Šta je novo?

HTC TyTN - zvanični WM6

Jel rade microSDHC kartice (>2GB) sa zvanicnim WM6 updateom?

Ja sam pazario najbrzu kingston HC (class 4 - minimum 4mb/s) micro sd karticu od 4GB, koju uz pomoc SD adaptera ixus uopste ne vidi :( iako je video normalne SD kartice od 4gb, ovu neku zadnje generacije ne vidi! Inace SD card reader je vidi najnormalnije? A sam HTC tytn je isto vidi najnormalnije! Sto je negde i najbitnije. Za sada najbrza dostupna micro sd kartica je A-Data i ona je class 6 (min 6mb/s). Kod nas uglavnom valjaju class 2 (min 2mb/s) kartice, sto ne znam kolko je pametno uzimati ako se vec ide na 4gb, pa recimo jednog dana treba tu karticu zbudziti u uredjaj sa kvalitetnijim video modom, pa drop fps pri capture, itd..

Sve u svemu, ko razmislja o 4gb HC micro sd-u na Tytn-u moze da je uzme bez bojazni ali nek povede racuna o "klasi" kad vec daje pare..

Poslednja izmena:
Evo za početak, možda i nije bag, ali ja stvarno ne znam zašto je to tako. Povećala su mi se slova u SMS porukama i ne mogu/ne umem da ih smanjim, kao i slovo "i" - uvek je "I" :( Napominjem da se to desilo odjednom, znači ništa nisam dirao, čačkao i slično. Imate screenshot u attachu.

P.S. Kao za baksuz sada ne mogu da se setim ničega više, ali dopisaću čim se setim, tj. čim mi izvetre ova dva piva od malopre :)

Da nijesi stavljao neki nezvanični rom ili dodatak? btw, ja uvijek imam I a ne i ali je to uslovljeno, čini mi se, auto completeom.

Ne, i se menja automatski u I samo kada je uključen Auto Correct. To isključujem, a Auto Complete je uključen, i lepo radi :)

Hm, isključio sam Auto Correct i sad je OK, "i" ostaje "i", ali mi nije jasno zašto su mi slova veća i zašto se uopšte Auto Correct uključio sam od sebe?!

Auto Complete sam probao, ali mi ne vrši posao, ostaviću ga uključenog dok ne popuni bazu reči :)

Ajde, Haludza, mora da je već gotovo!

@ outlaw:
Da, promenjen je font, na WM6, i to se ne da menjati. I meni je onaj bio mnogo bolji. Valjda zato što dobro vidim :)
Auto complete - tek na WM6 je sasvim upotrebljiv, barem meni. I brzo uči, samo ne znam gde su mu limiti.
Ostale bagove koje si naveo - nisam primetio (call waiting mi je godinama isključen).
A ja imam jedan ozbiljan - nakon korišćenja softvera MioMap v 3.2, nedostupan sam, iako tel uredno pokazuje nivo polja. ne mogu ni da zovem - odbija odmah. A osim telefona, sve normalno radi :zgran: Lek: rescan mreža, ili soft reset.

Pravi Touch flo - mosha - disable - mosha error - ne moze - i tako.. Error tamo error vamo.. Font bulja, nekako pretrpano sve.. Default WIN06 majka na prvi pogled.. No, radi objektivnosti, dacu mu fore josh do sutra.. Sad sam skrhan od pospanosti i errora..

E da. bukvalno mi se updateovao na ovaj rom za cca - 3-4 min!? Svetla tacka..

A jesi ti to radio na suvo? Ni pivo?
Zato je moša - ajd' ispočetka :d

Ajde, kucni sutra koju, majke ti.
Jesi čitao malo thread iz kog si skinuo ROM? Ima dosta priče, o ispravljanju raznih bagova....

Haludža, kada ga našteluješ, daj još neki info, čekamo kao ozeblo sunce :wave:

Ovako. Touch flo je prilicno neupotrebljiv zbog toga sto ekran nije ravan vec onako "upao" te kad pokushavate (bar sto se tice 4.20 verzije) da izvedete neku touch flo funkciju - obavezno nesto baguje (tipa ocete da rotirate ekran a on vam minimizuje aplikaciju itd). Medjutim 4.01 verzija nema niti jedan bug kod mene. S pocetka me zblanula sa nekim slovima umesto standardnog scrola sa desne strane u contacts-u, medjutim to se da ukinuti. 4.01 nisam primetio da je nesto brzi kao ni sporiji u odnosu na officijalni win (sintetika kaze drugacije dodushe), medjutim donosi milion pobojshanja i pre-instaliranih zaista korisnih aplikacija a ne nekih budalastina. Sto je najbitnije, nema nikakvih bagova sa zvukom, zvuk je perfektan, onda miomap radi savrsheno, ja na nikakav problem ne naidjoh sem sto mi instalacija custom roma ustedela sate i sate shtelovanja..

Sto se mene tice - za preporuku..

Obavezno doinstalirati black kaiser style temu, kao i 2g black dialer, kao i crnu tastaturu - ceo uredjaj dobije pro dojam.. To sve o cemu pishem mozete naci ovde..

E da. Mnoge je smorilo "delete" umesto "new" u text messages. Ja sam ocito od onih retkih koji je pozdravio "delete" opciju, posto dobijam gomile poruka. E sad, koga delete smara, nek ovaj shortcut stavi u windows/start menu i moci ce da direktno kreira novu poruku bez tone klikova. Taj short stavite recimo u HTC home plug/launcher - i eto radosti.. E da, ovaj short je custom, tj radi, za razliku od nekih koje poskidah a ne rade..

Isto tako, ako furate samo text messages uglavnom, probajte sledecu foru:

messages/tools/options pa destiklirajte opciju "display account picker when oppening Messaging" i bicete prijatno iznenadjeni.. Josh jedno pobojshanje win06.

Normalno, uvek mozete da pristupite drugim opcijama preko "inbox" i tako..

Ako me se setite na dan bezbednosti - setite :)..

Prilozi

• New SMS.zip
    174 bajta · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
Hvala, Haludza! Ne sumnjam da će i 4.20 biti mnogo bolji, u sledećem rilisu. Mnooogo je rano, još uvek, a i jako mi je čudno da Schap i dalje tvrdi da ne više nema TyTN- a!? Kako onda testira ROM?

4.01 ću staviti čim nahvatam malo vremena...

@Haludza
(Tek) Sad čitam tvoje postove i taman sam htio da ti kažem da 4.20 imaproblema i da je 4.01 bolje rješenje ti si to sam uradio. Čitao sam o oba roma na xda-developers i taman čekao da vidim ima li ko da je stavio 4.01 pa da vidim kako to radi kad eto ti preporuke, 10x. LM, što se tiče 4.20 i sam Schaps priznao da je 4.20 bagovit, još više iz razloga što je Schaps prešao sa tytna na tytn II pa onako "naslijepo" razvija 4.20. Jedva čekam da skinem pa da probam.

Koristim Schap's ROM 4.01 vec mesec dana. Nisam primetio bilo kakav bug.

Verziju 4.20 sam probao nekoliko sati i vratio se na 4.01. Sa 4.20 sam odmah imao utisak da je nesto sporiji, a i Touchflo mi nije izgledao narocito upotrebljiv.

Baterija drzi nesto preko 2 dana kada ga normalno koristim. Na stendbaju moze da bude dosta dugo.

Domaca slova na Tytn

Zelite domaca slova ch zh sh itd. na Tytnu?

Prekopirajte prilozeni fajl preko originalnog sa istim imenom u Folderu Windows. Ugasite i upalite Tytn (ne soft reset - to nece raditi!).

Na hardverskoj tastaturi domaca slova dobijate tako sto, na primer, ukucate "z" a zatim taster $$$ plus taster space, sve dok ne dobijete domace z sa kukom. Postupak je slican za slova d i c sa kukama.

(Pod $$$ podrazumevam taster sa velikom tackom, u donjem levom uglu hardverske tastature).

Prilozi

• sym.0409.txt
    498 bajta · Pregleda: 95
Pokušah da uradim ovo, ali TyTN odbija saradnju...

Prilozi

• sshot000.jpg
    sshot000.jpg
    21.7 KB · Pregleda: 142
Pokušah da uradim ovo, ali TyTN odbija saradnju...

Ah, da, desava se - zaboravio sam da to napomenem. Razlog je da je doticni (originalni) fajl "read only".

Resenje: Pronadjes u folderu Windows originalni sym.0409.txt i skines atribut
R ("read only"). Ja to radim sa Total Commander-om za WinCE: U total Commanderu WinCE nadjes doticni fajl, zatim duze drzis olovku na tom fajlu dok ti ne otvori meni i u tom meniju biras Properties. Ostalo je na prilozenoj slici -read only je skinut, tj. taj atribut je "unchecked".

Posle promene atributa ide ranije opisani postupak.

Izvinjavam se zbog nepreciznosti u ranijoj poruci.

Prilozi

• SrpskaSlova.jpg
    SrpskaSlova.jpg
    29.7 KB · Pregleda: 109
Poslednja izmena:
Flashovao sam Schap-ov 4.22. Radio par sati sa njim. I vratio se ponovo na Schap-ov 4.01.

Nije bilo nikakvih problema sa 4.22. Ali i nista posebno novo u odnosu na 4.01, osim touchflo sto, bar za mene, jos uvek ne donosi nikakve pednosti. U takvoj situaciji mrzelo me je da ponovo instaliram sav dodatni softver koji standarno koristim.

Susjed Shamanix je takodje okacio svoj novi Grass 2.0. Cini mi se interesantnim da to probam ovih dana - kad budem imao vremena.

I ja sam sinoć stavio Schap's 4.22 Full. Za sada mi se sviđa- TouchFlo nisam isključio, ali ga i ne koristim.
Za sada, ni jedan problem, mada nemam puno vremena da se igram...

Kao novogodisnji poklon Schap's je izbacio novu verziju. :)
Ovaj put 4.30

Da, usledio je dugačak thread na XDA Forumu, ljudi su prijavili razne bagove.
Schap je obećao ver 4.31 u najskorije vreme, i za nju će okačiti i Lite ROM (4.30 izašla samo kao Full).
Ja i dalje "vozim" Schap's 4.22 Full, jako sam zadovoljan, ali mi je jasno da Full verzije sadrže poveliki bloatware, meni neupotrebljiv... Nameravam da pređem na Lite verzije :)
Sledeći put kada rešim da malo flešujem, probaću Pays ROM.

Važno: svako ko je nov u svetu flešovanja TyTN-a, trebalo bi da razmotri promenu bootloadera. Štivo

Poslednja izmena:
Zelite domaca slova ch zh sh itd. na Tytnu?

Prekopirajte prilozeni fajl preko originalnog sa istim imenom u Folderu Windows. Ugasite i upalite Tytn (ne soft reset - to nece raditi!).

Na hardverskoj tastaturi domaca slova dobijate tako sto, na primer, ukucate "z" a zatim taster $$$ plus taster space, sve dok ne dobijete domace z sa kukom. Postupak je slican za slova d i c sa kukama.

(Pod $$$ podrazumevam taster sa velikom tackom, u donjem levom uglu hardverske tastature).

Jednostavniji način je upotreba programa - InterKey2.
Pozdrav.

Srpsha slova na HARDVERSKOJ tastaturi

Jednostavniji način je upotreba programa - InterKey2.
Pozdrav.

Ne, Interkey2 nema veze sa temom.

Dobro si me citirao: "Na hardverskoj tastaturi ..."

Tytn ima hardversku tastaturu. Metod koji opisujem odnosi se na hardversku, a ne na on-screen (softversku) tastaturu.

Kibicer, nisam dugo bio na forumu, kako radi TyTN sa novim romom?!

Kako je Schap kasnio sa objavljivanjem Lite ROM-a u verziji 4.31, ja sam instalirao Ultimate v2.1 ROM komšije Schamanix-a. Prezadovoljan sam, nemam ni jedan jedini problem, osetno je brži od Schap-ovog Full ROM-a. Shvatio sam da mi je suvišan sav onaj bloatware, pa me, na dalje, zanimaju samo Lite verzije. Ima ih brdo, u poslednje vreme.

U međuvremenu je Schap objavio 4.31 i u Lite verziji.

Pojavljuju se i ROM-ovi nove verzije: WM6.1. Nisam ih probao, nisam mnogo ni čitao o njima.
Srećno flešovanje!

Eto, ko bi rekao da sam već 2 meseca na istom ROM-u :)
Došlo vreme da se proba neki od WM 6.1 ROM-ova. Ako neko ima neku preporuku, bilo bi lepo da čujemo :)
Razmišljam o ovom ROM-u. Tek je objavljen, sačekaću još malo.

Eto, ko bi rekao da sam već 2 meseca na istom ROM-u :)
Došlo vreme da se proba neki od WM 6.1 ROM-ova. Ako neko ima neku preporuku, bilo bi lepo da čujemo :)
Razmišljam o ovom ROM-u. Tek je objavljen, sačekaću još malo.

Par nedelja, mozda i vise, u Hermesu sam imao K's 6.0 (full) ROM. Sve je radilo OK i brzo. Jedino sto mi je smetalo je phonepad, koji mi se estetski i funkcionalno ne svidja, mada to korektno radi.

Vec 3 dana koristim Faria/Puttingham Rom R32. Meni sve radi OK i radi brzo, mada vidim da na forumu dosta ljudi prijavljuje kojekakve probleme.

Nazad
Vrh Dno