Šta je novo?

MIUI - opšta tema

Moguce je

A ovo je to uputstvo bez otključavanja BL, sa XDA, koje nisam mogao da nađem ranije.

This Guide is for any Xiaomi device with any 'Stock ROM'. Please do the following steps carefully, especially from step 7 to the last step:

1. Check the current MIUI version on your device, and to do this do the following:
    • Go to settings> About phone> you will find the version number next to MIUI Version.
  2. You will need to download the same version, so go to the XiaomiRom website.
  3. In the search box above, type your phone’s name, and download the ROM version with the same number you have.
    You must make sure that the ROM you are downloading is Recovery version and not Fastboot and it is the same version that is currently on your phone
  4. Now, following the same steps, download the appropriate Indonesian (ID), or European (EU) ROM for your phone with any version number you want but it must be the same Android version.
    For example: If you currently have Android 11, the other ROMs must also be Android 11 as well
  5. Now you have two files, the global ROM which is the same as your current version, and the Indonesian ROM that you want to flash.
  6. Go to Settings app > About phone > System updates. Now by pressing the three points above list select the phrase “choose the update package” or the Select Update , the Package .
    In case you don’t see this option, simply click on the MIUI logo for 10 consecutive clicks, then the option will appear.
  7. Now, you will choose your “current” official Xiaomi ROM and a message will appear: Your phone will restart automatically with the button: Reboot and update, Leave it and don’t click on it now and leave this page as it is and don’t close it!.
  8. Go to the home screen > file manager > Downloads > then go to the official ROM file that you chose in the previous step and copy its current name “long click with the option to rename and then copy the file name”.
  9. Did you copy the name of the global ROM version? Now delete it!
  10. Again, go to the Indonesian ROM file you downloaded, and rename it, then paste the name of the ROM you copied in the previous step, and do not forget that the file extension is .zip for one time and not duplicated.
  11. Now, go back to the page that I told you not to clos in step 7 and hit the restart and update button.
  12. Now, the phone will reboot, and start installing the Indonesian ROM or any other ROM you downloaded in the first steps on your instead of the global one.
So, what have we done here?! Simply, starting from step 7, the phone told us that we will install the global version of the ROM, so at the same time the system Decrypt it to find out the data of the Zip file of the ROM that you chose, and thus the OS skipped here the stage of making sure that this version is compatible with your current phone.

Then, in step 9 and step 10 we deleted the ‘System Approved’ ROM and renamed the Indonesian ROM to the same name as the ROM the phone approved in Step 7 – so the phone went straight to it since it’s the same name.

Source: Mohamedovic

jel postoji neki način ili aplikacija da se nekako još više utiša zvuk priliko razgovora
i na minimumu mi je sve glasno tako da drugi čuju šta priča moj sagovornik

Ja koristim Volume control v 2.6.0, ima podesavanja za svaku stavku pojedinacno. Meni vrsi posao.

ovo? probaću ali više bih voleo nešto fabrički ako može
kucao sam neke kodove za engineer mode što sam video na netu, ušao ali nemaju te opcije na mom fonu koje sam video

ne radi mi ovo kako treba, program se isto ponaša kao da na telefonu podešavam, ništa on više ne može

Da, kada je skoro apsolutna tišina u kancelariji čuje se iz slušalice ma koliko tiho da priča sagovornik.
Možda da probaš sa slušalicama nekim ili da izlaziš svako-malo iz prostorije ako ti ne smeta? :)

očigledno ništa bez rutovanja
mada gledao sam po netu za neke miui telefone ima u engneer modu ali za rn10 nema

pa moraću da izlazim, šta ću :)

Стигла нова апликација за СМС/ММС уз нову иконицу.

Jel zna neko možda caku zašto laptop ne prepoznaje telefon(12 pro) ?
Kad ubacim u laptop kao puni se ali telefon ne nudi opciju da prebacim slike

Iščičitao sam poslednjih par stranica i ono malo što me privlači kod npr Xiaomi 12 lite modela, ako im je ovakav OS, kakav pišete, sve sam dalje od Xiaomia.

Puni normalno, i kad ubacim u laptop pokaže da puni telefon ali ne prepoznaje ga laptop

Iščičitao sam poslednjih par stranica i ono malo što me privlači kod npr Xiaomi 12 lite modela, ako im je ovakav OS, kakav pišete, sve sam dalje od Xiaomia.
Danas sam bas dosta cackao Xiaomi 12 Lite, kolega kupio. Dobar je tel, ali ne bih ja mijenjao N2 za ovo. Na prvu samo bolji ekran.

Ekran odlican (bolji od N2) i ravan sto mi je jos bolje, lijepo lezi u ruci, dizajn odlican...

I da, klasika vec poznata, nepouzdan ultrasonic proximity.

Ali malo vise kosta (50ak eura) Xiaomi 12X koji je opet klasa iznad.

Nisam još probao, nameravam tek kad kupim novi telefon, mada su komentari na netu uglavnom pozitivni.

Jesi selektovao fajl iz recent files? Nemoj tako.

Potraži neke snimke na YT, npr. "Poco X3 Pro | Downgrade MIUI 13 to MIUI 12.5 or MIUI 12 | Locked ...
YouTube · munchy
28. 3. 2022."

Nisam još probao, nameravam tek kad kupim novi telefon, mada su komentari na netu uglavnom pozitivni.

Jesi selektovao fajl iz recent files? Nemoj tako.

Potraži neke snimke na YT, npr. "Poco X3 Pro | Downgrade MIUI 13 to MIUI 12.5 or MIUI 12 | Locked ...
YouTube · munchy
28. 3. 2022."
Odradio, prvo downgrade na MIUI 12.5 pa onda update na 13. Definitivno bolje radi proximity na miui dialer-u.

Pozdrav
Mamin Redmi 6 je "upao" u ovaj recovery i resetovanja

redmi-recovery-mode-main-menu.webp

Reboot ga vraća u to, kao i one neke metode koje sam pronašao (da držim sva tri tastera duže vrijeme: Power Up, Volume plus i minus). Ova treća opcija za MiAsisstant mi zasad ne povezuje telefon sa tim programom, na telefonu se po animaciji vidi da detektuje da je spojen na USB, ali windows aplikacija Mi Suite ne detektuje telefon.

Zna li neko može li se ovo spašavati, da se podigne sistem? I kako?
Neki na YouTube pokazuju da im je ovo "Wipe Data" sredilo stvar, ali bih prvo probao može li bez toga da se oporavi.
Može li se nekako povezati da ga Mi Suite prepozna, i bar da uradi backup svega sa telefona? Ne znam da li ima veze koja je verzija Mi Suite, skinuo sam neku 3.2.1.3111. Imam instaliran neki Google ADB driver iz 2014. (ver 11.0.0.0).

Znaju li po servisima ovo da srede, da vidim sa njima?

Zna li se zašto se ovo uopšte odjednom desi, da upadne u ovaj Recovery i ova samostana resetovanja?

Ili je pukla enkripcija ili volume + dugme se pokvarilo pa kada se drzi power, on ulazi u Mi recovery zbog kombinacije tastera volume + i Power.

Vidio sam da može da se desi ako se taster pokvari, ali u tom meniju se nalaze tri opcije i kroz njih se kreće sa Volume Up i Volume Down, i tu sve radi kako treba, šeta se gore-dole kako bih i očekivao kada kliknem Volume Up ili Volume Down.

Ako se krece , onda je definitivno problem oko enkripcije. Ne ostaje ti puno izbora, osim wipe data...

Vrh Dno