Šta je novo?

HTC TyTN - zvanični WM6

tako se iskljuci jos zvukova koje hocu da mi budu ipak ukljuceni..

To je istina, ali meni ni jedan nije zafalio :)
Jesi probao možda TouchResponse ? Umesto zvuka, telefon zavibrira na delic sekunde :)
Zanimljiva fora, ali sam ja to ipak odmah isključio :)
Ima ga u Joshkoss-ovom DarkWinter ROM-u (trenutno njega koristim, dobar je)

Resio sam zvuk sa:
Evo, da odgovorim sebi..
Disabling the Start Button sounds can be done by editing the registry at:
HKLM\Snd\Event\Curr0 and replacing "MenuPopUp" and "hwandsw" both with "Empty".

Probao sam TouchResponse. Sa nekim romovima radi, sa vecinom ne radi... bzvz mi je program..
TAI_sw sa XDA foruma je napravio dva roma, Manila2D i Light rom, baziran na Build 21109.. Decko je odradio posao super, mnogo brz rom i stabilan, pre svega..
Danas cu ga flesnuti, izasla je V4 verzija Light ROM-a

Nemoj još, dok ne popravi bug sa SMS-ovima.
Inače sam ga probao, odličan je radi mu i 3G dialer :)

Evo, skidam ga sad...
U cemu je razlika 2G i 3G romova? 2G nema uopste podrsku za 3G ili samo dialer nema video poziv?
Meni u principu ne treba 3G ali ne znam da li cu imati potrebe za njim kasnije, pa flesujem samo 3G romove..

Ima 3G podršku, HSDPA radi. 2G verzija samo nema 3G dialer (video poziv).

Trenutno mi se baš svideo ovaj Joshkoss DarkWinter ROM, sviđa mi se interfejs, lep mi je dialer :) Ajd javi da li je taj TAI, poslednji, OK, pa da probam i njega. Hvala :wave:

Evo, pokusavam da skinem, svaki put me diskonektuje sa servera na 13MB skinutih...

EDIT:
evo, iz treceg puta, uspeo sam skinuti...
sa'cu i instalirati..

Poslednja izmena:
Jedino sto sam dosad primetio je nepostojanje Sent Items i Deleted Items sto se resava sa patchom.
Active Sync je uvek ukljucen, instalirao sam WKtaskL pa vidim da je stalno rezidentan u memoriji pa ga ja iskljucim pa se on posle par min ukljuci. Malo nervira i iritira..
Inace, ROM je odlican..

Pitanje:
Kad tel ode u hibernaciju a ukljucen je WLAN i konektovan na mrezu, posle povratka iz hibernacije, diskonektuje se i ponovo konektuje na mrezu.
Da li moze da se iskljuci to, pa da WLAN bude konektovan i u hibernaciji?
Neki registry tweak?

Poslednja izmena:
Za AS:
U svim ROMovima koje sam probao, po difoltu je uključena opcija Automatic change time zone and clock (Start - Settings - Phone - tab Time zone). Ta opcija drži AS uključenim. To prvo isključim kada instaliram novi ROM :) Probaj, pa javi da li je to.

WLAN: nisam čuo za tweak ili sw koji bi WiFi držao aktivnim i u Stand-by modu.
Meni lično je potrebno da drži WiFi non-stop uključenim samo ako koristim Skype. A Skype ima ugrađenu opciju da onemogući Stand-by :)

Probaću ovaj ROM, samo da uhvatim malo vremena :)

Poslednja izmena:
Za AS:
Ne funkcionise ovo sa Time Zone.
WLAN:
Desava mi se kod ovog ROM-a da kad mi je ukljucen WLAN i konektovan na mrezu i tel ode u hibernaciju da nece da izadje onda iz hibernacije.
Gledao sam u Power sekciji Advanced Config-a 3.3, sve su opcije bile na Enable.
Postavio sam sve na Disable i isto mi se desava..
Ovo je vec ozbiljan nedostatak pa cu sutra flesovati drugi ROM..

Uflešovao sam danas ovaj ROM, 3G verziju.

Problem sa AS - nemam.
Ovo za WLAN - probaću, pa ću da javim.
Razmišljam i ja da se vratim na Dark Winter. Baš mi se svideo, iako nema 3G.

Nije ti ukljucen Active Sync non-stop? Kako je meni? Svaki Light ROM od TAI-a, od V1 pa sve do sadasnjeg V4 mi je to radio

Ne, AS mi se ne budi sam, za sad.

Evo, nađoh ovo, ako opet zatreba:
Schaps Advanced Config:
Menu - More Settings - Connections - u dnu imaš Enable WiFi on standby mode

Update: testirao sam WiFi i Hibernaciju. Nekoliko puta, i nemam ovakav problem kao ti. Za sada, ostajem na ovom ROMu, mada mi se DarkWinter nekako više sviđa (estetski).

Poslednja izmena:
Evo, nađoh ovo, ako opet zatreba:
Schaps Advanced Config:
Menu - More Settings - Connections - u dnu imaš Enable WiFi on standby mode
ovo sam odradio po prvom pokretanju Config-a... Mozda mi to pravi problem..
Ovaj isti problem ja imam sa jos nekim ROM-ovima..
Ne razumem zasto se meni javljaju ti problemi, kad se vec tebi ne javljaju..

Resio sam problem sa WLAN-om.. Iskljucivanjem opcije Enable WLAN on Stand By u Advanced Configu i vracanjem svih stavki u Power sekciji vise mi se ne zaglupljuje prilikom vracanja iz hibernacije. Problem sa AS ostaje. Mada cu probati i taj WinterROM, on je isti build kao i ovaj, najnoviji?
E, da, primetio sam pad performansi prilikom igranja SkyForce Reloaded, ali nista strasno

Resio sam AS.. Prckao sam po registry-ju i namestio...

Kontakti

Imam HTC TnT II interesujeme kako kontakte sa njega prebaciti na iPhone. Sim je pun sa 120 brojeva a kako ostale tj. kojim softverom?????':wave:

Nemam pojma, ali pretpostavljam da iPhone ima opciju da kopiraš kontakte sa SIM-a u lokalnu memoriju? Onda to uradiš 4 puta, i eto skoro petso kontakata :)
Naravno, HTC ti omogućuje beam (slanje preko BT ili IrDA), ili export MS Outlook. Šta od toga iPhone može da primi - ne znam.

Na iPhone mora da se instalira posebna aplikacija (ubij me ako se setim kako se zove ;) ) pomoću koje može da se pristupi SIM kontaktima... Truba :p

BTW, najlakši način je sinhronizacija TyTN-a sa Outlook-om, a zatim sinhronizacija iPhone-a sa tim istim Outlook-om...

Poslednja izmena:
@nikad_prvi, cini mi se, a i naslov kaze da je ovo tema za TyTN.. aj jos nekako TyTN.. ali iPhone je ni blizu.. Izvini, al mora neko da ti kaze.. bas si ub'o gde ces da pitas.. ni search, ni nista..:mad:
Imam HTC TnT II
pazi samo da ne explodira :-devil-:

Poslednja izmena:
Eksplodirati neće, kod mene je već odavno sve ispucano.
A što se tiče mog pitanja ono je na mjestu jer imam oba uređaja i treba da prebacim kontakte sa TyT na iPhone jer ih imam malo prekoviše, a na SIM-u mi je samo 120....

A ovo pitanje mogao sam staviti i u temu za iPhone, i ovde jer se tiče oba uređaja.

Ako ti je dosadno neđi drugo mjesto pa ispravljaj greške ja sam samo posavio obično pitanje:wave: ili znaš ili neznaš, hoćeš li reći ili nećeš i nije svačije da s... po putu zna se ko to radi.

"Ne, ne, ne.. Gresis, ovaj silno gresis, sine... Nebojsa.."
Citat iz crtanog, da se ne uvredis.
Tema je otisla predaleko, skrenuo si pricu o TyTN-u na iPhone a postoji dosta tema o istom..
Odgovorilo ti je troje ljudi i to ti je dovoljno, ne mora se jos nastavljati u istom pravcu...
Za exploziju je bila sala posto si napisao TnT a zna se sta je TNT..

pozz..

nema ljutis..

Ovih dana sam se isflesovao skroz.. Na kraju sam se vratio na Manila2D ROM od TAI-a.. OVAJ
Najbrzi mi je od svih i najstabilniji sa najmanje bagova.
Jedino sto se izgleda meni desava sa njegovim ROM-ovima je da po instalaciji se ukljuci ActiveSync i stalno se vraca po iskljucivanju iz Task Managera.
Mada sam resio promenom stavke "KeepAlive" sa "1" na "0" u registry-u

Ja ne stižem, stalno nešto putujem....
Gledaću da probam taj ROM, mada nešto nisam oduševljen Manilom.

Meni je potreban AS da korektno radi, često koristim i push e-mail opciju.
Kad flešnem, javiću utiske.

Nego, znaš li gde mogu da nabavim LCD za TyTN-a (imam jedan napukli)? Verovatno da mora u paketu sa Touch sreenom. Ne znam ni koji je to red veličine para...

Ne znam za LCD.. U veleprodaji imam samo LCD Diamond i ide sa Touchscreen-om.. 85e je za Diamond..
Sta je potrebno za push email da bi se koristio?
Zauzece memorije po ukljucivanju fona sa ovim M2D ROM-om je oko 56-57% sto nije strasno. Inace, ROM je brz kao munja a meni je dosadio onaj SPB power shell

Push e-mail je napravljen za Microsoft Exchange accounte. Kada uključiš push e-mail, mailovi ti stižu kao SMS-ovi. Koliko znam, push ne radi kroz WiFi konekciju, mora GPRS.

Ma, Manilla mi se prosto ne sviđa kao interfejs, zauzeće memorije mi nije kritična stvar, jer sada imam 2 uređaja, onaj oštećeni koristim isključivo za navigaciju (zato bih da mu zamenim LCD), a ovaj dobar za sve drugo.

Poslednja izmena:
Drugar ima problem sa HTC TYTN Hermes WM6!Pri pokusaju paljenja pojavi se samo operater tj Logo(Swisscom mobile) i dalje nece da nastavi sve dok mu ne izvadi bateriju da bi ga ugasio.Kada pokusa ponovo isto mu se pojavljuje!
Dali postoji neko dugme ili nesto slicno za ulaz u servis mod da bi mogli da ga flesujemo novim romom!? Pozzz

Drzis levi i desni soft key i stisnes olovkom reset dugme i time ulazis u bootloader

^ Ne, tako se radi Hard reset, ali verujem da su već rešili...

Nazad
Vrh Dno