Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, prebacivao sam se sa Klasika na Progresiv.

Da ali bi sistem trebalo da te prebaci sa progresiva na progresiv+ ukoliko prebacis platu u Telenor banku, odnosno nakon prvog priliva plate veceg od 20 hiljada :)

Da ali bi sistem trebalo da te prebaci sa progresiva na progresiv+ ukoliko prebacis platu u Telenor banku, odnosno nakon prvog priliva plate veceg od 20 hiljada :)
Tako je. Barem kod mene je bio takav slučaj, s tim da sam ja već duže vreme primao platu preko TB, i kad sam podneo zahtev za prelazak sa startera na progresiv - automatski me je prebacio na progresiv plus. Da, i mene nisu prebacili tačno prvog u mesecu već negde drugog ako ne i trećeg.?

Mi A2 + TT

kakva jd ovo sad glupost?
cf5050e97e6765a0c0826a4dd317a27a.jpg

Sent from Galaxy S8

Mora da se odstampa, potpise i ode do poste da se posalje? Pa lakse mi je da ugasim racun :)

Neverovatno šta mi se desilo.
Povezao sam Telenor MC sa paypalom i u procesu verifikacije kartice skinuo mi je 1,5 eura, što je u redu (posle ih je i vratio).
Ali u istoj sekundi Telenor banka mi za 1 dolar zadužuje Payonner karticu i momentalno stornira to zaduženje.

Neverovarno u celoj priči je da ja Payoneerovu karticu nigde nisam snimio ni povezao, jedino koristim Telenor bankomat za isplatu novca.

Ajmo trust forumasa - kakvi zakljucci mogu da se izvedi iz ovog dogadjaja? (paranoia mode allowed)

Poslednja izmena:
Ja to odradio lično u RF banci, onako usput :) Ne znam da li može tako i u Telenoru u bilo kojoj poslovnici, mada je lakše poslati, nego se cimati kome nije usput...

U svakom slučaju mora da se odradi, inače blokiraju sredstva na računu.

EDIT: Sad vidim, u poruci piše UKOLIKO POTPADATE, dakle ako ne potpadam onda ne moram?! :trust::d

Mensecini da su ipak svesni da nisu u poziciji da izricito traze svakom korisniku da se izjasni jer su i ovako na klackalici sa brojem klijenata. Ovo "UKOLIKO POTPADATE" u tom kontekstu zvuci itekako trezveno razmisljanje.

TLDR; Izgleda da se podrazumeva po defaultu da korisnik NE POTPADA pod definiciju i ne mora da salje izjavu.

"U slučaju da ne potpadate ni pod jednu zakonsku definiciju „funkcionera“, pored dostavljanja obrasca Izjave na gore opisane načine, izjavu o tome da niste „funkcioner“ možete dostaviti i u slobodnoj formi u odgovoru na ovaj imejl."
Ma jok, nisu pametni kao Intesa :)

Sto se Petra tice, ja bi rekao da mu Tln nije naplatio skroz/jos uvek sa Payoneer racuna, a skroz je slucajnost tajming. U stvari verovatno je to bilo odradjeno pre 4 dana, ali je SMS servis Telenora zakazao, jer ako se secate, stigle su nam SMS OTP poruke sa debelim kasnjenjem :)

Da li je jos nekom počeo da brljavi prikaz transakcija? Primer, Podizanje na bankomatu od 2000 din se prikazuje kao dve transakcije od 1650,35 i 349,65. I tako za sve odlive. Neki random brojevi, ne može da se zaključi koje dve transakcije su par ako ih ima više od dve-tri. Povećava se broj transakcija na X2.
Dodatno, više se ne vide uplate pod imenom uplatioca nego su blanko. Samo piše iznos, pa nagađaj ko je uplatio.

Možda je i to neki feature, samo za odabrane koji nisu na progresiv paketu. ;)

Poslednja izmena:
Podelu je iskusilo jos ljudi, isto bez shvatanja kako i zasto :)
Ovo drugo sam video samo za dividende od Aerodroma.

Nekad mi stvarno lice na SZR.

The recipient's mailbox is full and can't accept messages now. Please try resending this message later, or contact the recipient directly.

The following organization rejected your message

Poslao im reply na onaj e-mail o funkcionerima.

Poslednja izmena od urednika:
Da li je jos nekom počeo da brljavi prikaz transakcija? Primer, Podizanje na bankomatu od 2000 din se prikazuje kao dve transakcije od 1650,35 i 349,65. I tako za sve odlive. Neki random brojevi, ne može da se zaključi koje dve transakcije su par ako ih ima više od dve-tri. Povećava se broj transakcija na X2.
Dodatno, više se ne vide uplate pod imenom uplatioca nego su blanko. Samo piše iznos, pa nagađaj ko je uplatio.

Možda je i to neki feature, samo za odabrane koji nisu na progresiv paketu. ;)

Da li si otišao u minus neposredno pre nego što je to počelo da se dešava? Može i da se desi da nisi ni znao da si otišao u minus, ali da li si imao vrlo malo novca na računu, blizu nuli? Posebno ako si imao rezervisanu transakciju, a ne još uvek proknjiženu, pa onda npr. u nedelju nešto platiš karticom i približiš se nuli, a u ponedeljak se proknjiži ta transakcija i povuče te u minus.

Podelu je iskusilo jos ljudi, isto bez shvatanja kako i zasto :)

Eee, ipak smo shvatili kako i zašto, nego sam ja nekako skroz zaboravio da ti odgovorim na ovo pitanje od pre 4 meseca: :D

Vi kojima je seckano podizanje, da li ste mozda usli u minus tih dana?;) Ili ste imali ino-transakcije bas tih dana da su izmedju Rezervisane i Proknjizene?

Znači 99% sam siguran da je baš to u pitanju, baš tad mi se desilo to sa minusom i rezervisanom transakcijom koja se proknjižila kad nije bilo dovoljno novca u plusu. Samo i dalje nisam siguran zašto bi se seckale transakcije tako arbitrarno, umesto nekako prema konkretnom iznosu koji nedostaje, kao i zašto se to nastavlja i kad više nisi u minusu, nekoliko dana.

Iznosi su imali neku matematiku, koliko se secam (tj. veci:manji je imao neki odnos konkretan)?
Kko ste mogli da odete u minus je pitanje, pogotovu neki koji su na Starteru bez dozvoljenog minusa :)

Da da, imaju matematiku i konzistentni su, nego samo ne znam zašto su baš tako isečeni, a sećam se da to nije imalo nikakve veze sa mojim stanjem na računu.

Na Starteru sam, bez dozvoljenog minusa. Bio sam na Progresivu u nekom periodu kada mi je bio više isplativ, možda se zato zabagovalo nešto. :D

Uplatio danas oko 17h novac na bankomatu. I sad hoću da prebacim na drugi račun. Ne može nalog je u obradi.

Definitivno ću zatvoriti račun pred put.

isto se i meni desilo uplatio na slaviji na bankomatu i pise rezervisana sredstva.a hteo sam uplatit instan u drugu banku.jel zna neko od vas hoce li izvrsiti sutra ili tek u ponedeljak.moracu ih zvati ujutru oko 10;00

Zvao sam podrsku njihov odgovor zbog instant placanja kada novac na bankomatu uplatite vikendom novac je dostupan ujutru prvim radnim danom.sada znam uplata na bankomatu nikada vikendom.

Kakve veze ima instant placanje?:) Ne zele da ga omoguce vikendom? Ubili su najbitniji plus banke.

Radi instant vikendom najnormalnije.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Zvao sam podrsku njihov odgovor zbog instant placanja kada novac na bankomatu uplatite vikendom novac je dostupan ujutru prvim radnim danom.sada znam uplata na bankomatu nikada vikendom.
Objašnjenje im nije tačno ili nije potpuno.
Je normalno uplatim devize subotom i koristim ih sa kartice isti dan za plaćanje na PoS terminalima.

Jesi probao to nakon sto su implementirali instant placanje?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Proveri, da nisu skoro bas izmenili. I ja uplacujem cesto vikendom, uvek je odmah bilo raspoloziva uplata.
Moguce da su nesto izmenili :(
EDIT: Pretece me sigspammer ;)

Ovo za Instant niti ima logike da ne moze vikendom da radi (IP), niti da ima veze sa uplatom :)

Radi instant vikendom najnormalnije.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Radi, ali ne knjiže uplate na bankomatu.

Primer imaš sad 100 000 na računu, i sad, danas u nedelju hoćeš da uplatiš još 100 000, jer treba nešto instant da uplatiš 200 000. Neće da može, jer ne knjiže uplate na bankomatu. Uplata ide na čekanje, novac ne vidiš na računu. Sutra kad svane sve ok.

Uplata se znaci vidi pod "Na cekanju", a ne u "Rezervisano"?

Suština je da novce ne možeš da koristiš. Ideš da platiš, klik plati i izadje poruka da nemaš novca. A ti uplatio pre 7 sati, primer.

Tako da vikendom funcioniše sve, ako si uplatio do petka, a ako nisi ne radi instant.

kazu da ce biti na cekanju do ponedeljka ujutru.veoma lose od telenor banke ali cu i dalje koristit tu banku.

Za instant placanja jeste lose (kao da namerno ne zele da daju), ali jos gore ce biti ako ni EUR ne knjize neradnim danima - ne mozemo uplatiti "kad sam se cefne" da kupimo nesto online van zemlje (a i u zemlji, mada to sigurno nije ni blizu broja onih koji koriste za van zemlje)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno