Gorenje servis je servis sa kojim imam najviše iskustva i praktično sve reklamacije su ostale nerešene. Dopisivao sam se i sa nekoliko ljudi u Gorenje Srbija i sa nekim Slovencom i mašina je na kraju bačena. U pojedinim programima je vraćala prljavu vodu u bubanj tj kao da je zadržavala samo ostatke deterdženta i prljavštinu u bubnju.
Mašina, takođe Gorenje, koju sam koristio do decembra, je opet radila, skoro, ispravno, samo u nekim programima. Glavna mana je što centrifuga radi neočekivano i bez obzra na default podešavanje programa ili ručnu promenu centrifuge, na nekim programimam centrifuga uopšte ne odradi ili vrti nenormalno brzo. Obrazloženje je bilo da mašina radi i da za taj problem mora da se zameni elktronika, ali to je najskuplji deo mašine i verovatno neće biti odobrena zamena, jer je ta elektronika ispravna. Našao sam programe koji rade OK i koristio je godinama na ta 3, dok nije riknula sada u decembru. Još jedna mana, čim vrti na 800+ obrtaja, skače kao jarac. Ne sme ništa da ostane na njoj, obavezno sklizne i padne.
Pre mesec dana sam uzeo Bosch, ne čujem je da radi, mirna, ali bez obzira na program, drastično više gužva veš od stare Gorenje. kvalitet palstike za sipanje deterdženta je katastrofa u odosnu na staru Gorenje. Svi programi traju značajno duže. Ne računajuči prvu pomenutu mašinu (nije moja, samo sam jurio reklamaciju za nju), ne vdim problem u kvalitetu pranja, obe operu veš korektno, a to je valjda najvažnije.