Šta je novo?

HTC TyTN - zvanični WM6

Ma da, evo iscitah opet ovaj ceo topic, skinuh nesto sa linkova koji su ostavljeni ovde, pa cu taman kad budem imao vremena da se zanimam sa ovim telefonom - samo da ga ne ubijem :D

@ pilgrim
Bilo je pokušaja da se napravi aplikacija kojom bi se page pool menjao kod već instaliranog ROM-a, što je rezultiralo raznim problemima.
Sada se to radi intervencijom na .nbh fajlu, na PC-u, pre flešovanja. Možeš podesiti veličinu koju hoćeš (na nekim uređajima, ljudi stavljaju NULA!).

Ovaj Page Pool changer provereno radi za Hermes uređaje, dok, za neke druge, kažu da je neupotrebljiv (ne znam detalje). Ja sam ga koristio na bar 15 raznih Hermes ROMova.

Dakle, PP se može menjati i na originalnom ROMu, ali pre flešovanja.
Default je 6MB.

Prilozi

• PagePool_Changer_v2.1.rar
    137.9 KB · Pregleda: 105
Poslednja izmena:
Jel' radi nekome MMS kod MTS-a ???
Ja nikako da namestim podesavanja...

Sad radi.
Hvala.
U MTS-ovoj poslovnici su mi dali pogresnu IP adresu za gateway...

Toliko o tome...

Novi build - 20924

Hermes i dalje ne posustaje, Vijetnamac ponovo kuva :smoke:

Izašaao novi ROM V27, poslednji WinMobile build. Još uvek nedostaju Lite verzije, ali kuvar ih je najavio :)

Link V27

Srećno flešovanje cheers

Hermes i dalje ne posustaje, Vijetnamac ponovo kuva :smoke:

Izašaao novi ROM V27, poslednji WinMobile build. Još uvek nedostaju Lite verzije, ali kuvar ih je najavio :)

Link V27

Srećno flešovanje cheers

Ne radi ti link! :(

Smorio sam se ko niko bre, umoran sedo da pogledam kako da flešnem Qtek S200 i bre mnogo rom.ova, mnogo svega, a ja se pogubio da jednostavno ne mogu više, postavih temu, ali vidim niko se i ne javlja. Međutim da skratim muke sebi, a opet uz vašu pomoć el ima neko voljan da mi flešne ovog mališu, će da platim koliko treba (naravno na poslednju dostupnu verziju).

Radi link, nego ceo XDA Forum nije radio jedno vreme :)

Ne radi ti link! :(

Smorio sam se ko niko bre, umoran sedo da pogledam kako da flešnem Qtek S200 i bre mnogo rom.ova, mnogo svega, a ja se pogubio da jednostavno ne mogu više, postavih temu, ali vidim niko se i ne javlja. Međutim da skratim muke sebi, a opet uz vašu pomoć el ima neko voljan da mi flešne ovog mališu, će da platim koliko treba (naravno na poslednju dostupnu verziju).

Ako si iz Novog Sada, odradicu ti ja flash za
smiley-bier.gif

e.. kad nadjem vremena, napicu te ;)

Jedno pitanje...
Imam u TyTN-u ubacen HardSPL v7 (2.10.olipro) bootloader.
Da li treba njega da menjam ako hocu da ubacim zvanicni HTC Rom (HTC_TyTN_WWE_3.54.255.3_6275_1.48.00.10_108)?
I jos jedno pitanje :p
Da li mogu flesovati preko memorijske kartice kao sto sam i dosad sve ove ROM-ove iz raznih kuhinja.. Otpakujem taj "HTC_TyTN_WWE_3.54.255.3_6275_1.48.00.10_108.exe" i "RUU_signed.nbh" iz njega preimenujem u "HERMIMG.NBH", prebacim ga u root mem.kartice, pokrenem bootloader i potvrdim flesovanje... Ili moram preko kabla..
Da, jos jedno pitanje (kad vec pitam :D)
Radio ROM mi je 1.16.00.00, mator je, ali lepo radi. Da li da ga menjam ili da ga ostavim?

Ha, 3 pitanja.. Ocekujem i 3 odgovora :D

'Ajde da probam da odgovorim na to jedno pitanje :)

1. ne, slobodno ostavi taj HardSPL. Ali, ajde malo da ti solim pamet :)
- taj ROM koji bi da staviš u sebi sadrži i Radio ROM, osim ako si ga strip-ovao (odbacio), ti ili neko drugi.
- ne mogu da zamislim zašto bi neko poželeo da na TyTN stavi factory ROM, osim ako želi da se pozove na garanciju. Ako je to u pitanju, znaj da ti i taj HardSPL rušu garanciju, bez obzira na ROM

2. Nikada nisam flešovao preko memorijske kartice, niti imam nameru, pa ne znam :) U pitanju je fabrički ROM (pa još sa sve Radio ROM-om!), može biti da ima neke razlike, zaista ne znam. Uvek koristim laptop i AS

3. Menjanje radio ROM-a je najrizičnija operacija. Ja trenutno koristim 1.56.70.11, a pre njega sam dugo koristio taj 1.48 koji bi ti da staviš. Nikakvu razliku nisam primetio (Telenor mreža).

'Ajde da probam da odgovorim na to jedno pitanje :)

1. ne, slobodno ostavi taj HardSPL. Ali, ajde malo da ti solim pamet :)
- taj ROM koji bi da staviš u sebi sadrži i Radio ROM, osim ako si ga strip-ovao (odbacio), ti ili neko drugi.
- ne mogu da zamislim zašto bi neko poželeo da na TyTN stavi factory ROM, osim ako želi da se pozove na garanciju. Ako je to u pitanju, znaj da ti i taj HardSPL rušu garanciju, bez obzira na ROM

2. Nikada nisam flešovao preko memorijske kartice, niti imam nameru, pa ne znam :) U pitanju je fabrički ROM (pa još sa sve Radio ROM-om!), može biti da ima neke razlike, zaista ne znam. Uvek koristim laptop i AS

3. Menjanje radio ROM-a je najrizičnija operacija. Ja trenutno koristim 1.56.70.11, a pre njega sam dugo koristio taj 1.48 koji bi ti da staviš. Nikakvu razliku nisam primetio (Telenor mreža).

Fabricki ROM sam hteo da fleshujem jer:
Postoji generalni savet: ma koliko dobro ti radio neki RBS ROM, ako poželiš da ga menjaš, obavezno prvo uflešuj neki fabrički ROM (ali, bez Radio ROMa)! Tek onda ROM po izboru.
Ujedno sam hteo taj ROM i zbog radia, posto je u tom ROM-u verzija 1.48.00.10 ali se razmisljam da li uopste da menjam radio ako mi je ok signal..
Fleshujem preko mem.kartice jer je brzi i bezbolniji nacin. U Readme.doc od Update utility-ja ima nabrojanih 22 errora koji se mogu javiti preko USB veze a meni se jedan (ERROR:260) javio kad sam hteo da flesujem HardSPL v7. Prebacio sam ga na mem.karticu i zavrsio flesovanje za 10sec.
Inace, fles bilo kog ROM-a preko mem.kartice traje oko 2-3min.. Zato mi se i vise svidja taj nacin (da ne spominjem stalno sinhronizovanje kad ustekam USB na TyTN). Jedino sto za ovaj nacin je potreban citac kartica..

Jel postoji neki nacin da se snimi ROM (bekapuje) sa svim podesavanjima telefona pre nego flesujem novi? Jer me je smorilo stalno podesavanje svega i svacega + PIM Backup/restore imenika, poruka, lista poziva i ostalog...

thanx.. izasao je novi Manila2D ROM koji obecava.. preko 20MB RAM-a slobodno jedino sto ima problem sa Active Sync konekcijom u Visti..
link
:cheers:

Da, pratim sve to :)
Ipak, ne zanimaju me ni Manilla, ni Vista, a ni BS ROMovi :)

Da li pre BigStorage ROM-a treba flesovati samo oficijelni OS ili je potrebno ubaciti i Extended ROM iz oficijelnog ROM-a?
Izdvojio sam iz "HTC_TyTN_WWE_3.54.255.3_6275_1.48.00.10_108.exe"
"IPL.nb"
"SPL.nb"
"RADIO.nb"
"PrimarySplash.nb"
"SecondarySplash.nb"
"Herm_ExtendedRom.nb"
"Windows.nb"

E, sad, od njih treba da napravim jedan "RUU_signed.nbh" pa me interesuje sta da ubacim:
PrimarySplash.nb+SecondarySplash.nb+Herm_ExtendedRom.nb+Windows.nb
ili je dovoljno i ovo
PrimarySplash.nb+SecondarySplash.nb+Windows.nb
?
:wave:

Poslednja izmena:
Uh, vidim ja da ti imaš kuvarskih ambicija! :)
Nemam pojma, veruj mi...

Ako samo želiš da uflešuješ taj BS ROM sa Manillom, a on te zeza, onda lepo ubaci onaj AT&T, pusti ga da se podigne, uradi Hard reset, pusti ga opet da se podigne, i flešuj šta ti srcu drago!

Nemam vremena za kuvanje.. Inace, ako po*izdim, skuvacu sebi jedan ROM jer sve ovo sto sam flesovao pati od nekih bagova.. Dodje mi da instaliram stok HTC..
Izdvojio sam delove onog stripped AT&T i video da idu zajedno OS i Ext.ROM pa sam tako izdvojio i iz standardnog HTC ROM-a.. Izbacio sam IPL, SPL i Radio ROM i flesovao pre BS ROM-a..

Trenutno koristim RevROM v3 (19209) u Manila2D izdanju i imam oko 55% zauzetog RAM-a po dizanju OS-a.. U principu toliko sam i imao sa nekim HTC Home ROM-om a Manila je mnogo bolji..
Bagovi:
1. kad slajdujem tastaturu, okrene mi ekran lepo u landscape, iskuckam recimo poruku i kad se vratim u Home ekran, vrati mi ekran na portrait.. sa ovim mogu da zivim.. :D
2. u meniju Settings->Buttons samo prva 4 dugmeta se mogu konfigurisati.. i sa ovim mogu ziveti.. :D
3. par puta mi se zakucao kad se trebao vratiti iz Hibernate stanja.. Ukljucio sam sve Power Managment opcije preko Shaps Advanced Config-a pa cu da vidim jel ce ponovo da se desi.. sa ovim necu moci ziveti.. :p

Ja koristim ovaj 20924 build od kada se pojavio, i to mi je najstabilniji ROM do sada. Verujem da će isti Vijetnamac brzo da skuva i 20940, pa da probamo...
Igrom slučaja, trenutno imam dva Hermesa, vrteo sam razne kombinacije, i trenutno je isti build na oba.

Problemi koje navodiš, nisu posebno strašni, ima i mnogo gorih romova :) Ako neki ume da se zakuca, i da te, recimo, iz čista mira NE probudi ujutro, je baš stock rom...

Ne znam kakvi su ti afiniteti, ali bih ti savetovao da pokušaš da se maneš BS ROM-ova. I ja sam ih jedno vreme forsirao, a onda sam shvatio da ja taj Big Storage ni za šta ne koristim. Nemam brdo instaliranog softvera, a i da imam - kartica je dovoljno velika.

Što se stabilnosti tiče, šampion mi je onaj CRC-ov. Taj tip pravi ROM-ov kao da gazi po jajima - svaki mu stoji u pre-release verziji po mesec dana :)

Igrao sam se i flesovao i flesovao..
Flesovao sam Radio na 1.47.30.10 jer najmanje trosi bateriju a ima super signal..
Juce sam flesovao CRC_r13.1-pre7-naked.bs i posle toga instalirao Manila2D ali mi se baguje Manila..
Pre njega sam stavio Sapphire_Pro_Rom_BS_20931_20931_Light_Build_Bluetooth_FIXED i instalirao Manila2D, lepo radi, pri paljenju ima 55% zauzete memorije ali imam problem prilikom povezivanja na komp.. Prilikom prve sinhronizacije samo je veza pukla i posle toga nisam mogao vise da ga povezem.. Probao i reset i telefona i kompa i dalje se ne vide, zato sam probao CRC..
Sad cu probati ovaj tvoj "Vijetnamski" ROM u Basic BigStorage varijanti..
BS mi treba zbog gorepomenute Manile jer ona ima 12MB po instalaciji a ne znam da li moze i na karticu da se instalira, mislim da ne.. Manila ima 12MB a tu su jos i dodaci da bi Manila imala sve opcije...
Svidja mi se Manila2D, jeste da trosi RAM-a ali je podnosljivo, samo mi treba brz i stabilan Light BigStorage WM6.1 ROM

Evo novog obecavajuceg Light ROM-a sa skoro 32MB slobodnog RAM-a..
link
Ubacen je CRC device update i svako po zelji moze da napravi sta hoce od svog hermesa...
ROM je BigStorage ali ja nisam primetio bilo kakav nedostatak u odnost na Normal Storage ROM sem pomenutog flesovanja oficijelnog ROM-a pre flesovanja BigStorage ROM-a..

Poslednja izmena:
Aj da ne otvaram novu temu.. Kako iskljuciti zvuk koji se javlja pritiskom na Start Menu? Nervira me jako..
U nekim romovima je iskljucen, negde ukljucen ali u ovom koji trenutno nosim je ukljucen..
Mozda da obrisem taj wav koji se ustvari cuje..

Evo, da odgovorim sebi..
Disabling the Start Button sounds can be done by editing the registry at:
HKLM\Snd\Event\Curr0 and replacing "MenuPopUp" and "hwandsw" both with "Empty".

Moze li mala pomoć a u vezi je primanja poziva...........

Do sada sam imao sonyerikson telefone i oni su imali sjajnu opciju "acept calls only from..." pa tu zadam koga cu da primim a koga da odbija e sada me interesuje postoji li mogućnost da to naštimam i na HTC TnT II tj. da pojedine brojeve kada me nazovu jednostavno odbije sam telefon .......kao da sam zauzet .....:wall:

Evo, da odgovorim sebi..
Disabling the Start Button sounds can be done by editing the registry at:
HKLM\Snd\Event\Curr0 and replacing "MenuPopUp" and "hwandsw" both with "Empty".

Eh, ne videh ovo ranije...
Ja to ovako: Start - Settings - Sounds & Notifications - isključi Events (warnings, system events)

Nazad
Vrh Dno