Šta je novo?

Novi iPhone zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar ova tema ne bi trebala da stoji u Apple podforumu?

A ljudi naravno nadju nacina da zagade svaku temu. Koga interesuje sta ce biti videce 4. oktobra.

Ja sam lično mišljenja da Apple više neće ponavljati isti dizajn ajfona, to je ono što ga je pokopalo ovde u Grčkoj. Postojao je jedan momenat kada je ovde ajfon bio obavezni pribor svake neukusno napirlitane wannabe Jelene Karleuše, ali pošto je preskupi 3GS bio fizički identičan veoma jeftinom 3G kojeg su masovno nosile siromašne Filipinke (uglavnom im ga prodavali ili poklanjali vlasnici kuća u severnim predgrađima gde rade kao kućne pomoćnice), telefon je brzo izašao iz mode, osim među Filipincima koji ga obožavaju.

Kod mene u kvartu, neokupani dŽiberi nose ZTE blade. Svuda ima budala, ***.

@tema: ako iPhonu povećaju ekran na 4", pun pogodak.

Ja sam posle vise godina koriscenja 2G, 3G, IP4 presao na HTC HD7 od 4" i sada mi je svaki iPhone mali. Sto se mene tice, neka i ostane isti dizajn samo od 4" i ja kupujem :)

Da budem iskren, i ja merkam samo 4 inča, oćoravilo se. A posle toliko godina sve mi je interesantnija i hardverska tastatura, kuckanje po ekranima mi je istanjilo živce.

ja bih voleo samo da dobije veći ekran, pa da svi koji su tvrdili da je 3.5" saršeno i da bi im 4" bilo mnogo veliko sada odjednom krenu da pričaju: VAU KAKO JE DOBAR 4" ekran :D :D

im sticking to my 5" btw :D

trendovi se menjaju... samo pre dve-tri godine sam drugačije koristio telefon nego danas. Tad nisam koristio dropbox, nisam imao igre koje traže veći ekran, više surfujem nego pre... dobro dođe 4 inča. Jeste veličina uređaja sa 3.5 inch optimalna, ali je bolje iamti veći ekran. Meni je samo smor to što su pucali 4.3 i 4.5 ekrane, a iPhone je sa 3.5 inča imao osetno veću rezoluciju. Tako ne dobijaš ništa većim ekranom, dobijaš samo većim ekranom i većom rezolucijom...

jasno je to za rezoluciju... samo... meni ispade da ja lepše i lakše čitam knjige i na 5" ekranu sa rezolucijom od 800x480 gde se vide cigle od pixela, nego na 3.5" sa 960x640 gde je sve tako lepo... bolje veći tekst a reckav, nego fino a sitno, pogotovu ako ti je malo dalje od očiju...

stvarno me sad zanima koju će rezoluciju iphone 5 ili šta već bude bilo da ima ako bude imao veći ekran... u mom okruženju ljudi recimo trube kako će zadržati istu rezoluciju zbog aplikacija, ili mora da bude duplo veća, ili 50% ili tako nešto, nisam previše ulazio u te rasprave jer se samo smorim kad shvatim da zaista postoji šansa da rezolucija ostane ista a ekran veći, jer ne volim priču dva koraka napred, jedan nazad... samo nek se gura napred, što pre počnu sa primenom te blesave rezolucije u high end uređajima, to će pre i low i mid end uređaji dobiti istu...

Poslednja izmena:
Tako ne dobijaš ništa većim ekranom, dobijaš samo većim ekranom i većom rezolucijom...

Radije bih ja veći ekran manje rezolucije nego manji ekran veće. Dok god je DPI preko 200, meni je sasvim prihvatljivo, sve preko 230-240 DPI je super jer više ne mogu da vidim piksele. Dalje nabijanje rezolucije nema smisla, čist marketinški trik.

ja licno ne vidim razliku izmedju 800x4800 i 960x640 na noramlnoj udaljenosti... realno, veca rezolucija mi treba samo zbog weba... ali bih pre menjao vecu rezoluciju zarad veceg ekrana i manje potrosnje...

Pa naravno da je zbog weba, sigurno nije zbog need for speed-a... Ne slazem se sa tim da je 230-240ppi dovoljno. Tek vise od 300. Na sgsplus jasno vidim piksele. Na ip4 je sve seamless. I mnogo radije surfujem na tih 3.5 inch nego na 4.0. Device i sam browser su bolji!

Nije zbog nfs ali dungeon hunter je bitan :d

sta da ti kazem, ja na 4.3 sgs 2 ( iliti II :d ) ne vidim nikakve pixele cak i kad gledam iz jako velike blizine... ne vidi ih ni niko kome sam pokazivao... e sad, da nemam i sam iphone 4 pomislio bih da je to neki super feature koji se razvija kod apple korisnika u vidu sokolovog oka ali ja to ne vidim... :d ili je mozda razlog to sto moras da budes istinski vernik :d

sto se tice seamless-a tu se nikako ne slazem u najmanju ruku su tu negde i to sa stock romovima... kod custom-a je to vec i glupo diskutovati...

Na sgs2 se vide itekako pikseli, pogotovo u browseru, gde se jako sitna slova nemogu procitati, samo je pitanje kome to smeta.

ja mislim da se vide pikesli na sgs i sgs 2, dok kod iphone 4 jako teško, mada ako se potrudiš, vidiš da to što gledaš nije neki predmet ovako uživo, nego je ekran, tj. vide se pixeli, ako me razumete... još jedna stvar, ne znam o kakvom web browsingu pričamo na ios uređajima kad je bilo šta na njima neuporedivo sa operom mobile na androidu. perfect browser i onaj još jedan ima glupo ime ne mogu da se setim su ok, ali ne kao opea...

Pa naravno da je zbog weba, sigurno nije zbog need for speed-a... Ne slazem se sa tim da je 230-240ppi dovoljno. Tek vise od 300. Na sgsplus jasno vidim piksele. Na ip4 je sve seamless. I mnogo radije surfujem na tih 3.5 inch nego na 4.0. Device i sam browser su bolji!

Nemaju svi oči tvoje sokolove, izoštrene godinama razaznavanja nerazaznjivih nijansi svakog piksela na ekranu kako bi pri testu mogao da kažeš da bolju sliku daju ATI ili NVIDIA iako razliku mogu da primete samo vas nekoliko specijalista, sove buljine, suri orlovi i dve vrste slatkovodnih afričkih zlatnih ribica. Ja na svom inače sasvim jeftinom telefonu sa rezolucijom od oko 260 DPI i pored najbolje volje i pomoći naočara za čitanje ne mogu da razaznajem pojedinačne piksele, a nije mogao ni niko drugi koga bih zamolio da proba. Za ogromnu većinu ljudi granica je 230-240 DPI, tako da kada se to dostigne IMHO na rezoluciju više ne treba obraćati pažnju, već više gledati na saturaciju, kontrast i refleksiju ekrana.

eeeeeeee refleksija! ZAŠTO? zašto su ovi evi ekrani tako odvratni? po danu više sebe vidim u ekranu nego ono što je na njemu... zašto se ne prave mat ekrani za mobilne?

Kad je stranica nezumirana slova su krzavija na Galaxy S2, kad se stranica zumira za citanje nema razlike. Bar je ja ne vidim.

Kad je stranica nezumirana slova su krzavija na Galaxy S2, kad se stranica zumira za citanje nema razlike. Bar je ja ne vidim.

ovo je istina... kad se zumira ima malko razlike, ali je takođe i činjenica da ako hoćeš da vidiš pixel videćeš ga i na ip4, tj. na retina ekranu, ako čitaš i misliš na ono što čitaš ne obraćaš pažnju na pixele... mada je opet bolje kadih ima više :p

ne znam o kakvom web browsingu pričamo na ios uređajima kad je bilo šta na njima neuporedivo sa operom mobile na androidu. perfect browser i onaj još jedan ima glupo ime ne mogu da se setim su ok, ali ne kao opea...

Ja na iphoneu koristim operu kao i na SGS2.Kada sam kupio SGS2, mislio sam da cu konacno da imam brz integrisan browser, kad ono cvrc, bez wifi-ja onoliko flash-a mi toliko ubije ucitavanje da mi sa losim 3g signalom u nasoj zemlji ispada da je iphone 2g sa operom brzi od sgs2 sa integrisanim browserom. Tako da sam morao da instaliram operu na sgs2. I stvarno neverovatno je koliko je ovaj browser brzi sa ucitavanjem od integrisanog ios i android browsera.

Zar onda ne bi trebalo da iskljucis flesh? Ja ga uvek drzim podesenog da mi tek na klik ucitava, mada ja ni ne koristim telefon za heavy browsing cisto operu mini da ispratim linkove iz twittera. Sto se tice velicine ekrana za mene je 4 inca najbolja mera, sve drugo je ili preveliko ili premalo.

Poslednja izmena:
nisi probao peticu :p staje u džep i mnogo se lepše vidi od četvorke... a knjige na njemu se čitaju savršeno... da ne pominjem dungeon hunter :p

Citanje knjiga na telefonu je #@%^#^, ako se nekome citaju e-knjige bolje nabaviti neki jeftin kineski tablet ili Kindle, a nikako se ne isplati zbog toga da nosis cigletinu od telefona svo vreme (to se u stvari ne isplati nizasta, ne samo zbog knjiga).

@akki
znaci sa custom romovima dobijas vise piksela? :)

Poslednja izmena:
Citanje knjiga na telefonu je #@%^#^, ako se nekome citaju e-knjige bolje nabaviti neki jeftin kineski tablet ili Kindle, a nikako se ne isplati zbog toga da nosis cigletinu od telefona svo vreme (to se u stvari ne isplati nizasta, ne samo zbog knjiga).

@akki

aham, a kindle ili tablet staju u džep i možeš da ih nosiš sa sobom svuda... isto tako možeš da se voziš prevozom i jednom rukom ih držiš i čitaš dok se drugom držiš za šipku... sve ima svoju namenu... ako sam kući i ležim šta će mi uopšte elektronska čitalica, tad imam papir... a kada sam u pokretu onda mi treba nešto što mogu da nosim, a da mi ne treba torba za njega. inače 5" uređaj bez problema staje u džep ako ne nosiš ultra uske gau pantalone

Jeste mozes nekako da ga uglavis u dzep ali ces jedva hodati, a kada sednes obavezno moras da ga vadis iz dzepa i na kraju ti dodje isto kao da nosis tablet.
Pored toga sto je (bar meni) strasno ruzno kada telefon nije telefon nego tablet grdosija, mnogo je i neprakticna stvar od koje imas vise smetnje nego koristi.
Ali naravno, svako bira ono sto mu odgovara.

gde ti u ovoj recenici vidis piksele?

sto se tice seamless-a tu se nikako ne slazem u najmanju ruku su tu negde i to sa stock romovima... kod custom-a je to vec i glupo diskutovati...

Ja na iphoneu koristim operu kao i na SGS2.Kada sam kupio SGS2, mislio sam da cu konacno da imam brz integrisan browser, kad ono cvrc, bez wifi-ja onoliko flash-a mi toliko ubije ucitavanje da mi sa losim 3g signalom u nasoj zemlji ispada da je iphone 2g sa operom brzi od sgs2 sa integrisanim browserom. Tako da sam morao da instaliram operu na sgs2. I stvarno neverovatno je koliko je ovaj browser brzi sa ucitavanjem od integrisanog ios i android browsera.
da li si ti svestan sta si sada napisao? :d ovo je za potpis definitivno, da nemam ovaj legendarni, ne bih razmisljao...

da li si ti svestan sta si sada napisao? :d ovo je za potpis definitivno, da nemam ovaj legendarni, ne bih razmisljao...

Druze,iphone2g i sgs2 nosim stalno sa sobom, i znam sta pricam, imao sam veliko razocarenje kada sam video da mi iphone2g sa operom bez flasha brze ucitava stranice nego default sgs2 browser sa flashom na 3g signalu.
Opera radi kompresiju slika i stranice pre nego sto je posalje na mobilni, otuda i brze ucitavanje, u nasoj zemlji nema normalnog 3g signala, jedino u nekim delovima beograda i ns-a.Onaj ko putuje dosta po unutrasnosti (kao ja) gde je los 3g signal, a dosta koristi browser, opera na SGS2 mu je idealno resenje.
Ko ne veruje, mogu da mu dokazem u bilo kom trenutku.

Izgleda da su se pojavile i u AT&T nove iP5 futrole koje potvrdjuju ovaj teardrop dizajn:
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=17124

@akki
Procitaj jos jednom o cemu ste pricali i sta si ti odgovorio, a za ljude kojima potpis sluzi da bi se rugali nekome necu reci svoje misljenje, samo ne razumem zasto ovaj forum to uopste dozvoljava.

@ Devil 2000, pa ne mozes tako da poredis... to je kao kada bi poredio ferari sa gorivom od 50 oktana i reci bilo koja kola sa normalnim gorivom... prosto glupo je porediti... :)

@ Pop, ne znam i sto ti odgovaram kada je svejedno sta ja napisem ti to citas na svoj nacin :d

Dakle, procitaj jos jednom recenicu i pogledaj sta znaci seamless i na koji nacin mogu uticati BRZI romovi na to...

Sto se tice potpisa, zasto da ne stoje, kada se dozvoljava svakome da postuje i prica svakakve budalastine, flame-uje i izigrava drvenog advokata onda je potpis najmanji problem... mislim da za to postoji opsti konsenzus, a ti se sigurno ne bi bunio da nije apple u pitanju i da ti nisi bio u potpisima nekoliko clanova i sam... :d

al da ne idem dalje u off...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno