Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Gde kupiti A55 a da nije "Made in India"? Meni stigao i piše "India" (kupio kod operatera), a svuda sam čitao da su te jedinice iz Indije očajne po pitanju svega (pogotovo baterija).
U radnjama je izgleda kocka,
Na KP ljudi prodaju svoje uređaje koje su isto kupili kod operatera i isto im piše "India",
Ne znam ovi na KP što pišu da je garancija 1 godina, da li su i ti Indijski ili je kocka ili šta.

Zna li neko gde sigurno neću dobiti Indijsku verziju? :(

Kao što si rekao, svima koji uzimaju preko operatera su indijske jedinice, svi oduševljeni baterijom, a priča se da je lošija, niko problema nema, kako onda. :D

Mislim da je to buva i ništa više...

Možda se desi neka tura po nečemu da zakine, ali kompanije rade revizije konstatno.
Rekao bih da je više od pola godina od početka prodaje sasvim dovoljno da telefon nema falinki, ma odakle da dolazi.

Kao što si rekao, svima koji uzimaju preko operatera su indijske jedinice, svi oduševljeni baterijom, a priča se da je lošija, niko problema nema, kako onda. :D

Mislim da je to buva i ništa više...

Možda se desi neka tura po nečemu da zakine, ali kompanije rade revizije konstatno.
Rekao bih da je više od pola godina od početka prodaje sasvim dovoljno da telefon nema falinki, ma odakle da dolazi.
Za ovaj piše da je proizveden juna ove godine, nije baš pola godine iz izlaska. Nisam još uvek otvorio kutiju, ne znam da li da rizikujem :(
Koje su OK države da gledam? Čuo sam za ove da su loše: India, UAE, Germany, Azerbaijan, Singapore, UK, Malaysia, Hungary.

Što se tiče "buve", ok ako par njih kaže da su imali loša iskustva, ali baš svaki jedan koji se žalio na bateriju i kamere imao je iz Indije. Nisam pametan šta raditi.

Mislim da se previše opterećuješ gde je proizveden. Vrv se u Indiji samo sastavlja a delovi kao i za većinu tehnike se proizvode u Kini.

Mislim da se previše opterećuješ gde je proizveden. Vrv se u Indiji samo sastavlja a delovi kao i za većinu tehnike se proizvode u Kini.
Da to je i bitno, gde je sastavljen (tj. to je ono što piše na kutiji pored IMEI). Moguće je da se previše opterećujem, ali do sada sam uvek dobijao tako neke lošije verzije Samsung telefona pa sam provodio mesece po servisima (a kupio svaki put redovno u radnji/kod operatera). Nemam više snage za to, sad hoću unapred da kupim OK verziju.

Da to je i bitno, gde je sastavljen (tj. to je ono što piše na kutiji pored IMEI). Moguće je da se previše opterećujem, ali do sada sam uvek dobijao tako neke lošije verzije Samsung telefona pa sam provodio mesece po servisima (a kupio svaki put redovno u radnji/kod operatera). Nemam više snage za to, sad hoću unapred da kupim OK verziju.

Koristio sam A50 koji bio proizveden u Indiji, 5 god. me sluzio,nikad ni jedan problem.

Ja sam uzeo preko Ananasa, i isto pise Made in India.
Ne mogu da kazem da a55 nije bolji od a52s, ali slazem se da iako je to cak 3 godine razlike nije a55 drasticno bolji od a52s, tj. ta neka poboljsanja korisnik mozda i ne primeti u svakodnevnom radu. Meni je bolji ekran sasvim dovoljan razlog da predjem na a55 + bolja baterija.

Nije ni meni jos uvek stigao sat.

BC Group, isto Indija, radi kako i treba da radi

Moj A55 iz A1 je isto iz Indije, nema problema.

Yettel, na kutiji Samsung fabrička nalepnica piše Indija, a na Yettel nalepnici Vijetnam 😜 ali radi 🔝

Yettel, na kutiji Samsung fabrička nalepnica piše Indija, a na Yettel nalepnici Vijetnam 😜 ali radi 🔝
Ista situacija u A1 kod mene, koja je fora? Gde je onda zaista proizveden? Smeju li oni tek tako da prelepe deklaraciju? Pisao sam Samsungu da mi potvrde tačno gde je proizveden pa ću da vidim ko mulja.
Inače kada odem na neki od IMEI checker sajtova piše Brazil. Uglavnom je pravilo da 7. i 8. cifra u IMEI1 broju predstavljaju zemlju porekla. Ako su "2" i/ili "9" onda je to UAE ili Indija.

Danas koliko sam istraživao došao sam do nekog zaključka:
1) većina legalnih prodavnica u Srbiji (koji zvanično uvoze), kao i operateri - Indija
2) preprodavci na KP koji uvoze iz EU (ne znam kako) i daju 1 god. garancije - Vijetnam (ili nešto drugo, ali nije Indija)
3) većina ljudi koji prodaju svoj lični telefon kupljen ovde - Indija (valjda hoće da se otarase telefona kada su videli da im je stigao indijski)

Nastavio sam da kopam po netu i video da dosta njih ima problema sa indijskim verzijama. Konkretno: dobijaju lošiji senzor kamere (nije Sony-jev), baterija degradira značajno posle 3-4 meseca i ima dosta problema sa kontrolom kvaliteta (ovo je random).

Jedino što iz ovoga izvlačim je da Samsung na srpsko tržište plasira indijske primerke, a u EU vijetnamske. Ukratko: šalju nam škart jer misle da ne znamo za bolje.

imei 1 7 i 8 cifra?Ciji su 1,6?Kamera je do bola,znaci da je Sony?

imei 1 7 i 8 cifra?Ciji su 1,6?Kamera je do bola,znaci da je Sony?
Ukucaš IMEI ovde pa ti ispiše državu: https://imeicheck.com/imei-check

Ja sam probao sa dosta A55 telefona i na svim na kojima je pisalo "Indija" na kutiji taj checker ispiše "Brazil". Ali opet, kada sam u checker ubacio IMEI od svojih starijih Samsung telefona, podaci su se poklapali sa kutije. Tako da ne znam koliko je validan checker (ali drugi nema koji ispisuje državu).

Svakako čekam Samsung podršku da mi potvrdi državu.

Za kameru isprati ovaj thread: Reddit

Prilozi

• Screenshot_20241107_212859.png
    Screenshot_20241107_212859.png
    39.2 KB · Pregleda: 25
Tako je i kod mene. Na kutiji piše Indija, a preko imei čekera kaže da je iz Brazila.

I ja i zena imamo A55, njen je made in Vietnam, a moj made in India. Ni po cemu u radu ili izdradi ne moze da se provali koji je koji.Oba imaju Sony senzor glavne kamere, čitao sam na Reditu da na neki modeli imaju Samsungov senzor, koji je navodno losiji, pa sam proverio da li oba imaju isti senzor.

Brate, a da kupiš neki drugi telefon onda, olakšaj sebi život.
Sam kažeš da si sa prethodnim Samsungovim telefonima provodio vreme u servisu, sad kupiš Samsung ali ne smeš da ga otvoriš jer na kutiji piše Indija, na nalepnici distributera Vijetnam a IMEI kaže Brazil.

FYI, na Redditu pišu ljudi i da ih ima sa Made in Vietnam sa GN5 senzorom... Inače, ne znam šta je loše, senzor sa S23, a i koliko znam hardverska lutrija sa komponentama različitih proizvođača nije ništa novo.

I sad zamisli kupiš preko KP vijetnamski, odeš na HW check ono GN5... I šta ćeš onda, kod KP preprodavaca nema 14 dana povrata...

Onda kupi neki drugi kome se poklapa zemlja porekla po svim nalepnicama, koji nije iz Indije, i mirna Bačka.

Ili otpakuj taj što ti je stigao i uživaj u novom telefonu ko i svi ostali.

Brate, a da kupiš neki drugi telefon onda, olakšaj sebi život.
Sam kažeš da si sa prethodnim Samsungovim telefonima provodio vreme u servisu, sad kupiš Samsung ali ne smeš da ga otvoriš jer na kutiji piše Indija, na nalepnici distributera Vijetnam a IMEI kaže Brazil.

FYI, na Redditu pišu ljudi i da ih ima sa Made in Vietnam sa GN5 senzorom... Inače, ne znam šta je loše, senzor sa S23, a i koliko znam hardverska lutrija sa komponentama različitih proizvođača nije ništa novo.

I sad zamisli kupiš preko KP vijetnamski, odeš na HW check ono GN5... I šta ćeš onda, kod KP preprodavaca nema 14 dana povrata...

Onda kupi neki drugi kome se poklapa zemlja porekla po svim nalepnicama, koji nije iz Indije, i mirna Bačka.

Ili otpakuj taj što ti je stigao i uživaj u novom telefonu ko i svi ostali.
Ma ja najviše zbog baterije, svi hvale da je odlična na A55, a jedino ovi sa India modelima kažu da postane očajna posle par meseci. Samo to želim da izbegnem, ništa drugo :)

Mislim da si opterećen nemaš razloga za to jer si mogao da pročitaš do sada da ko je kupio telefon šta god da piše na nalepnici kaže da je zadovoljan sa svim. Obično ljudima koji su sumnjičavi zapadne faličan ili im se dešavaju nekakavi bagovi... Ja sam moj uzeo od dilera na crno :) nemam nikakavih problema niti me je interesovalo šta piše na kutiji, samo da nije otvaran i da je nalepnica cela... Ako imaš bilo kakavu zamerku na telefon vratii ga nazad.... Kraj priče

Ma ja najviše zbog baterije, svi hvale da je odlična na A55, a jedino ovi sa India modelima kažu da postane očajna posle par meseci. Samo to želim da izbegnem, ništa drugo :)
Odlicna je ,jedna od boljih.I kamera je odlicna.
Provericu i poreklo kamere,mada je odlicna.Ako nije Sony,eto razlog da menjam telefon.:)

Po meni je A55 sasvim dovoljan boljitak u veličini ekrana i posebno bateriji koja je bomba... Apsolutno traje 48 sati , sto ni sa jednim od androida ranije nisam mogao ni sa sanjam...24h max...I dan danas imam A52s u aktivnoj upotrebi , ali definitivno A55 je sasvim dostojan naslednik..
Baterija je brutalna. Tri dana hladno (jes da ne koristim društvene mreže sem Youtube-a, ali sve opcije su uvijek uključene, BT, WiFi, 4G,...). Displej je isto jako dobar, mada je prvih dana bilo loše, boje isprane, ali update-om su to riješili.
Bitno je samo za koje je tržište. Ako je Za EU, USA ili Canada, da je sastavljen na Marsu, dobar je.

Baterija je brutalna. Tri dana hladno (jes da ne koristim društvene mreže sem Youtube-a, ali sve opcije su uvijek uključene, BT, WiFi, 4G,...). Displej je isto jako dobar, mada je prvih dana bilo loše, boje isprane, ali update-om su to riješili.

Bitno je samo za koje je tržište. Ako je Za EU, USA ili Canada, da je sastavljen na Marsu, dobar je.
Moj je za Azijsko trziste radi odlicno, nema nikakvih razlika.

IMX906 sensor kod mene

Hvala svima na savetima, uradio sam setup. Proverio sam imam IMX906 senzore, nadam se da će biti ok sve.
Jedino što su boje na ekranu malo isprane (čak i sa Vivid režimom) što je neko već pomenuo, valjda će popraviti nakon update-a (sada imam 6.1). Mada i da se ne popravi, ne smeta mi.

Ja sam zenu preko KP uzeo 8/256GB model made in Vietnam (u uputstvu su jezici drzava iz juzne amerike koliko sam skontao) i da boje na ekranu nisu toliko 'drecave' kao na njenom A52s.

Kameru nism proveravo koja je ali smo skontali da je prednja na A55 bolja jer joj je to smetalo na A52s volela bi da je imao malo bolju prednju kameru i baterija je posle 3 godine oslabila. Sto se tice ostalog, u radu nema neke prevelike razlike, brze instalira aplikacije i rekao bih da se manje greje.

je li netko od vas ima A35 samo me zanima kakva je baterija i ima li problema sa signalom.

je li netko od vas ima A35 samo me zanima kakva je baterija i ima li problema sa signalom.
Za ovih par dana korišćenja ne mogu da komentarišem bateriju ali signal je super. Primera radi, u mom stanu gde sam imao 1-2 crtice (A1 mreža) na A72, sada imam sve crtice na A55. Inače sam prebacio sa 5G na 4G zbog baterije (a i ne treba mi 5G) pa ne mogu da kažem kakav je 5G signal.

Vrh Dno