Šta je novo?

HTC TyTN - zvanični WM6

Uh, i taj mi zapade za oko. Kod tebe i dalje sve OK?

Pozdrav svima. Zanima me koji je najbrzi ROM koji ste koristili. Mene zanima samo apsolutna brzina trenutno koristim Shamanix-ov Grass v.2.2 sa 10 mb pagepool,prilicno je brz ali imam utisak da Tytn moze i brze. Dajte mi predloge,i ako je neko mozda koristio ovaj rom pa da moze da uporedi. Hvala

Pozdrav svima. Zanima me koji je najbrzi ROM koji ste koristili. Mene zanima samo apsolutna brzina trenutno koristim Shamanix-ov Grass v.2.2 sa 10 mb pagepool,prilicno je brz ali imam utisak da Tytn moze i brze. Dajte mi predloge,i ako je neko mozda koristio ovaj rom pa da moze da uporedi. Hvala

Glavni princip je: sto manje instaliranih programa - brzi PDA. Pored toga, programi koje ces cesto koristiti treba da budu "skuvani" u ROM-u - i to donekle doprinosi brzini. Ja sam vise koristio ROMove iz ove druge varijante

Ako ti treba ROM sa sto manje programa (tzv. Lite ROM), Shamanix je dobar izbor. Ako hoces ROM sa vise predinstaliranih programa (tzv. Full ROM), ja sam koristio Kinokin K6.0 a sada koristim Faria R32. Zadovoljan sam brzinom.

Najnoviji ROM koji koriste "kuvari" (cookers) za ROM-ove je verzija 6.1 za koji kazu da je nesto brzi od prethodnih. Faria R32 ima za osnovu b6.1. Mislim da Shamanix 2.2 nije u toj grupi.

Ja pređoh na Vijetnamsku kuhinju :) Kuvar je Dvha79_ddt

Probao sam build 19701, i brzina i stabilnost su izvanredni! Mana - nema MMS i 3G dialer.

Upravo skidam build 19900 koji bi trebalo da ima sve to popravljeno, i za koji kažu da je dosta bolji. Okačiću utiske.

Ja pređoh na Vijetnamsku kuhinju :) Kuvar je Dvha79_ddt

Probao sam build 19701, i brzina i stabilnost su izvanredni! Mana - nema MMS i 3G dialer.

Upravo skidam build 19900 koji bi trebalo da ima sve to popravljeno, i za koji kažu da je dosta bolji. Okačiću utiske.

Skinuo sam i ja 19900. Nadam se da cu za vikend naci vremena da ga flashujem i pogledam. Do sada se nisam bavio Vijetnamcima.

Ima tri verzije, pa obrati pažnju koju si skinuo:
B&C - black&clean - i dalje nema MMS i 3g dialer (možda još nešto, ne znam)
G&C - green&clean - HTC-ova zelena (Hermes) boja.
Black - to je navodno full ROM, sa MMS i 3G dialer-om

Ima tri verzije, pa obrati pažnju koju si skinuo:
B&C - black&clean - i dalje nema MMS i 3g dialer (možda još nešto, ne znam)
G&C - green&clean - HTC-ova zelena (Hermes) boja.
Black - to je navodno full ROM, sa MMS i 3G dialer-om

Flashovao sam pre par dana G&C. I posle par sati vratio sam nazad Faria -r32 ROM. Desilo se da mi je upravo tada trebalo da odradim vise telefonskih poziva i poceo je da me zeza onaj iContact. Nikako nisam mogao da "vrtim" kako treba brojeve/kontakte u toj zezalici - to jednostavno nije radilo. Nisam nasao gde i kako da de-instaliramm iContact i vratio sam stari ROM.

Mozda cu za naredni vikend pokusati sa tim ili drugim Vijetnamcem.

Black radi kao sat :) iContact posebno, no problem :)

Da li je neko presao na 6.1 ?
I koji ?

Trenutno su aktuelna dva kuvara, i oba su jaaako aktivna!

Prvo treba izabrati da li želiš Big storage ROM ili ne (ja preferiram ovaj drugi). A zatim da li želiš Lite verziju (pa sam dodaješ CAB-ove), ili Full (tu dobijaš i nešto što te ne zanima).

Kuvar Dvha79_ddt:
Svi ROM-ovi su ovde
Sinoć je izdao svoj V24, to je build 20753, i sasvim je nov. Trebalo bi da sadrži i novi Manilla (Touchflo 2D) interfejs, nisam siguran.
Probao sam njegov V22, kao i bar 5 prethodnih. Svi su odlični. Nemaju MMS (instaliraš sam), i nemaju 3G dialer (ne može voice call). I to se može dodati, ali ne znam koliko uspešno.

Kuvar abusalza:
Svi ROM-ovi su ovde
Još nije izdao svoju verziju 20753 build-a, čovek ima problema sa svojim Hermes-om.
Kod njega je aktuelna V25 build 20748. Taj ROM držim od dana kada je izdat (stavio sam NonRBSN verziju), i nisam imao nikakvih problema. Dosta ljudi je prijavilo kao bug da telefon ne daje nikakav zvuk kada dolazi poziv od pozivaoca koji nije u phonebook-u, ali se propušten poziv uredno registruje. Ja nemam taj problem.
Njegov V23 ROM smatraju njegovim najboljim radom, svakako jedan od najboljih 6.1 ROM-ova za Hermes.

Nema pravila šta je najbolje, sve zavisi od ukusa. Ja uglavnom volim NonRBS ROM-ove, i više volim Lite verzije, iako ova trenutno nije Lite.

Ako imate neki HardSPL, flešovanje je sasvim bezbedno. I, meni bar, zabavno :)
Ako želite RBS (big storage) ROM-ove, imajte u vidu da su se ljudima dešavali iznenadni, nekontrolisani Hard reseti. To se, kažu, uspešno izbegava tako što prethodno, na kratko uflešujete neki factory ROM (recimo, stripped AT&T - bez Radio ROM-a).

Malo vremena da uhvatim, jedva čekam da vidim kako radi ta Manilla :)

Poslednja izmena:
Superiška, hvala na iscrpnim informacijama :wave: Planiram neko flešovanje u skorije vreme, pa javljam...

Ajde malo softwera

Od prije dva dana imam TyTn II pro i mogu reci da je svo vrlo "ok" e sad me interesuje ( a ovo je i zvanicna tema za TyTN ) gdje naci dodatni softwer ili imali iko da šta preporučuje od softwera::::::::::::::::::::type:

Probaj npr. kod čika Googleta, svašta može da se nađe :wave:

Free WM6 software

Evo, ako neko želi da pogleda kako izgleda novi TouchFlo2D (tj Manilla) interfejs:
link

Sjajna fora za vreme sa brisačem :D

Stavio sam abusalzin V.23 i nije lose.
Jedino sto mi smeta je sto nikako ne mogu da nadjem aplikaciju koja je na Schapsovom romu omogucavala da na drugo dugme ispod tockica dodelim funkciju New SMS. :(
Izgleda da ce Manila biti previse zahtevna za nase Hermese, eventualno da se koristi neki BS naked rom. :(

Ne znam koju si verziju stavio, ali, ako nemaš Schaps-ov Advanced configuration (pogledaj u Settings - System), instaliraj CAB (aktuelna verzija je 3.2). Tu možeš podešavati gomilu stvari, uključujući i ovo.
A to možda može i kroz Settings - Personal - Buttons. To je button 5.

Manilla - radi dosta dobro, posebno kada je lepo optimizovan ROM (gledao sam prezentacije na Youtube, nisam probao).

Ja sam stavio Dvha-ov V25 Lite, danas skuvan :)

Imam HTC Tytn i po prvi put želim da sam promenim ROM, ali mi nisu baš najjasniji termini poput BigStorage ili NonBig Storage.
Sviđa mi se Manila ali sam otvoren za savete tipa bolji je i pouzdanije ROM taj i taj.
Drugim rečima treba mi savet ali bogme i direktan link ka preporučenom ROMu (da ne skinem neku verziju za drugi PDA i time uprskam stvar).
Hvala.

Kod:
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=254
Ovde ti je osnova, a mozes i ovde kod nas da procitas sto-sta.

Inace da pitam ove iskusnije, koji radio rom koristite ?
Ja sam stavio 1.56.70.11 ali mi se cini da srce bateriju, tako da cu se vratiti na 1.54.30.10, osim ako mi ne preporucite neki drugi rom.

Moj je došao sa radio ROM-om 1.48.00.10 (HERM200), i nikada ga nisam menjao, nije bilo potrebe.
Kažu da je (često) flešovanje radio ROM-a najsigurniji put da ga brick-uješ...

@Alexajlo:
Ipak pođi od ovoga.
Posebno obrati pažnju na post #2, i prvo flešuj neki Hard-SPL. Najviše ljudi (za Hermes) koristi Hard-SPL v 2.10 Olipro. Taj SPL te, zapravo, onemogućava da brick-uješ uređaj. Prati ovo uputstvo (ceo sajt je koristan).

Koji ROM?
Ako imaš dovoljno veliku karticu - dodatne softvere instaliraj uvek na nju. Zato ti nije neophodan Big Storage ROM.

Pođi od proverenih, stabilnih:
1. Abusalza V23 pogledaj post #4, i savetujem NonRBSN (ne moraš Lite u startu)
2. CRCinAU v13.0 post #1, linkovi odmah ispod slika. Opet, predlažem Normal, ili Naked.
3. Schaps v4.22 Najstariji, ali sam ga ja najduže koristio. Schaps je, izgleda, prestao da kuva za Hermes.

Uzmi, probaj, probaj sve opcije, instaliraj/deinstaliraj.

Ja, trenutno, koristim ovaj, u BlackBasic, NonBig Storage verziji. Čekam da Abusalza popravi grešku u svom V26 ROM-u.

Najvažnije: nijedan od ovih ROM-ova nema Manillu, kao ni ovaj koji ja trenutno koristim. Manilla postoji kao zaseban CAB, od čitavih 14MB. Viči ako želiš link.
Manilla će tek biti kuvana u ROM-ovima.

Ako ipak rešiš da koristiš BigStorage ROM-ove, reci, da ti kažem kako da se paziš prilikom flešovanja. ili tamo, na XDA, čitaj postove juzera veyka, zocster, farres,...

Srećno flešovanje!

Poslednja izmena:
koristim crc-ov i zasad odlicno radi. probao sam i taj touchflo sa prezentacije (citaj: par postova iznad link ka youtube) i sve u principu radi ali ima stvari koje mi ne trebaju a memoriju programsku jednostavno obozava. :(

Hvala Kibiceru na savetima.
Odabrao sam CRCinAU v13.0.
Profesionalno odrađen i pripremljen ROM. Prezadovoljan sam.

ps. pribojavao sam se da je flash-ovanje ROMa prilično zaj*ban poduhvat, ali ..... promenio sam mišljenje. Sada ću nedeljno menjati ROMove.

Kibiceru hvala još jednom na savetima.

Farres

Posle duuuuzeg vremena promenio sam ROM - treba mi nesto na cemu ce pouzdano raditi WMWifiRouter.

Flesovao sam "[25Sep08] WM6.1 TOUCH Build20755 V25 from Dvha79_ddt [Lite, Basic & Full] NetCF3.5". Ovo je Full, sa potpisom Farres. Meni ovaj ROM ne uliva poverenje.

U prilogu je slika sa startovanim Total Commanderom. U gornjem levom uglu bi trebalo da je njegov meni - ali nije. Slicno je i sa drugim programima.

Trazim drugi ROM.

Prilozi

• Capture001.jpg
    Capture001.jpg
    108.6 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
^ Trenutno vozim isti ROM (vijetnamska kuhinja), ali u Basic NoRBS verziji (zapravo, stavio sam Classic verziju - razlike su neznatne). Nemam nikakav problem - ROM radi izvanredno! Čini mi se, zost, da je kod tebe neki drugi problem, da nije da ROMa. Probaj Hard reset, pa vidi...
Manje je važno to što je full verzija. Važnije je da li je RBS ili NoRBS.

Ove RBS vezije, kod pojedinih kuvara, dolaze i u Compressed verziji, tek to ume da bude problem.
Postoji generalni savet: ma koliko dobro ti radio neki RBS ROM, ako poželiš da ga menjaš, obavezno prvo uflešuj neki fabrički ROM (ali, bez Radio ROMa)! Tek onda ROM po izboru.

Razlog: ljudima su se, na inače stabilnim RBS ROMovima, dešavale čudne stvari - ili ovo kao kod zosta, ili iznenadni soft reset, ili, čak, iznenadni Hard reset!! To se, kažu, sasvim izbegava ako prethodno uflešuješ fabrički ROM.
A zašto fabrički bez Radio ROMa? Iskustvo (drugih, na sreću) kaže da je često flešovanje Radio ROMa najbrži put da brickuješ uređaj. Na stranu to što flešovanje ISTOG Radio ROMa nema ama baš nikakvu praktičnu korist...
Naići ćeš i na savete: Kad uflešuješ ROM, prvo uradi - Hard Reset. Možda ima smisla, ja to nikada nisam uradio.

U zadnje vreme koristim samo NoRBS ROMove. Shvatio sam da mi velika količina interne Storage memorije ničemu ne služi - sve nerezidentne softvere instaliram na karticu. Ne volim ni Full verzije, jel sadrže gomilu gluposti koje ne koristim. Tu je, po meni, najbolji kuvar CRC - čovek je napravio fantastično stabilan ROM, a onda razvio opciju online update-a. Tamo je stavio gomilu softvera, pa ko želi neka instalira.

I još nešto: nekako mi se čini da moj uređaj najbrže radi sa ovim setovanjima:
- Page Pool 8MB (može i 8.5, a stavljao sam čak i 10!)
- File system cache size: 2 MB
- Glyph cache: 4 KB

Probao sam i ovu Manillu, prijatno me iznenadila, ali sam je skinuo - razloge naveo seizmos :)

Čekamo da se vrati abusalza - čovek ne radi, zbog Islamskih praznika.

RBS ROM-ovi, tako instalirani programi bi trebali da budu nesto brzi nego kad su instalirani na kartici. Ja tu ne primecujem neku bitnu razliku i zato uvek biram .
Non-RBS.

Za razliku od Kibicera, ja bas voleeem da probam full verzije. Na taj nacin mogu da odjednom probam sve programcice koje bih pojedinacno skupljao. Bitno je i da kuvari u takve ROM-ove strpaju ono sto je po njihovom misljenju najbolje, pa je i to jedna vrste "recenzije" softvera :)

@kibicer, može li se pagepool menjati na zvaničnom WM6(Hermes je naravno u pitanju) uz pomoć neke aplikacije, ili je neophodno ubacivanje odgovarajućeg custom ROM-a?

Pih, odoh na evropski HTC sajt kad tamo nigde traga ni glasa od TyTn-a tj ima samo TyTn II... U cemu je fora? Ja se lepo registrovao i reko aj` sad da odem na zvanicni legalni :D download za ovaj telefon, kad od njega ni traga ni glasa... Inace uzeh fon od ortaka da ga malo koristim, pa reko` aj prvo da vidim sta ima od regularnih update-ova da ne bi u startu nesto sje*o ,)

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da je TyTN prestao da se proizvodi, pa ga zato i nema na zvaničnom sajtu. A ako ti treba software, barem njega ima kolikohoćeš po netu - i free i za kupiti :)

Nazad
Vrh Dno