Šta je novo?

Samsung PS42C410C1 - iskustva

lnicks

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2004
Poena
619
Moze li me neko posavetovati,uporedjivao sam ovog samsunga,pa par lg-a pa i panasonic 42pv80-koji bi trebao biti best buy,ali samsung sve sisa sto se tice kvaliteta slike sa pioneer dvd-a preko hdmi kabela...smorio sam likove u TM-u i na kraju nista kupio nisam,mozeli neki info,link,kojogodisnji model je ovaj samsung?
ima li ga ko i kako je zadovoljan?
tnx,poz.

Uzeh i ja ps42a410 i zasad samo riječi hvale. Bio je 580€, Pana PV80 200 više, mislim da nije toliko i bolji. E sad imam samo par pitanja:
1. Treba li samo da kontrast i osvjetljenje stavim na <50 a ostalo kako god (uz Standard mode, naravno) ili treba i još nešto u prvih 200 sati?
2. Da li treba da zumiram svaki kanal da mi se izgube one crne linije gore i dolje, zbog burn in-a ili mogu da ostavim i sa linijama?
3. Može li neko da mi objasni "Wide zoom" mode? Jel to razvukuje sliku po vertikali a horizontala ostaje ista ili i nju razvukuje?
4. Kako da vidim koliko sam sati gledao tv ukupno, zbog pitanja 1.?

Panasonic PV80P ti je sada na AKCIJI,eno pogledaj njegov tred,mislim da se pominjala cifra od 56k,naspram Samsundza A410 za 50-55k ipak je bolja kupovina (posebno ako nisi Samsundza kupio u Metrou za 50k vec platio vise)!!
Pozdrav ,)

Čovek je u Budvi :)

Al ste mu odgovorili....

1. Ja sam sve spustio za svaki slučaj
2. Ovde sam držao premier film kanale, zato što nema logoa, i to film koji je išao u full 16:9
3. da
4. Možeš da vidiš u servisnom meniju, potraži na forumu kako se ulazi, i ne čačkaj puno u njemu (neka fora je sa info, mute, power, i još nešto, ne sećam se :( )

1. i ja sam stavio sve, za svaki slučaj
2. Nemam premier filma a ostali idu u wide formatu ali logo i titl u onom crnom dijelu, ovo me najviše i zanima, da li da razvukujem ili mogu da ostavim crne linije
3. Što da, da sliku razvukuje samo po horizontali ili i po vertikali?
4. Našao sam dvije kombinacije na forumu, probaću da vidim koja radi. Neću da čačkam ništa, samo da vidim koliko sati radi.

Hvala na odgovoru.

TV imam oko mesec i po.

1. Za TV sam sve spustio na 50%. Preko toga je i onako suviše
2. Filmove sam od početka gledao sa Brightnes oko 48 contrast 80-85 i nisam primetio bilo kakve probleme ( a obratio sam pažnju)
3. ...
4. TV je u stand-by onda pritisneš info, mute, menu, power. Tu ti na početnom ekranu piše
koliko sati je radio. Kada ponovo uključiš TV sve će biti vraćeno na default (mode, contrast, brigthtness)
za sve ulaze pa ćeš morati ponovo da podešavaš....

Poslednja izmena:
Problem...
Hteo sam da vidim kolko je sati radila ova plasma i nakon izlaska iz service menu,tv se ugasio i ponovo upalio i pritom su mi nestali kanali koje sam prethodno memorisao !!
E sad nisam siguran da li sam slucajno nesto promenio, mozda jedino Factory reset posto je na pocetku
Sada se tv upali ali se stalno gasi nakon nekih 15sec i ponovo se sam pali isto je i kada udjem u service menu
A i cini mi se kao da je i pomerena slika malo udesno
Sta moze da mu bude i kako da vratim na fabricko podesavanje ili mozda neki reset ?

Poslednja izmena:
Zasto mi slika treperi sa desktop pc na ovoj plazmi kada je prikljucen (horizontalne linije kao neke smetnje), graficka je nvidia 8800 gts 320 vga kabel 10 metara a u graficku ulazi preko vga dvi adaptera a sa istog tog kabla kad prikljucim laptop koji ima vga slika ne treperi integrisana graficka ati chipset

Poslednja izmena:
Zasto mi slika treperi sa desktop pc na ovoj plazmi kada je prikljucen (horizontalne linije kao neke smetnje), graficka je nvidia 8800 gts 320 vga kabel 10 metara a u graficku ulazi preko vga dvi adaptera a sa istog tog kabla kad prikljucim laptop koji ima vga slika ne treperi integrisana graficka ati chipset

Stavi onaj dodatak u vidu prstena sto si dobio uz televizor (feritno jezgro) oko kabla od antene na nekih 15cm od uzalz u TV i nestace ti smetnje.

ljudi, nagovorite me da NE kupim PS50-a410, trebace mi pare za nesto drugo, pametnije, preche, znam! :d Pogledao sam samo na jednom mjestu, 839€ je, mada kaze 1 lik da ima i za ~790€ na drugom (zivim u Podgorici). Koje su cijene trenutno u Srbiji za taj model? :)

BTW, interesuje me i sledece: imam graficku (7800 GS AGP) sa jednim DVI i jednim VGA (DSUB) izlazom, DVI je zauzet sa 2232BW monitorom, da li ova plazma daje osjetno losiju sliku preko VGA kabla, ili nema neke razlike (ako neko zna iz iskustva, teorija mi je dobro poznata :) )?

BTW, interesuje me i sledece: imam graficku (7800 GS AGP) sa jednim DVI i jednim VGA (DSUB) izlazom, DVI je zauzet sa 2232BW monitorom, da li ova plazma daje osjetno losiju sliku preko VGA kabla, ili nema neke razlike (ako neko zna iz iskustva, teorija mi je dobro poznata :) )?

42" daje odlicnu sliku preko VGA kabla pod uslovom da nije ekstra dugacak (tada se pojavljuju "duhovi"). Sa VGA kablom ces biti ogranicen sa rezolucijama do native rezolucije koju podrzava TV (u slucaju 50" je to 1366x768) dok preko HDMI-a ces moci da biras i 720P i 1080I. Ja licno drzim komp vezan na TV preko VGA kabla od 10m jer u vreme kad sam ga povezivao HDMI kabal te duzine je bio reda 100e i nikako nije opravdavao cenu u poredjenju sa kvalitetom prikaza preko VGA kabla koji je placen 6x manje :wave:

a koje su sve varijante da se "vuche" zvuk sa kompa, narocito ako se ne koristi HDMI? Ovo me jako zanima, a blage veze nemam kako ide... Kada se npr na source odabere VGA, kako odabrati odgovarajuci ton? :-/

nesto mi nije to TO, sta li rade ovi sto imaju 10m VGA kabla, nosaju se sa zvucnicima svako malo? :d

nesto mi nije to TO, sta li rade ovi sto imaju 10m VGA kabla, nosaju se sa zvucnicima svako malo? :d

Ja imam 10m kabla i ne nosam zvucnike. Jednostavno pojacam zvuk na kompu i gledam film na TVu. TV mi je u istoj sobi kao i komp samo na drugom kraju. Zvuk sam podesio da ide stereo u ffdshow kodeku posto mi je rasporedjen u 5.1 kad sedim za racunarom.

nema svako 5.1 i taj raspored u sobi :D Cudno ako ne postoji varijanta da se pri izboru VGA izvora ne dovede nekako i zvuk na TV, meni bi zvuk dopirao 2m desno od TVa, sto bas i nije sjajan ugodjaj :(

Generalno u postavci kucnog bioskopa zvuk na tv je najnesrecnije resenje, najnekvalitetnije. HDMI nosi zvuk zbog HD zvuka na AVR a onda on predaje dalje sliku.

nema svako 5.1 i taj raspored u sobi :D Cudno ako ne postoji varijanta da se pri izboru VGA izvora ne dovede nekako i zvuk na TV, meni bi zvuk dopirao 2m desno od TVa, sto bas i nije sjajan ugodjaj :(

Meni je tako postavljen TV da je pored zadnjih zvucnika od 5.1 sistema (tacnije pored zadnjeg levog dok ja sedim pored zadnjeg desnog). Kada je ffdshow podesen da daje stereo izlaz onda se ravnomerno rasporedjuje zvuk na prednje i zadnje zvucnike tako da je OK. Bas brunda gde god da se vufer nalazio tako da on ne predstavlja problem :)
E da, zvucna je Audigy 1 (onaj pravi) i u audio control panelu mi je podesen CMSS 2 sa zadnjim zvucnicima podesenim na +40.

meni ce plazma ipak biti najvjerovatnije u drugoj sobi, a mislio sam sa lap topa da pushtam filmove... :-/ Vidjecemo sta i kako, mozda uzmem za 50ak€ neki solidan 2.1 sistem za lapija :)

A mozda ipak sve pare spiskam za novu konfu (sto bi i bio pametniji potez), pa plazma na proljece ili tako nesto...

Poslednja izmena:
Danas sam postavio tv (iz naslova) i generalno sam jaaaako zadovoljan :)
E sad, imam malih problema sa podesavanjem slike pa se nadam da neko od prisutnih moze da pomogne: tv je povezan sa racunarom (radeonom 2600xt sad dvi-HDMI adapterom) HDMi kablom, ali koliko god da se trudim u setovanjima nikako ne razvlaci sliku preko celog ekrana. Ima po 15mm sa leve i desne i po 10mm gore i dole koje se jednostavno ne koriste, dok u opcijama na tv-u jednostavno nedostaju auto adjustment i picture adjustment, kako bi mogla da se zumira slika. HDMi kabl je uredno uboden u prikljucak br 2 kao u uputstvu. Da li ima veze na koji DVI port na grafickoj je prikljucen tv? I jos jedno pitanje iako je tv postavljen kao secondary monitor u clone rezimu, prilikom paljenja racunar ga prepoznaje kao primarni i jednostavno nece da upali standardni monitor ( Samsung 223bw) dok ne iskljucim HDMI kabl iz tv-a. drajveri-catalyst 9.3.
Izvinjavam se za off, moze info i na pp.

Nazad
Vrh Dno