Šta je novo?

iPhone 15

Plus sto ce 15 PM biti jedini koji nije cigla, jer je manji od S24, a 16 PM bice veci. Kako 15 Pro ne nudi nista preterano u odnosu na moj 13 mini, 15 PM je i meni bolja kupovina zbog baterije.
U tvom slucaju takodje 15 PM is the way.
Tvoj 13 mini biće bolji i od 16 PM, imaš vanserijski model. Komentar nema veze sa realnošću, em manji ekran, em dosta slabija sija nits pa se i ne vidi na suncu dobro 13 mini, razlika je ko dupe i oko, pogotovo taj ekran koji na Pro i PM sija vrhunskih 2000 nits i sve se lepo vidi napolju na sunčanom danu, samo to neka bude razlika i pametnom dovoljno, u ekran sve vreme gledaš i sve radiš na njemu, valjda je to i najbitnija stavka, veći ekran i svetliji su ogromne prednosti, milina za oči, ne ćoraviš na malom ekranu. I neko izjavi da ništa preterano ne nudi, a tek kamera koliko puta je bolja u noćnim uslovima, Razumem da nekom odgovara mini, to je to ni makac dalje sa izjavom, vama odgovara = jedan jako mali i zanemarljiv broj korisnika, ali reći ništa preterano ili ništa novo od nekoliko generacija novijeg telefona je suludo, pogotovo kada 15 Pro srija dobija sve AI što svi čekamo (iz tog ugla mini je zaostao), a nije paprena sa cenom kao novi 16 Pro kada se pojave.

Treba da se pomirite sa veličinama, to što vam je sada cigla odavno je postalo normalno ili manji fon, sve ide ka većoj dijagonali, kupci diktiraju i kupuju, hoće veći ekran i da sve mogu da završe telefonom bez paljenja PC. Kupci mini modela su statistička greška i to ne samo kod Apple nego uopšte ako pogledate druge brendove, pogotovo fore imam mini ali u rancu laptop, to nije prošlo. Mini serija da je tražena i popularna ne bi bila ukinuta, prosto.

Probao ja Max na par dana, vratio ga posle 24h. Ne ide, dzabe mi duze trajanje baterije kad mi i ovaj izdrzi dan, a kad ga umereno koristim dva dana. Pro kad stavim u ruku taman bude.
Navikao si na manji, telefon :D

Ja ne mogu nikako da se naviknem na ciglu. 12 mini cu zameniti Ultra 3 satom sa esim karticom unutra. Taj pravac manjeg i mocnijeg mi se dopada a ne cigle od tel. Za leto mislim da nema boljeg gedzeta uz par slusalica. Plus nema opcije gubljenja vrmena na video socijalne mreze. Kamo srece da izdaju opet neki mali fon kao 15 pro ali manji.

Koji manji? Ultra je veći sat, znači ipak veći ekran :D
Realno, ko može samo da ponese sat i krene na posao bez telefona? Da isprati decu i sto obaveza preko sata? Upali navigaciju? Pričita vesti, nešto bazično, a tek ozbiljnije stvari. Prvi put čujem, čitam, vidim izjavu da neko neće telefon zameniti satom. To čak neću smatrati ni statističkom greškom takav broj korisnika.

Baterija bi mi na ultri bila dovoljna. Navigacija radi i na satu. Postoje brutalne apps već sada za sve a pravim i svoje. Ostale navedene potrebe nemam

Kako sad ne radi? Zvao sam pre mesec dva A1 i pitao za esim za apple watch i rekao mi je da mogu da koristim samo na satu ili samo na tel taj broj. Jer je procedura potrebna i ne preporucuje da prebacujem iz uredjaja u uredjaj po potrebi. Znam da ne moze da radi kako bi bilo idealno, na tel i watch isti br tel. Ali zar ne moze da radi samo na apple watchu?

Ne može. Apple ima drugačiju proceduru aktivacije eSim-a na Apple Watch-u. On uzme i uz podsredstvo operatera aktivira eSim sa istim brojem koji je na telefonu. To kod nas nije moguće :/

Evo i kako to izgleda:

Koliko mi se čini da za ovo je potrebno da RATEL omogući operatorima kloniranje broja pa tek onda postoje preduslovi da se korišćenje Cellular-a kod nas omogući od strane operatora i da krene legalna prodaja Cellular verzija satova(ne računajući Ultru koji dolazi samo u Cellular izvedbi i kao takav se prodaje legalno kod nas).

Baterija bi mi na ultri bila dovoljna. Navigacija radi i na satu. Postoje brutalne apps već sada za sve a pravim i svoje. Ostale navedene potrebe nemam
Znam odlično kako šta radi na satu jer ga imam, navigacija npr. Google maps ne pokazuje put, imaš samo obaveštenja gde da skreneš.
Iz svog iskustva kažem da sat ne može da zameni telefon, uzmi preko sata pogledaj neke ponude za letovanje, uloguj se na neku aplikaciju banke, pročitaj vesti itd. neke najprostije stvari ne možeš završiti.
Što se tiče sata, Ultra 2 je vrhunski uređaj, oduševljen sam ekranom i opcijama, ali tvoja izjava ti je težak promašaj da sat može menjati telefon (osim ako u rancu ne nosiš Mac).

Ne kažem da neću posedovati mobilni ili druge uređaje nego da ne bih da ga nosim napolje ako mi neće baš biti nužno. Da imam slobodne džepove i ruke. Pozivi, sms, spotify, fitnes, email, todo i planer i to je sve dostupno na satu.
A Apple maps aplikaciju da li si koristio za navigaciju i jel bolja od Googlove na satu? Za Google maps nije loše što možeš na osnovu vibracije da znaš kada da skreneš bez skretanja pogleda sa trotinetom, biciklom pa i kolima, ne?
Pogledao sam listu zemalja koje podržavaju esim na satu i iznenadio se koje sve zemlje su tu. Šteta što kasnimo. Baš mi je višak telefon leti. Pogledaj na Youtube kako su ljudi po nedelju dana probali da koriste samo Ultra 2 i nije to baš tako nemoguće ali naravno da mali uređaj ne menja veliki, samo što sam spreman da promenim navike a ne da očekujem da sve ostane isto. Browser takođe postoji na satu, za neke baš hitne stvari.

Imaju li prednosti GaN punjaci u odnosu na obican xiaomi pd 20w sto sada imam?

Koristim navgaciju svakidan. Apple maps su loše rešenje za Srbiju, nikako ih ne preporučujem, malo su bolje nego što su bile, ali i dalje zna da te vodi sporednim putem umesto na autoput odmah da te odvede, a tek po Bg kuku mene kako navodi.

Pozdrav. Da li se isplati upgrade iphone 13 za iphone 15 uz doplatu od 320e u pitanju je nov iphone 15? Da li vredi tih 320e doplate?

Pozdrav, da li je neko imao problem da kupi nov uredjaj sa KP (bez racuna naravno) i da garancija bude manja od godinu dana? Telefon sam ja lično otpakovao i aktivirao. Apsolutno ništa sumnjivo, samo sto garancija umesto do jula sledeće godine važi do marta. Je l više ne racunaju garanciju od datuma aktivacije?
U informacijama o bateriji piše da je u First Use July 2024 :D

Mozes da kontaktiras Apple i da prilozis original racun da oni isprave do kad traje garancija.

Posle S24U i zamerki oko kamere,da probam najlepšu boju uz Max izvedbu 🥰
Ps. Još niko da mi pomogne oko pitanja i punjača. Da li može da se puni Samsungovim original 25w punjačem?

20240715_162738.jpg

Pozdrav, da li je neko imao problem da kupi nov uredjaj sa KP (bez racuna naravno) i da garancija bude manja od godinu dana? Telefon sam ja lično otpakovao i aktivirao. Apsolutno ništa sumnjivo, samo sto garancija umesto do jula sledeće godine važi do marta. Je l više ne racunaju garanciju od datuma aktivacije?
aktiviras apple care + i dokle god ga uplacujes, imas garanciju

Ta tema ti je aktuelna u AppleCare+ temi, imao sam ja i još jedan dečko isti “problem” pre par dana. Meni se sutradan namestio datum na kako je i trebalo (da vazi od aktivacije), a prvi dan mi je isto kao tebi pokazivalo da vazi do marta kad je telefon zaista i kupljen.

Ps. Još niko da mi pomogne oko pitanja i punjača. Da li može da se puni Samsungovim original 25w punjačem?
Da, bilo koji USB-PD 3 punjač je ok.
Da te dugo služi! 🫡

Pogledajte prilog 450259
E sad te cekam u temi gdje se fotke postavlaju. Bilo je dobrih bas sa S24U, da vidimo sta umijes sa ovom masinom 😃

Sta ti pise u Limited Warranty, to je bitno, i meni pise da je kupljen u januarau ali je garancija pocela da tece od marta.

Pisalo je do 27.02.2025. Evo upravo sad proverih i ažurirano je na današnji dan.

Prilozi

• IMG_9418.png
    IMG_9418.png
    172.4 KB · Pregleda: 76
Nazad
Vrh Dno