Šta je novo?

HTC TyTN - zvanični WM6

Enable advanced network functionality sam iskljucio dosta ranije tragajuci kako da resim to sto Active Sync nece da radi, ili radi vise nego sporo. Posle sam video da i drugi imaju isti problem i da je to resenje.

Karticu od 4Gb sam nabavio pre mesec dana. Ranije ih nije bilo kod nas. Zbog toga je nisam ni testirao sa WM5. Ako te interesuje, uradicu to za sledeci vikend pa cu ti napisati. Windows XP uredno prepoznaje i cita tu karticu u bilo kom readeru. Nekoliko fotoaparata u koje sam je ubacivao kazu da je necitka ili da je pogresan format. Ti aparati su generacija od pre godinu dana ili nesto vise.

Presao sam relativno brzo sa zvanicnih ROM-ova na "skuvane". Razlog su i rezultati na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=320370&highlight=karhu

Tamo sam video da jedini zvanicni rom koji je testiran ima dosta brzinskih "crvenih kartona". U prilogu je ta tabela.

Prilozi

• KarhU's Benchmarks.zip
    18.6 KB · Pregleda: 109
Poslednja izmena:
Da, pratio sam i taj topic tamo, znam o čemu se radi. Brzo ću i ja na taj ROM, i nadam se da će autor nastaviti da ga dalje razvija :)
Ovo za 4GB pod WM5 me zanimalo samo kao informacija (jer nigde ne videh...) Praktično - ne, jer sam i ja na WM6 trajno. Svakako, hvala ti :)

Sutra mi je rođendan, Deda Mraze... ;)

Hmm, meni se ovo (srećom) do sada nije dešavalo, a imam još dva drugara sa TyTN-ovima, pitaću ih... Mada mislim da bi trebalo da skokneš do servisa, nije to uređaj za zezanje... :)

Kad vec spominjes servis - koji je to servis koji uspesno moze servisirati ovakve stvari? Ne treba mi, ali zlu ne trebalo....

Service Manual

Ne mogu ti dati link, ne znam odakle sam skinuo.
Elem: pdf dokument, 83 strana, filesize 1.71MB, ima HTC oznake, u header-u i u footer-u.
Može na mail, ako želiš.

Ja imam Hermes Service Manual verzija Rev. A03 Aug,4,2006.

Ako imas nesto drugo posalji molim te i meni.

Kad vec spominjes servis - koji je to servis koji uspesno moze servisirati ovakve stvari? Ne treba mi, ali zlu ne trebalo....

Više puta pominjani www.difo.co.yu, oni su zvanični uvoznici HTC-a za Srbiju, imaju i servis. Mada mislim da bi možda i neki "običan" servis za "obične" telefone mogao da pomogne... :)

Ja imam Hermes Service Manual verzija Rev. A03 Aug,4,2006.

Ako imas nesto drugo posalji molim te i meni.

@zost: Imam isti dokument.

@rzeljko: šta startuješ na PC-u da bi dobio today screen na računaru?

Poslednja izmena:
Da li se meni čini ili nema simbola za € u WM6?! Kada hoću da ukucam simbol za € u SMS-u, nema ga u simbolima?!

Evo ti na zajam :)

Prilozi

• eur.JPG
    eur.JPG
    14.6 KB · Pregleda: 112
Aman, na 11. strani? Оbnevideo sam, pa to ti je... :)

Inače, sviđa mi se što su dodali polje "File as" u kontaktima, uvek me je nerviralo sortiranje "Last name, first name", ja sve držim kao "First name last name"... Ima još dosta čuda koje mi se više sviđaju, tj. odgovaraju...

Još jedno nedelju dana, pa idem na Schap's 4.01 ROM. A čovek je već najavio i novu verziju, integrisaće touchflo :banana:

Tytn i MMS

Da li je neko uspeo da na Tytnu/Hermesu podesi parametre za MMS tako da MMS radi sa Mobtel/Telenor karticom?

Meni to ne uspeva ni sa jednim WM5 ili WM6 ROM-om. Ako je neko podesio - dajte uputstvo kako to ide. Imam Telenorovo uputstvo i sve podesim po tom uputstvu, ali jednostavno ne radi - uvek dobijem "Synchronizing Error". :wall:

Da stvar bude kompletno blesava - ZNAM da moze. Znam tako sto sam to samo jednom uspeo da podesim (sa Schap 3.54b ROM-om). Na srecu imam backup ROM-a sa tim MMS koji radi -tek toliko da se podsetim da moze i da nisam otkacio. To mi nikad kasnije nije uspelo ni sa tom istom verzijom ROM-a, ni sa drugim verzijama. A ja se ne secam sta sam to specijalno tada uradio da MMS radi, da bih to mogao da reprodukujem.

@ zost:
Ma, radi bez greške. Samo nemoj ukucavati vodeće nule u oktetima. Konkretno, za Gateway, umesto 217.065.192.033, ukucaj 217.65.192.33

@ oulaw:
Ma, sačekamo malo da ljudi prijave bagove, da se to ispravi, pa onda :)

Inače, sviđa mi se što su dodali polje "File as" u kontaktima, uvek me je nerviralo sortiranje "Last name, first name", ja sve držim kao "First name last name"... Ima još dosta čuda koje mi se više sviđaju, tj. odgovaraju...

E još kad bi moglo kako da se to odradi na cijelom imeniku odjednom. Meni je prilikom sinhronizacije izbacio + ispred boja gdje god je bio pa sad moram ručno da to dodajem, ima li i to načina da se odradi na cijelom imeniku, tipa search/replace?

Ja, bar, sve to radim u Outlook-u, na PC-u.
@ rzeljko:
Za taj plus - biće da nisi poštovao Outlook-ov format zapisa brojeva. Odredi zemlju, prefix ide automatski.
Za File as: u Outlook-u, Tools-Options, Contact options.
Vidi slike, dole.

@ outlaw:
A zašto ti je važno kako radiš File As? Ja nikada ne brows-ujem Contacts na telefonu, pa mi to i nije važno.
Kada kucaš SMS, mail, MMS, staviš kursor na polje To, i otkucaš inicijale kontakta kojem šalješ. Stavi space između inicijala, a redosled inicijala je nevažan. Vidi šta će ti ponuditi :))
Ista fora sa inicijalima važi i kada direktno otvotiš Contacts, pa tražiš određenog.

A kada pozivaš kontakt, kucaš ime, ili prezime, u keypad-u. Mnogo moćna stvar :)

Prilozi

• sl1.JPG
    sl1.JPG
    27.7 KB · Pregleda: 108
  • sl2.JPG
    sl2.JPG
    16.1 KB · Pregleda: 98
A zašto ti je važno kako radiš File As? Ja nikada ne brows-ujem Contacts na telefonu, pa mi to i nije važno.
Kada kucaš SMS, mail, MMS, staviš kursor na polje To, i otkucaš inicijale kontakta kojem šalješ. Stavi space između inicijala, a redosled inicijala je nevažan. Vidi šta će ti ponuditi :))

Navikao sam, a i nekako mi je logičnije da piše "Ime Prezime", a ne "Prezime, Ime" :)

Inače, u WM5 sam mogao da ukucam prvo slovo imena i bez razmaka prvo slovo prezimena i da dobijem kontakt koji želim (ili više njih). To u WM6 ne radi, moram razmak između inicijala :p

Još jedno nedelju dana, pa idem na Schap's 4.01 ROM. A čovek je već najavio i novu verziju, integrisaće touchflo :banana:

I sta bi? Si probao? Posto sad kao malko shetam i Tytn-a. Nisam bash nesto zadovoljan brzinom zvanicnog win06. A sa njim sam pazario uredjaj. Posto "matori" Eten m600 sazuva tytn-a po brzini. Mozda ga custom romovi poprave. Ali koji spiciti.. Mora to brze sa samsungovim procesorom.. Treba neki najbrzi custom rom napiciti.. Ovo nije u redu..

Sve u svemu, boli me dusha sto cu se uskoro rastati od Etena, kralja brzine, tako da bi mi custom rom koji bi ubrzao tytn-a bash bash legao..

Poslednja izmena:
@ Haludza: Vidi gore post 29, zost već ima taj ROM instaliran.
I sa zvaničnim ROMom TyTN može biti dovoljno brz. Čitaj ovaj thread, neke stvari smo već pominjali.
Ako ti je do brzine - pogledaj attach iz posta 31. Imaš gomilu Lite verzija kuvanih ROM-ova, ali dobro pogledaj čega se u startu odričeš.

Kad smo vec kod TyTN-a, jel zna neko gde moze da se uzme baterija za isti? Pregledao sam DiFo.co.yu al nigde nema ni telefona, a kamoli informacije dal imaju dodatnu opremu.

hvala, ipak sam slep :)

Nazalost ne, uzimam obicnu bateriju. Problem sa ekranom koji beli je reshen u servisu koji je "oficijelni" od DiFo-a, ali je to ipak najobicniji servis za telefone. Ali javio se drugi, a to je da baterija posle servisa ne izdrzi ni par sati.. Sad, dal me je serviser izlevatio za bateriju, ili je stvarno otishla, to na zalost izgleda necu saznati, jer nemam pojma kakva je moja bila..

Koliko ti je inače trajala baterija?! Ja sam mislio da će WM6 da donese barem malčice optimizacije u trošenju baterije, ali slaba vajda - ista mi traje jedan dan, mada ja dosta i pričam...

Dajte neke nove bagove WM6, ja imam već par komada, postaviću i screen shotove kad stignem kući :wave:

Trajala mi je 2 dana bez problema, sa tipa 20 min priche, i ostatak koriscenje SMS-a, aplikacija i sl. Sad ne izdrzi ni 8 sati..

Uh, ja teško skrpim 2 dana... Ali, radi push, svaki dan...

Ajde, outlaw, baš me zanima, to sa bagovima!

Evo za početak, možda i nije bag, ali ja stvarno ne znam zašto je to tako. Povećala su mi se slova u SMS porukama i ne mogu/ne umem da ih smanjim, kao i slovo "i" - uvek je "I" :( Napominjem da se to desilo odjednom, znači ništa nisam dirao, čačkao i slično. Imate screenshot u attachu.

Dalje, prilikom kucanja poruke pomoću tastature: kada se klikne na "plavu tačku" pa na Cap, pojavi se "C" u donjem delu ekrana koje označava da je CapsLock uključen i da su sva otkucana slova velika. E kod mene je jedno vreme bilo kontra :) Kad je C uključeno kucaju se mala slova, a kada je isključeno velika. Nemam screenshot jer je ovaj problem nestao sam od sebe :)

Kada stisnem zelenu slušalicu i krenem da klikćem po brojevima, treba da se pojavi gore Smart dialing options gde ti daje kontakte koji imaju te brojeve u sebi. Odjednom se desilo da tog prozorčeta nema, kao da je SDO isključen (naravno nije bio isključen). U stvari, ne bukvalno kao da je isključen, tj. da ga nema, nego kao da je "smanjen", ne daje mi na ekranu otkucane brojeve iako sam ih otkucao, kada stisnem zelenu slušalicu pozivam taj broj... Reset uređaja je rešio stvar.

Dešava se da preuzimanje veze i stavljanje prve linije na čekanje ne radi baš kako treba. Ili se prekine prva veza, ili se prekine prva veza i ne preuzme se druga, ili se prekine prva, ne preuzme druga i plus se TyTN zaglupi, pa pomaže samo skidanje baterije. To mi se na WM6 desilo 1-2 puta za sada, a na WM5 je bila gotovo redovna pojava, skoro pa sam isključio poziv na čekanju zbog toga.

P.S. Kao za baksuz sada ne mogu da se setim ničega više, ali dopisaću čim se setim, tj. čim mi izvetre ova dva piva od malopre :)

Prilozi

• bug1.jpg
    bug1.jpg
    12.5 KB · Pregleda: 138
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno