Šta je novo?

Novi iPhone zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@akki
Maxa je lepo rekao ovo:
Na sgsplus jasno vidim piksele. Na ip4 je sve seamless.

A ti odgovaras kako na custom romovima to nije slucaj. :) Zato sam te pitao da li se sa custom romovima dobijaju i pixeli?
Seamless znaci bez šava.
Ja sam rekao da ce ta rezolucuja doci i kod ostalih ali puno kasnije.

Sto se potpisa tice, bez obzira o cemu se radi, to vise govori o onom ko drzi potpis... a i hitler je dosao na vlast jer je imao vecinu, sto nikako ne znaci da je to bilo dobro.
Forum i sluzi da bi ljudi razmenili misljenje a ne da bi se rugali i ponasali kao da su sa TV Pink sisli :)

Poslednja izmena:
pa jer se taj sav najvise vidi kada recimo zumiras ili skrolujes... sto brze to odradis nece biti pucanja savova :d seamless znaci i tecno ( cak mu je dominantno znacenje u polju IT)... stvarno nisam mislio da ce neko da pomisli da sam rekao da ce biti vise pixela :d

naravno da ce doci, tu smo se davno slozili ( za divno cudo :d ) ali je moja poenta bila da na tako malom ekranu ta rezolucija ne znaci nista... sem za web ali i to je samo stvar navike i pametnog zumiranja... to je dokazano na raznim sajtovima, forumima a i svakodnevno se dokazuje u praksi kada ljudima pokazem dva telefona jedan pored drugog, niko ali bas niko nije rekao e ovde je bolja rezolucija... svi kazu bolji kontrast, lepse boje itd... sto je najgore bas juce sam bio na veceri sa nekoliko ljudi od kojih svi nose i4 i svi su se odusevili sa sgs2...

Ode na hitlera :d mislim da ti je losa logika, jer ja ne drzim u potpisu ljude koji su priznali gresku i rekli ok, jeo sam *****, bas tim recima... nego cvrsto stoje iza svog misljenja koje je, sto se vidi iz prilozenog, veoma zanimljivo ( da budem korektan :d )... tako da ako neko stoji iza toga sto je rekao i ostaje pri tome i pored toga sto mu vecina ( cak i oni okoreli, da ne imenujem sada :d ) govore da to nije tako, da ne ulazim u pricu oko toga koliko je to suludo i na samu pomisao, onda je to sto je kod mene u potpisu samo cast :d i naravno, to je sve sala, zezanje... ako vec neko toliko drzi do svog internet ugleda onda nek pazi sta pise ili prizna gresku i nema problema...

i drago mi je sto konacno mozes lepo da odgovoris bez nepotrebnog bockanja... :)

Niko tamo nije pricao o scroll-u vec pixelima i to je veoma jasno svakome ko procita taj post.
A odusevljenje o SG2 necu da komentarisem samo cu reci da potpisi kada se korise za ruganje drugima izgledaju glupo. Jos jedna zanimljiva stvar oko tih potpisa je ta sto mnogi optuzuju apple korisnike da kupuju uredjaje samo zbog reklame, a potpise tipa "Sent from my ..." u 90% slucajeva drze Samsung korisnici :)

Poslednja izmena:
Niko tamo nije pricao o scroll-u vec pixelima i to je veoma jasno svakome ko procita taj post.
A odusevljenje o SG2 necu da komentarisem samo cu reci da potpisi kada se korise za ruganje drugima izgledaju glupo. Jos jedna zanimljiva stvar oko tih potpisa je ta sto mnogi optuzuju apple korisnike da kupuju uredjaje samo zbog reklame, a potpise tipa "Sen from my ..." u 90% slucajeva drze Samsung korisnici :)

Zato sto je Samsung kod nas na trzistu dominantniji, a mislim da sam tebi video pre sent from iPad 2 ;).

Jeste, ali to sam namerno ukljucio jednom zbog onog o cemu smo pricali, ne secam se tacno. Cak i na iPhone kada se pojavio tapatalk brzo sam iskljucio taj potpis.
Recimo i HTC je popularan kod nas ali nema ga bas po onim reklamnim potpisima :)

P.S. i sada kucam preko tapatalk

Poslednja izmena:
Jeste, ali to sam namerno ukljucio jednom zbog onog o cemu smo pricali, ne secam se tacno. Cak i na iPhone kada se pojavio tapatalk brzo sam iskljucio taj potpis.
Recimo i HTC je popularan kod nas ali nema ga bas po onim reklamnim potpisima :)

P.S. i sada kucam preko tapatalk

Delimicno jesi u pravu :). Inace imas i onu situaciju na facebook-u kada je sent from iPhone 4 minutes ago, sent from iPhone 3 minutes ago itd. itd.

Cekaj, ti mislis da neko kupuje samsung telefon jer je video na forumu sent from my samsung? :d

Pixel pitch (razmak između centara dva susedna piksela) na SGS2 je 117 mikrona, što je približno prosečna veličina kapljica vode u magli.

leba ti! Kojih pixela? Plavih i zelenih, crvenih i zelenih ili zelenih i zelenih?

Na superamoledu na galaxy 1 se "lepo" vide pixeli (osim na zelenim povrsinama.)

Ja jedva cekam da vidim kako izgleda hires display na iPad 3 a i jedva cekam da pocnu da prave i monitore sa jos vecim DPI od danasnjih ;) ili ono sto bi driver rekao (iz akijevog potpisa ;))

@kovac:
***.. ja gledao i zagledao i ipak sam uspeo da vidim pixele na ip4. Znaci da je retina sra**e?
Smarate bre vise sa tim. Evo sada ce da izadju 1280x720, 4.5" ekrani pa da vidim da li cete i tu da trazite pixele.

Moja pretpostavka je da ce ip5 imati 1080x720 display i da ce biti veci od 4" mozda cak i blizu 5" i da ce uglaviti 5 ikonica u dock na dnu, a da ce UI srediti tako da sve bude iste velicine kao i ranije.

@kovac:
***.. ja gledao i zagledao i ipak sam uspeo da vidim pixele na ip4. Znaci da je retina sra**e?
Smarate bre vise sa tim. Evo sada ce da izadju 1280x720, 4.5" ekrani pa da vidim da li cete i tu da trazite pixele.

Moja pretpostavka je da ce ip5 imati 1080x720 display i da ce biti veci od 4" mozda cak i blizu 5" i da ce uglaviti 5 ikonica u dock na dnu, a da ce UI srediti tako da sve bude iste velicine kao i ranije.

I meni se tako čini.

Ukoliko su ove slike sa IP5 futrolama verodostojne onda je za očekivati da će novi model imati display veličine od 4 do 4.5".

iphone4s5-cincinnatibell-1317505460.jpg

4" ?!?

Sve je to lepo, ja potpuno podržavam progres, ali sabijanje piksela svakako neće povećati funkcionalnost tih displeja veličine do 4 inča. Vide se pikseli kad se nabiješ u telefon, ali ako ga udobno držiš na ergonomski optimalnog udaljenosti ne vide se ni na 800x480. Ono što bih ja forsirao je kvalitet softvera, servisa i autonomije naravno, pre svega ostalog.

Na žalost, šminka prodaje ovakve uređaje, jer je ciljna grupa u velikoj većini takvog profila -> baš kao megapikseli na konzumer fotoapratima. Doduše, čak i kada su telefoni u pitanju, ako ne prvo, drugo pitanje će biti koliko megapiksela ima njegova kamera... Sve u svemu, mi se ovde mlatimo bezveze po forumu, jer smo statistička greška ukupnog segmenta korisnika ovakvih uređaja.

Ono što jedva čekam da vidim na novom IP je revolucionarni interfejs, koji bi trebao da je najkrupnija razlika u odnosu na konkurenciju. Stvarno bih voleo da vidim neko novo osveženje od epla, jer mi je više muka od tužbi i glupiranja. Nadam se da im R&D i dalje funkcioniše, a ne da su sav budžet usmerili na pravnu službu.

u potpunosti se slažem sa postom iznad. ekran od 4" može da bude itekako dovoljan ako je korisnički interfejs intuitivan. dakle, ne pola ekrana da mi zauzmu krupni tasteri za kontrolu interfejsa, onda više nemam ekran od 4". logički se nameće hardverska tastatura, to je po meni must. ja sam se jedva navikao kad sam prešao sa n810 na ipod touch, kod prvog aparata sam imao ceo ekran dostupan uvek, kad kucam nešto to je bilo milina, kao na laptopu, dok kod ovog drugog vidim samo 2-3 linije teksta :s eeeeeeee ali onda nije "ful tač" i nije fensi :p

Da ubace sada hardvesku tastaturu bilo bi kao s konja na magarca. Kome to uopste realno treba?
Softverska tastatura ti zauzima deo ekrana samo kada pises nesto, ali onda ti ni ne treba ceo ekran, i bez ikakavih problema mozes za trenutak da je sklonis ako bas zatreba, dok hardverska zauzima pola telefona i moras da imas ili mali ekran svo vreme kao na Nokia E71 ili da bude na izvlacenje i time da osetno poveca dimenzije samog telefona + sto je neprakticno stalno da otvaras/zatvaras telefon za svaku sitnicu.

Sto se tice pixela, oni ne povecavaju samu funkcionalnost ali daju ostriju sliku i to je dovoljno (mada mnogi tvrde da to ne primecuju). Apple je sa time zavrsio pricu, rezoluciju ne verujem da ce vise povecavati jer nema potrebe, i ostali ce to uraditi uskoro...

Ja ne verujem da ce ici preko 4" jer ce onda osetno morati da povecaju dimenzije samog telefona i pored toga sto ce biti nepraktican za nosenje u dzepu, bice i nepraktican za koriscenje, narocito kada to treba da se koristi sa jednom rukom (za vecinu ljudi). Ipak sacekacemo jos dva dana da vidimo sta su odlucili :)

Poslednja izmena:
i ako kojim slučajem odluče da telefon bude veći od 4" onda je to najbolja moguća odluka jel da? ako nekad odluče da ubace hardversku tastaturu (sigurno ne), onda će i to biti najbolje moguće, a ako reše da povećaju rezoluciju i to će odjednom postati najbolja moguća stvar na svetu... dakle šta god da izbace, kakav god aparat da predstave to će sigurno biti najbolja stvar na svetu, i sve ono što si pričao pre toga više ne važi :) ipad tabletu beše ne treba kamera? hohoho

Dobro, pronadji mi prvo i postavi link za ono sto tvrdis, gde sam ja to rekao da na iPad ne treba kamera? :trust: To mi je jedan od bitnih razloga zasto sam izabrao iPad2 umesto iPad1.
Isto, ako odluce da bude preko 4", za mene to nece biti najbolja odluka...a rekao sam i zasto.

Poslednja izmena:
važi što sam dokon da tražim ko je šta rekao, znam samo šta sam čitao kad je izašao ipad. isto tako znam da sam na više mesta čitao kako je 3.5" ekran odličan i kako je sve preko toga nepotrebno i glupo. a sad će priča još jednom da se promeni ako ip5 bude imao 4" ekran. samo da pitam jel iphone3 debeo? nisam video da se neko žalio na njegovu debljinu. e pa više je nego moguće napraviti mobilni te debljine sa hardverskom tastaturom. pada mi napamet droid 2 koji je čini mi isto toliko debeo a ima hardversku tastaturu... deblji od debljina nije problem (ako si visok :p)

Poslednja izmena:
Ja to nikada nisam ni rekao (zato ni ne mozes to pronaci) pa zato kazem da nije lepo da izmisljas i da me optuzujes za nesto sto nisam rekao.

Po danasnjim standardima iP3 jeste debeo telefon tako da tvoje poredjenje pada u vodu iz starta.

Poslednja izmena:
a kad sam ja rekao da si ti rekao da ipadu ne treba kamera? ništa nisam izmislio, jer nisam ni rekao da si ti rekao, nego sam pričao globalno o grupi ljudi kojima je svaki apple proizvod dobar, ma koliko da je loš. samo se sećam da je gomila ljudi stala u odbranu prvog ipada- kako kamera na takvom jednom uređaju nije ni potrebna...

sad ću samo da se smejem kad budu izbacili telefon sa istom rezolucijom kao ip4, a većim ekranom :) onda će odjednom biti: maaaaaaaa nije ni bitna ta gustina pixela, znaš :d to je bilo bitno nekad, sad više nije :D

Džabe ti njemu pišeš išta, kad će on to ponovo izvrnuti u svoju korist u budućnosti.

Poslednja izmena:
Ja očekujem preko 3.7 inča inače nema ništa od toga da ja probam iPhone, 3.5 mi je stvarno malo, ali onda ako stave 4+ inča ekran dolazi do problema da nema dugmića nego uvek mora da se klikće gore na back, što ne bi bilo baš jednotsavno na 4.3 ekranu.

Poslednja izmena:
to su dve odvojene rečenice :) drugi deo se ne odnosi direkt na tebe. u stvari niša se ne može odnositi direkt na tebe, jer ja vas sve apple fanatike otprilike doživljavam kao jednu osobu i njoj se obraćam, jer ste svi isti :)

Naravno, ono sto si rekao zapravo nisi rekao, a mi smo fanatici, sektasi, budale... to tako ide.

Apple uvek iskrivi neku svoju tvrdnju tako da me ne bi cudilo da sada kazu kako su izmislili 4.237" ekran i kako su ustanovili da je to idealna velicina jer je prosek duzine prstica iphone korisnika savrseno moze da pokrije tu velicinu. Ostaj problem sa aplikacijama.. prethodni skok rezolucije je bio 2x (sa 320x480 -> 640x960). Appleu je jako bitno da velicina UI elemenata bude ista na svim iUredjajima... znaci dugmence, liste, font, itd.. sve mora biti iste velicine. Posto ce povecati ekran, a mozda i rezoluciju, moraju zadrzati DPI da bi izbegli problem skaliranja interfejsa. Obzirom na to i uz malo matematike, ja predvidjam ekran 1200x800 velicine 4.3". Ikonice ce zadrzati isti oblik i velicinu kao na ip5, samo sto ce biti dodata jos jedna.. tj imace ih 5 u redu.

Obzirom na to i uz malo matematike, ja predvidjam ekran 1200x800 velicine 4.3". Ikonice ce zadrzati isti oblik i velicinu kao na ip5, samo sto ce biti dodata jos jedna.. tj imace ih 5 u redu.

Ovo bi bilo lepo videti jer jedino na taj nacin, onako kako ja gledam na stvari, mogu privuci kupce... Ok, uvek ima onih koji ce po svaku cenu kupiti iPhone, ranije sam i ja cekao pojavljivanje svakog novog, ali sada, pored SGS2 i nadolazeceg Note i slicnih, nema razoga gledati iPhone osim ukoliko situacija ne bude kao u tvom postu ;)

:wave:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno