Pa znam to...Ona može da greje niko to ne spori tu kvadraturu ali ako pojačaš ventilator. To što kažeš da pirka nije dovoljno da dobaci zagrejan vazduh i ujednači temperaturu u prostoriji koju greje. 24 je blizu klime a dalje je niža temp, prosto.
Sta god da uzmes 12 obavezno i nesto kvalitetno.Pozdrav, treba mi klima za grejanje za stan od 33 m2, dobro izolovan (na Zlatiboru).
Imao sam na umu da uzmem nesto od kineza ali koliko vidim sve tri marke (Gree, Midea, Hisense) imaju neke boljke:
1. Gree - ne modulira ispod 500w
2. Midea - na grejanju izbacuje hladan vazduh kada dostigne odredjenu temperaturu
3. Hisense - ne ocitava temperaturu dobro i ne greje dobro bez iFeel-a.
Shodno tome razmisljam da dodam jos love i da uzmem Japnaca i da budem siguran koliko toliko nadam se.
Shvatio sam da ce mi 12-ica verovatno biti previse i da moze i 9-ka dobra da radi posao kako treba pa mi se izbor sveo na ove dve klime:
1. Mitsubishi MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE
2. Daikin FTXC25D/RXC25D
Ne znam ima li nesto u tom fazonu od Fuijitsu-a. Bilo koji savet je dobrodosao. Hvala!![]()
Zavisi od uslova u kojem rade, kvaliteta itd. Moje najstarije Fujitsu 12LGC su iz 2011, nisu nikad mucene jer kad su dve bile na 90m2 kad su bili minusi se lozilo posle dodao jos klima tako da su maksimalno rasterecene. Redovno odrzavanje koje sam radim i nema problema.Koliko su zapravo trajne današnje klime? Četiri-pet godina je opravdano očekivati da će prosečna klima služiti bez kvarova za grejanje i hlađenje.
Ili nema pravila i kako se kome zalomi?
Isti takav stoji neotvoren u kutiji od tad kad smo pricali ima 4 godine. Koji sam ja lik, sam sebi se smejem. Sto je najjace, kad se njega setim pomenem zeni, ona kaze sutra ce da probamo i tako 4 godine. Dal smo za Lazu, nije utvrdjenoIskoristio bih odmah datu priliku, da se zahvalim kolegi @maxy , koji je pre neke 4 god. preporučio paročistač za čišćenje klima uređaja..
Elem, pošto su dva servisera obećala da će doći i naravno slagala.. Tražeći nešto sasvim levo, naletim na paročistač koji nisam ni izvadio iz kutije, a kupio sam baš na preporuku koju sam video ovde.. Pa ga odmah i probah.
I mogu vam reći da je super za pranje unutrašnjih jedinica i to bez ikakve pripreme (klime rade u nepušačkom okruženju). Znači bez ikakve hemije, samo destilovana voda.
Rebra, turbina, krilca.. Sve kao novo, a bez da sam išta rasklapao. I što je najbitnije, ništa okolo nisam upropastio. Stavio ispod peškir, da ono malo što prokaplje pokupi, par ubrusa i to je to!
✋ Ne znam ni gde je tačno.Možda je još neko kupio tada, a takođe mu stoji u kutiji?! 😁
Da ne guglam sad, ali to je donekle "normalno"… klima verovatno ima nizak protok vazduha na najnižoj brzini, dobar deo vazduha koji izduvava ponovo usisava, senzor meri da nema opadanja temperature u prostoru i nastavlja tako...Kako ne može? Ova klima je više 14 nego 12...
Pokušaću..
Znaš šta mi je problem, držim je preko dana recimo na 24 i kako je toplo, nije problem.
Noću kada padne temperatura, padne temp u sobi za stepen ili 2, a klima pirka...
Ima ova klima si hahaDa ne guglam sad, ali to je donekle "normalno"… klima verovatno ima nizak protok vazduha na najnižoj brzini, dobar deo vazduha koji izduvava ponovo usisava, senzor meri da nema opadanja temperature u prostoru i nastavlja tako...
Jer realno, klima bi morala da ima komplikovaniji algoritam da skapira da pri nekoj spoljnoj temp dok radi sa najnižim izduvom ne održava podjednako temp u celom prostoru (a ona pojma nema u kakvom se prostoru nalazi) ili dodatni hardware da meri temp po prostoru (pipkava rabota) i donosi neke zaključke...
Možda si nekim nameštajem promenio način kruženja vazduha u prostoriji, možda je bio drugačije usmeren izduv itd pa je radila "kako se očekuje", a sada se pravi pametnaprobaj malo da eksperimentišeš sa usmerivačem. Ali bar imaš fix fan speed pa možeš to jednostavno da premostiš.
Za nekoliko godina će AI ovakve stvari da radi za nas, za sada smo osuđeni na primitivne načine xD
ja mislio da sam jedini m.anijak koji drzi 1 Daikina u rezervi .... cisto da se nadjeBruka, sta da kazem... ajd da mi ne treba vec imam 6 klima ukupno i kutija nikad nije ni otvorena![]()
Za duvan moraš nešto za odmašćivanje kao što je Axel Sgrasso da isprskaš bar dva puta i da prođeš četkom pa da ispereš toplom vodom.Kako cistite turbinu samo sa parocistacem? Mislim ocisti se ona, ali nikad ne izgleda kao oprana, ostane kao tanki sloj prasine na njoj ili je to mozda samo kod mene jer se duvani, pa se zalijepi od masnoce? Do parocistaca nije, imam ih dosta i svaki sam probao😆
Ne shvatate me, nikad ni najednoj mojoj klimi nije vadjena turbina, donesu onaj mini kompresorski perac i operu je bas dobro. E sad ja klime 1 mjesecno prodjem parocistacem sace i turbinu, sace se ocisti dobro, turbina se ocisti, ali uvijek ostane kao neki mini sloj prasine, bez obzira sto sam je cetkom trljao, kad je operu toga nema. Bez obzira sto se pusi i sto je kinez od 300e, ona se sija kao da je juce kupljena( ok filteri su malo pozuceli), ali maska se sija😄 Samo sam pitao da li jos nesto koristite sa parocistacem, mislio sam nesto lakse od hemije, sto bi se lako ispraloNe može se očistiti kao kada se izvadi, ali sasvim dovoljno može i ovako
Nabavis ovakve cetkice i nema potrebe za skidanjem
![]()
![]()
Vodom da, ali parocistacem ne. Nastavicu ja ustaljenu praksu, servis 2x godisnje i parocistacem svaki mjesec😃Axel Sgrasso se lako ispira
Probaj da stavis vecu brzinu na ventilatoru kod sina.Grejem se već tri godine na Haier tundra 18 i vrlo sam zadovoljan. Dodao sam skoro kod sina u sobu koja je 25 kvadrata Haier tide 12. Mnogo čudno radi i drugačije od ove veće. Velika mi održava temperaturu koju god da stavim a ova nova ako stavim 22c. nabije temp. na 25 c. i ugasi. I tako ceo dan pali i gasi. Jedino kad sam je stavio na 25 c ona je radila i održavala tu temperaturu. Da li je pokvarena ili joj je možda soba mala pa brzo ili nešto treće?
Nema te opcije. Isto je i kada promenim brzinu.Probaj da stavis vecu brzinu na ventilatoru kod sina.
Imas li ifeel opciju merenja temperature na daljinskom?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari