Šta je novo?

Veš mašine

pa i nemam. dovoljno je to sto su prevaranti, da budu obelezeni kao brend za izbegavanje.

Ne sumnjam da si nezadovoljan. Ja da nisam bio mudar vrv bi i dalje imao defektnu masinu :)

Verovatno je imao loše iskustvo. Ja sam sa jednom Indesit mašinom baš zaglavio. Bacili smo je posle tri godine. Od tad Indesit više nikad.

Ma još gore je kada proizvođač laže. I onako pre kupovine proverim na netu podatke, ali ovo što se prodaje kod nas nema nikakvu nezavisnu proveru.

To sam i ja doživeo. U radnji je bila zalepljena na uređaju A energetska klasa a u dokumentaciji je pisalo C. Mislio sam da su prodavci nešto pobrkali.

Da nisu to stare i nove oznake?
Nekadašnji A, a po novoj nomenklaturi C?

Pa jesu sigurno, to i kažu u onom videu koji je kvotovan.
Evo ima i ovde https://balkangreenenergynews.com/r...z-eu-imace-nove-oznake-za-energetske-razrede/
A klasa je trenutno prazna, a ono što je bilo A+++ će biti B, C ili D

TableComparison1.jpg

Kakav crni Whirpool ,Candy , Indesit... to su krš mašine begajte od njih. Cestitam forumašu na Bosch WAN28262BY masini,javljaj utiske a moze i video snimci .

Pretite im inspekcijom,po zakonu moraju da vam ili vrate novac ili zamene masinu,takvi su oni,morate sa njima drčnije da bi ste dobili to ustvari sto vam i sleduje .
Ma samo se pozivaju na to da je ovlasceni servis dijagnostkovao da je uredjaj u ispravnom stanju. Dodje serviser sa rukama u dzepovima bude pet minuta i ode
@Whirlpool

Da li je masina iznivelisana libelom i dobro je provereno da se ni jedan cosak ne klati pod pritiskom?

Sto se servisa tice, zovi ovlasceni servis za Whirlpool, nemoj da zoves radnju. Sa Whirlpool sajta link za ovlasvene servise je ovaj.
hvala. Ajde da probam i to.
Ma samo se pozivaju na to da je ovlasceni servis dijagnostkovao da je uredjaj u ispravnom stanju. Dodje serviser sa rukama u dzepovima bude pet minuta i ode

Iznivelisana je idealno Sva cetiri ćoška su idealno postavljena. Nivelisao je i proveravao bezbroj puta. Klasično je mašina pravo smeće
Ja imam dobro iskustvo sa Beko mašinom. Radi već osamnaest godina. Kad crkne ništa neću da opravljam - odmah kupujem novu.
I meni je stara whirlpool radila kao sat, ali se *****em i kupim novu. Stara neuporedivo bolja od nove. Da ne poveruješ......

Poslednja izmena:
Niko nigde ne proverava te podatke, proizvodjaci sami deklarisu svoje proizvode po nekom definisanom standardu.

EU ima razne neke nezavisne laboratorije koji testiraju uredjaje pa proveravaju te podatke, sumnjam da neko to kod nas tako radi.
U sustini tehnicka roba koja se uvozi bi svaki model trebalo da se radi atest da vidi da li odgovara domacim srpskim tandardima (po JUS-u:rolleyes:) od svega toga je postalo bitno jedino da se plati taxa na taj atest prilikom uvoza.

proizvodjaci definitivno lazu u deklaracijama, to je najvise ocigledno u velicini bubnja, i ta velicina bi morala da pocne da se izrazava u centimetrima ili litrima zapremine posto kilogrami vesa apsolutno nista ne predstavljaju.

pa zar ne testiraju to? cela poenta placanje te takse za svaki elektronski uredjaj je bas da bi se finansiralo to, rad tih laboratorija. treba da se testira zracenje, i ostalo sve da li je po deklaraciji? ako nije ne sme da se prodaje u srbiji.

Bije me neki maler ves masine :D

Miele WED 135 WPS, pustili je da pere nocu, ujutru vidim da pisti i greska F 220. U uputstvu nisam nasao nista pretragom broja 220, na netu kaze da je problem sa dovodom vode.

Jel moze neko da mi potvrdi da ovaj kod znaci problem sa dovodom? Jutros sam pustio ispiranje jer je ves bio cist unutra, ali nisam bio siguran da je ispran jer ne znam kada je bacila gresku i normalno je zavrsila program.

Možda je pritisak vode bio nizak u nekom momentu, pa je prijavila grešku i stala. Ako baš hoćeš, testiraj je. Pusti da radi, pa zatvori dovod vode.
Pozdrav

da, i ja bi rekao da je to. probaj nista te ne kosta.

Da li neko možda može da objasni ove oznake kod Bosch veš mašina?
Ja sam totalno zbunjen, ima ih mnogo i kod mnogih razlika je samo u jednom slovu ili broju.
I još ako može vaše mišljenje koja od ove tri je najbolja, nezavisno od cene:
WAN28160BY
WAN28162BY
WAN24263BY

Bije me neki maler ves masine :D

Miele WED 135 WPS, pustili je da pere nocu, ujutru vidim da pisti i greska F 220. U uputstvu nisam nasao nista pretragom broja 220, na netu kaze da je problem sa dovodom vode.

Jel moze neko da mi potvrdi da ovaj kod znaci problem sa dovodom? Jutros sam pustio ispiranje jer je ves bio cist unutra, ali nisam bio siguran da je ispran jer ne znam kada je bacila gresku i normalno je zavrsila program.

Možda je noću nestajalo vode?!?
Probajte sledeće pranje. Ako radi ok, ne brinite dalje.

To je i meni palo na pamet, da je nestala voda nocu.

Pustio sam jutros ispiranje + centrifugu jer je ves mirisao na cisto, pene nije bilo i nije se video prasak, ali nisam bio siguran da je ispran cistom vodom kako treba. Normalno je proslo to.

probaj zavrni joj vodu dok radi da vidis da li ce da ti izbaci istu gresku, ili je brljavela preko noci.

To je i meni palo na pamet, da je nestala voda nocu.

Pustio sam jutros ispiranje + centrifugu jer je ves mirisao na cisto, pene nije bilo i nije se video prasak, ali nisam bio siguran da je ispran cistom vodom kako treba. Normalno je proslo to.
Meni ovo izbacio google kad sam ukucao: miele washer error code f220

Fault F220, or 'water supply fault' notification
When you see this error code or message on the display, something is wrong with the water supply. Too little water enters the drum or possibly no water at all. A solution can be to open the tap completely. Check whether there is a blockage or kink in the supply hose.
Znači sve OK :)

@disha_m

To sam i ja nasao. Probacu veceras da pustim ciklus ispiranja sa zavrnutom slavinom, da bih potvrdio da je to to.

Prelistao sam poslednjih 10+ strana teme, tražio @ivanbass1 temu kada je pitao koju VM da kupi (nisam je našao), gledao i gledao, i opet nemam ideju koje mašine za veš da razmatram (proizvodjač i model).

Izdvojio bih do 80k (ne znači da obavezno mora do tog iznosa). Specifični uslovi su:
  • širina do 60 cm
  • dubina do 53 cm
  • relativno je hitno, tako da ne mogu da čekam popuste i akcije.
Visoki kapacitet i centrifuga nisu imperativ, 6kg i 1000 rpm je dovoljno.

Evo da malo suzim, pogledao sam ovaj ew6s426bi Electrolux koji je baš slim model (38cm dubina). Vidim da je diskusija neretko o 100k+ modelima, ali... vredi li razmatrati ovaj?

Poslednja izmena:
Ja sam redovno zaticao na podu spale stvari sa LG DD mašine.
Naravno da je bila nivelisana, imam libelu...

Nivelisana i nije se klatio ni jedan cosak?

Ja namerno ostavim nesto sitno na Miele ves masinu na samoj sredini, ne mrdne se ni milimetar. Mozda pomaze sto je na betonu masina.

Nazad
Vrh Dno