Ako kupis najlaksu klimu na trzistu, sasvim sigurno ne mozes ocekivati visoke performanse. U tom smislu taj kriterijum svakako radi. To i dalje ne govori dovoljno o tome da li je nesto adekvatno za malu sobu, ali 12 i 9 govori jos manje. Prosto ne mozemo kupiti adekvatnu klimu za malu sobu na osnovu podataka sa nalepnice. Bilo bi dobro da moze, i tehnicki bi mozda i bilo moguce, ali ti podaci se prosto nisu pokazali tacnim u velikom broju slucajeva, pogotovo kada se govori o modulaciji.
Sto se tice tvog opisa AEMI klime, definitivno si mogao da prodjes gore, tj. tvoj brat. Verovatno da modulacija nije bas najbolja, sto jeste izuzetno vazna stavka za hladjenje male sobe, ali na ostale stavke se ipak ne zalis, tako da znas da moze to i mnogo gore.
AERI je hvaljena za grejanje u nizoj klasi. Ne secam se tacno sta su korisnici prijavili za modulaciju, ali mislim da je 250-300W, sto je mozda i optimalno za grejanje generalno (jer ne zelimo da klima duva prohladan vazduh na nas kada se grejemo). Sto se hladjenja tice, a pogotovo hladjenja male sobe, tu su stvari jednostavne: sto niza modulacija, to bolje. 250-300W nije lose, ali nije ni optimalno za malu sobu.
I da ne bude da pricamo u prazno, da ponovimo preporuke za male sobe:
Po onome sto se pise na forumu za to su najbolje Frozzini LFI by TCL iz nize klase, dok za sam TCL imamo sarene informacije. Za IS model prijavljeno preko 400W, sto nije dobro (ima grafikon rada pri grejanju na forumu), dok je prosle godine za IF model prijavljeno oko 100W na hladjenju sa fotografijama, sto je odlicno.
IFS je hvaljen utiscima korisnika, ali bez konkretnih podataka sa meraca, ili ja nisam nasao.