Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

Da li je odgovarajuća klima ASYG09KETE-B/AOYG09KETA za 16 m2 neizolovane spavaće sobe? Ima 2 spoljna zida omalterisana i na plafonu stiropor 3cm, dobar pvc prozor. I da li ASYG09KETE-B/AOYG09KETA ima usmerivače levo-desno jer će direktno da ide u glavu ako nema?

Svaka ima usmerivače levo-desno, ručno ili preko motora.
Za grejanje manjih soba krilca mogu da budu i gore, kod mog sina je tako u 13m2.

Svaka ima usmerivače levo-desno, ručno ili preko motora.
Za grejanje manjih soba krilca mogu da budu i gore, kod mog sina je tako u 13m2.
Nisam to znao da sme ručno da se pomeraju jer na mojoj bergen inverter klimi, staroj 10 godina, ispod usmerivača piše "do not adjust air-guiders".

Poređenja radi moje LGC i LLCA ne mogu ispod 300W, LUCA nisam merio ali bi trebalo da je isto pošto je identičan kompresor kao na LGC (Toshiba).
Što se tiče izduva ja sam merio 32C najniže mislim da je tako i kod te tvoje. Biće to ok.
LUCA ide i niže, kada je napolju toplo.. A zavisi i od brzine turbine. Koliko se sećam, kada u drugoj brzini održava na oko 300W i prebaci se u prvu, podigne na nekih 330W.

OVu sto sam namestio juce-KGTG, na temp od 13°(spolja) najnize na grejanje ide do 160w, posle toga se gasi...tiha dosta
SAmo sto sam primetio da ako je ukljucen onaj human sensor, i ako se niko ne pomera(sedimo svi tipa na garnituri) cesto se sama ugasi pre nego sto dodje do zeljene temp...tako da sam to ugasio :D

LUCA u prvoj brzini
IMG_20250928_010348.jpg

Nazad
Vrh Dno