Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Koliko se oseća taj odmašćivač što koristiš? Ja koristim Smak jer uopšte ne smeta u radu čak ima i miris na limun.

Koliko se oseća taj odmašćivač što koristiš? Ja koristim Smak jer uopšte ne smeta u radu čak ima i miris na limun.
Vuče miris na citrus, limun/grejp. Prijatan je miris, ljudi često pohvale da taj miris malo doprinese svežini. Jako sam zadovoljan sa Diplom, probao sam neke druge i jeftinije koji ne mogu da mu priđu. Jednom prilikom možda uzmem Smac da ga isprobam.

Ja sam Smak slučajno otkrio kad uzela žena za kujnu. Hvale i Axe (msm na žene) ali ja retko menjam dobitnu kombinaciju ali svakako ću probati pa koji bolje radi posao taj će ostati u upotrebi (y)

Greškom sam pisao Smak a pravo ime je Smac i pošto ima više vrsta ja koristim ovaj sa slike.

Prilozi

• Smac.jpg
    Smac.jpg
    30.3 KB · Pregleda: 57
Mehaničko čišćenje važi samo za buđ i zapekle naslage prašine. Mast se ne može skinuti četkom već samo hemijom, vrelom vodom i parošistačem. A i to uz muku.
Inače, mehaničko čišćenje ide finom četkom u pravcu kanala lamela. Do sad nisam ništa nikad pokrivio.

To i jeste poenta, da se odmah prskalicom ne gura unutra sva prašina.

pozdrav ljudi, gledam da kupim drugu klimu za sobu od oko 20m2. Treba primarno za hladjenje, grejanje verovatno nece trebati, do sada nije trebalo.
Jesam laik i nisam siguran sta bi bilo bolje uzeti. Pa bio bih Vam zahvalan ako moze neko da podeli iskustvo ili da predlog za bilo koji od ovih modela koje sam nasao:
Midea Inverter MSAFBU-12HRDNX-QRDOGW - 53K
MIDEA inverter MSAFBU-12HRDNX-QRD1GW - 53K - (ne znam jel ovaj ikako drugaciji od gornje midee)
Hisense inverter New Comfort 12K - DJ35LE0EG - 50k
GREE Pular Eco Plus 12k - 53k
Hisense Hi-comfort 12K-KE35MR0E - 46k

Hvala unapred

Ljudi , da li ovaj model valja sta, imam specijalnu situaciju gde mi treba neki model klime da nije preko 70cm sirine, i ovo je jedini model koji sam uspeo da nadjem da ispunjava ovaj kriterijum, sad malo me brine sto je samo 27k din, da li je to neka krs klima ili sta ne razumem se bas najbolje, inace soba ja 16ak kvadrata, primarno bi se koristila za hladjenje a ponekad i za grejanje.

VOX SFE09-AA​

Sa dna kace...
Vidi da li može negde da se nađe VOX IVA1 i proveri njene dimenzije. U suprotnom vidi neku parapetnu klimu.

Koje dimenzije treba da bude kanal da se uzidaju cevi i kabl između spoljne i unutrašnje jedinice?
Klima mi je na betonskom zidu ali ima debeo ravnajući sloj. Sad zanima me da li je dovoljno debeo.

Zasto se stvara kondenzacija na umerivacu vazduha i to sa donje stane? inace usmerivac je bzv uopste nije dovoljno sirok 😣

Mehaničko čišćenje važi samo za buđ i zapekle naslage prašine.
Posebno buđ ne treba mehanički čistiti. Ukoliko postoji buđ onda treba koristiti sredstvo za uklanjanje buđi tipa moldeks koje jeste jako sredstvo ali uništava buđ bez trljanja.

Nadam se da nije na bazi hlora

Planiram kupovinu klime inventer,koja bi hladila i grejala prostor oko 40- tak metara kvadratnih.Bila bi postavljena u dnevnom boravku veličine 7.5x4 m(prostorija je razdeljena lukom) i planiram da je postavim u manjem delu koji je 4x3m i da duva u pravcu vrata gde je hodnik.Dvoumim se izmedju
1. DAIKIN Sensira FTXC35E
2.GREE Comfort Clivia AL
3. LG S12EC
Sve su 12- tice.Primarno mi je hlađenje,pošto imam gasno grejanje.Kuća izolovana komplet i na podovima i na plafonima i spoljašnja izolacija 5 cm,stolarija kompelet PVC.

Imam ovaj Daikin, otprilike istu kvadraturu hladi. Aplikacija je loša. Meni lično mnogo ružna unutrašnja jedinica. Kultura rada odlična. Nemam pojma koliko modulira, da li modulira i tako to.
I kod mene je sve izolovano komplet.

Moldex jeste, kao i Savo.
Pa to je onda problem u najavi ako se turbina ne vadi iz uj. Ekstremno smrdi, sve unaokolo se mora dobro zaštititi, a poželjna je upotreba i maske. Pored toga imao bih i problem sa ženom.

Ako se vadi, onda pranje može u kupatilu ili napolju sa hlorom i nema zezancije po kući.

Imam ovaj Daikin, otprilike istu kvadraturu hladi. Aplikacija je loša. Meni lično mnogo ružna unutrašnja jedinica. Kultura rada odlična. Nemam pojma koliko modulira, da li modulira i tako to.
I kod mene je sve izolovano komplet.
I meni je ružna unutrašnja jedinica,ali estetika mi baš i nije bitna.Bitan mi je tih rad i potrošnja struje.Ona je od ove dve navedena najskuplj,iako više naginjem prema LG-u.

Planiram kupovinu klime inventer,koja bi hladila i grejala prostor oko 40- tak metara kvadratnih.Bila bi postavljena u dnevnom boravku veličine 7.5x4 m(prostorija je razdeljena lukom) i planiram da je postavim u manjem delu koji je 4x3m i da duva u pravcu vrata gde je hodnik.Dvoumim se izmedju
1. DAIKIN Sensira FTXC35E
2.GREE Comfort Clivia AL
3. LG S12EC
Sve su 12- tice.Primarno mi je hlađenje,pošto imam gasno grejanje.Kuća izolovana komplet i na podovima i na plafonima i spoljašnja izolacija 5 cm,stolarija kompelet PVC.
Lg

I meni je ružna unutrašnja jedinica,ali estetika mi baš i nije bitna.Bitan mi je tih rad i potrošnja struje.Ona je od ove dve navedena najskuplj,iako više naginjem prema LG-u.
Mogu da ti potvrdim da zaista tiho radi. I spoljna i unutrašnja jedinica.

Ne koristim je za grejanje.

Kako Gree fino mudolira sinoc, da je bar ovako i na grejanju🙂

Prilozi

• 543B8382-D9A4-4867-BB2E-23DAF8F420B6.png
    543B8382-D9A4-4867-BB2E-23DAF8F420B6.png
    94.2 KB · Pregleda: 32
Evo koliko troši I modulira IFS model, na 28°C koliko je trenutno napolju, klima stavljena na hladjenje i na 22°C, krenula sa po etnih 400w a završila na najniže 118w. Inače čekao sam da stigne uticnica i da krene nešto toplije vreme kako bi je malo istestirao, biće još testova na hladjenju kada krenu vrućine. Prostorija ima oko 32m2.
Koja ti je ovo utičnica, ako odlučim da uzmem jednu?

Nazad
Vrh Dno