Šta je novo?

Samsung PS42C410C1 - iskustva

lnicks

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2004
Poena
619
Moze li me neko posavetovati,uporedjivao sam ovog samsunga,pa par lg-a pa i panasonic 42pv80-koji bi trebao biti best buy,ali samsung sve sisa sto se tice kvaliteta slike sa pioneer dvd-a preko hdmi kabela...smorio sam likove u TM-u i na kraju nista kupio nisam,mozeli neki info,link,kojogodisnji model je ovaj samsung?
ima li ga ko i kako je zadovoljan?
tnx,poz.

Nije ipak 2 metra, merio sam odokativno do ivice kreveta. Uzeo sam metar i soba je siroka tacno 3,33 metra sto znaci da cu gledati sa otprilike 3m. U tablicama je min 3,1 metar za 50inci tako da ce biti valjda ok?

Jel treba uzeti sad ovo cudo dok evro ne skoci jos, ili ce se normalizovati cene oko nove godine,jel moze neko da nasluti?

Ma divno skocila cena PS50A410 na 84k u tehnomaniji. Da uzimam ja neku 42 inci varijantu posto kad se maksimalno zavalim razdaljina bi mi bila 2,8m a kad uspravno sedim je 2,3m metra, mislim da mi je to preblizu za 50 inci, sta mislite a?

Kolika je razlika u kvalitetu izmedju Samsunga PS42 A410 i Panasonica TH-42PV80P?
Stvarno neznam sta da uzimam vise...

Ma divno skocila cena PS50A410 na 84k u tehnomaniji. Da uzimam ja neku 42 inci varijantu posto kad se maksimalno zavalim razdaljina bi mi bila 2,8m a kad uspravno sedim je 2,3m metra, mislim da mi je to preblizu za 50 inci, sta mislite a?

Kolika je razlika u kvalitetu izmedju Samsunga PS42 A410 i Panasonica TH-42PV80P?
Stvarno neznam sta da uzimam vise...

Pazi, to je sve individualno...Nekima je i HD matrerijal sa 2.5 m na 42 inca kod mene preveliko, dok je meni taman, ali bi okej legao jos koji inch...Za satelit, kablovsku i slicno.... 2 metra je overkill za 42 inca!!!! Znachi ako gledas kvalitetan SD signal, minimum za 42 inca je 2.5-3m...A 50 inca....bi bilo mnogo lose :)

Otisho video nasta lice plazme i zgrozio se. Previse mi je zrnasto nekako, ne volim ja to. Video sam i nasta lici 50 inci A410 , i sad kapiram kolko je to veliko i da bi umro da gledam to na 2,5 metra hehe, a i pixeli se vide samo tako...

Nista, vracam se na LCD. Opet je u igri samsung 40A656. Do sad sam ga video ugasenog u tehnomarketu, a danas u eurosalonu upaljenog i bukvalno sam se zaljubio heh. Stajao je direkno iznad 40A551 i Ultra clear panel definitivno pravi razliku.

Nemam pojma, te plazme su zezanje veliko, te nemoj da gledas filmove sa crnom trakama gore i dole prvih 100 sati(kazu cak i prvih 1000 lol), te moze logo da napravi image retention ili burn in i tako na neke stvari moras da pazis.

Mozda ovo vecini ne pravi neki problem al mene malo nervira. Slika je definitivno zrnastija jer su veci pixeli zbog manje rezolucije.Jeste da ovo nije toliko bitno kad sedis dovoljno daleko al ipak. Ovo pricam najvize vezano za A410, na kvalitetnijim i skupljim plazmama je slika skroz ok, ali i dalje mi nekako lcd pruza cistiju sliku.

Necu sad nikoga da ubedjujem da je lcd bolji ali po utiscima tako se barem meni cini.
Temeljno sam procesljao Technomax danas od tv-a do tv-a. Lep izbor imaju tamo, i cene su onako ok, neznam zasto ga ljudi slabo pominju.
Najavili su pad evra na 86 u ponedeljak a do kraja godine na 82, tako da se nadam da prodavci nece zadrzati trenutne cene jer nije korektno.

Sve zavisi sa kog izvora gledas. Meni je slika ista na mojoj plazmi A410 i na rodjakovom panasonic PV8, koji je vazda skuplji. Slika je zrnastija na lcd posto plazma mnogo bolje pegla stvari. Drugim rechima, SD ce ti bolje izgledati na plazmi nize klase nego na lcd srednje klase.

Meni je slika na plazmi (kad stavim 4:3 aspect ratio), kad pustim satelit, prilicno slicna uvecanom CRT-u, i po bojama, i po peglanju...

Jel ima razlike izmedju ovih modela koje ste pisali A410C1,pa C410 pa A410,primetio sam te tri oznake u ovih 7 strana,jel to ista plazma i jel je jos ima negde za pomenutih 45000 dindzi ili samo u Tehnomarketu za mislim 61000 dindzi (ne mora za 45000 bas,vazno da je manje od 60000,ali gde)?
Pozdrav ,)

Za modele Plazmi 42A410 cena se krece oko 49000 din u Tempu,Pevecu i Eltimu
dok su se ostale kuce ugradile i do 15000 + na ovu cenu:wall:

Za modele Plazmi 50A410 aktuelna cena je oko 82000 din kod Tempa ,Tehnomarketa,Eltima i Wega stim sto valja napomenuti da su zadrzali cenu kada je evro pre nedelju dana bio 91:wall::wall:

Od ostalih modela plazmi jedina prava preporuka je za LG modele od 50" koji se krecu od 67000 do 97000 din u Eltimu.

Sto se tice LCD modela preporuka je za Toshibu fullHD 42" -65000 din

Ne bih LCD TV,nemam zelju da kacim laptop na njega (a i kad bih hteo to bi bilo samo radi pustanja DVD-eva ili DVD Ripova koje me mrzi da prerezem na DVD za standalone player) i ne svidja mi se ghosting,ispranost boja... koliko sam primetio LCD je preporucivan za one koji bi TV/eksterni monitor za komp koji ce se podjednako koristiti i za jedno i za drugo?
Sto se tice ovih plazmi,napravio sam lapsus,prva je trebalo da pise C410C1,pa onda A410 a neko pomenu i C410 bez C1 na kraju,koje su razlike izmedju njih jer mi se svidja ovaj A410 (iako je u Tehnomarketu u Jagodini cena oko 61000 ako se ne varam,previse ali idem do Tempa u subotu pa cu da vidim) ili da se isprsim malo vise,u odnosu na cenu iz Tempa,da uzmem u Tehnomarketu,ako nema drugde jeftinije,Panasonic TH-42PV70P koji mi se svidja zbog rezolucije 1024x720,sto bi trebalo da znaci da ce mi slika biti manje"pljosnata"nego na Samsungovih 1024x768 ako oba vec imaju 16:9 odnos strana,jel dobro kapiram (nadam se da nije stamparska greska)?
Jedina mana je sto ima duplo manji kontrast (staticki) od 10000 naspram 20000 u odnosu na Samsung ali mislim da je u nekoj temi Plasma vs LCD pominjan kao dobro resenje,doduse ti postovi su bili stariji malo,sad cujem da je izasao i 80P model ali kazu da je razlika u ceni bas osetna,tipa 300 evrica,sad dal vredi bas toliko... (inace raspolazem sa oko 800+-50 evrica)?
Pozdrav ,)

Ima jos jedan veliki problem ,Tehnomarket daje 2 godine garancije na sve modele TV,dok ostali prodajni objekti 2 godine daju samo za LG i Toshibu:smash:

To NIJE tacno,danas sam obisao Tempo,Tehnomarket i Ne... (zaboravih ime,valjda Neptun,iza Interexa u Nisu) i u Tehnomarketu su najpovoljnije cene ALI je garancija za sve uredjaje samo godinu dana,dok ovaj Neptun daje 2 godine samo na LG ali su im cene nenormalne (tipa ova plazma iz naslova je kod njih 50-ak i vise eura skuplja od konkurencije),tako da jos imam veliku dilemu a dan D je vec SUTRA!!
Zato mi sad treba povelika pomoc od vas,izbori su mi ovaj Samsung PS42-A410 koji je u Tempu (interesantno da nemaju NIKAKVU akciju a samo jos nekoliko dana do n.g.) mislim 58000,a konkurent mu je Panasonic TH-PV70P kao sto sam juce pomenuo,i ispostavilo se da JESTE izgleda stamparska greska jer u svim podacima pise da je rezolucija 1024x720 ali ovde pise drugacije http://www.tehnomanija.rs/katalog/panasonic-televizor-plazma-th-42pv70p.html!
Ajde dajte mi par odgovora do sutra jer oko 2-3 idem u kupovinu,znaci da li uzeti plasmu sa,na papiru,vecim kontrastom (20000 prema 10000) Samsung PS42-A410 ili Panasonic TH-42PV70P (uzeo bih i TH-42PV80P ako ga ima do 70000?),u koji nekako vise poverenja imam i u ono Viera nego u ovaj ovakav Samsung made in Poland (Panasonic je Ceh,opet u njih imam vise poverenja nego u Poljake)?
U obzir dolaze i drugi modeli ovih firmi za oko 60-ak 000,mozda Panasonic TH-37PV8P ili neki LG,preporuci mi neki jedan radnik iz Neptuna koji ima i hard disk u sebi,isto 42" ali nije mogao da se seti modela,kaze da je 62000 ali cekaju da im stigne sutra nova tura,a i ovaj LG 42PG3000 ne deluje lose,u Tempu je 60000 (a PG2000 je 64000,go figure)!?
Pozdrav ,)

00[/B]?),u koji nekako vise poverenja imam i u ono Viera nego u ovaj ovakav Samsung made in Poland (Panasonic je Ceh,opet u njih imam vise poverenja nego u Poljake)?

Moj Samsung je iz Slovacke, a nisam cuo da imaju fabriku u Poljskoj :)
E sad, ako imas "poverenja" u Cehe, zasto onda da nemas i u Slovake? ;)

Taj samsung u metrou za 54900.....slovaci,cesi,poljaci....sve je to isto....i moja toshiba iz poljske.....samo lg daje garanciju od 2 godine....svi ostali po godinu....ne znam za sony i pioneer....nazovi pevec,mozda su dobili jos koji za 49ooo...prekuce nije bilo....mada,meni je samsung skroz nesto sumnjiv....lepo izgleda,ali ti modeli za siroke srpske mase nesto mi ne deluju ubedljivo....

Ne bih LCD TV,nemam zelju da kacim laptop na njega (a i kad bih hteo to bi bilo samo radi pustanja DVD-eva ili DVD Ripova koje me mrzi da prerezem na DVD za standalone player) i ne svidja mi se ghosting,ispranost boja... koliko sam primetio LCD je preporucivan za one koji bi TV/eksterni monitor za komp koji ce se podjednako koristiti i za jedno i za drugo?
Предрасуде :smoke:.

Ima jos jedan veliki problem ,Tehnomarket daje 2 godine garancije na sve modele TV,dok ostali prodajni objekti 2 godine daju samo za LG i Toshibu:smash:
Занимљиво. У суботичком ТехоМаркету где сам купио Сонија прошли четвртак: "Гаранција је 12 месеци на моделе свих произвођача сем на Сонијеве моделе 24 месеца. Услове гаранције мењају увозници стално." :S:

За фабрике:
Sony - Словачка
Panasonic - Чешка
Philips - Пољска
Samsung - Мађарска ?
Toshiba - Пољска

Moj Samsung je iz Slovacke, a nisam cuo da imaju fabriku u Poljskoj :)
E sad, ako imas "poverenja" u Cehe, zasto onda da nemas i u Slovake? ;)

Moj Samsung WEGA 28"CRT u Dzagodini je iz Poljske ako se ne varam,a mislim da je i ovom na onom papiricu u Tehnomarketu pisala ta zemlja porekla,a mozda sam i utripovao,ali evo vidis da Duke pominje i Madjarsku kao zemlju gde se prave Samsundzi,svuda sem Srbije ga prave izgleda,mozda je zato i tako jeftin?
Taj samsung u metrou za 54900.....slovaci,cesi,poljaci....sve je to isto....i moja toshiba iz poljske.....samo lg daje garanciju od 2 godine....svi ostali po godinu....ne znam za sony i pioneer....nazovi pevec,mozda su dobili jos koji za 49ooo...prekuce nije bilo....mada,meni je samsung skroz nesto sumnjiv....lepo izgleda,ali ti modeli za siroke srpske mase nesto mi ne deluju ubedljivo....

Koji Pevec da nazovem,na koju to firmu mislis,imas li broj ili sajt?
Razmisljam sad da ubacim u razmatranje i TH37-PV80P znaci od 37",gledacu TV sa oko 2 i po-3 metra daljine maksimalno pa je to mozda i bolja velicina,a i rezolucija je svakako bolja,na tom ekranu 1024x768 se bolje vidi nego na 42"sto se tice nasih bezveznih kanala!
Ovom modelu me privlaci jos i najnoviji tip ekrana G11 (za koji negde procitah da traje jos 40 000h duze od starijih),pise negde da ima i digitalni tjuner,ima slot za SD/MMC memorijske pa mogu video klipove sa fona direktno da gledam preko TV-a (ne znam samo jel ima on neke softverske dekodere u sebi onda?),mozda 13cm manja dijagonala i nije tako strasno za tu"blizinu"gledanja?
Предрасуде :smoke:.

Занимљиво. У суботичком ТехоМаркету где сам купио Сонија прошли четвртак: "Гаранција је 12 месеци на моделе свих произвођача сем на Сонијеве моделе 24 месеца. Услове гаранције мењају увозници стално." :S:

За фабрике:
Sony - Словачка
Panasonic - Чешка
Philips - Пољска
Samsung - Мађарска ?
Toshiba - Пољска
Otkud ti to da su predrasude,isao sam po radnjama sa drugarom i on koji i ne zna sta je LCD a sta Plasma je SAM primetio da je slika na jednom od izlozenih TV-a dosta bledja,kockastija i ima"duhove"od one na susednom,pa kad sam mu objasnio da gleda dva LG-a jedan pored drugog od kojih je onaj koji hvali plazma... ;)
Decko je stvarno laik pa je i on to primetio,a kamoli neko ko toliko gleda stvari u sitna crevca pre nego sto pljune pare kao sto to ja radim,samo bih voleo malo infoa iz PRAKSE,jer su oni pajseri uglavnom pustali promocione DVD-ove pa cak i lokalnu kablovsku (kako ono lose izgleda kad se razbljutavi spliterom) a i nisam ih nigde video sva 3-4 zajedno pa mi ove suve brojke malo znace,a znam i da hoce malo da slazu proizvodjaci (ili nasi),tako da i dalje recimo mislim da Samsung A410 sa kontrastom 20000:1 nije bas bolji od Panasonica PV80P sa 15000:1,licno misljenje!
Pozdrav ,)

Moj Samsung WEGA 28"CRT u Dzagodini je iz Poljske ako se ne varam,a mislim da je i ovom na onom papiricu u Tehnomarketu pisala ta zemlja porekla,a mozda sam i utripovao,ali evo vidis da Duke pominje i Madjarsku kao zemlju gde se prave Samsundzi,svuda sem Srbije ga prave izgleda,mozda je zato i tako jeftin?
Код Будимпеште су отворили фабрику 2005. или '06. за производњу плазма и катодних телевизора, осим ако нису у међувремену затворили (а колико знам нису).
Otkud ti to da su predrasude,isao sam po radnjama sa drugarom i on koji i ne zna sta je LCD a sta Plasma je SAM primetio da je slika na jednom od izlozenih TV-a dosta bledja,kockastija i ima"duhove"od one na susednom,pa kad sam mu objasnio da gleda dva LG-a jedan pored drugog od kojih je onaj koji hvali plazma... ;)
LCD је јако широк појам где има свега и свачега од јако лоше до одлично ;). У сваком случају за исти новац плазма је боља од LCD-а (уз одређене али), али ја не волим плазму :smoke:...

Nisam hteo da odgovorim ali moram da napomenem jednu VEOMA vaznu stvar.Naime i pored doga sto je na plazmi slika lepsa i SD signal se bolje pegla u odnosu na LCD ipak se sada jos vise razmisljam da definitivno uzmem LCD zbog potrosnje struje.Kod plazmi 42 " to iznosi oko 400 w , za LCD upola manje .Dok kod PLAZMI od 50" snaga je oko 500 w dok je kod LCD oko 250 w.Ja sam to ovako racunao Kompjuter+plazma oko 1000 w na sat.Sto za mesec dana iznosi oko 750 kwh.:mad:

Poslednja izmena:
Kalibrisani LCD troši 100W, plazma 300W. Po testovima koje sam čitao, nisam merio sam :)

WOOOOW drugar!!Gde bre covece nadje ove brojke,ja sam nalazio cifre od 250-330W za ove plazme koje me interesuju,otkud ti prosek od 400W!?
Ljudi dajte stvarno malo konkretnije savete,evo nasao sam sajt Pevec-a i imaju neki u katalogu za od 18.12-7.01 Samsundz A410 za 50000 i onaj LG PG3000 koji sam vec pominjao,samo sto je kod njih skuplji nego u Tempo-u,ne puno ali dovoljno da mi ne padne napamet da po ovakvom vremenu idem za Krnjacu kad imam Tempo ovde u Nisu i jos mi jeftinije mislim 2000,i za njega pise da ima digitalni tjuner,privlacno mi je i 2 godinice garancije,isti kontrast kao kod A410,osvetljenje takodje,ali nekako nisam ni u njih siguran!?
Pozdrav ,)

Jesi ti Lomnice pročitao prve tri strane ovog treda?

Ovaj Samsung za te pare nema konkurenciju. Ako ćeš da daješ 20k više, onda dodaj još 10-15 pa idi na full hd.

A ako doda jos tih 30-35k onda moze jos toliko i da razmislja o nekom Kuro modelu a? Hehe, pa nije bas malo dodati tih 150-200e. Za svoj novac Samsung je ok.

Poslednja izmena:
Samsung za 45k je bio odlicna kupovina, medjutim kako je sad 59k ili vise a ima recimo pana pv8 za 57k tu vec ima prostora za razmisljanje.
Apropo ove potrosnje, kod mene na 42'' plazmi na samom televizoru ima fabricka nalepnica sa tehnickim karakteristikama, izmedju ostalog pise max power cons. 255w. Da ne zamaramo sad jos dalje sa onom pricom o potrosnji kod plazme koja varira u odnosu na procenat svetlih povrsina i potrosnji kod lcd koja je uvek maximalna za dati model.

Nisam hteo da odgovorim ali moram da napomenem jednu VEOMA vaznu stvar.Naime i pored doga sto je na plazmi slika lepsa i SD signal se bolje pegla u odnosu na LCD ipak se sada jos vise razmisljam da definitivno uzmem LCD zbog potrosnje struje.Kod plazmi 42 " to iznosi oko 400 w , za LCD upola manje .Dok kod PLAZMI od 50" snaga je oko 500 w dok je kod LCD oko 250 w.Ja sam to ovako racunao Kompjuter+plazma oko 1000 w na sat.Sto za mesec dana iznosi oko 750 kwh.:mad:
Немој тако :d. Љубитељи плазме ће рећи како LCD увек исто троши, а плазма у зависности шта се приказује и сл.
Kalibrisani LCD troši 100W, plazma 300W. Po testovima koje sam čitao, nisam merio sam :)
Која величина дијагонале?

Na Samsungovom sajtu za ovaj model pise da je potrosnja 380W (ne mogu sada da trazim link) ali verujem da je to max potrosnja.

Nazad
Vrh Dno