Vidi ako je turbina prljava i sace takodje ajde sto se znacajno smanjuje efikasnost klime nego ispusta cudne zvukove dok radi. Po meni je mnogo veci problem budj a sa njom i ko zna kakve sve bakterije koje mi udisemo. Po meni moras neko sredstvo za dezinfekciju OBVEZNO da koristis. Kolega sa foruma ima na youtube odlican primer za kucno ciscenje klime ( pc tutorijali) pogledaj sve je vise nego lepo objasnjeno. Bez ljutnje ali ovo sto si uradio mi se cini bez uspeha.Pokusao sam da skinem prednju plastiku ali nije išlo i nisam hteo da polomim nešto. Bitna mi je bila turbina da se lepo opere. Uslikacu posle saće u kakvom je stanju.
Da ti kazem jednostavno. Na sacu i turbini ne sme da bude nikakvih naslaga niti bilo cega a ako se budj vidi na plastici mozes misliti sta je tek tamo iza gde se ni nevidi. Pogleda video i sve ce ti biti jasno.A tu je i saće, ovo sto je iskrivljeno nisam ja sredio
Ni ja nisam smeo da skidam turbinu. Kazem ti pogledaj video sto sam ti predlozio i ja tako radim. Sada sam kupio neko sredstvo bas za ciscenje unitrasnjih jedinica klima. Pise da odmascuje i ubija budj i bakterije kosta 460 dinara i zove sei kako tu iza turbine da se skine budj bez skidanja iste. prskalicom sam usmerio jaci mlaz na turbinu koja se vrtela i crn flah prasine je ispadao
hvac eco bio cleaner
Da bi to uradio na najlakši način moraš imati odgovarajuću prskalicu kojom ćeš čistiti pod pritiskom.i kako tu iza turbine da se skine budj bez skidanja iste. prskalicom sam usmerio jaci mlaz na turbinu koja se vrtela i crn flah prasine je ispadao
Savitljivi lenjir ili tako nesto, mikrofiber krpa i neko sredstvo protiv budji (od sirceta i asepsola preko Cillit Bang-a do Maxicida, Kraft Mold Blocker-a. sta vise volis ili ti je pri ruci) zavuces i obrises.i kako tu iza turbine da se skine budj bez skidanja iste. prskalicom sam usmerio jaci mlaz na turbinu koja se vrtela i crn flah prasine je ispadao
A gde je taj video, ne mogu da ga nadjemNi ja nisam smeo da skidam turbinu. Kazem ti pogledaj video sto sam ti predlozio i ja tako radim. Sada sam kupio neko sredstvo bas za ciscenje unitrasnjih jedinica klima. Pise da odmascuje i ubija budj i bakterije kosta 460 dinara i zove sehvac eco bio cleaner
вероватно се мисли на овај видео
не видим ја шта је он другачије радио од мене, ни он није могао да скине буђ иза турбине јер је није скидао а користили смо исто средство.
Slazem se ali ja stvarno nemam herca da pomeram sace. Znajuci sebe koliki sam maler nesto bi garant pokvario ili polomio. Dva puta ciscenje kao sa videa i klima je kao nova. Kod nas u kuci se nepusi zivim visoko u stanu tako da ni prasine nesto previse nema. Jedina stvar sto klima bas puno radi posto se i grejem i hladim na nju.Mora turbina mehanički da se očisti. Prskanje nije dovoljno (ok, moguće da postoje siutacije kada se turbina malo zaprlja... npr. tamo gde se ne javljaju prašina i isparenja od kuvanja i sl.).
5min posla s onom cetkicom.Nema potrebe da pomeraš izmenjivač. Rasturi oplatu unutrašnje jedinice, skini usmerivače vazduha i pre natapanja turbine, finom četkom za farbanje iščetkaj prašinu uz istovremeno usisavanje. Posle toga lepo naprskaj neko sredstvo za čišćenje i sačekaj malo da otpusti, a zatim magičnom krpom skidaj naskage. Između pera turbine uguraj krpu uz pomoć npr. ravnog šrafcigera i pomeraj levo desno. Ima tu posla dok ti ruke ne otpadnu.
U kladionici, intenzivno pušenje i svakakva isparenja, veliki promet. Diplo odmašćivač i prskalica, odlično odradilo posao. I sam sam se iznenadio kakvu je razliku uspelo da napravi bez mehaničkog pranja.Mora turbina mehanički da se očisti. Prskanje nije dovoljno (ok, moguće da postoje siutacije kada se turbina malo zaprlja... npr. tamo gde se ne javljaju prašina i isparenja od kuvanja i sl.).
Ova odnosi pobedu, u kuhinji jednog restorana kod mene. Od nje skoro nista estetski nisam uspeo da napravim,Jedino isparivač i turbina uspeli donekle da se očiste. Sa plastike ništa nije htelo da mrdne osim sa čeone strane.. Pritom ribano i cetkom i krpom itd..Igrom slučaja sam danas imao jedno zakazano čišćenje klime za koju mogu slobodno da kažem da je najzahtevnija jer nije u pitanju samo klasična prljavština već i masnoća jer je u pitanju objekat u kome se prave i peku prehrambeni proizvodi pa možete misliti koja je to masnoća u pitanju.
Ujedno mislim da je retko ko od vas čistio ovoliko "prljavu" klimu.
Metoda kao što sam rekao, samo odmašćivač i prskanje pod pritiskom bez ikakvog mehaničkog trljanja koje je bespotrebno i samo komplikuje proces.
Jedino se mehanički trlja poklopac koji se skine.
Evo i slika u prilogu pa prosudite i sami zaprljanost i efekat metode bez trljanja i četkanja.
dodatak
To već zahteva skidanje i nošenje u kadu, takve stvari već odbijam jer je nemoguće i naplatiti i uraditi a da se pohvališ svojim radom. Možda eventualno odmašćivanje u više navrata ali opet ko će to da ti plati.Ova odnosi pobedu, u kuhinji jednog restorana kod mene. Od nje skoro nista estetski nisam uspeo da napravim,Jedino isparivač i turbina uspeli donekle da se očiste. Sa plastike ništa nije htelo da mrdne osim sa čeone strane.. Pritom ribano i cetkom i krpom itd..
Tako je, ovo je samo trud uzalud. Trljam u prazno. Rekoh čoveku kako jeste, pomirio se s tim..To već zahteva skidanje i nošenje u kadu, takve stvari već odbijam jer je nemoguće i naplatiti i uraditi a da se pohvališ svojim radom. Možda eventualno odmašćivanje u više navrata ali opet ko će to da ti plati.
Sve u svemu dokazano evo na dva primera da ne treba mehanički čistiti posebno što se tako mogu i pokriviti lamele a i još dublje nabiti eventualna prljavština u saće.
E sad ko nema prskalicu pa mora to je već druga stvar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari