisano tacno 1$, i stornirano tacno 1$.

Ako je odmah i bilo stornirano, ne mozes videti koliko je bilo rezervisano u Evrima, zar ne?

Ako imas dinare i eure na racunu i stigne naplata u dolarima --> U slučaju da se transakcija načinjena u inostranstvu knjiži po računu u valuti različitoj od EUR, iznos transakcije u referentnoj valuti (EUR) se konvertuje u RSD po prodajnom kursu Banke za devize koji važi na dan knjiženja, a zatim po kupovnom kursu Banke za datu valutu koji važi na dan knjiženja.
Da li shvatas da ovo znaci da postoji provizija za placanje u inostranstvu, a tvrdis drugacije nekoliko strana? :D
Dodose, ovo je ako NEMA evra na racunu, koliko se secam, kad je Septimus postavio ceo tekst.

Primer: uplatim račun za porez i onda hoću da odštampam samo tu uplatu; da se vidi TR, poziv na broj, kome i kada sam uplatio (kao što bi se video na uplatnici)
PU i ostale nase zvanicne ustanove, koliko znam, ne priznaju takve racune, mora overen iz banke. (skoro nam je trebalo, morao je da bude u banci uplacen).
Notari, barem kod mene u Stari Grad, isto traze iz banke, nikakvo stampanje sa e-bankinga.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno