Šta je novo?

HTC TyTN - zvanični WM6

Jeste.. Moja greska.. Ali posto tel vec ne radi, svakako mu godi jedan hard reset :d
U bootloader se ulazi na isti nacina, samo se ne stiskaju dva soft tastera vec OK sa leve strane i Power sa druge strane..

Jeste.. Moja greska.. Ali posto tel vec ne radi, svakako mu godi jedan hard reset :d
U bootloader se ulazi na isti nacina, samo se ne stiskaju dva soft tastera vec OK sa leve strane i Power sa druge strane..

E ljudi, nismo ga flesovali jos... :D :d Ubismo se da ga "procitamo" preko hard reseta, a ja tek sad video da ste se presli... No nije ni bitno, sad sam zvao druga i probao je na ovaj drugi nacin da udje boot, ali kaze da mu isti ekran izlazi kao i sa hard resetom, jer to normalno...? E evo i nekoliko pitanja, pa ako imate vremena ono... :)

1.Jer mozemo da ubacimo rom preko XP-a, i gde da nadjem drajvere za xp, samo vista uspe da vidi telefon...?
2.Jer moze neko u kratkim crtama kako sta, gde se ubacuje rom itd (znaci samo kratko)...?
3.Tel je bio na nemackom, e sad cuo sam da treba i nemacki rom i eng, jer zelimo da ga prebacimo na eng...?

Hvala unapred... PoZzZ :wave:

Sve imaš na www.xda-developers.com, u sekciji Hermes, ali, evo u najkraćim crtama (nemam vremena da kucam):

1. Uradi Hard reset. Ako je hardver ispravan, telefon će se podići, bez obzira što je ROM na nemačkom.
2. Sa MS sajta, skini ActiveSync, verzija 4.5, instaliraj na PC.
3. Na TyTN-u: Start - Settings - Connections - USB to PC - isključi Advanced network functionality.
4. Poveži TyTN na PC
5. Instaliraj Hard - SPL (Olipro, verzija 2.10)
5. Skini ROM koji želiš. ROM je samo na jednom jeziku, biraj koji hoćeš na engleskom.
6. Poveši TyTN na PC, pokreni instalaciju ROM-a, ne diraj ništa, za manje od 5 minuta sve kao novo

Problem je u tome sto se on toliko zabagov'o da nece ni da se upali, samo boot mu radi...

Hard reset bi morao da radi..
Hard SPL Olipro, verzija 2.10 mozes instalirati tako sto ces na root mem.kartice, formatirane u Fat32, prekopirati HERMIMG.NBH, okacen u attachmentu.
Kartica ne sme biti MicroSDHC, vec obicna MicroSD velicine do 2GB.
Kad ubacis mem.karticu, udjes u bootloader (OK sa leve strane, Power sa desne strane i dok drzis ta dva, olovkom ubodes Reset sa donje strane). Treba da ti se pojavi ekran podeljen na 3 dela ofarbana u crvenu, plavu i belu boju. Odmah zatim, tel bi trebao da prepozna taj HERMIMG.NBH na kartici i da te pita za potvrdu o flesovanju SPL-a. Jos bi trebao kratko stisnuti Power dugme sa desne strane za potvrdu i sacekati 15-20sec da zavrsi. Kad zavrsi, ispisace ti da je flesovanje uspesno zavrseno i da resetujes uredjaj.
Na isti nacin flesujes i neki rom.
Vazno je samo da fles fajl preimenujes u HERMIMG.NBH i postavis ga u root mem.kartice inace nece prepoznati da se radi o ROM-u na kartici i samim tim, nista od flesovanja.
E, sad, jedna druga stvar, ukoliko na telefonu imas fabricki SPL, tj.nije dosad menjan SPL, ovaj postupak nije moguc. U tom slucaju, moraces na nacin koji je opisao user Kibicer:
2. Sa MS sajta, skini ActiveSync, verzija 4.5, instaliraj na PC.
3. Na TyTN-u: Start - Settings - Connections - USB to PC - isključi Advanced network functionality.
4. Poveži TyTN na PC
5. Instaliraj Hard - SPL (Olipro, verzija 2.10)
Posle ovoga, mozes ROM flesovati na nacin koji sam opisao, direktno sa mem.kartice.
PS. nije zgoreg, pre flesovanja uraditi ScanDisk mem.kartice iz windowsa. I, da, treba ti citac mem.kartica za ovo..

Pre par dana sam postavio ROM Josh's V15 Manilla2D/M2DLight/WinterRom/DarkWinter2- -21159- WM6.5!! (Updates 02/18) (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=461490).
Simpatično kolor okruženje i prilično brz odziv su me osvojili, ali problemi su nastali nakon instlacije par "obaveznih" programa. Manila okruženje bi se povremeno zabagovalo i kontakt lista bi otkazala poslušnost.
Integrisan CRC-ov update nije rešio problem čak mi se činilo da je posle toga problem bio još i gori. Da bih otklonio neke sumnje odradio sam soft-reset, ali posle boot ekrana uređaj se "smrzo". Pomogao je hard-reset i nakon toga je usledilo vraćane na CRC-oc 13.3 Normal ROM.

MOLBA: ako neko poseduje Hard SPL Olipro, verziju 2.10 da mi je prosledi na eMail. Hvala

ja zaboravih da ga okacim u prethodnoj poruci..
stalno nesto zaboravljam :p

Pre par dana sam postavio ROM Josh's V15 Manilla2D/M2DLight/WinterRom/DarkWinter2- -21159- WM6.5!! (Updates 02/18) (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=461490).
Simpatično kolor okruženje i prilično brz odziv su me osvojili, ali problemi su nastali nakon instlacije par "obaveznih" programa. Manila okruženje bi se povremeno zabagovalo i kontakt lista bi otkazala poslušnost.
Integrisan CRC-ov update nije rešio problem čak mi se činilo da je posle toga problem bio još i gori. Da bih otklonio neke sumnje odradio sam soft-reset, ali posle boot ekrana uređaj se "smrzo". Pomogao je hard-reset i nakon toga je usledilo vraćane na CRC-oc 13.3 Normal ROM.

MOLBA: ako neko poseduje Hard SPL Olipro, verziju 2.10 da mi je prosledi na eMail. Hvala
Resenje tvojih problema je da pre flesovanja Jpsh-ovog ROM-a, flesujes neki oficijelni ROM.
Problem je sto je Josh-ov ROM BigStorage ROM i preporuka je da se pre flesovanja takvih ROM-ova flesuje bilo koji oficijalni..

Prilozi

• Hard-SPL-V7.rar
    89.9 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
^ Po mogućstvu, oficijelni ROM bez radio ROM-a!
To je sigurno uzrok ovakvih problema

Da, naravno, bez Radio ROM-a.
Ima da se nadje i skine i bez ROM-a ali moze i da se rucno izvadi iz bilo kog full ROM-a

Juce sam uzeo uredjaj i kada pritisnem ok i power digme sa strana, samo mi se ugasi uredjaj.
Jel postoji jos neki nacin da udjem u bootloader? Pri paljenju uredjaja mi pise windows mobile 4, da li to znaci da je to verzija uredjaja(OS-a)? Ako jeste da li je ista procedura da ga prebacim na WM6?
Procitao sam ceo topic ail ima bas puno meni nepoznatih izraza pa sam malo zbunjen jer neam pojma sta znace, inace prvi put se srecem sa WM-om tako da ako neko ima beginner guide neka pomaze :D

Da li si uzeo nov TyTN ili ga je neko "arcio". Ne postoji WM4, ima WM2003, WM5, WM6 i WM6.1.
TyTN fabricki stize sa WM5, sam HTC je izdao oficijalni WM6 za njega a WM6.1 oficijalni, koliko ja znam, ne postoji.
U bootloader ulazis tako sto stisnes ta dva dugmeta zajedno i onda olovkom zaodes u reset rupicu sa donje strane i tako mora uci u bootloader.
Ali ako ides flesovanje preko kabla, ne moras ga ubacivati rucno u bootloader.
Ako ides preko MicroSD kartice ("SD Card" metod) onda moras rucno u bootloader.
Bez obzira na nacin, da bi flesovao neki drugi ROM, trebalo bi da flesujes SPL sa Olipro, verzija 2.10, loaderom.
Ako ti je fabricki SPL, opet moras Olipro loader flesovati preko kabla.
Znaci, moras uci u bootloader da bi video koji ti je SPL pre bilo kakvog flesovanja...

Pa ja bih uradio flesovanje preko kabla, jer mi tako zvuci sigurnije. TytN-a sam uzeo polovnog i ja bih mu ubacio oficijalni wm6. E sada me zanima jel treba i u tom slucaju da mu menjam SPL, meni je sada trenutno 1.40 Olipro?

Mozes slobodno prvo ubaciti Olipro 2.10 pa kasnije neces imati o cemu da brines.
Sve sto ti treba je vec objasnjeno u ovoj temi a bo'me imas i XDA Developers sajtu "od A do Š"..
Ako te nesto konkretno brine/interesuje -pitaj..

pre svega pozz svima!imam problem sa tytn ll prilikom ubacivanja kuvanog roma mi je fon zapucao na 15%,a pre toga sam ubacivao druge romove bez problema.i sad nikako nemogu da ga vratim u zivot.ostao mi je u bootloderu.inace mi je fon sa swisscoma.kad probam neki oficialni rom da mu ubaci krene do 1% i resetuje se.jel moze neko da mi pomogne?vec deseti dan sam bez fona.
p.s pozz za voodoons-a

pre svega pozz svima!imam problem sa tytn ll prilikom ubacivanja kuvanog roma mi je fon zapucao na 15%,a pre toga sam ubacivao druge romove bez problema.i sad nikako nemogu da ga vratim u zivot.ostao mi je u bootloderu.inace mi je fon sa swisscoma.kad probam neki oficialni rom da mu ubaci krene do 1% i resetuje se.jel moze neko da mi pomogne?vec deseti dan sam bez fona.
p.s pozz za voodoons-a

http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Hermes_Unbrick

Nazad
Vrh Dno