Šta je novo?

Intel u raspadu ili..?

Za tri godine izlazi ono sto je danas zakucano u dizajnu arhitekture (otprilike toliko traje ciklus). Ne verujem da je realno ocekivati da ta promene donese ista pre 2029. godine, a ~5 godina je mnogo, mnogo vremena u nasoj industriji. Po meni vec izbor CEOa ce nam reci dosta o pravcu u kome ce se ici dalje (da li ce imati tech ili business background).

Veliki potencijalni tehnoloski skok posle sledeceg skoka, koji dolazi posle prvog skoka odmah iza ugla sad xD

GAAFET + PowerVIA je odmah iza ugla, 1-vi skok*

CFET (Complementary FET je skok posle tog, 2-gi skok*)

and 2D Thin PMOS & NMOS je skok posle skoka posle sledeceg, 3-ci skok*

V57j6cKDaAmQdiQXvskBgN-1200-80.jpg.webp
PNaK7qMJtWDpuMBB6Nf8bD-1200-80.jpg.webp

Poslednja izmena:

Kako mu lepo ovaj senator izdzarao ljubicu na suvo...

Upravo su sklonili video, nisam uspeo da pogledam do kraja.

Živi bili pa vidjeli ovaj 18A proces.

Koji su kraljevi ovi iz Intela.🤬
Ladno su uklonili sa sajta podatke o starijim procesorima. Pa majku mu ludu, koliko resursa može da pojede par stotina strana teksta. Ne znam od koje godine su napravili presek, jer sam pronašao neke procesore iz 2011., ali recimo C2Q Q9550 ili starije nema ništa. Deluje da je nestalo sve pre Core procesora druge generacije. Ovo mi je bilo super, jer su zvanični podaci, bez previše detalja (pregledno), sa dostupnom opcijom upoređivanja, što mi je uglavnom i trebalo za brzinsko prisećanje šta je gde rangirano.
Ne znam da li je nešto privremeno, jer pišu svakakve razloge po raznim sajtovima, ali podataka nema već nekoliko dana, ako ne i duže.

Vala i treba da propadnu, ako je došlo do toga da ne mogu da drže bednu količinu podataka na svom sajtu o sopstvenim proizvodima.😒

E našao si za šta ćeš da se uhvatiš, pored toliko drugih problema :D Odavno je trend da se web strane o proizvodima dizajniraju tako da je nemoguće naći ono što ti treba, intel je zapravo među boljima po tom pitanju

Šta da radim, kad imam brdo matorih Intel procesora, a volim da ih upoređujem i pritom gledam da se rešim viškova, jer nema više mesta za sve. 70% procesora koje imam su Intel, pa moram više da kukam na njih.😁

Intel sajt je krš i za nove CPU, jer oni samo ne stave stavke da nema neke funkcije na modelima koji nemaju, to da te stavke uopšte postoje, vidiš samo na CPU koji ima te stvari.

Koji su kraljevi ovi iz Intela.🤬
Ladno su uklonili sa sajta podatke o starijim procesorima. Pa majku mu ludu, koliko resursa može da pojede par stotina strana teksta. Ne znam od koje godine su napravili presek, jer sam pronašao neke procesore iz 2011., ali recimo C2Q Q9550 ili starije nema ništa. Deluje da je nestalo sve pre Core procesora druge generacije. Ovo mi je bilo super, jer su zvanični podaci, bez previše detalja (pregledno), sa dostupnom opcijom upoređivanja, što mi je uglavnom i trebalo za brzinsko prisećanje šta je gde rangirano.
Ne znam da li je nešto privremeno, jer pišu svakakve razloge po raznim sajtovima, ali podataka nema već nekoliko dana, ako ne i duže.

Vala i treba da propadnu, ako je došlo do toga da ne mogu da drže bednu količinu podataka na svom sajtu o sopstvenim proizvodima.😒
Probaj cpu-world.com ako već nisi.

Koristim razne sajtove (CPU-World od njihovog početka), ali ovo je bila brza varijanta i najprecizniji osnovni podaci (valjda🙂). Uvek broj jedan u pretrazi i cepaj, ali je postalo skupo za jedan, očigledno sve manji, Intel.
TechPowerUp bi bio dobar, ali nema upoređivanje, tako da otpada sa liste.
Nije smak sveta, ali je šteta što neke stvari nestaju, a ne vidim realan razlog za to. Verovatno je to kap koja će da ih prevede preko pustare i donese pobedu!🤭

Nazad
Vrh Dno