Šta je novo?

MIUI - opšta tema

Jel zna neko kako da podesim da kad ide neka medija i utišam je na bočni taster da mi ne utišava i zvono ?

Želeo bih da kupim Redmi Note 11 (global) 128GB i 6GB RAM i potom ubacim indonežanski ROM. E sad… nije mi jasno da li ID ROM podržava sve verzije global modela (razlikuju se po količini memorije, rama i možda još neke sitnice?) pošto je navedeno za ID ROM da podržava model "2201117TY", a Gsmarena navodi da su global verzije "2201117TG, 2201117TI, 2201117TY, 2201117TL". A ja nisam uspeo da izguglam koja je tačno koja, tj. specifikacije kako bih međusobno razlikovao te modele.

Ukratko, ako kupim navedenu global verziju, da li će sve raditi sa ID ROM-om?

Nadam se da sam uspeo da objasnim šta me muči. Ako ne, pokušaću ponovo.

Šta će ti taj indonežanski rom, kada imaš XEU rom koji odlično radi, evo ga na ženinom. Koji je razlog za ubacivanje indonežanskog rom-a?

Indonežanski (ili indonezijski… ne znam kako je pravilno) ima neke funkcije koje EU nema.

Zbunile su me ove njihove oznake modela i šta im to znači… Nemam pojma koja je razlika između njih.
Mislio sam samo Redmi Note 11 Global i to je to… :rolleyes:

Indijski rom ima nove widgete kao na kineskom romu

Želeo bih da kupim Redmi Note 11 (global) 128GB i 6GB RAM i potom ubacim indonežanski ROM. E sad… nije mi jasno da li ID ROM podržava sve verzije global modela (razlikuju se po količini memorije, rama i možda još neke sitnice?) pošto je navedeno za ID ROM da podržava model "2201117TY", a Gsmarena navodi da su global verzije "2201117TG, 2201117TI, 2201117TY, 2201117TL". A ja nisam uspeo da izguglam koja je tačno koja, tj. specifikacije kako bih međusobno razlikovao te modele.

Ukratko, ako kupim navedenu global verziju, da li će sve raditi sa ID ROM-om?

Nadam se da sam uspeo da objasnim šta me muči. Ako ne, pokušaću ponovo.

To su ti oznake za trzistana koja su plasirana, ovako na prvu: TI- Indija, TL- Latinska Amerika, Japan, Meksiko, TY i TG su ti globalne verzije i razlikuju se najvise koji band mreza podrzavaju i da li imaju nfc sve ostalo je manje vise isto.

Ja imam 2201117TY sa EU rom i na njega moze indonezanski ali mislim da ova verzija nema sa 6GB rama nego samo sa 4GB.

2201117TG verzija ima sa 6GB rama ali nema NFC.

Poslednja izmena:
Može. Tako je meni bilo na Mi 10. Samo ne mogu da se setim gde je opcija. Trebalo bi u zvuk - asistent zvuka pa da se razdvoje izvori.
Mislim da je postojala i opcija negde da se izabere da li će tasteri smanjivati zvuk zvona ili zvuk medije.

Imaju neka podešavanja u Sound and vibration --> Sound assistant (na MI 9T)

Da, "spušten" na 12.5 indonežanski, posle telefon nudi legalan upgrade na 13. Na miui13 ovom metodom meni nije uspelo,.možda sam ja nešto loše odradio.
Imam 13.0.1.0 RGKEUXM i taj sam ROM skinuo i pokušao da pokrenem onaj update kako bih potom preimenovao ID ROM da povuče ID umesto ovog EU. Odmah sam dobio grešku da nije moguće flešovati sa tim EU ROM-om.

Koju si verziju MIUI imao pre nego što si spustio na 12.5? I koje si ti probleme imao?

Indonežanski (ili indonezijski… ne znam kako je pravilno) ima neke funkcije koje EU nema.

Zbunile su me ove njihove oznake modela i šta im to znači… Nemam pojma koja je razlika između njih.
Mislio sam samo Redmi Note 11 Global i to je to… :rolleyes:
Koje su to funkcije koje xeu nema, možda mi zatrebaju? Ozbiljno pitam. Hvala.

To ima i xeu rom.

Ako je snapdragon procesor svakako bolje ići na xeu rom, apsolutno ni jedan razlog na strani indijskih, indonežanskih i malezijskih romova.
Inače, ako neko ne zna, xeu je kineski rom očišćen od bloatware-a koji po pravilu prvi dobija ažuriranja i pegla eventualne nedostatke novih verzija

Samo mora da se otključa bootloader za xeu. Zbog toga ID. Već smo pisali o tome.

Pa mora da se otključa BL svakako

Ne mora. Barem nije ranije, na MIUI 12. Imaju postovi par strana pre.

Poslednja izmena:
Zbog aplikacija za banke, najviše. Koliko sam čitao, neki imaju problema i posle svih pokušaja da im prorade neke apps, beskontaktno plaćanje i sl. Mada, ako ne uspem da rešim ovo sa ID romom, pokušaću i to.

Kako kod vas funkcionišu bankovne aplikacije, GPay i slično, ako koristite?

Da,to mi nije palo na pamet :) Aplikacija Poštanske štedionice kod mene radi bez ikakvog problema, druge aplikacije za plaćanje ne koristim.

Jeste, meni ne radi gpay zbog otključanog BL a recimo wave2pay radi.
I sad nisam pametan šta da uzmem sledeće jer mi je recorder obavezan za posao,

E vidiš, meni ne dozvoljava da dodam karticu, security risk ili tako nešto. Zaključio sam da je zbog BL, nema šta drugo. Redmi note 8 pro sa indonežanskim romom.

Inače, korisna informacija za izbor sledećeg telefona @nightshadow

Imam 13.0.1.0 RGKEUXM i taj sam ROM skinuo i pokušao da pokrenem onaj update kako bih potom preimenovao ID ROM da povuče ID umesto ovog EU. Odmah sam dobio grešku da nije moguće flešovati sa tim EU ROM-om.

Koju si verziju MIUI imao pre nego što si spustio na 12.5? I koje si ti probleme imao?
Imao sam 13.0.6.0.SJDMIXM (global rom), pa sam uradio downgrade na MIUI 12.5.4.0.RJDIDXM. Posle toga telefon javlja novo ažuriranje na 13.0.5.0.SJDIDXM, to je poslednji ID rom.

Jeste, meni ne radi gpay zbog otključanog BL a recimo wave2pay radi.
I sad nisam pametan šta da uzmem sledeće jer mi je recorder obavezan za posao,
A do pre nekoliko godina svaki kinez je imao call recorder dok google nije odlučio da se igra policajca.

Imao sam 13.0.6.0.SJDMIXM (global rom), pa sam uradio downgrade na MIUI 12.5.4.0.RJDIDXM. Posle toga telefon javlja novo ažuriranje na 13.0.5.0.SJDIDXM, to je poslednji ID rom.

Meni u startu javlja da nije moguće flešovati taj rom (13.0.1.0 RGKEUXM - isti koji već imam na telefonu) koji bi trebao samo da mi posluži da pokrenem proces i posle povučem ID. Mislio sam da je problem sa miui 13. Pojma nemam…

Mi 10, koji god hoces XEU. I aplikacije banke rade, bez ikakvih cackanja dodatnih.
Koliko znam ovako je na svakom XEU, nebitno koji telefon.

Da li još neko ima problem da ne dajem mogućnost da se zapamti kojim programom da otvara pdf fajl?
Telefon POCO X3 NFC, MIUI 13 je u pitanju.
Probao sam više MIUI ROM-ova, i kod svih bude isto.

Prilozi

• IMG_20221118_120459.jpg
    IMG_20221118_120459.jpg
    78.7 KB · Pregleda: 10
Vrh Dno