Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav.

Evo i ja sam danas isao do poslovnice da potpisem ugovor.

Sluzbenici jos uvek nisu bas "usli u stos", ali su ljubazni i trude se da pomognu, sto je jedan veliki plus!

Sa sluzbenicom sam odradio dve probne transakcije, sa njenog na moj racun i obrnuto. Sve je proslo ok. Master Card ocekujem za desetak dana.

Posto sam medju prvima otvorio racun, na poklon sam dobio solju :happy::beer:

Prilozi

• Picture.jpg
    Picture.jpg
    30 KB · Pregleda: 562
Simpaticna solja :D ja za nekih sat vremena iato idem, nadan se da cu i ja jednu dobiti :D

Alfa, napisi jos jedan post u kome stoji tacno sta zelis :), pa da ostale postove u ovoj mini raspravi brisem jer je previse suma na topiku.. (Ili otvori racun, probaj i gasi/zadrzi)

Slazem se. Zanima me kada se karticom (MC) kupuje u EUR i USD (ili bilo kojoj drugoj ne-EUR i ne-RSD valuti) da li ima ikakve provizije. Znaci treba koliko je tacno skinuto na dan knjizenja i koliko je tacno iznos kupovine bio.
Cekam da preleze decije bolesti, tj. da se uhodaju, pa cu otvoriti racun. Ne zurim se da otvorim i probam, jer kao sto rekoh imam stvarno preko 100 kartica u fioci... (vecina su zatvoreni racuni, ali cuvam kartice da bi imao uvid u broj :d)
Ne mogu do Usce/AC, meni je Knez na 5 minuta hoda, bukvalno :)

Danas potpisao ugovor. Sluzbenice vrlo raspolozene, a i same su odusevljenje bankom (valjda konacno mirna savest, msm sto prodaju nesto stvarno dobro :D ) . Nisu imali solju u mom gradu ali mi je rekla da ce me pozvati na mobilni, da pokupim cim stigne.
Rekle su mi i da se banka tek razvija i da ce sigurno u ponudi biti razne vrste kredita (sem Stambenog, to je sigurna da nece) i da ce biti mogucnost placanje robe na rate. Tipa odes u neku nasu firmu tehnike, provuces telenor karticu, ona ti to podeli na 12 mesecnih rata sa kamatom 0% (vrhunski potez, bas ono sto mi treba, ni manje ni vise).
Sasvim sam zadovoljan!

Kako su im super kamate na dozvoljeni minus, samo 3% (godišnje 41%), a na kredite još bolje, 28,5%. To je duplo "bolje" nego kod drugih (u proseku).

Telenor banka trenutno nema u ponudi "dozvoljeni minus". Kamata od 3% se odnosi na nedozvoljeni minus. Umesto dozvoljenog minusa, Telenor banka za sada odobrava samo ovaj kratkoročni kredit na do 12 meseci, što je ustvari mnogo povoljnije od dozvoljenog minusa, pod uslovom da bi dozvoljeni minus koristio u celosti.

Da, moj previd (ne)dozvoljeni minus. Kredit nije dozvoljeni minus, tako da je kamata nepovoljna u odnosu na kredite drugih banaka.

Kamata jeste relativno visoka (NKS 20.5%), ali je maksimalan rok 12 meseci. U nekim bankama je to minimalni rok, uz gomilu skrivenih troškova mesečnog/kvartalnog/godišnjeg "održavanja kreditne partije" i više troškove održavanja računa u odnosu na Starter paket kod Telenor banke.
S obzirom da Telenor banka ima samo jednu ekspozituru za sada i da je u pitanju pre svega transakciona banka, ja bih očekivao i više kamate.

Takođe, moram da kažem da je, recimo, u Banca Intesa kamata za klijente 24% (govorim samo o NKS u oba sličaja)[/URL], a u pitanju je top3 banka po broju klijenata.
Takođe, neke banke na svom sajtu reklamiraju najniže kamate, a da na sajtu nije moguće pronaći informaciju ni o NKS ni o EKS (Erste banka).

Poslednja izmena:
Ne vidim u aplikaciji da li postoji mogućnost štampanja (ili prebacivanja u pdf) samo odrđenih transakcija?
Primer: uplatim račun za porez i onda hoću da odštampam samo tu uplatu; da se vidi TR, poziv na broj, kome i kada sam uplatio (kao što bi se video na uplatnici)

Ako još nekome bude trebalo ovako nešto...

Listu transakcija možete pronaći na osnovnom meniju web aplikacije.
U pregledu transakcija, dovoljno je da izaberete već izvršenu. Kroz meni još akcija i opciju potvrda imejlom, potrebno je da ukucate mail na koji će Vam biti poslat primerak naloga za prenos. Nalog je svakako u pdf formatu i možete ga odštampati ili sačuvati na računaru. Na nalogu se prikazuju svi potrebni detalji, kao i datum i vreme izvršene uplate.

Koliko sam video Telenor pruza najbolji M i E banking u Srbiji, zaista izbor tih opcija na webu je odlican.
Sutra potpisujem ugovor, danas navalio na vrata kad ono 20:05h puuu m,,, :D

Ako im krene dobro a imaju dobar potfolio, druge banke ce neke stvari znacajno prilagoditi korisniku... Sto je dobro, naravno.

evo da se i ja javim procitao sam svih 29 stranica.u prosli cetvrtak potpisan ugovor nadam se da ce stici kartica danas u cetvrtak.platio sam kredit sa telenor banke u alpha bank i proknjizrno brzo.u nedelju opet placam nesto imam osnovni paket odrzavanje besplatno ali ga menjam krajem meseca jer cesto cu placati racune.uzecu progresiv paket.

Ovo je jako dobra stvar i sviđa mi se :)
Na primeru Intese je to mnogo lošije rešeno (po korisnika, naravno); uvek skidaju prvo eure bez obzira u kojoj valuti se kupuje. Npr. imam na računu eure i dolare, kupim u dolarima, onda banka skida eure sa računa, kovertuje ih u dinare a onda te dinare konvertuje u dolare.
Skoro pa tačno, no dozvoli da te malo ispravim za Interzu (boldovano) jer imam iskustva a i proverio sam pred pisanje sada.

- Inteza radi sa dvovalutnim sistemom: RSD i EUR. Ništa USD i druge valute. Dole navedeno važi za Visa Electron i Visa Internet. Ne znam za Master, nemam ga, ali verujem da je isto.

Situacija 1: imaš EUR na računu, plaćaš na (npr. Amazonu) u USD.
- najbolji scenario, min troškovi
- procesor kartice (ne banka) odmah šalje banci iznos po prodajnom kursu u EUR (koverzija USD-EUR) i zaduženje nastaje u evrima. Banka rezerviše sredstva 4-6% veća od iznosa do kliringa (dok prodavac ne povuče novac kroz sistem) i tad se naplaćuje po, hm, istom tom ili prodajnom EUR kursu banke (ovde nisam sguran). Uglavnom, iz iskustva se samo vrati 4-6% rezervisanih i nema dodatnih troškova.

Situacija 2: Imaš USD na računu (nemaš EUR) i plaćaš u USD. Loše. Izbegavati. Procesor katice konveruje USD iznos u EUR po kupovnom kursu i u EUR dostavlja banci. Pošto nema EUR na računu, vrši se nepovoljna konverzija USD u RSD, pa RSD u EUR (tu je razlika u ono što je @desp napisao, ne u USD).

Drugim rečima, kada plaćate prema inostranstvu, imajte samo EUR. Biće samo jedna konverzija koju radi procesor kartice i nema veze sa bankom (ako se plaća u USD, ili bez konverzije ako se plaća u EUR). Po mom iskustvu, ova USD-EUR konverzija je vrlo korektna.

Nadam se da sam pomogao. ;)

Jesi pomogao, ali sve to već piše, X puta, i u temi za PayPal, i u temi za Intezine kartice, i kako i šta i ko radi konverzije, i kad im napišeš kratko: Drži samo evre, jer naplata iz instranstva je SAMO U EVRIMA, i to prpisuje država, onda po tebi osuju paljbu, kao da si ti to propisao.... a kako, a zašto ... :) :)

E da, paket1, kartica će biti naplaćena poslednjeg dana u mesecu u kome je aktivirana, dakle 30.09. Zaboravih to da kažem.

Skoro pa tačno, no dozvoli da te malo ispravim za Interzu (boldovano) jer imam iskustva a i proverio sam pred pisanje sada.

- Inteza radi sa dvovalutnim sistemom: RSD i EUR. Ništa USD i druge valute. Dole navedeno važi za Visa Electron i Visa Internet. Ne znam za Master, nemam ga, ali verujem da je isto.

Situacija 1: imaš EUR na računu, plaćaš na (npr. Amazonu) u USD.
- najbolji scenario, min troškovi
- procesor kartice (ne banka) odmah šalje banci iznos po prodajnom kursu u EUR (koverzija USD-EUR) i zaduženje nastaje u evrima. Banka rezerviše sredstva 4-6% veća od iznosa do kliringa (dok prodavac ne povuče novac kroz sistem) i tad se naplaćuje po, hm, istom tom ili prodajnom EUR kursu banke (ovde nisam sguran). Uglavnom, iz iskustva se samo vrati 4-6% rezervisanih i nema dodatnih troškova.

Konkretno, u Intesi na istom računu imam EUR i AUD (za taj račuin imam visa electron). Dok sam bio u Australiju sve eure su mi skinuli sa računa, pa tek onda počeli da skidaju dolare. Kurs je bio više nego "povoljan" :S:.
Evo jedan svež primer; na aliexpress sam kupio neki mob.telefon, košta 135.36USD, Intesa mi skinula sa računa 103.51EUR. Datum 18.08.2014 (srednji kurs 117,4026 / 87,6466).
Do sada, sa plaćanjima preko PayPal najbolje iskistvo imam Raiff.bankom; njihove visa kreditne kartice mogle su da se koriste i kada Srbija nije zvanično bila na listi PP (bar od 2006. godine)
Videćemo kako će biti sa Telenor bankom...

Poslednja izmena:
Duže vreme koristim kod banke intesa mogućnost e banking-a za plaćanje online svih mogućih računa što sebi što matorcima. Naravno imamo razdvojene račune :) i mini disk sa el potpisom ili šta već (koji služi za autorizaciju) i bez problema prolaze sve uplate kao i kad sa internet visa karticom plaćam neku robu na netu, pa se pitam koja bi bila prednost ove Telenor banke u odnosu na Intesa banku (e banking) ako sve to mogu već da koristim bez problema. Za Telenor banku bi se opredelio jedino ako je održavanje računa jeftinije i provizija na transfer novca.

Nisam iščitao sve postove priznajem, ali preptostavljam da se možda već i pričalo na tu temu ovde, slažem se da nije loše imati više otvorenih računa i u drugim banaka ali pod uslovom da imaš šta i deponovati tj. para. Ako su ti primanja osrednja šta ja imam od toga da držim u tlenor banci na pr 1000 din.? Jedino što vidim neku pogodnost je ta ako kod telenor banke postoji mogućnost da se transakcija vrši u dinarima kada kupuješ robu na domaćim sajtovima (bez konverzacije). Trenutno je situacija Intesi takva da kada bih hteo da kupim na pr. neku robu i da je platim u dinarima sa mojom internet visa karticom to ne bih mogao da uradim, ali nije mi neki hendikep jer tu transakciju mogu da obavim preko opšte uplatnice i prebacim sredstva na taj način. Ovo možda jeste odlična usluga za nekog ko do sada nije korsitio usluge e bankinga pa sada ima tu mogućnost kod Telenor banke ali ja konkretno tu ne vidim neku prednost u odnosu na postojeću banku gde sam.

Poslednja izmena:
Ja mogu da pohvalim sjajan e banking, toliko podesavanja, sve je jasno i detaljno.
2 meseca 50% manje cu placati racun koji vec koristim, a da se to aktivira treba da se izvrsi uplata na neki racun van banke, moze i dinar.
Svakako znaci, 1800din manje dati za racun ;)

Duže vreme koristim intesa e banking za plaćanje online svih mogućih računa što sebi što matorcima. Naravno svako ima svoj račun :) i disk sa el potpisom ili šta već (koji služi za autorizaciju) i bez problema prolaze uplate kao i na internet visa kartici, pa se pitam koja je prednost ove Telenor banke ako sve to mogu da već kod postojeće uradim bez problema.

Za početak, otarasio bi se tog prokletog diska koji je toliko glup vid zaštite da nemam reči. :D Da bi plaćao moraš da nosiš disk svuda sa sobom, a ako računar ne poseduje optički disk - možeš samo da se slikaš. (Što se meni par puta desilo, a bilo mi je hitno da izvršim transakciju) Sertifikat sa diska možeš da prekopiraš na fleš memoriju, a to onda nije nikakav vid zaštite, već samo teret da se ne odvajaš od te fleš memorije ili da je ne zaturiš negde. Iako sam korisnik Banke Intesa i trenutno mi je to glavna banka, imaju očajno osmišljen e-banking.

Ovde nisi vezan za disk, već za telefon (koji ionako uvek nosiš sa sobom). Sve potvrde radiš preko koda koji stigne SMS-om na broj koji si registrovao (baš kao kod Raiffeisen banke). Intefejs je mnogo lepši i pregledniji, a podešavanja veoma detaljna.

Dodatna pogodnost lično za mene je što je provizija za internet plaćanje mnogo manja (25din fiksno, dok kod Intese naplaćuju procentualno), pošto u Intesi imam Osnovni račun (120din održavanje), a i u Telenor banci (0 dinara održavanje). Mobilna aplikacija je daleko bolja u Telenor banci i preko nje može sve što i za računarom, a to je veliki plus. Pored standardnog plaćanja na račun, tu je i plaćanje na mobilni broj, plaćanje na e-mail.

Ovo možda jeste odlična usluga za nekog ko do sada nije korsitio usluge e bankinga pa sada ima i tu mogućnost ali za mene konkretno ja tu ne vidim neku prednost.

Ne slažem se. Koristio sam ebanking usluge tri banke (Intesa, Erste, Raiffeisen) pre Telenor banke i najzadovoljniji sam e-banking sistemom Telenor banke (mada je i Raiffeisen dobra, upravo zbog potvrde plaćanja preko SMS-a). Ako si zadovoljan Intesom, još bolje, i naravno da neće svakome odgovarati Telenor Banka. Ali trebalo bi da isprobaš njihove usluge sa ovim besplatnim računom.

Poslednja izmena:
Za početak, otarasio bi se tog prokletog diska koji je toliko glup vid zaštite da nemam reči. :D Da bi plaćao moraš da nosiš disk svuda sa sobom, a ako računar ne poseduje optički disk - možeš samo da se slikaš. (Što se meni par puta desilo, a bilo mi je hitno da izvršim transakciju) Sertifikat sa diska možeš da prekopiraš na fleš memoriju, a to onda nije nikakav vid zaštite, već samo teret da se ne odvajaš od te fleš memorije ili da je ne zaturiš negde. Iako sam korisnik Banke Intesa i trenutno mi je to glavna banka, imaju očajno osmišljen e-banking.

Ovde nisi vezan za disk, već za telefon (koji ionako uvek nosiš sa sobom). Sve potvrde radiš preko koda koji stigne SMS-om na broj koji si registrovao (baš kao kod Raiffeisen banke). Intefejs je mnogo lepši i pregledniji, a podešavanja veoma detaljna.

Dodatna pogodnost lično za mene je što je provizija za internet plaćanje mnogo manja (25din fiksno, dok kod Intese naplaćuju procentualno), pošto u Intesi imam Osnovni račun (120din održavanje), a i u Telenor banci (0 dinara održavanje). Mobilna aplikacija je daleko bolja u Telenor banci i preko nje može sve što i za računarom, a to je veliki plus. Pored standardnog plaćanja na račun, tu je i plaćanje na mobilni broj, plaćanje na e-mail.

Ne slažem se. Koristio sam ebanking usluge tri banke (Intesa, Erste, Raiffeisen) pre Telenor banke i najzadovoljniji sam e-banking sistemom Telenor banke (mada je i Raiffeisen dobra, upravo zbog potvrde plaćanja preko SMS-a). Ako si zadovoljan Intesom, još bolje, i naravno da neće svakome odgovarati Telenor Banka. Ali trebalo bi da isprobaš njihove usluge sa ovim besplatnim računom.

Probaću Telenor banku naravno jer otvaranje računa ništa ne košta,

Na tvoj kometar ''Ovde nisi vezan za disk, već za telefon (koji ionako uvek nosiš sa sobom)'' može ti se desiti da izgubiš telefon ili ti ga neko ukrade u najgorem slučaju šta onda? Uglavnom sve što plaćam radim to od kuće sa računara tako da nemam potrebu da nosim svuda taj disk niti da snimam na fleš, a verovatno će i banka intesa preći na neku drugu vrstu zaštite.

Na tvoj kometar ''Ovde nisi vezan za disk, već za telefon (koji ionako uvek nosiš sa sobom)'' može ti se desiti da izgubiš telefon ili ti ga neko ukrade u najgorem slučaju šta onda? Uglavnom sve što plaćam radim to od kuće sa računara tako da nemam potrebu da nosim svuda taj disk niti da snimam na fleš, a verovatno će i banka intesa preći na neku drugu vrstu zaštite.

Kolika je šansa da izgubiš (ili zaturiš) disk, a kolika da izgubiš telefon? Ako "izgubiš telefon ili ti ga neko ukrade", odmah u poslovnici izvadiš novu karticu, deaktiviraš staru, deaktiviraš pristup uređaju Telenor ebankingu (preko portala Telenor banke) i nastaviš sa korišćenjem usluga (na nekom drugom telefonu, jelte). Po tvojim rečima, ti si onda vezan za kuću, dok Telenor banka pruža mnogo više slobode po tom pitanju. Ponavljam, šta ako korisnik nema optički uređaj? Ne može da koristi ebanking. Ako kopiraš sertifikat, sigurnost je još manja.

a verovatno će i banka intesa preći na neku drugu vrstu zaštite.

U prevodu, slažeš se da je to loš i nepraktičan vid zaštite?

Ma Intesa je pukla totalno po pitanju svega, znate li koliko je samo expozitura zatvorila? Nekada ih je bilo na svakom cosku..

Taj fazon sa diskom je zastareobjos odavno kao i token uredjaj...jeste dobra stvar, bezbedna ali moras da ga vucaras sa sobom a velicine je malte ne ko mobilni...

Godine su prosle a Telenor je odlucio ozbiljno pokrene pricu oko e bankinga, ko je kriv Intesi sto nije ovako nesto pokrenula, licno sam ogorcen njihov sam klient i 2 God prave aplikaciju za WP, sramota.

A Telenor ce je plasirati za mesec dva, e to je ozbiljna firma.

Svakako Telenor ce pogurati druge na promenu e sad u igri je oko 30banaka izbor je ogroman.

MTS je kupio Dunav banku, možemo da očekujemo da se i oni uključe u igru. Jednog dana. ;)

imam jos jedno pitanje koliko je minimum preko ebankinga u telenorbanci dopuna mobilnog telefona telenor mreza hvala.

Kolika je šansa da izgubiš (ili zaturiš) disk, a kolika da izgubiš telefon? Ako "izgubiš telefon ili ti ga neko ukrade", odmah u poslovnici izvadiš novu karticu, deaktiviraš staru, deaktiviraš pristup uređaju Telenor ebankingu (preko portala Telenor banke) i nastaviš sa korišćenjem usluga (na nekom drugom telefonu, jelte). Po tvojim rečima, ti si onda vezan za kuću, dok Telenor banka pruža mnogo više slobode po tom pitanju. Ponavljam, šta ako korisnik nema optički uređaj? Ne može da koristi ebanking. Ako kopiraš sertifikat, sigurnost je još manja.

U prevodu, slažeš se da je to loš i nepraktičan vid zaštite?

slažem se da je Intesa lošija u e bankingu u odnosu na Telenor ali opet i tako loša ona moje potrebe zadovoljava u potpunosti. Konkretno kada kažeš da Telenor pruža mnogo više slobode to je u redu i naravno salžem se sa tobom da je Telenor odličan izbor svakako i ne sporim ja tu ništa, ja se samo pitam koliko je telenor povoljniji u odnosu na intesu? Evo primer: platu primam u intesi kada hoću da kupim nešto on line ili da platim račune ja to radim od kuće (do 5 uplata intesa ne naplaćuje proviziju nakon tih pet uplata ona je 30 din.) koja je svrha novac prebacivati sa jednog na drugi račun ukoliko je to sa provizijom. Sve mi je to još nekako nejasno za sada što ne znači da se neću već sutra opredeliti da svo el bankarstvo prebacim na telenor. Moje potrebe za e bankarstvom nisu velike niti ja imam neke posebne potrebe kažem ja sam neki prosečni korisnik, a možda čak ni to.

Poslednja izmena:
sve pohvale za telenor odgovorili su mi za par minuta evo odgovora.
Dragi Vladimire,

Minimalna dopuna prepaid broja u Telenor mreži je 50 dinara.

Za dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

slažem se da je Intesa lošija u e bankingu u odnosu na Telenor ali opet i tako loša ona moje potrebe zadovoljava u potpunosti.

Nikada to nisam osporio. :)

imam jos jedno pitanje koliko je minimum preko ebankinga u telenorbanci dopuna mobilnog telefona telenor mreza hvala.

Ako su broj ili email vezani za račun u Telenor banci, novac se momentalno prebacuje na račun korisnika. Ali ukoliko korisnik nema račun, stiže mu SMS/E-mail sa uputstvom kako da podigne novac u obližnjoj Telenor poslovnici. Ovo nisam imao prilike da isprobam, ali bilo je reči da tako funkcioniše.

ja se samo pitam koliko je telenor povoljniji u odnosu na intesu? Evo primer: platu primam u intesi kada hoću da kupim nešto on line ili da platim račune ja to radim od kuće (do 5 uplata intesa ne naplaćuje proviziju nakon tih pet uplata ona je 30 din.)

Ako gledaš Hit/Progresiv tip računa, za početak, nemaš ograničenje u broju plaćanja na mesečnom nivou. U Telenor banci ti ne uzimaju proviziju ni nakon 5 plaćanja. Tu je i pogodnost što možeš 5 puta mesečno da podigneš novac na bankomatima drugih banaka, bez provizije.

Evo šta trenutno nudi Progresiv paket: http://www.telenorbanka.rs/sr/Stanovnistvo/ponuda/Tarifni-paket-progresiv/

Porediti Raiffeisen e-banking i Telenor ima smisla, jer RF za sada ima besplatna placanja online i besplatne trajne naloge za sve racune.
Intesa i placanja u zemlji su komedija. Placanje zahtev JAVU, to je najveca glupost po meni (Raiffeisein web banking koristim i na mobilnom cesto, Intesin ne moze). Ja je koristim samo za devizna placanja, gde za sada nema premca, zbog vise razlicitih kartica. Npr. MC je najbolji i najpovoljniji za ta placanja, prolazi na najvise mesta (osim Kube iskreno nisam video da negde primaju Visu, a ne primaju MC). Visa Electron (i Internet, kome ne treba fizicka kartica) imaju tu prednost da mogu da se odvoje sredstva od partije kartice, pa je sigurnije, dakle Vise za placanja gde manje verujem. Ovo ne vidim da je neko pomenuo da je moguce u Telenoru, samo MC debitna je izbor, i vezana za sve racune?

Druga stvar je sto ce moci da se uplata/isplata sa racuna obavi na bankomatima (prvo ih treba postaviti :p), dok u Intesi je stvarno umece ne cekati pola sata u redu.

Inace, ako se izgubi sertifikat, nije nesto bitno, jer trazi password. Samo ako neko cuva i password sa samim sertifikatom, onda ***, sam je to trazio :)
Budimo srecni dok ne moraju da se koriste timed TAN generatori (generatori TAN brojeva, koji vaze samo minut-dva) i slicne ozbiljnije zastite, koje su neophodne u nekim zemljama.
Mobilno bankarstvo u Wooribank-u je nocna mora sa telefona (ne moze da se ukuca password na tastaturi obicnoj, uvek mora da ide sa virtuelne, koja ima RANDOM pozicije slova/brojki, kao vid zastite :D))

A koliko sam video mBanking u Telenoru je stvarno uradjen, nije nesto sklepano kao Raiffeisenov (koji je skoro pa beskoristan, zato i koristim web banking za RF).

Nikada to nisam osporio. :)

Ako gledaš Hit/Progresiv tip računa, za početak, nemaš ograničenje u broju plaćanja na mesečnom nivou. U Telenor banci ti ne uzimaju proviziju ni nakon 5 plaćanja. Tu je i pogodnost što možeš 5 puta mesečno da podigneš novac na bankomatima drugih banaka, bez provizije.

Evo šta trenutno nudi Progresiv paket: http://www.telenorbanka.rs/sr/Stanovnistvo/ponuda/Tarifni-paket-progresiv/

Slažem se (ne sporim) to što si ti napisao Ok

Za 300 din mesečno ako sam dobro razumeo imam sve za dž (bez provizije) da plaćam preko računa ili kupim nešto preko neta extra. To bi mi odgovaralo još više da mi plata stiže na telenor banku ali ona stiže i intezu.

Bojim se da bi tih 300 din plaćao svaki mesec bez da iskoristim neku od pogodnosti ...

Poslednja izmena:
Pa.... prebacis platu u TB?:)

Npr. MC je najbolji i najpovoljniji za ta placanja, prolazi na najvise mesta (osim Kube iskreno nisam video da negde primaju Visu, a ne primaju MC). Visa Electron (i Internet, kome ne treba fizicka kartica) imaju tu prednost da mogu da se odvoje sredstva od partije kartice, pa je sigurnije, dakle Vise za placanja gde manje verujem. Ovo ne vidim da je neko pomenuo da je moguce u Telenoru, samo MC debitna je izbor, i vezana za sve racune?

Preko mobile ili ebank u aplikaciji podesiš šta ti treba. Imaš on/off za ATM, POS i Internet odvojeno. Ako te brine internet držiš stalno na off, hoćeš da kupiš nešto, uključiš preko aplikacije, ponovo isključiš kad završiš i to je to.

u9azebu3.png

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno