Šta je novo?

Novi iPhone zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hm... kao sto napisah negde, Apple je sada iskopirao nesto sto je jedan od glavnih feature-a jedne druge platforme godinama unazad. To se zove iMessage

Odgledao sam bio juče onu iGenius emisiju o Steve Jobs-u i ona mi je pomogla da malo bolje shvatim kako se postaje Apple fanboy. Jednostavno, Apple je bio tu baš dugo, prvi je izbacio dosta stvari, koje su onda svi "iskopirali" - prvo sa Apple računarima, pa iPod, iPhone i na kraju iPad. E sad, shvatite razmišljanje Apple fanboya, koji zna da je Apple reinventovao sve te stvari i kada vidi sve ove kopije koje Samsung pravi - jednostavno, duboko je uvređen takvim postupcima. U njegovoj glavi je samo stvar "odakle im toliko drskosti da iskopiraju nešto meni sveto kao Apple". Gledao sam scene onih ljudi koji kampuju ispred radnji i pobednički iznose uređaje iz nje, čak mislim da je neko od kupaca izlazio sa iPad-om, onako držeći ga iznad glave, dok je neki lik iza kamere komentarisao "držiš ga kao sveti gral" na šta je sav uzbuđen odgovorio "Yes!". To je jednostavan pokazatelj koliko Apple proizvod utiče na osobu.

Jednostavno, takva vezanost za brend se stiče vremenom, kod nekoga je kraći taj period, kod nekoga duži, ali poenta je da će pojedinac biti toliko "unesen" u Apple proizvode (kao što je priest77 na primer ili Switch), da potpuno izgubi smisao za objektivnost. Čovek postane toliko siguran u ono što piše, žestoko ubeđen da je Apple nešto ogromno i dobije iluziju da ostali proizvođači ne smeju da prave ništa slično.

Samsung otvoreno kopira Apple, ne u detalje, ali kopira toliko da je očigledno, ali poenta svega je - zašto vas to toliko pogađa? Zašto ne priznajete Android koji uspešno parira iOS-u? Zašto tretirate osobe koje imaju bilo šta pametno da kažu o Androidu ili uređajima sa tim OS-om kao budale? Čemu ta potreba da budete iznad nekoga?

Zašto milionima ljudi ne smeta to što Samsung kopira očigledno popularan brend kao Apple? Zašto rizikovati i osmišljati nešto novo što se možda neće primiti, kada imate već popularnu stvar koja ne može da fejluje, kad vam već stoji na raspolaganju. Zašto ne kopirati? Da Apple nije toliko ponosan na ono što je dizajnirao i osmislio, stvari bi bile mnogo lakše. Umesto da je ljudima drago da se neko ugleda na Apple, oni to vide kao lošu stvar. Vama direktno to ne bi trebalo da smeta - trebalo bi da smeta samo Apple-u što Samsung uzima deo njihovog kolača, jer je Apple kompanija postala neverovatno pohlepna - dakle nije tu ponos u pitanju, već pohlepa.

Dosta. Fon je zvanicno predstavljen, stoga pricu nastavite u ovoj temi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno