@ outlaw: Ja sam prvo uradio hard reset, i to opcijom Clear Storage, iz samog Wina. Prumetio sam da ta opcija zaista potpuno vraća sve na factory defaults, dok korišćenje kombinacije tastera, ume da zadrži neka setovanja (možda čak i gprs).
Na xda forumu sam video da su ljudi radili upgrade bez hard reseta (koji nije nužan!), i da su im mnoga setovanja ostala.
Sećam se da si imao problema da setuješ GPRS (na 063 je to bez ikakvih problema). Mislim da je upgrade vredan truda
@ Šiki:
Po mo iskustvu, upgrade donosi zaista veliko poboljšanje. Nabrojaću nekoliko stvari (imaj u vidu da je sve samo na osnovu korišćenja TyTN-a sa fabričkim WM5 ROM-om).
1. Active Synce se budio kako mu je volja. Posebno ako nemaš konfigurisan account na MS exchange serveru. I gušio je uređaj i to mnogo. Na xda-developers forumu ćeš naći razne pokušaje rešavanja ovog problema - setovanje fake konekcije, ka fake serveru, pa manuelno određivanje rasporeda konektovanja... Pokreni još dve sitne aplikacije, ako radi Active Sync, i eto opterećenja 100%...
Na WM6, Active Sync mi se ni jedan jedini put nije sam pokrenuo.
2. Ako se procesor, iz bilo kog razloga (dakle, ne nužno zbog ćudljivog Active Synca), optereti sa 100%, win se teško iz toga budio. Često je bio neophodan soft reset - potpuno smrzavanje.
I ovo je rešeno - i kad sam ga na silu terao na 100%, uvek mi je vratio kontrolu nad OSom.
3. Poznata boljka je da built in alarm ume da izda (da se ne oglasi) bez ikakvog vidljivog razloga. A ovo se najčešće dešavalo ako ostaviš uređaj na punjenju, i zaspiš.
Sada imam samo built in alarm. Ni jedanom nije omanuo, ostavljao sam uređaj i na punjaču preko noći.
4. Pokreni, recimo, TomTom (dakle, radi i BT veza, sve druge aplikacije pogašene). Ako naiđe dolazni poziv, telefon će ti zazvoniti otprilike pošto onaj koji te zove začuje treće zvono. Kada prihvatiš poziv, ume da prođe novi 5 sekundi dok ne čuješ sagovornika.
Obaviš tkav razgovor, prekineš vezu. Verovatnoća da se navigacija normalno nastavi je oko 50%.
I ovo je rešeno. Prihvatiš poziv, i kroz pol sekunde čuješ sagovornika. Prekineš vezu - TT radi.
5. WiFi konekcija: zakačiš se, počneš nešto da radiš (kucaš mail). Dok kucaš, WiFi veza može pući (ili otići, recimo, na hold). Završiš mail, ponovo klikneš send'receive. kako u tom momentu nema WiFi veze, automatski krene da uspostavlja GPRS vezu. Dok klikneš na cancel (za GPRS vezu), već je mreža to registrovala. Ako si u romingu, ode 100KB GPRS saobraćaja (oko EUR 1).
Ovo je još i najveće poboljšanje. Sve dok je aktivan WiFi adapter (bez obzira da li je uspostavljena WiFi veza, ili ne), GPRS se neće sam pokrenuti.
6. Ima još puno stvari koje se meni sviđaju: u kontaktima se pamti kada si poslednji put razgovarao sa nekim; MP3 za ringtone, sms, je sistemski podržan; ugrađena je opcija za data encryption na Storage card-u;...
Sve u svemu - neuporedivo bolje optimizovan ROM, neuporedivo bolje radi.
Napomena: nisam probao ni jedan od cooked romova - a kažu da ima dosta boljih (naravno, WM6 baziranih)
Ajde još neko, voleo bih da čujem još neka ikustva