maxwc3
Ja kad sam rekao da radis iz ubedjenja nisam nista negativno mislio. A ovo za uljnu pumpu sam pitao jer ne znam, valjda sme covek nesto da ne zna i da pita!
Pa i ja sam ti lepo objasnio zašto sam uradio tako kako sam uradio kao i kad je potrebna uljna zamka a kad ne i ne vidim da sam te ikako uvredio pa da se ljutiš.
Inače da objasnim još neke stvari oko famoznih 3 metra. Da sam ovu klimu trebao da ugradim kod nekog drugog a ne kod sebe bez imalo razmišljanja bi stavio 3 metra cevi samo iz razloga jer je to navedeno u nekom dodatnom uputstvu jer u Hisense klimama dobijete tri knjižice sa uputstvima i to dve za montažu i jednu za daljinski.
U jednoj od te dve ne stoji uopšte navedeno 3m cevi već samo maksimum dozvoljen za ugradnju.
U drugoj pišu svakakve nebuloze od tih min 3metra do gluposti tipa da spoljna i unutrašnja jedinica moraju biti udaljenje 5m? Po toj drugoj brošuri ja vam garantujem da ću sada da idem sa nekim da obiđem 100 ugradjenih hisense klima da na svih 100 nadjem kršenje smernica za ugradnju. Ko je tu drugu brošuru pisao stvarno ne znam ali po prvoj i po onoj na internetu u pdfu koja je ista je sve jasno.
Druga dosta bitna stvar za 3m instalacije je lakoća ugradnje iz mnogo razloga a navešću neke bitne za montere:
- napraviš serijski po 3m kad ne ugradjuješ klime u lokalu u hladovini i ispertalaš cevovod za 4-5 klima
- slično i sa kablovima za struju
- neuporedivo manje visiš na merdevinama jer ne gubiš vreme na merenje i odsecanje i pertlovanje dok stojiš na visini i sunce te kove u glavu
- zbog svega gore navedenog je i bolje za tvoje zdravlje
- u odnosu na postavljanje dužine onoliko koliko treba a ne 3m ti možeš da se igraš dok ovaj prvi nema prostora za grešku prilikom pertlovanja cevi
- ako ne postaviš 3m cevi svi te prozivaju da si hteo da zavrneš nekoga za nešto radi uštede nečega a kad ih postaviš onda si vrh majstor
i tome slično.
I evo ako je nekome lakše što ću ovo reći nemam ništa protiv postavljanja 3m instalacije i to je lakše i sa mnogo manje glavobolje ali je to zarad lakoće i brzine ugradnje a ne "zbog toga što će da crkne kompresor".
I zato kada mi neko kaže da je zbog toga što će da crkne klima ja ulazim u raspravu što često nema svhre jer je mnogo teško ubediti nekoga u suprotno jer eto "veruje" da je to tako.