Prodavac NE MOZE da pravi problem kad je placeno online, to je nedvosmisleno kupovina na daljinu.To je svakako najbezbednije (tj cista situacija bez prostora za razlicita tumacenja), ali je u stvari bitnija stvar kako si platio. Placanjem online zakljucujes ugovor na daljinu, sto ti daje i ova dodatna prava. Koliko sam citao, vecina prodavaca u ovom slucaju ne pravi problem ako je preuzimanje i bilo u radnji.
Zanimljiv epilog reklamacije.Nije kozmetički problem kad ekran prikazuje nešto što ne treba da bude tu.
Jel' te zelene tačke treba da budu tu? Ne. E pa onda ekran nije ispravan.
Pozdrav
Sta je to "monter" televizora?da li postoje firme koje su ovlasceni monteri televizora (nemam bolji izraz u glavi)?
Sve sto si pomenuo stoji, i jos neko je isto pomenuo u drugoj temi.. Medjutim gledajuci oglase, za 300e bukvalno nema nista ni pribliznog kvaliteta da se uzme. Npr. A55 koji svi hvale i predlazu a koji kosta 350e je bukvalno igracka za p40 pro.@m1tsu
ne znam zasto si menjao ekran, ali to su sve zamenski ekrani ni priblizno istog kvaliteta kao original
ista prica i za baterije.
Totalno je besmisleno da u stari telefon ulozis 330eur kada za te pare ima da se kupi nov.
Ангажују тешке мороне за такве радове, моја сестра је платила монтажу машине за судове и ликови који су дошли су унаказили елемент испод судопере, и нису повезали добро црево за одвод. Ниједан иоле способан омладинац се неће бавити тиме.Nije problem naci majstora, ali se uvek plasim ostecenja prilikom montaze ( a steta moze biti ogromna ako se dlan stavi na lose mesto ili pogresno pritisne). Ono, Emmezetta/Tehnomanija/Gigatron dodatno naplacuju tu uslugu za TV kupljen kod njih, ali taj majstor preuzima odgovornost da ce sve proci bez problema.
Znam, pisem to od samog pocetkaIsto tako znam da su neki pokusavali, zato i napisah ovo poslednje. Nije uspelo naravno, ali ima ljudi koji nece ni toliko da se zezaju/nerviraju.
Imam jedno drugo pitanje... da li postoje firme koje su ovlasceni monteri televizora (nemam bolji izraz u glavi)? Ono, Tehnomanija, Emmezetta i slicno imaju preporuku za nekoga ko to montira i osiguran je od ostecenja prilikom montaze.
Meni su zamenili ekran sa burn in-om na vrhu pred kraj garancije telefona, tako da ne bi trebalo da bude problema.To je sjajno, taman uoci izlazenja iz garancije... A jel spada ovo slucaj za zamenu/poprakvu ili mogu da mi kazu tipa gospodine ekran savrseno radi to vam je samo kozmeticki kvar, to ne spada pod garanciju?
Traži im da ti daju to napismeno, da ne bi kasnije izvisio.Ja ih pitao koje opcije imam?
Kaze da sacekam da im stigne druga tura ekrana pa da se nadamo da nemaju iste tacke.
Da pohvalim gigatron. Izasli su u susret. Vratili novac. Sve pohvale.Juce sam napravio porudzbenicu u Gigatronu sa preuzimanjem u prodavnici, uvece sam to preuzeo u prodavnici.
E sad proizvod mi se ne svidja i zeleo bih da ga vratim u zakonskih 14 dana. Ali u gigatronu prave problem jer sam preuzeo u prodavnici.
Mislio sam da je to isto online samo se preuzme u prodavnici?
Da li neko ima iskustva, da li proizvod moze da se vrati?
Obraćam vam se povodom problema koji sam imao sa trgovcem nakon kupovine proizvoda putem interneta. Naime, putem sajta www.medacom.rs poručio sam dušek "iZone 7 160/190". Po prijemu i raspakivanju dušeka, shvatio sam da sam greškom naručio pogrešnu dimenziju – proizvod mi ne odgovara jer je kraći za 10 cm.
Odmah sam kontaktirao trgovca i zamolio da mi omogući zamenu za model dimenzija 160/200. Međutim, trgovac me je obavestio da, budući da je dušek raspakovan, ne mogu ostvariti pravo na zamenu jer se takav proizvod više ne može prodavati kao nov.
Smatram da je ovakav odgovor u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti potrošača, jer, prema članu zakona:
"Kupac ima pravo na povraćaj novca u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora na daljinu, bez navođenja razloga i dodatnih troškova."
Nemoj misliti ni da je mnogo lakše vratiti preko kurira to se tek ne isplati naročito za veće i gabaritnitnije stvari
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari