Šta je novo?

Veš mašine

Šta misliš zašto sam kupio libelu?:)

Nivelisana i nije se klatio ni jedan cosak?

Ja namerno ostavim nesto sitno na Miele ves masinu na samoj sredini, ne mrdne se ni milimetar. Mozda pomaze sto je na betonu masina.
Ako je nivelisana kako treba, ne sme da mrdne. Na mojoj Miele stoji sušilica, a na njoj razne džidža bidže, žena stalno nešto dodaje. Nikad ništa nije palo, ni kad rade istovremeno.

Mislim da je jako bitno kakva je podloga.
Npr u stanu u spajzu je beton dole i indesit kako god da stavim kao da je zabetonirana.
Beko sa druge strane sam trebao da univelisem i sad je ok ali je definitivno osetljivija po pitanju gabarita vesa. Npr ne moze bade mantil i par malih stvari. U tom slucaju 1200 centrifugu tesko da rasporedi
Indesit na 1000 odradi sve
E sad ili je indesit bolje odradjen ili je do podloge nemam pojma.

Džabe ti pločice ako nemaš kvalitetnu česmu! 😁

Poce da mi se cuje nesto pretpostavljam u bubnju kada centrifugira ali samo kada ima ves, zvuk je kao kada metal struze u metal i to samo kada postigne najveci broj obrtaja.
Masina nema ni dve godine kako je kupljena, Beko je u pitanju.
Mislim da je nesto upalo posto zena nikad svoje dzepove ne prazni, moguce da je neki metalni novac upao a mozda i uplajac, jer kad se prvi put culo u toku centrifuge je nesto puklo.
Proveravao sam lagere , amortizere sve stoji kao prvog dana.
Dal neko ima info i ako je upalo nesto u bubnju tj. izmedju kade i bubnjna kako se to cisti i dal ce serviseri da dodju zbog toga?

beko brate, eto ti odgovora. od beka ne bi kupio ni mutilicu za nes kafu, a kamo li ves masinu.

beko brate, eto ti odgovora. od beka ne bi kupio ni mutilicu za nes kafu, a kamo li ves masinu.

Pa dobro, nije baš toliko loš Beko kao brend. Možda si imao negativno iskustvo sa nekim proizvodom, ali nije za generalizaciju.

Ma nema veze sa Bekom, gledali smo sa komsijom u subotu otvorismo nazd onaj pleh, skinusmo, lageri motora su dobri, amortizeri isto, akd se okrece rucno ne cuje se.
Kao sto sam napisao najverovatnije je zena nesto ostavila po dzepovima ejr sam vec nalazio u filteru pumpe metalne apre dinar i dva

Dal neko ima info i ako je upalo nesto u bubnju tj. izmedju kade i bubnjna kako se to cisti i dal ce serviseri da dodju zbog toga?
Pitaj zenske clanove domacinstva da nekoj ne fali mozda zica iz brushaltera, ili tako nesto slicno metalno.

Ona hoce da upadne izmedju bubnja i tunel gume i struze, nema to nikakve veze sa markom masine.

Sta se desava ako je upla mora da se vadi?
Kaze zena bilo joj cudno gde joj je druga zica sa brusa

pa eto...to je onda

Zavuci saku izmedju bubnja i gume oko vrata ceo krug opipaj mora da bude tu negde.

Ili skini grejač odpozadi i pogledaj da li je ima žica. Ta žica od brusa je čest problem.

Jedan kolega iz firme opravlja veš mašine po selu gde živi.
Kaže da je vađenje žica od bruseva iz bubnja, polovina svih intervencija koje radi na veš mašinama.

Ili da prestanu da ih nose ;)

Zabraniti im prilaz veš mašini. Nalazio sam svakakve drangulije u filteru, novce, ukosnice, čarape da blokiraju pumpu... ne mogu svega ni da se setim. Kad sam punio mašinu nikad nisam imao problem posle, niti jednom. Ne paze kako ubacuju veš a neće ni mrežu za sitne krpice, a znaju koga će da najašu (čitaj: NAS) kad iskrsne problem.
Dok je žena biće posla za majstore, pitajte vodoinstalatere.

tako je. necu propustiti ni jednu priliku da pljujem po beku. zasluzili su. inace ti i bakara imate toliko slicne avatare da sam vas mesao u pocetku :D
Ja ima 28 godina Beko veš mašinu. Ništa nikad popravljano. Kad se pokvari bacam i opet kupujem Beko. Izvini 😀.

Ja imam Beko mašinu već osamnaest godina. Nikad ništa popravljano. Kad crkne kupujem opet Beko.
Ode dva put 😁😁😁.
Nije 28 već 18. Grešni prsti 😁😁😁😁.

Imam i ja kod matoraca neuništivu Gorenje WA583 isto tako već 17-18 godina (pamtim po deci, inače bih rekao 5-6 :ROFLMAO:) Radi kao singerica.

Nažalost nije to više taj kvalitet...

aj sad kad merimo moja keva Gorenjne masinu 40 godina koristila , od 86 svakog dana pustala minimum po jednu pa cak i dve masine, dvoje dece pelene to moralo da se kuva, jos bi radila ali nismo mogli dal bese lager ili biksnu za motor da nadjemo. EI Nis ili ti Eida ne znam oznaku 30 godina radila na kraju istrulela sasija pa je keva nevoljno penizonisala.
Koristili smo 2020. neku Gorenjne novija generacija, na 95 radi cini mi se 4h i gace pogotovo zenkse iskuva, bebe budu bele. Ova Beko sto smo kupili na 90 ne kuva tako kao Gorenjne.

Nazad
Vrh Dno