trojmeklur
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.11.2009
- Poena
- 330
Apsolutno razumem coveka. Totalno je drugi koncept na iOS i tesko se navici na neke stvari koje si veoma lako i jednostavno koristio na androidu. T9 pretraga je i meni nedostajala (i dalje ne razumem zasto je ne ubace, izuzetno korisna stvar koja je na telefonima jos odavno, dok su dugmici bili u igri nije to doneo sam android), prosto mi nije bilo logicno da kada hocu nekoga da pozovem radim Search celog uredjaja umesto da koristim dialer, navikne se covek kasnije, sada mi nije problem, ali i dalje smatram da je to nelogicno, kao i to da u jednu listu trpa sve pozive i sa mobilne mreze i 3rd party aplikacija. Na galeriju je isto trebalo privikavanje. Sve to moze da se istrpi i vide prednosti sistema ako covek izdrzi, ja volim da cackam oko tih stvari pa mi nije problem, ali apsolutno razumem da neko nece da se pati i vrati se nazad za par nedelja. Posle godinu i nesto koriscenja, ja sam generalno zadovoljan, jedino sto me stvarno nervira su notifikacije, mislim da je to dosta bolje izvedeno na androidu, ovo ostalo, sve sto moze da se uradi na jednom, uglavnom moze i na drugom sistemu samo na drugaciji nacin.Ista priča i sa 15 običnom. Možeš ga koristiti od zvanja i poruka, preko plaćanja telefonom, pa do prevođenja teksta sa slike maltene... Zatvoren sistem? Furao sam P40 Pro jedno tri i po godine, dok mi konačno nije pokidao živce sa svojim aplikacijama, gde ne mogu ni da se čekiram u teretani ili da skinem aplikaciju nacionalne lige.
S23 Ultra? Dobar telefon, ali sa xy manjkavosti (glomazan telefon sa oštrim ivicama, mutne slike, srče bateriju ničim izazvan, gomila bespotrebnih custom aplikacija koje ne mogu da se deinstaliraju...) za približnu cenu kao i 15 PM...
Težak je iOS sistem, jeste, ako je 2008. godina, dok u 2024. godini, gde pola sveta koristi iOS i maltene ga i ne menja više, baš i ne vidim probleme sa prilagođavanjem... Na kraju se svede na sledeće - ako vam ne odgovara iOS - uzmete lepo Android i rešen problem - Samsunga more jedno, Honor, Xiaomi, itd.
Ovaj narod mnogo robuje predrasudama i narativima i da bi odbranio svoju tvrdnju, stranu, itd. najčešće satanizuje onog drugog, pa tako i oko telefona. Uzmete šta vam u tom trenutku najbolje paše i rešen problem.