Šta je novo?

MIUI - opšta tema

Screenshot_2023-10-24-12-36-47-345_com.xiaomi.discover-edit.jpg

U čemu je razlika?
Ovo neki novi "sikjuriti"?

Možda je ovo pravo mesto za pitanje ...
Da li postoji opcija da telefon bude "stvarno" zaključan kao i ostale marke telefona ( samsung, huawei). Konkretno, kada je xioami zaključan, možeš da isklj/uklj wifi, mobilne podatne, isklj. zvono, uklj. gpay i još mnogo toga.
rnr9pro

Možda je ovo pravo mesto za pitanje ...
Da li postoji opcija da telefon bude "stvarno" zaključan kao i ostale marke telefona ( samsung, huawei). Konkretno, kada je xioami zaključan, možeš da isklj/uklj wifi, mobilne podatne, isklj. zvono, uklj. gpay i još mnogo toga.
rnr9pro
Može sve to da se zaključa izuzev opcije za zvono. Jer se njima pristupa preko tastera.
Znam jer sam tražio isto to da rešim i zaključao. Ali se ne sećam kako.

HINT!
Setio se - traži Notification shade i odaberi Android verziuju umesto MIUI.

Može sve to da se zaključa izuzev opcije za zvono. Jer se njima pristupa preko tastera.
Znam jer sam tražio isto to da rešim i zaključao. Ali se ne sećam kako.

HINT!
Setio se - traži Notification shade i odaberi Android verziuju umesto MIUI.
Već mi je android

da li uključiti ili isključiti proširenje memorije?
ja konkretno imam rn10 sa 4gb i mogao bih da proširim sa još 1gb

Pozdrav svima. Pisao sam na xiaomi 9 temu ali ajde i da probam ovdje.

Izlazi mi pored sata mali znak kao vodoravni broj 8 i uz to mi izlazi kao "plivajuća notifikacija" tanka linija na kojoj ništa ne piše. Kad kliknem na nju,obije nestanu. I opet kasnije u toku korišćenja opet se vrate i sve tako u krug. Ima li neko ideju uopšte šta može biti i kako da je maknem?

Prilozi

• IMG_20231119_135252.jpg
    IMG_20231119_135252.jpg
    65.4 KB · Pregleda: 84
Liči na oznaku za beskonačno. Možda da pogledaš u Security - App behavior, možda prikaže neku aktivnost u to vreme.

Moj telefon ima 4giga rama a nikada ne koristi više od ovoga
zašto? kako to funkcioniše, jel se može povećati iskorišćenje nekako

Meni tako pokaže npr. 2.1GB, a u onom delu kad se prebacuješ između aplikacija (pošto mi je uključeno da pokazuje i tu RAM) daje mi da je zauzeto 3.1 od 6GB. Dakle razlika 1GB. 😂

znači nikada nije maks, čitao sam po netu da je uvek tako ali ne konam baš zašto
ne funkcioniše android baš kao windows

znači nikada nije maks, čitao sam po netu da je uvek tako ali ne konam baš zašto
ne funkcioniše android baš kao windows
Zato što android koristi nešto što se zove garbage collector. I da bi on mogao da radi i salta aplikacije u memoriji i brine o tome da aplikacije ne mogu da zauzmu više nego što je moguće, mora da ima slobodan RAM.

Primetio sam da posle nekog update više nemam u gornjem levom ćošku ikonu sata kao znak da je uključen budilnik i svaki put moram ulaziti u aplikaciju da proverim jer mi stvarno uključen budilnik ili ne .Da li neko zna kako da vratim tu oznaku na displey ?

Kod mene je to u Notification & Control centre > Status bar > Status bar icons

znači one aplikacije za povećanje rama za rutovane telefone tipa zram ili swap memory tako nešto su šarena laža
čudo da ih ima na xda forumu, ipak su tamo stručni ljudi

Tako je, to ti koristi memoriju telefona kao dodatni ram, a ta memorija je daleko sporija od ram memorije

Meni na xeu prikazuje.
Možda da instalirate Google clock, on ima vidžet koji pokazuje i vreme alarma.

zašto xeu svako malo briše i kači iznova iste apdejte, stigne mi obaveštenje da je izašla nova verzija a ustvari je ista kao i stara

šta im znači to

Zato sto google eksperimentise sa Wallet-om(GPay) i svakih par dana ga banuju na xeu ROM-ovima(zapravo na bilo kom custom ROMu na bilo kom telefonu).
Posto nije prakticno da rade nove buildove za tipa 50 telefona koje xeu radi, sa poslednjim apdejtom ide i neki apk, kako bi mogli da menjaju taj fingerprint koji se koristi za play integrity lakse. Tj, sad kad google banuje jedan fingerprint, oni ce samo staviti novi, apk ce da ga povuce i GPay ce da radi svima. Nema potrebe za novi build ;)

Ja znam da se kači novi xeu kad prestane da mi funkcioniše Raipay (wallet Raiffeisen banke). 😁

Je l neko probao onaj Hyper os? Ima li to nekih razlika ili je uglavnom preimenovani miui?

pa koliko sam čitao na xeu forumu ima neko uputstvo kad se rutuje telefon i neka podešavanja da radi google wallet
ja ne znam, nemam nfc tako da nisam ni probao

Nazad
Vrh Dno