Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Prvo zovu , ostavljaju na paketomatu.

Dešava li se nekome da iz čista mira krene muzika na telefonu, pre nekoliko sati sam prestao da je slušam i odjednom krene pesma :unsure:

Meni se desi kada se poveze na neki bluetooth uređaj ako je pre toga bila uključena muzika. Takođe kada sluške vratim u futrolu, muzika staje.

Pozdrav svima.
Da prenesem utiske o telefonu i satu koji se dobijao.
Koliko sam oduševljen telefon, toliko sam razočaran satom. Doduše, možda nisam baš merljiv, jer sam prethodno koristio Huawei gt3 pro, ali ovaj em bateriju gledaš kako opada, em se puni od 15-20% do 100% oko 1.5 sat, za neki fizičku aktinost pitanje koliko bi izdržao. Od ujutru na granici do večeri i to samo sa uključen paljenjem ekrana na pokret. Tako da sam ga na kraju prodao.
A telefon, ovo je vrhunska mašinica.
Baterija, ekran, zvučnici, prijem signala, kamera, proširiva memorija, neću dalje nabrajati. Velika, velika preporuka za kupovinu A55.

Dobro veče... Trebao bi mi savet. :)

Vlasnik sam A52s, za mene lično najboljeg telefona koji sam imao, a ta neka njegova klasa mi je max šta mi je od telefona potrebno i koliko mi se inače daje para.

E sad, tu je negde vreme za zamenu, najviše zbog baterije čija se degradacija već malo oseti, ali možda najviše jer mi je stradao vibracioni motor tokom poslednjeg pada telefona.

Logičan naslednik je A55, vidim da praktično nema mane i da je pristojan naslednik za A52s.
Sad samo ne znam da li se možda isplati sačekati A56? Znam da je jako malo informacija kakav bi on mogao da bude, nego više me zanima da li je ok možda ostati strpljiv... xD

I kad sam već tu... Nikad nisam nosio telefon u servis, pa me zanima da li se u ovlašćenim servisima menjaju baterije baš na A52s, tj. da li se dobiju "originalne" ili one neke koje od starta se brzo prazne i ne traju dugo inače?

Ako ti se ne ceka A56,mozda da razmislis o S24 FE?Imaju dosta slicnosti sa A55.

Skupli je 200e ili 66%,A56 videcemo.Pocetna malo preko 300e.
A52s dobar,ali se ne bi vratio na njega.

Ako se prate oglasi A55 tek kupljen od operatera može da se kupi i za duplo manje od S24 fe.

Ja mislim da vredi sačekati a56, jer ako ništa drugo bar će imati 6 godina podrške kao i a16, exynos 1580, ostale komponente čisto sumnjam da će nešto unapređivati...

Sad dodjoh do vremena, i neko je pricao da moze uz pomoc kabla (usb c- usb c) da se prebace podaci sad jednog samsunga na drugi. Ja konkretno zelim za A71 na A55, medjutim kad ih povezem, ne nudi mi nigde opciju prebacivanja i klonovanja aplikacija. Kod huaweia je to mnogo mnogo jednostavnije uradjeno i prosto. Da li postoji jednostavniji nacin da klonujem sve aplikacije sa A71 na A55? Hvala

Samsung Switch aplikacija rešava stvar za većinu aplikacija, slike, sms, imenik... Može wifi, preko kabla ide brže.

Ne može da prebaci poverljive podatke banke itd.

Od FE serije me odvraća autonomija. Znam da jači telefon troši više, ali A serija mi je baš onako zlatna sredina performansi i autonomije. Uvek bih radije birao bateriju jaču za pola dan, dan nego jači telefon. :D
Video sam da sa A56 još više produžuju podršku, mada 6 godina ko bude strpljiv sa jednim telefon svaka čast hah.

Jedino mi kod A55 nepotpun utisak još veličina. Ono, baš je kvalitetan ovako, nema šta, mada mi nekako prevelika promena naspram A52s. A sumnjam da će menjati preterano dimenzije na narednom.
Možda najbolje da sačekam da se konkretnije razbistre detalji.

Za sada sam pokupio da će imati dužu podršku, novu selfie kameru, najverovatnije onu sa S serije i novi čipset.

Ma ~4 godine je neka realnost da telefon radi normalno i da baterija traje dovoljno(ako se puni org punjačem, bez da se drnda tel. dok se puni, pregreva itd..).

Te aplikacije beck-apuješ...Kasnije na novi vratiš podatke..

Da i na jedan i na drugi, primi - pošalji...

Slažem se za kamere, (pre)dugo forsiraju isti sistem kamera. Istina funkcionalne su, pa i taj makro senzor makar nije onaj jadni od 2MP... Ali je prevaziđen, posebno sad kad konkurencija unapređuje kombinaciju svojih kamera.
Pretpostavljam da će im naredna serija biti poslednja sa trenutnom kombinacijom. Zanimljivo ako su odlučili da unaprede selfie kameru, recimo nikad nisam imao problem niti više zahteva od nje.

Samo držim fige da im sa unapređenjima ne skoči cena. Konkretno za A55 sam se baš iznenadio što je ostao u cenovnom rejonu A54, iako je soidno unapređenje. Mislim samo cena materijala izrade kućište je skuplja.

Mada vrede para, posebno za nas koji držimo telefon 3+ godine kod sebe. I stvarno verujem da mogu bez problema da služe radni vek koliko im je podrška, možda uz jedan pitsop za zamenu baterije.

Mada ću sa sledećim telefonom biti marljiviji sa baterijom. Na ovom uopšte nisam poštovao ono 20%-80% pravilo, u 90% slučajeva sam ga punio do 100% verovatno je to doprinelo bržoj degradaciji.
Za početak na narednom ću uključiti onu opciju limita da prekine punjenje na 80%.

Dobro veče... Trebao bi mi savet. :)

Vlasnik sam A52s, za mene lično najboljeg telefona koji sam imao, a ta neka njegova klasa mi je max šta mi je od telefona potrebno i koliko mi se inače daje para.

E sad, tu je negde vreme za zamenu, najviše zbog baterije čija se degradacija već malo oseti, ali možda najviše jer mi je stradao vibracioni motor tokom poslednjeg pada telefona.

Logičan naslednik je A55, vidim da praktično nema mane i da je pristojan naslednik za A52s.
Sad samo ne znam da li se možda isplati sačekati A56? Znam da je jako malo informacija kakav bi on mogao da bude, nego više me zanima da li je ok možda ostati strpljiv... xD

I kad sam već tu... Nikad nisam nosio telefon u servis, pa me zanima da li se u ovlašćenim servisima menjaju baterije baš na A52s, tj. da li se dobiju "originalne" ili one neke koje od starta se brzo prazne i ne traju dugo inače?
Pozdrav,
Koristim nekih mesec-dva a55, i imam samo reči pohvale. U bilo kom pitanju ispunjava svaku potrebu korisnika. Sve što ti je potrebno će odraditi bez ikakvih trzanja i problema. Baterija lagano ceo dan, ekran i zvučnici naš dobri, povezivanje sa uređajima munjevito. Ako će ubaciti nešto baš veliko u a56, onda sačekaj (što sumnjam). Ali ovako uzim a55 i nećeš pogrešiti.

Mada vrede para, posebno za nas koji držimo telefon 3+ godine kod sebe. I stvarno verujem da mogu bez problema da služe radni vek koliko im je podrška, možda uz jedan pitsop za zamenu baterije.
Samo da zamena baterije bude takva da sami lako možemo zameniti istu.
Da li je prošao zakon EU da baterija bude lako zamenjiva i kada stupa na snagu?

Jeste, prošao je zakon letos, stupa na snagu '27. Još ćemo se načekati. :D

Mada opet nisam siguran šta će u to praksi podrazumevati...
Verovatno najveći uslov će biti da se baterija lako odvoji, recimo na iPhone 16 ima sad ova fora da se pomoću 9V baterije lepak skroz otpusti i baterija samo spadne.
Mada opet valja otvoriti telefon, kod ovih IP67/8 nema druge nego odlepljivati poklopac, opet tu ostaje mali rizik pristupačnosti da možda slomiš zadnju stranu ili tako nešto.
Doduše nije ni to neka filozofija.

Koristio sam A52s koji jos uvek radi besprekorno i uzeo sam A55 pre mesec dana. A55 je neznatno veci od A52s, jedino se stice utisak da je glomazan ako se telefon drzi bez maske. Na stolu su mi oba telefona u silikonskim futrolama. Cesto i zaboravim koji sam od telefona uzeo posto su dimenzije maltene iste.

kakvi su ti utisci posle a52s? kolegi kojem sam preporucio a55 mi je rekao da nije dobio nikakav boljitak skoro, ekran kaze da mu je mnogoo bolji na a52s, kamere takodje...

Inace da li ima neko da jos nije dobio sat od promocije? zvao sam ih vade se kazu do 31.12. a sve kolege koje poznajem su dobile sat vec, a registrovale su se posle menee

Kako može ekran na a52s da bude mnogo bolji ili uopšte bolji, šta je merilo uopšte da bude bolji. Nekako osećam da je zbog zasićenosti bojama i da je na A55 kalibrisan da bude tačniji dok a52s ima više napucane boje 🙂

Po meni je A55 sasvim dovoljan boljitak u veličini ekrana i posebno bateriji koja je bomba... Apsolutno traje 48 sati , sto ni sa jednim od androida ranije nisam mogao ni sa sanjam...24h max...I dan danas imam A52s u aktivnoj upotrebi , ali definitivno A55 je sasvim dostojan naslednik..

Nazad
Vrh Dno