Šta je novo?

Veš mašine

Koliko je preporucljivo stavljati susilicu preko ves masine ako su razlicitog brenda pa ne postoji zvanican vezivni deo?

Da li je neko stavljao sa third-party vezivnim delom ili nekom drvenom plocom izmedju?

Имам машину за прање веша Горење која се пуни одозгоре. У последње време је нешто почело да лупа у машини.
У одређеном положају бубња нешто лупи, као да има нешто између бубња и казана. Скинуо сам доњу пластику унутар бубња и прегледао дно и још колико сам могао, ништа нема. Скинуо сам и бочне лимове, кад се заврти бубањ, чује се негде горе лево, близу отвора за пуњење.
Не знам да ли да скидам гуму и поклопац или одмах да скидам тегове и отварам бубањ. Нешто треће и лакше би било далеко боље.
Покушаћу да поставим снимак у прилогу.
Сваки савет је добродошао.

Prilozi

• 20220130_124208_mp3.mp3
    267 KB
Kako perete jakne? Imam Tom Tailor zimsku jaknu sa silikonom umesto klasicnog punjenja i postavljenom kapuljacom.

Etiketu sam izgleda skinuo sa jakne 🤯

Edit:

Etiketa je u unutrasnjem dzepu, pojma nisam imao da tamo stoji, pere se na 30c bez omeksivaca.

Poslednja izmena:
Ako je sa goretex ili sličnom membranom, možeš jednom godišnje (nakon poslednjeg pranja pred odlaganje) da odradiš i tzv. proofing. Postoje sredstva za to, mada se ponekad malo teže nabavljaju kod nas.

Jel to "Impregnacija"?

Ne znam sa cim je, mozda pise na etiketi, ali sneg i kisa nema teorije da je probiju.

Jeste, nisam mogao da se setim reči :)

10tak god imam Privileg masinu polovnu kupljenu,radi super ,1200obrtaja ima.

^ O pa super,nisam znao da su njihove masine,hvala na informaciji 😊 Masina je stvarno dobra ,oprala je brdo ceša. Cesto i po 3 puta na dan .

Ma nista :D. Zanussi je u vlasnistvu Electroluxa tako da je isto.

Stigla mi je Bosch WAN28262BY prošle nedelje, pa evo da iznesem neke prve utiske ako nekoga interesuje (nikoga ne interesuje :ROFLMAO:)

Mašina je teška kao tuč, ~70kg, momci su je jedva izneli na treći sprat, a ja sam je jedva ubacio u kupatilo, jer ima gumene nogice, pa je pomeranje/klizanje nemoguća misija.

Nivelisana, fiksirana, puštena u rad. Maltene nečujna kada se vrti bubanj, par puta sam ušao u kupatilo da vidim da li radi uopšte.

Iako je deklarisana na 8kg, definitivno je manji bubanj nego kod pok. Gorenje W8503 koja je isto 8kg.

Ima brdo programa, za sada sam isprobao nekoliko, kao i različite centrifuge. Sve radi kako treba, mislim da na 1400 obrtaja malo više gužva veš, tako da ću za šareni veš koristiti 1200 ili 800 (nema 1000?), peškiri neka ih na 1400, izađu maltene suvi.

Takođe, ovi osnovni programi traju duže nego na W8503, recimo klasičan program pamuk 40° traje preko 3h. Ima taj neki SpeedPerfect, videću da li će to skratiti vreme, nisam se još udubljivao toliko u uputstvo, nagomilalo se veša dok nije stigla, nemam vremena sad za eksperimentisanje :D

Sve u svemu, zadovoljan sam, nadam se da će da potraje barem ~15 godina ;)

Ne staje kod Boscha kako napisu. Modeli od 8 kg su 7,a kod modela kof kojoh pise da staje 9 staje 8.

Dragi forumasi, samo bih da podelim sa svima svoje mnogo lose iskustvo sa Whirlpool masinom za pranje vesa. Kupio je za crni petak u Tehnomaniji i u prevodu kupio smece.
Imao sam stari model koji traje vec deset godina sa samo jednom intervencijom zamene grejaca. Poucen tim (svojim) iskustvom kupim novu sa 6th SENSE tehnologijom.
Evo mučim muku vec treci mesec sa nesposobnim serviserom, još gorim prodavcem (tehnomanija) i masinom koja je toliko bučna, nestabilna i nepraktična da sam bukvalno kupio problem za svoje pare. Masina je toliko bucna da je neupotrebljiva u nocnim satima na jeftinoj struji. Zovem Whirlpool centralu i neverovatno da se na postojeci kontakt broj telefona niko ne javlja mesec dana. Na sajtu uopste nema mail adrese za kontakt sa korisnicima. Tehnomanija vec treci put odbija reklamaciju i salje istog servisera koji u par minuta konstatuje da je reklamacija neosnovana.
Kaze covek *ladno "takve su nove masine"
Ovo pisem iz razloga da ako su mene prevarili, ne prevare nekoga drugog. Da sam ovako nesto ja procitao, sigurno ne bih kupio Whirlpool masinu i tek ne u Tehnomaniji

Pozdrav

Prilozi

• Whirlpool masina.jpg
    Whirlpool masina.jpg
    153.7 KB · Pregleda: 57
Sadasnji modeli Whirlpool-a su Indesit. Whirlpool je preuzeo Indesit i sada im oni prave. Whirlpool pravi samo najskuplje modele.

Uređaji u prvih 6 meseci se popravljaju samo uz dozvolu kupca. Inače se menjaju za nove. Pokušaj da tražiš zamenu.

Kakav crni Whirpool ,Candy , Indesit... to su krš mašine begajte od njih. Cestitam forumašu na Bosch WAN28262BY masini,javljaj utiske a moze i video snimci .
Prvo sam trazio da mi vrate novac, oni odbili.
Posle trazio zamenu a oni i to odbili....
Neverovatno
Pretite im inspekcijom,po zakonu moraju da vam ili vrate novac ili zamene masinu,takvi su oni,morate sa njima drčnije da bi ste dobili to ustvari sto vam i sleduje .

Poslednja izmena:
eno ga u temi o klimama kolega koji preti inspekcijom mesecima i nista. kome bre da pretis inspekcijom, oni SU inspekcija :D

@Whirlpool

Da li je masina iznivelisana libelom i dobro je provereno da se ni jedan cosak ne klati pod pritiskom?

Sto se servisa tice, zovi ovlasceni servis za Whirlpool, nemoj da zoves radnju. Sa Whirlpool sajta link za ovlasvene servise je ovaj.

Ja imam dobro iskustvo sa Beko mašinom. Radi već osamnaest godina. Kad crkne ništa neću da opravljam - odmah kupujem novu.

Beko i Indesit kod mene bez greske sljakaju, indesit kombinovana gazi uskoro pune 4 godine. Skoro sam ocistio kondenzator i susenje radi kao i prvog dana
INDESIT IWDE 7105 B

beko je najgori tres, gorenje je liga za njih

Nazad
Vrh Dno