Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

Da li je odgovarajuća klima ASYG09KETE-B/AOYG09KETA za 16 m2 neizolovane spavaće sobe? Ima 2 spoljna zida omalterisana i na plafonu stiropor 3cm, dobar pvc prozor. I da li ASYG09KETE-B/AOYG09KETA ima usmerivače levo-desno jer će direktno da ide u glavu ako nema?

Svaka ima usmerivače levo-desno, ručno ili preko motora.
Za grejanje manjih soba krilca mogu da budu i gore, kod mog sina je tako u 13m2.

Svaka ima usmerivače levo-desno, ručno ili preko motora.
Za grejanje manjih soba krilca mogu da budu i gore, kod mog sina je tako u 13m2.
Nisam to znao da sme ručno da se pomeraju jer na mojoj bergen inverter klimi, staroj 10 godina, ispod usmerivača piše "do not adjust air-guiders".

Poređenja radi moje LGC i LLCA ne mogu ispod 300W, LUCA nisam merio ali bi trebalo da je isto pošto je identičan kompresor kao na LGC (Toshiba).
Što se tiče izduva ja sam merio 32C najniže mislim da je tako i kod te tvoje. Biće to ok.
LUCA ide i niže, kada je napolju toplo.. A zavisi i od brzine turbine. Koliko se sećam, kada u drugoj brzini održava na oko 300W i prebaci se u prvu, podigne na nekih 330W.

OVu sto sam namestio juce-KGTG, na temp od 13°(spolja) najnize na grejanje ide do 160w, posle toga se gasi...tiha dosta
SAmo sto sam primetio da ako je ukljucen onaj human sensor, i ako se niko ne pomera(sedimo svi tipa na garnituri) cesto se sama ugasi pre nego sto dodje do zeljene temp...tako da sam to ugasio :D

Da, mislim da ne može niže od 280, tako je nešto čini mi se i na LGC.

Ova LGC nema dupli izmenjivač na unutrašnjoj samo na spoljnoj tako da mi to bilo i čudno, okruženje je čisto, nema duvanskog dima ali zimi kuvanje bez aspiratora učinilo svoje. Otvaram prozor tu kod šporeta i dosta to pomaže ali nema uslova za ugradnju aspiratora baš zato što je prozor tik iza ugradnog šporeta. Sad je bolje jer sam je prao Mabosanom, Axel je bio slab.

Sad će malo hladnije ovih dana, biće noću i ispod 10C taman za test.
Poređenja radi moje LGC i LLCA ne mogu ispod 300W, LUCA nisam merio ali bi trebalo da je isto pošto je identičan kompresor kao na LGC (Toshiba).
Što se tiče izduva ja sam merio 32C najniže mislim da je tako i kod te tvoje. Biće to ok.
LUCA 250W, bar je tako neko pisao

Verovatno.. Ali, kao što napisah juče, zavisi i od brzine vent-a.

Ma mislim da debeli minusi nisu problem. Vise me brine sto ovoliko nisko spusta T izduva. Volim ja kulturu rada, ali po nekom mom subjektivnom osecaju, ne bi trebalo da klima na grejanju ide ovoliko nisko sa modulacijom - te shodno tome smanji i T izduva. Vivax Gexi ne ide nize od 180w, ali mu je donja T izduva 34-35. LMC ne ide nize od 220-230w, za izduv nisam bas siguran, ali je sigurno vislji pd 35. Nadam se da su Fujitsu programeri predvideli i nas Balkance u celom njihovom algoritmu. Tj i nas koji ne volimo da klima duva hladnije od 35. Mozda se bas zbog tog subjektivnog osecaja promeni i nacin njenog rada kada zahladi
@jozza
Imas LT odavno. Secas li se tacno sta se kod nje desava sa donjom granicom modulacije i kolika je T izduva ? Da sada ne trazim po ranijim postovima ... Meni je ovo fakticki prvi Fujitsu uredjaj iz visoke klase, pa i ne znam kako i sta rade ..
LTCA na hlađenju 170W, na grejanju 200W, a temperaturu izduva sam merio 2012-te, i sad da neko pušku uperi u mene nema šanse da se setim koliko beše. Još ne grejemo, dobra izolacija, u kući nije ispod 25°C. Mislim da teperatura izduva nije toliko kritična koliko jako duvanje u prostoriji sa lošom izolacijom. Onda se vazduh ohladi brže, pa se oseti "promaja". Kod dobro izolovanog prostora nema problema. Kada sam izolovao tavan ozbiljno se osetila razlika u subjektivnom osećaju pri grejanju. Sad klimu ni ne primetim.

KGTE devetku probao malo na grejanju radi tu uglavnom na 120-130w po ovom vremenu ,nema zaletanja kad spoljne jedinice kad se pokreće posle gašenja ide tu do 250 i odma spusti na 120-130w i gotovo je nečujna,izuzetna kultura rada.

Prilozi

• IMG_5920.png
    IMG_5920.png
    194.3 KB · Pregleda: 8
Luca 250W, druga, treca brzina. U prvoj mi nikada na grejanju nije radila.

Da li je neko sam prao 18-icu Fujitsu?Uzeo sam je pre dve godine,trebalo bi da je operem,izmenjivač je prljav.Da li je neko slikao dok je prao,šta od plastika treba skinuti,jel komplikovano?Skidao sam sa stare Vivax i prao je,ali me malo strah da ne polomim nešto na novoj...

ASHG07KPCA​

Jel a neko ovu klimu ? Kakva su iskustva ?
I ja razmisljam o ovom modelu za jednu manju sobicu od 15ak kvadrata. Po Euroventu deluje da moze dobro da gura minuse, samo maalo slabije od moje 12KMCG koja je duplo skuplja. Nema razloga da bude totalni promasaj ali me brine sto niko nema iskustva sa njom...

Inace drug je skinuo 12LTC nakon 7-8 godina koriscenja pa se razmisljam da li ima smisla da je uzmem(besplatno) i ugradim kod sebe, sa jedne strane stara je i mozda je pri kraju radnog veka a sa druge strane klima je zverka. Treba da se zameni zupcanik na unutrasnjoj i prekidac koji gasi klimu kada je poklopac otvoren. Sta mislite?

Poslednja izmena:
LTCA na hlađenju 170W, na grejanju 200W, a temperaturu izduva sam merio 2012-te, i sad da neko pušku uperi u mene nema šanse da se setim koliko beše. Još ne grejemo, dobra izolacija, u kući nije ispod 25°C. Mislim da teperatura izduva nije toliko kritična koliko jako duvanje u prostoriji sa lošom izolacijom. Onda se vazduh ohladi brže, pa se oseti "promaja". Kod dobro izolovanog prostora nema problema. Kada sam izolovao tavan ozbiljno se osetila razlika u subjektivnom osećaju pri grejanju. Sad klimu ni ne primetim.
Ja pustio sve 5, nije hladno ali se podhlađuju zidovi polako a imam viškova sa solara pa nek ide život, bolje da potrošim nego da mi propadnu ti kilovati 1.4.
Da li je neko sam prao 18-icu Fujitsu?Uzeo sam je pre dve godine,trebalo bi da je operem,izmenjivač je prljav.Da li je neko slikao dok je prao,šta od plastika treba skinuti,jel komplikovano?Skidao sam sa stare Vivax i prao je,ali me malo strah da ne polomim nešto na novoj...
Napiši koji model da bi ti neko dao odgovor.
I ja razmisljam o ovom modelu za jednu manju sobicu od 15ak kvadrata. Po Euroventu deluje da moze dobro da gura minuse, samo maalo slabije od moje 12KMCG koja je duplo skuplja. Nema razloga da bude totalni promasaj ali me brine sto niko nema iskustva sa njom...

Inace drug je skinuo 12LTC nakon 7-8 godina koriscenja pa se razmisljam da li ima smisla da je uzmem(besplatno) i ugradim kod sebe, sa jedne strane stara je i mozda je pri kraju radnog veka a sa druge strane klima je zverka. Treba da se zameni zupcanik na unutrasnjoj i prekidac koji gasi klimu kada je poklopac otvoren. Sta mislite?
Uzimaj, taj zupčanik ima u Viacomu sa se uzme ili može neko da ti odštampa, ima modela neko je pisao. Prekidač isto verovatno ima Viacom ili nek ti neki majstor to prespoji da stalno bude u kolu i to je to.

12LT besplatno??? Uzimaj i ne osvrći se!

Daj je meni ako ti nećeš :) :) :)

Nazad
Vrh Dno