Šta je novo?

Tutorijal kako legalno skinuti instalacione iso-e svih verzija Windowsa i Office-a

Poolmaker

Nenadmašan
Učlanjen(a)
05.04.2013
Poruke
11,471
Poena
2,245
Često članovi pitaju kako legalno skinuti "čist" instalacioni iso.
Iso od Windowsa 7 na primer više nije moguće skinuti sa Microsoftove stranice bez unošenja serijala...
Za windows 8.1 i win 10 je lakša situacija, ali i tu su alternative sa većim izborom dobrodošle.

Počevši od Windowsa 7 i Office 2007 pa nadalje sve instalacije možete skinuti uz pomoć Microsoft Windows and Office ISO Download Tool.
Instalacije se skidaju sa Techbench linkova, dakle sa Microsoftovih servera, i kao takve su u potpunosti nemodifikovane i pouzdane.
Ako vam Defender ili u mom slučaju 360 Internet Security izbriše Iso Downloader znajte da da je lažna uzbuna... Microsoft nije ljubitelj liberalnog pristupa da se instalacioni iso-i skidaju na ovaj način...
Iso Downloader možete proveriti i na Virustotalu i sličnim sajtovima.

Molim vas da ne pokrećete bilo kakvu diskusiju kako aktivirati Windows ili Office, piraterija je zabranjena tema na Bench forumu...


IkbV3of.png


F0MgUs1.png


8waG3vt.png
 
Poslednja izmena:
Pool,ima neka fora i sa ubacivanjem skripte u konzoli browsera na Techbench stranici gde dobijes sve ISO-e Windows OS-eva... tako nesto,ako se ne varam?

Nego sta im znaci to N/NK i sl?
 
Izvinjavam se,nisam video tj nisam skrolovao dole sa link stranice...
 
Instaliraš pa uneseš legalno kupljen SN operativnog sistema.
:)
Nego, skinuo sam Win 8.1 kako je poolmaker objasnio i narezao na DVD, ALI mi zastane instalacija na 14% i izbaci gresku:
0x80070017
The file may be corrupt or missing.


Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
 
Da li se jos nekom desilo ?
Sta da probam ?


Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
 
Ja sam instalirao WIN 7 na jedno računalo prateci sve ovo i nije mi trazio licenci kljuc sto me zacudilo, a i prosao je validaciju.

Malo mi cudno ovo, ali ok ako ispada legalno onda super
 
Svaka čast poolmaker ovo je baš korisna tema i trebalo bi je zakačiti za vrh, pa eto predlog moderatorima da to i urade :)

Soilent Green is People
 
Poslednja izmena:
Da li se jos nekom desilo ?
Sta da probam ?


Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Kao što kolega reče proveri hash/cheksum pa ako se ne slaže nije uspeo download, a ako se slaže tada je do hdd-a ili ssd-a (a može biti i do rama).
Hashtab je zgodna alatka za verifikaciju, kada se instalira, desni klik na skinuti iso - properties - pa udješ u tab hashes.
Proguglaš za po skinutom imenu iso fajla i uporediš cheksum.
http://implbits.com/products/hashtab/

@TosaNS
Molim.
Slažem se, koristiće članovima, unesto kojekavih "budženih" izdanja po torrentima uvek je bolje skinuti i instalirati nemodifikovan windows.
 
Instalirao HashTab i ocitao CRC32, MD5 i SHA-1.
U drugi kvadratic, kaze da usporedim. ALI ne znam sa cim ?
 
Sve OK, pri podizanju novog 8.1 pro sistema sam izabrao UEFI i uspelo je !
Hvala !
 
E sad, instalirao sam ovaj 8.1 medjutim pise da je vec permanento akriviran.
KAKO TO ?!?!?
 
Čini mi se da se od neke verzije Windows-a aktivacija vrši i preko BIOS-a, tj. BIOS sadrži "ključ", da pojednostavim. Tako da ako je taj računar / laptop kupljen u prodavnici sa operativnim sistemom, svaki put kad se na njega instalira odgovarajuća verzija Windows-a imaćeš legalan OS.
 
kakva je razlika skinuti uz ove programe ili direktno sa microsoft sajta uz windows media creation tool ?
 
Razlika je u tome sto ne citas prvu stranu :)
 
Dobro,vidim za win 7 i 8 da nema na microsoft sajtu tj,veci je izbor uz ove programe.

Mene interesuje jel ima razlike u iso fajlu win 10 pro/home sa ms sajta i win 10 pro/home iso fajlu skinutog uz ovaj program.
 
Našao: Media creation tool.
 
Verujem da će drugima značiti, ni ja nisam znao do jutros:

Many MSDN customers may notice Windows editions (Starter, Professional, Ultimate, etc) that have N, K, or KN designations. I’ve wondered what these were and if I should avoid using them. After some research, this is what I’ve found:

Windows N: Has multimedia support removed from the OS install. This is the version sold to the European market and is missing Windows Media Player, Windows Media Center, and Windows DVD Maker. This was due to sanctions by the European Union (EU) against Microsoft for violating anti-trust laws.

Windows K: This edition is sold to South Korean markets and comes pre-installed with links to other competing instant messaging and media player software.

Windows KN: Is a combination of K and N. It has links to other competing IM/MP software, but also does not include Windows Media Player, Windows Media Center, or Windows DVD Maker.

Installing the Media Feature Pack for Windows will make the N and KN editions identical to the normal Windows edition (with the addition of those extra links for K editions).
 
Ja sam prije nekoliko mjeseci instalirao Windows 8.1 Pro N baš zato što nikad ne koristim gore navedene komponente i onda poslije nekog vremena shvatim da mi PC ne prepoznaje Canon digitalni foto-aparat. Prekopao sam svašta tragajući za rješenjem - drajverom, nekim specijalnim Canonovim softverom.. ali ništa takvo ne postoji jer je predviđeno da ga PC prepozna kao običan USB uređaj.

To je proradilo tek nakon što sam naknadno instalirao Media Feature Pack. Sad mi u system properties stoji da imam Win 8.1 pro N, ali je to dobri stari win tuto kompleto od koga se očigledno ne može pobjeći.
 
Nazad
Vrh Dno