Šta je novo?

MIUI - opšta tema

Jel zna neko kako podesiti daljinski da radi na SBB kablovskoj?
Imam Hisense tv i onaj mali "modem" za SBB kablovsku
za TV je lako, u Mi Remote samo nadjes Hisense kao marku i vidis koji od ponudjenih preset-a radi na tvom TV-u; ako imas smart TV onda mozes da dodas televizor u Google Home i onda imas daljinski za isti.

za te set-top kutije i ostalo je teze, mislim da moras da nadjes koji je OEM tvog uredjaja. ja npr, dok sam imao one jeftine kineske stb-eve, nisam ni uspeo da nadjem i dodam daljinski u Mi Remote

Ja imam sad jedan daljinski koji je od tog SBB uređaja, daljinski od Hisense tv-a ne koristim uopšte

Pozdrav. Zamolio bih da mi neko objasni kako da se vratim sa miu 14 na13. Na saomi comuniti app. Ima vise verzija nzm.koja treba. U pitanju je redmi 12c 4/128 media tek helio g 85. Posle azuriranja tel. Je usporio i trosi vise baterije a notifikacije mi ne izbacuje za mesincer nista tek kad udjes u program a viber mi mora biti stalno ukljucen inace nece ni on. Ukljucivao sve i dalje isto. Uglavnom bolje tadio na 13

Probaj hard reset,sigurno je zabagovao malo posle update-a.probaj to pa javi kako se ponasa nakon reseta.

Da li se moze ova notifikacija low battery ugasiti na MIUI14? Xiaomi 13.

Nekad davno je mogla na nekom MIUI ali sad kako god googlam, trazi root.

Na MIUI Global 12.5.8 na Androidu 11 kada mi dođe sms, pojavi se neka ikonica, koju onda moram ručno da prevučem na dole, da bi nestala. Pogledajte sliku.
Da li može ova "pogodnost" da se isključi?
Screenshot_2023-07-14-08-10-40-464_com.miui.home.jpg

Mislim da trebas pritisnuti tu ikonicu i zadrzati 1-2 sekunde i pojavuce ti se padajuci meni i tu podesi.

Imaš u podešavanjima te aplikacije za poruke treću stavku odozgo, pa isključi da ti ništa ne prikazuje

Pokusavam da povezem telefon na komp i uradim backup medjutim ovaj MIUI assistant koji nalazim je samo na kineskom. Kako povezati telefon i uraditi backup i koji program koristiti? Mi 10 telefon sa miui 14 global.

Da ne ulazim u staru temu o rn5 koju vrv niko ne posećuje.. Jel ovo znak da je crkla interna memorija u telefonu? Dete je koristilo telefon i rekla mi je da ne može da isprazni memoriju. Ubacila sam joj eu rom, pre toga je bio neki custom. Telefon je prazan, ništa ne može da se instalira ili ažurira jer je memorija "puna". Drugi put sam ponovo ubacila eu rom i pokazuje normalno preostalu memoriju ali ne može ništa da se instalira i dalje.. Ne mogu ni u files da uđem. Ako je crkla memorija da li može u servisu da se sredi na ovako starom telefonu?IMG_1828.jpegIMG_1827.jpeg

Jedino sam uspeo potpuno da isključim notifikacije. Znači, ili nema uopšte sms notifikacija, ili se prikaže ta ikonica, valjda je zovu bubble.
Ranije nije bilo tako, verovatno je bio update sms aplikacije, pa se je nešto poremetilo.

Jedino sam uspeo potpuno da isključim notifikacije. Znači, ili nema uopšte sms notifikacija, ili se prikaže ta ikonica, valjda je zovu bubble.
Ranije nije bilo tako, verovatno je bio update sms aplikacije, pa se je nešto poremetilo.
I kod mene se pojavljuju te ikonice samo za odredjene brojeve u imeniku. Sad sam se navikao, a resenje je kod mene bilo da deinstaliram osnovnu aplikaciju za poruke. Ona ostaje i dalje prisutna samo se brisu azuriranja koja su bila u medjuvremenu i posle slobodno azuriras. A u podesavanjima aplikacije u delu notifikacije mozes videti za koje brojeve ti se pojavljuju ikonica. Ja sam tako resio problem ali kao sto rekoh pole nekog vremena opet se vratile ikonice.

Da ne ulazim u staru temu o rn5 koju vrv niko ne posećuje.. Jel ovo znak da je crkla interna memorija u telefonu? Dete je koristilo telefon i rekla mi je da ne može da isprazni memoriju. Ubacila sam joj eu rom, pre toga je bio neki custom. Telefon je prazan, ništa ne može da se instalira ili ažurira jer je memorija "puna". Drugi put sam ponovo ubacila eu rom i pokazuje normalno preostalu memoriju ali ne može ništa da se instalira i dalje.. Ne mogu ni u files da uđem. Ako je crkla memorija da li može u servisu da se sredi na ovako starom telefonu?Pogledajte prilog 397129Pogledajte prilog 397130
Drugaru se pre koji mesec desilo na Mi8 da mu rikne memorija, ali telefon uopste nije hteo da podigne sistem, samo je stajao Mi logo. Kad se udje u recavery ne dozvoljava uopste brisanje memorije. Uz pomoc Kidenceta smo utvrdili da je otisao chip ali se nije isplatila popravka tj. nismo mogli nigde da nadjemo chip za neke pristojne pare. Posto je telefon bio u stvarno odlicnom stanju, slucajno smo na KP naleteli na maticnu plocu koju smo ubacili i sad telefon sljaka normalno...

Izgleda da sam imala sreće sa sistemom jer njemu nije crkla odjednom sva memorija veće je 16gb od kojih sistem zauzima 14gb još uvek zdravo. Ali zato ne može ništa od aplikacija da se instalira, niti da se uslika fotka, niti da se skine bilo šta sa neta. To me i zbunilo da li je do sistema ili telefona al definitivno je do telefona.. Stvarno je izdržao svašta.

Pokusavam da povezem telefon na komp i uradim backup medjutim ovaj MIUI assistant koji nalazim je samo na kineskom. Kako povezati telefon i uraditi backup i koji program koristiti? Mi 10 telefon sa miui 14 global.
Zna li neko?

Devojka uzela Redmi note 10 (na moj nagovor ebiga, pa moram sad da tražim rešenja za probleme), posle nedelju dana već ima problem sa boot loop-om, to jest uređaj ne može da se uopšte pokrene, konstantno vrti isto, jedina opcija koju do sad nije testirala je Factory reset. Jel imao neko slične probleme, i potencijalna rešenja?
Kao kolega gore, pošto MIUI Assistant postoji samo na kineskom, to baš i nije opcija.

Na čega se tačno odnose bezbednosna ažuriranja? Ako neko moze da objasni

Postoji li nacin da se instalira kamera drugog modela, recimo 12T kamera na model 13? Ne mislim na GCAM, SGCAM itd.

Kako na MIUI 14 da stopiram Security app?
Mrzelo me dublje da Guglam a ne nalazim na prvim stranama rešenje.

Ranije je bilo dovoljno da odbiješ uslove za korišćenje App i ona ne radi ni čišćenje ni skeniranje.

Jel mogu da se iskljuce oni plutajuci prozori?

Moze,umesto bedza stavi broj kada ti stigne notifikacija

Prilozi

• Screenshot_2023-08-07-14-56-00-182_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2023-08-07-14-56-00-182_com.android.settings.jpg
    51.3 KB · Pregleda: 52
Ima li nacina da se na MIUI 14.0.7 doobiju ovakve navugacione tipke kao kod samsunga:

image.png

Zgodnije su jer su stalno na ekranu. Ne moras raditi slide da se pojave kada gledam nesto full screen. Defaultni launcher je poprilicno siromasan da koristim njegov swipe gestures system. A i nije isto.

jel se i kod vas ne prikazuju slike sa telefona na kompu sve dok ih ne prebacim na komp
jel ima neki drugi način da se vide da ne prebacujem napamet

jel se i kod vas ne prikazuju slike sa telefona na kompu sve dok ih ne prebacim na komp
jel ima neki drugi način da se vide da ne prebacujem napamet
U donjem desnom uglu prozora explorera na kompu videćeš dve neugledne ikonice kada otvoriš folder sa slikama. Jedna ikonica je za pregled tipa lista, a druga je ono što tebi treba.

Kako da vidim tačno vreme propuštenog poziva koji se desio prošle nedelje? Vidim samo datum, ne i vreme. MIUI 13.0.2.

Koristim starinsku verziju 12.5 a tel je samo mesec dana star Redmi 10 (2022).

Da li je prihvatljivo da baterija od 100-20% drži jedva 5 sati u normal modu? Samo surf i viber?

Inače svetlima je na min, tamna tema kad god može, isključeni svi efekti i osvežavanje na 60hz, ne znam šta bih još mogao, pa ipak samo toliko?

Koliko je to sati rada ekrana? Mada, za lagani surf i viber to mi deluje malo.

Koristim starinsku verziju 12.5 a tel je samo mesec dana star Redmi 10 (2022).

Da li je prihvatljivo da baterija od 100-20% drži jedva 5 sati u normal modu? Samo surf i viber?

Inače svetlima je na min, tamna tema kad god može, isključeni svi efekti i osvežavanje na 60hz, ne znam šta bih još mogao, pa ipak samo toliko?
Idi u settings/battery ili, ako si na srb: подешавања/батерија, pa odskroluj dole i vidi šta ti najviše vuče bateriju..

Nazad
Vrh Dno