Šta je novo?

Novi iPhone zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja licno ne bih voleo da povecaju velicinu ekrana. Ipak je to telefon a ne tablet. Jeste da cesto surfujem na telefonu dok sedim u dvoristu ili na krevetu, ali mislim da je to zato sto mi treba tablet. Telefon treba da bude sto mobilniji, manji, laksi, tanji. Bitno mi je da dok sam u putu da mogu da proverim mejl, fejsbuk, forum i da naravno mogu da razgovaram. Dobra stvar je i GPS naravno. I zaboravio sam da napomenem - slusanje muzike!

Realno pogledajte malo dalje od geekova, sta mislite koliko je ljudi spremno da kupi telefon sa 4.3+ ekranom?
Vecina ce to posmatrati kao ogromnu manu a ne kao prednost.

Poslednja izmena:
Pa ti si prvi nekoliko puta ponovio da je 4.3 glomazno, a Apple bi bio veoma glup da izgubi 80+ miliona, koliko prodaje godisnje za tih 10.

Veci problem od veceg ekrana je skaliranje aplikacija.. Sve su pisane za 320x480 odnosno 640x960. IOS SDK ne poznaje skaliranje interfejsa. Jedino da stare apps skaliraju 1.5x. I ekran ce ostati 3:2.

Realno pogledajte malo dalje od geekova, sta mislite koliko je ljudi spremno da kupi telefon sa 4.3+ ekranom?
Vecina ce to posmatrati kao ogromnu manu a ne kao prednost.

Dosta ljudi je spremno da kupi telefon sa 4.3 ekranom, jer donosi više prednosti nego mana. Tebe zapravo odbija ta dijagonala zato što iPhone ima manju dijagonalu još od vremena izlaska - da je iPhone imao 4.3 inča ekran još na svom prvom modelu, danas bi mleo drugu vodenicu i govorio bi kako je to dobra stvar. Ne mogu da se načudim koliko Apple-ovci zavise i baziraju svoja neka mišljenja od trenutne situacije. Ako je nešto tako danas, to mora da je optimalno i najbolje. Sutra kada izađe nešto novo i drugačije, opet je to optimalna i najbolja stvar.

Poslednja izmena:
Pa, šta ima veze šta sam ja rekao, nisam primetio da sam napisao da meni odgovara 4.3+ već milionima drugih, jel čitaš dobro.

Dosta ljudi je spremno da kupi telefon sa 4.3 ekranom, jer donosi više prednosti nego mana. Tebe zapravo odbija ta dijagonala zato što iPhone ima manju dijagonalu još od vremena izlaska - da je iPhone imao 4.3 inča ekran još na svom prvom modelu, danas bi mleo drugu vodenicu i govorio bi kako je to dobra stvar. Ne mogu da se načudim koliko Apple-ovci zavise i baziraju svoja neka mišljenja od trenutne situacije. Ako je nešto tako danas, to mora da je optimalno i najbolje. Sutra kada izađe nešto novo i drugačije, opet je to optimalna i najbolja stvar.

Ja sto sada tvrdim, to cu i kasnije i vec sam rekao da se meni licno ne bi svidelo uopste da izbace novi model sa 4.3 jer to donosi vise mana nego prednosti i to vise nije uopste praktican uredjaj niti za nosenje niti za koriscenje narocito jednom rukom jer tesko da ces lako stici na svim krajevima ekrana i velike su sanse da dodirnes dlanom ono sto ti ne treba... za ogroman ekran postoji tablet.

Ja očekujem preko 3.7 inča inače nema ništa od toga da ja probam iPhone,
Da li ovo znaci da ces najzad preci na original iPhone ;)

Poslednja izmena:
Ne preći (ostajem na kineskim kopijama), samo probati ukoliko bude neka dobra duša da mi nabavi po normalnoj ceni.

Jos nesto je zanimljivo.. sudeci po onim fotrolama za ip5 kazu da je 33% tanji od ip4, sto mu dodje oko 6.3mm debljine i to u najdebljem delu.. Zaista slim.. to mi se dopada. Medjutim, kako smestiti kameru na 6.3mm debljine? Da li je moguce da cemo videti neko ispupcenje na poledjini?

Jos nesto je zanimljivo.. sudeci po onim fotrolama za ip5 kazu da je 33% tanji od ip4, sto mu dodje oko 6.3mm debljine i to u najdebljem delu.. Zaista slim.. to mi se dopada. Medjutim, kako smestiti kameru na 6.3mm debljine? Da li je moguce da cemo videti neko ispupcenje na poledjini?

Znajuci Apple, ispupcenje najverovatnije nece imati. Cak i da ima ispupcenje to ce biti vesto zamaskirano da vise lici na "modni" detalj nego na ispupcenje.
6.3mm minus ekran i propratna oprema sto znaci da ce za kameru ostati maksimum 5mm.

Mada, ne postoji dzaba vic vezan za Apple:
Kako Apple inzenjeri menjaju sijalicu?
-Nikako! Proglase mrak za standard :)

Baš me zanima, kovacm, kako bi reagovao na iPhone sa AMOLED-om? Da li bi priznao da si bezveze fanbojisao 2000 postova o tome koliko je AMOLED bezveze ili bi ostao dosledan sebi i našao neku beznačajnu razliku između iPhone i ostalih AMOLED ekrana i onda hajpovao kako je Apple čekao da ta ogromna razlika postane dostupna i zato nije prešao do sada? :D

Poslednja izmena:
Meni su Milanovi postovi interesantni, moze se ako nista drugo nauciti dosta o istorijatu IT scene i industrije jer dosta cesto daje zanimljive linkove :)
Mada u oci mi je upalo kako su se priest77 i jos neko drustvance u poslednje vreme preobratili u dosledne Apple trolove - mislim da je najbolje izbegavati bilo kakvu diskusiju sa njima, waste of time zagarantovan :smoke:

Poslednja izmena:

nije valjda kindle tablet sa ekranom koji ima refleksiju? pucali su sebi u nogu, stvarno... sramota... ja sam se zaista nadao da bar oni neće da naprave takvu glupost :(

inače, jel postoji neki valjan razlog što se na mobilne telefone i tablete postavljaju glossy ekrani, ili je to samo da bi bilo fensi? užasno mi smeta :(

Pa moguce da cemo gledati AMOLED na ip5 ukoliko zele da ga bude jos tanji. iPad2 je debeo 8.8mm ali u njemu ima dovoljno prostora sa strane izmeste elektroniku. Ipak.. treba skinuti takvom IPS-u jos 2-2.5mm, sto nije nimalo jednostavno.

meni bi smetalo da je veci od 4 incha. I ovako su telefoni postali preveliki. To je licna preferenca, neko ima ogromnu saku, pa mu to ne smeta, ja imam ruke prosecne velicine, i ne bih mogao lagodno dohvatit ceo 4.3 inch ekran, bez nekog lakseg iscasenja :)

poz

inače, jel postoji neki valjan razlog što se na mobilne telefone i tablete postavljaju glossy ekrani, ili je to samo da bi bilo fensi? užasno mi smeta :(

Koliko ja znam, to ublažava slab kvalitet display-a koji idu na jeftinije modele.

Gde ste vi videli kapacitivni ekran sa non-glossy finišom?

Za koliko sati po nasem vremenu je zakazana prezentacija i da li ce biti live streaming, da ne guglam?

ja bih pre žrtvovao prednosti kapacitativnog ekrana za rezistivni a da ne bude glossy... nije mi jasno zašto kapacitativni mora biti glossy? po meni je pun pogodak qwerty hardverska tastatura plus non glossy ekran rezistivni ekran.

ja bih pre žrtvovao prednosti kapacitativnog ekrana za rezistivni a da ne bude glossy... nije mi jasno zašto kapacitativni mora biti glossy?

Neće prst tako glatko da ti klizi po ekranu ako ima neravni mat finiš. A i grebaće se. Nisam siguran da li šteti šta kapacitivnosti.

Uh samo ne resistive ekrani, nikada mi nije bilo jasno kako su ljudi koristili raspali wm na tome.

nije valjda kindle tablet sa ekranom koji ima refleksiju? pucali su sebi u nogu, stvarno... sramota... ja sam se zaista nadao da bar oni neće da naprave takvu glupost :(

Da, ali naravno da imaju i e-ink verzije npr. http://www.amazon.com/gp/product/B005890G8Y/
A cene su takve da sam prvo pomislio da je greska, vec sam uradio preorder :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno