Šta je novo?

Novi iPhone zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa cekaj, imas mat foliju, ako cemo tako :)

Ja sam makar imao za 2g, sada imam neku glossy. Narucio iz amerike, stajalo me ~10e, za 3 komada. Bude mat, da matije nemoz biti :)

a mogu da zamislim multitouch na rezistivnom, pa jos mat ekranu, kao da trljas jeza :)

Poslednja izmena:
Za koliko sati po nasem vremenu je zakazana prezentacija i da li ce biti live streaming, da ne guglam?
U 19h po nasem vremenu i nece biti live stream, a velike su sanse da zadrze isti dizajn kao i za iP4 a da se pojavi samo jedan novi iphone (iP5 ili iP4s), dok za jeftinu varijantu mogu nuditi nesto tipa iP4 od 8GB.
Za manje od 24h cemo saznati :)

Poslednja izmena:
Bilo bi dobro da izbace jeftiniji iPhone 4 sa 8GB i slotom za sd karticu (taman platiš manje telefon a opet si na dobitku), taman da mogu jeftino da probam da koristim iOS.

daj ne zezajte, predjite prstom preko vaseg mat ekrana na kompjuteru i kazite mi da li negde zapinje...

Ja čak mislim da više zapinje na glossy nego na mat ekranima. Jedino što bi telefoni u globalu ružnije izgledali a izgled je itekako bitan... Pretpostavljam da će kinezi uskoro na nekom telefonu tipa Mi-One staviti mat ekran.

zapinje na prljavstinu koja se mnogo lakse hvata na mat ekran. A i grebljiviji su.

Ali stvarno, st fali mat foliji, ako gloss toliko smeta? Nalepis i super. Dok obrnuto, malo teze ide. A pored svega toga, ja nikada nisam imao problema na suncu sa mojim 2g, stvarno se vidi dobro. Ne znam kakvi su ovi noviji nisam toliko ima prilike da ih koristim.

Poz

Baš me zanima, kovacm, kako bi reagovao na iPhone sa AMOLED-om? Da li bi priznao da si bezveze fanbojisao 2000 postova o tome koliko je AMOLED bezveze ili bi ostao dosledan sebi i našao neku beznačajnu razliku između iPhone i ostalih AMOLED ekrana i onda hajpovao kako je Apple čekao da ta ogromna razlika postane dostupna i zato nije prešao do sada? :D

Bas mi je drago sto si me to pitao morbiuse: lako mozes da se skoci do FIGHT threada. Samoled je po meni ******ski jer gura na silu zelene pixele kako bi fejkovao visu rezoluciju (zato sam te i pitao na koji dot pitch mislis kod samoleda: GRGB ili GRG+GBG...) (isto kao i Amiga HAM mod iz 1985. sto sam i prokomentarisao nakon sto ste ovde digli WOW frku o samoledu kako je to nesto WOW!!! Kad sam procitao opis na ars tehnici samo sam konstatovao: evo ga novi HAM.) da se vratimo na temu: dok nisam video uzivo samoled bio sam skeptik. Realno samoled ima super boje ali ne moze da se poredi sa retinom po ostrini. I tacno se vidi da zelenih pixela ima 50% - zelene boje i gradienti izgledau extra dok se na nezelenim povrsinama vide pixeli odnosno "krzave" ivice koje bi inace bile ravne kod RGB pixela...

Eto toliko. Meni licno je veca gustina pixela daleko bitnija od lepih boja.

I to bi bila znacajna razlika izmedju iPhone samoleda i ostalih: dovoljno velik DPI da imas RGB pixele a ne GRGB i krzave ivice. Happy?

zapinje na prljavstinu koja se mnogo lakse hvata na mat ekran. A i grebljiviji su.

Ali stvarno, st fali mat foliji, ako gloss toliko smeta? Nalepis i super. Dok obrnuto, malo teze ide. A pored svega toga, ja nikada nisam imao problema na suncu sa mojim 2g, stvarno se vidi dobro. Ne znam kakvi su ovi noviji nisam toliko ima prilike da ih koristim.

Poz

priznajem da nisam probao te mat folije... jesu stvarno dobre? nema refleksije?

@kovacm
Ako se ja dobro secam mislim da je neko iz apple tvrdio da apple nece koristiti samoled dok ne rese "burn in" problem i jos par stvari, ne secam se tacno.

da, bas je problem burn in a ne 5 puta veca cena :d

inace, veoma malo je falilo da iphone 4 ima samoled da nije bila prevelika zelja za profitom... tako je nastala retina :d

Pa pitam tebe kako izgleda, ja znam, da li ima, koliko ima, i sta ima.

Mislio sam da mozda imas neki info iz licnog koriscenja, ovako moram sebi da verujem.

Aj da vidimo IPS retinu debelu 3-4mm.

Sprint Scores iPhone 5 Exclusive Thanks to $20 Billion Deal With Apple?

steve-jobs-ceo-apple-technology-iphone.jpg

http://www.foxnews.com/scitech/2011...clusive-thanks-to-20-billion-deal-with-apple/

iPhone 5 spec :

http://www.bgr.com/2011/10/03/sprin...rom-apple-launching-the-iphone-5-exclusively/

^bzvz.. pa fotrolice za ip5 po kini su bar 1cm duze od ip4.

Taman pomislim da kažem da ova petica jako dobro izgleda, kad ono ekskluziva za jednu mrežu. Ostali valjda dobijaju taj 4S, videćemo na šta to liči.

^bzvz.. pa fotrolice za ip5 po kini su bar 1cm duze od ip4.
Taj nemacki prototip je napravljen upravo po meri tih kineskih futrola, jedino jutros sam video da su nasli neke i vece od jednog proizvodjaca ali ne zna se tacno za sta ce se koristiti.
Jos par sati i saznacemo :)

Poslednja izmena:
Jedan yt video pokazuje koliko prostora ima oko ip4 kada se stavi u ip5 case. Po tom caseu, ip5 je skoro kao sgs2.

Jel ima neki live stream događaja ili ipak nema?

Ma to gledam, nego pitam da li kojim slučajem ima video stream.

Nema, a i koji ce ti...jedino ako te zanima teorija Marketinga, da vidis kako to rade najbolji od najboljih :d

Puče blog :D . Već zamišljam gomilu Apple-ovaca kako viču "Nooooooooooo!" i kako čupaju kosu haha.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno