Šta je novo?

MIUI - opšta tema

Gledam na sajtu gsmarena i on bi trebao po pitanju trajanja baterije da bude kao moj RN11, koji poslednjih dana uz baš teško korišćenje bez problema izdrži od jutra do mraka, a star godinu dana. Ako ima neki update, instaliraj i pogledaj još neko vreme kako funkcioniše, kako kaže offline71.

Gledam na sajtu gsmarena i on bi trebao po pitanju trajanja baterije da bude kao moj RN11, koji poslednjih dana uz baš teško korišćenje bez problema izdrži od jutra do mraka, a star godinu dana. Ako ima neki update, instaliraj i pogledaj još neko vreme kako funkcioniše, kako kaže offline71.

Apdejtovan je i da dodam ,koristim ga mesec dana i potrošnja je ista.

Uglavnom, navikao sam da je ekran najveći potrošač što je na Šaomiju izgleda obratno. Recimo, pokazuje trenutno da je na Android otišlo 27% a na ekran 17% baterije, što deluje naopako.

Ne znam koliko se to uklapa sa onom što vide drugi ljudi no izgleda da je MIUI prilično bloatovan, ukoliko ovo nije neki izuzetak?

Dobro. To je onda ono što ti je @offline71 već objasnio..
Misliš da je ono sa šota dobro? Pa, iz buđavog Alcatela 1SE sam izvlačio 10 sati u normalnom modu sa stalno upaljenim netom i mnogo surfa jer mi je takva rutina u korišćenju. A 10-ka u power save mode sa 90% jedva ovo dole. Probaću sa zaustavljenom bezbednošću, vidim da čovek vidi neki boljitak u autonomiji na temi o drugom modelu, jer možda jeste bloat.
IMG_20231007_190826.jpg

Misliš da je ono sa pita dobro? Pa, iz buđavog Alcatela 1SE sam izvlačio 10 sati u normalnom modu sa stalno upaljenim netom i mnogo surfa jer mi je takva rutina u korišćenju. A 10-ka u power save mode sa 90% jedva ovo dole. Probaću sa zaustavljenom bezbednošću, vidim da čovek vidi neki boljitak u autonomiji na temi o drugom modelu, jer možda jestr bloat.
Pogledajte prilog 407796
Koliko dugo ga imaš?

Jedva nešto duže od mesec dana.
Bogami, to je već predugo za AI..
Na pomen hard reseta svima se diže kosa na glavi.
Ja nemam taj problem. Odradim reset i onda sam načisto do čega je.
Bogu hvala ovaj moj novi rn12pro+5g radi kao zver.
Dva dana lepog korišćenja. Tri dana konzervativnog..

Meni je na xeu romu android sistem tek neka 5. stavka po potrošnji, a ekran najveći potrošač sa 37% i 7h 30 min. Baterija na 31%.

Kako da zakljucam aplikaciju da mi se ne brise iz RAM-a. Ono kada otvorim multitasking listu pa da je zakljucam? Znaci onaj katanac sto je bio pored aplikacije pa ga kliknem. Sada ga nema. I onda kada kliknem X, obrise sve sto nije zakljucano. Sada, kada cuvam duze prstom na aplikaciju, samo mi zaledi multi tasking prikaz i nista ne mogu:

image.png

I drugo, nece da mi sacuva odabranu kameru kada zatvorim kamera aplikaciju. Recimo budem na 3.2x zoom kameri i naredni put kada je otvorim, svaki put starta sa defaultnom 1x. Tacnije, ako zatvorim kameru sa 3.2x, i otvorim je nakon jedne minute opet. Bit ce 3.2x, ali ako prodje 5min, onda je 1x. Kao da mi telefon skroz gasi aolikaciju.

Podesio sam u opcijama da mi sacuva postavke ali nece.

image.png

Bilo mi je kako zelim, otvori kameru kako sam je i ostavio cak i ako je sutradan upalim, medjutim, jucer uradim factory reset pa podesim sve ponovo. I sad, kako god otvorio kameru, svaki put je 1x.

XIAOMI 13 MIUI 14.0.9

Cepni ti njemu hard reset a onda - ne trpaj ga jedno dve nedelje.
Samo najosnovnije.
Bez tema niti kojekakvih launchera.
Ako i onda posle dve nedelje srče bateriju - servis!
To sam mu već jednom uradio. Sem vibera ništa drugo nisam dodaoni bez efekta je. Nego, pošto sam imao prilike da neko vreme koristim i RN 11, i na njemu je autonomija u dlaku ista sa androidom kao najvećim potrošačem.

To sam mu već jednom uradio. Sem vibera ništa drugo nisam dodaoni bez efekta je. Nego, pošto sam imao prilike da neko vreme koristim i RN 11, i na njemu je autonomija u dlaku ista sa androidom kao najvećim potrošačem.
Da li koristiš aktivno gps i bluetooth? Ja sam na svom pixel7 primetio da google aplikacija zna da srče boga oca i da arči gps.
Takođe, može možda da pomogne da ugasiš MIUI "optimizacije".

E..ovo je baterija.. Uređaj je Rn12Pro+5G
Pogledati..SOT..

Prilozi

• Screenshot_2023-10-08-08-09-19-318_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2023-10-08-08-09-19-318_com.miui.securitycenter.jpg
    32.5 KB · Pregleda: 48
na XEU ROM definitivno najviše crpi ekran, ostalo je zanemarljivo

Prilozi

• Screenshot_2023-10-08-08-48-29-843_com.miui.securitycenter-edit.jpg
    Screenshot_2023-10-08-08-48-29-843_com.miui.securitycenter-edit.jpg
    68.1 KB · Pregleda: 44
Da li koristiš aktivno gps i bluetooth? Ja sam na svom pixel7 primetio da google aplikacija zna da srče boga oca i da arči gps.
Takođe, može možda da pomogne da ugasiš MIUI "optimizacije".
Ne, GPS još nisam koristio a bluetooth, NFC i ostalo je sve pogašeno, sem mobilne mreše

Kolika ti je potrošnja preko noći (%)?

Kolika ti je potrošnja preko noći (%)?
Ne znam to, podesio sam gašenje u neko doba noći i paljenje ujutro.
U međuvremenu sam uspeo da prepolovim potrošnju androida tako što sam isključio praćenje potrošnje podataka. Mada je cifra i dalje mnogo veća od onoga što se sa vaših šotova vidi.
I autonomija je bolja ali ne vidim gde bi mogla još da se poboljša? Bezbednost koju je drugi član pominjao, ne mogu da zaustavimo bez rutovanja i sad mi se ne radi dok je u garanciji.

Ovo je od 80% pa do 53% sada.
IMG_20231008_123904.jpg

Ljudi ne opterećujte se gašenjem aplikacija koje su ugrađene u MIUI, sve su optimizovane i ne troše mnogo.
Gašenje MIUI optimizacije ni slučajno, može samo da pogorša stvar.
Ugrađena app za praćenje potrošnje baterije je loše urađena i nije precizna, za to vam je bolje koristiti GSam Battery Monitor, sa omogućenim funkcijama preko ADB-a (ako uspete, pošto ja ne uspevam od A13).
Ako baš imate problem sa curenjem baterije, apgrejdujte MIUI do kraja i uradite fabrički restart. Eventualno, problem može da pravi neka instalirana aplikacija.
Takođe loš signal mreže ili wifi može da srče bateriju. Isključivanje wifi i Bluetooth scanning može pomoći.

Ljudi ne opterećujte se gašenjem aplikacija koje su ugrađene u MIUI, sve su optimizovane i ne troše mnogo.
Gašenje MIUI optimizacije ni slučajno, može samo da pogorša stvar.
Ugrađena app za praćenje potrošnje baterije je loše urađena i nije precizna, za to vam je bolje koristiti GSam Battery Monitor, sa omogućenim funkcijama preko ADB-a (ako uspete, pošto ja ne uspevam od A13).
Ako baš imate problem sa curenjem baterije, apgrejdujte MIUI do kraja i uradite fabrički restart. Eventualno, problem može da pravi neka instalirana aplikacija.
Takođe loš signal mreže ili wifi može da srče bateriju. Isključivanje wifi i Bluetooth scanning može pomoći.
Pretpostavljam da si mislio na fabrički reset, a ne na 'fabrički restart'?

Zasto ja na 13 pro nemam opciju da vidim sot. Udjem u bateriju ali nigde nemam ekran kao opciju.

Toga nema još od MIUI 12.5.

Zasto ja na 13 pro nemam opciju da vidim sot. Udjem u bateriju ali nigde nemam ekran kao opciju.
Višednevni sot mislim da na redmi telefonima već odavno nema više niko. Mislim da je to ukinuto sa verzijama miui-a još od 13-tice, pa naviše.
Neko je već komentarisao da je ovaj grafik na nivou jednog punjenja neprecizan.
Spominje se neki drugi softver..
Ono čime trenutno raspolažeš (kad odeš na praćenje potrošnje baterije) može samo da ti služi kao grubi orijentir..
Ukoliko, bez obzira na to šta radio na telefonu, stalno dobijaš da ti je ekran glavni potrošač, sva je prilika da ti je zapao uređaj sa faličnom baterijom.

kao što reče čovek gore - sve to ima na EU ROM-u, samo malo cimanja oko flešovanja u startu i to je to.

Pozdrav ljudi , imam Poco X3 Pro i još je na Miui 13 ... I nema apdejta (uređaj uzet u Telenoru pre skoro 2g)
Skinuo sam global OTA update od oko 2gb ZIP i ikad odem na : izaberite paket ažuriranja, izbaci mi ovo :

Šta raditi ?

received_1646992569124311.jpegreceived_329643376431006.jpeg

Promeni Region recimo na Vietnam i dobićeš update, ja sam tako uradio na X3 nfc i poslednji MIUI mi je 14.0.2.

Nazad
Vrh Dno