"toliko nazadno da to nije normlano" Moje iskustvo sa 15 PM je totalno suprotno. Android ima prednost kod galerije slika, customizacije desktopa, app drawera i izgleda ikonica. Ali tu se android mogucnosti zavrsavaju.
iOS je miljama ispred sto se power toolsa tice. Ni u ludilu nisam kontao da cu reci da je android ogranicen, ali sad nakon manje od 3 sedmice iOS vozanja..
^ čim nabavi kućnog ljubimca ide dodatni airtag
forum.benchmark.rs
..mislim da se nikada na android vratiti necu.
Sami shortcutsi imaju limit samo koliko ti je limitirana mašta. Mozes isprogramirat telefon kako ti je volja. Neki dan kontam: Bilo bi cool da pritisnem dugme na zakljucanom telefonu i da mogu pretvoriti glasovnu poruku u pisanu poruku. A da ista bude sejvana u notes i iCloud.
Well, evo je. Pomogao mi je jedan na drugom forumu:[Dictate text] Action. [Create Note] action. [body] variable of the Create Note action is the [Dictate text] variable. Select the notes folder you want to save. Ako se koristi Siri, doda se "[Dismiss Siri and Continue]" na samom pocetku.
Isto tako postoje Siri skripte pa joj naredjujes koje funkcije da odradi. To ide kao makro za periferiju racunara. Ali se nisam uspio zezati s tim jos. Npr, mozes joj zadati skriptu da sakupi sve slike iz prosle godine iz januara i da ih stavi u X folder odredjenog datum. Zanci vezes funkcije jednu na drugu. Sa tim stvarima najbolje upravljaju programeri. Ali se shortcuti lak ošeruju pa potrazi.
I tako za sve ostalo. Neke osnovne stvari poput built in PDF editora ili screenshot website-a mi fale na androidu (i dalje ga koristim sa drugim brojem). Shortcut da sa jednim klikom uslikam nesto i da nakon toga ide automatizacija da se slika stavi u email i posalje na specificirane adrese, sve jednim klikom, i to sve u pozadini da ni ne vidim ni otvaranje same kamere (ako ne zelim) mi je fenomenalno.
Ljudi isprogramiraju action button da reaguje u zavisnosti od GPS lokacije. Pa ti je funkcija kod kuce jedna, pored auta druga, na parkingu treca.
Android je derao iOS u doba iPhonea 6. Sada su druga vremena na zalost ili na radost.