Taj Amber Comfort/YC/Standart itd ima isti kompresor kao tvoj prepakovani Lomo Eco(stara verzija)/ Best Buy.Kazi ti utiske kako se ponasa kad je namontiras u odnosu na KMTA, to je bitno, a kilo gore - kilo dole vec...
Ja treba da je porucim (jos uvek nisam), msm odlucio sam se za nju ako mi neko/nesto ne promeni misljenje
Video sam da ima i Amber Comfort koji bi me isto kostao kao KMCC + WiFi, pa se malo kolebam jer ja sa Gree (Bergen, mislim na starije modele) imam lepa iskustva, a za nove znam da su problematicne.
Ma isto je skoro sve. Ja sam npr. našao neke gluposti, tipa da ventilator kod Kmcc troši za 4W manje struje u odnosu na Kmta na low i quiet brzini ili da Kmcc ima 780 protok vazduha na grejanju a Kmta 770m3/h. Ali to je sve zanemarljivo...Eurovent izveštaj je odvojen za KMCC i KMTA gledao sam i sve je potpuno isto nema razlike evo obe diplome pa pogledajte.
Ako to isto zagrijes Bergenom onda bi ti obe i Amber Comfort trebale odradit posao. Za KMCC nez, na papiru je kilav al papir hoce slagat. To cu ostavit na procjenu forumasima koji je imaju i iskustvo grijanja na minusima sa njom2 sobe (18+12kv) i hodnik (5kv). Treca soba (20kv) bi bila zatvorena jer nema svrhu tokom zime. Kucom se lepim tako da dodatnu toplotu dobijam od komsija (prolaze 2 dimnjaka kroz zajednicki zid u toj manjoj sobi i toj sto necu grejati tj izmedju te sto ne grejem i kupatila).
Slican raspored mi je na spratu nize, s tim da mi je tu otvorena i ta treca soba i kupatilo i sve to bez problema (zato sto se kazem lepim kucom i ima dodatna toplota) grejem Bergenom. Uzeo sam materijal i stavljam plus izolaciju za mesec dana, tako da ce to biti jos jedan plus.
Ovde imas detaljnije opisano.
Meni je na LTCA pukao pre 2 godine. Model iz 2017.Ne sećam se da je neko prijavio pucanje tog zupčanika na LTCA klimi iako imaju isti pokretni panel na unutrašnjoj jedinici.Taj problem sa zupčanikom je lako rešiv.
Nije to uopšte skupa klima, povoljna cijena samo da se može nabaviti.Evo i Fujitsu KM serija predviđena za grejanje do -30 ali je nema kod nas mada bi bilo zainteresovanih sigurno.Sa Švedskog sajta tačan naziv klime je 12KM Slim.
Kada se konvertuje cena u EUR izađe 1100e.35kg teška spoljna jedinica.Na -25 daje 3kw toplote.
![]()
Fujitsu 12 KM Slim Luftvärmepump llf-12-km
Fujitsu 12 KM Slim Luftvärmepump (llf-12-km) hos Polarpumpen.se. ✅ Snabb leverans hem till dig! ✅ Professionell rådgivning. ✅ Certifierad installation.www.polarpumpen.se
Ima je moj prvi komšija. Jedino što sam primetio kod nje je da je mnogo bučnija spoljna jedinica od Panasonica, kažu komšije da lepo greje.Evo i Fujitsu KM serija predviđena za grejanje do -30 ali je nema kod nas mada bi bilo zainteresovanih sigurno.Sa Švedskog sajta tačan naziv klime je 12KM Slim.
Kada se konvertuje cena u EUR izađe 1100e.35kg teška spoljna jedinica.Na -25 daje 3kw toplote.
![]()
Fujitsu 12 KM Slim Luftvärmepump llf-12-km
Fujitsu 12 KM Slim Luftvärmepump (llf-12-km) hos Polarpumpen.se. ✅ Snabb leverans hem till dig! ✅ Professionell rådgivning. ✅ Certifierad installation.www.polarpumpen.se
Evo ti za amber scop test. 3kw na -10, 3.4 kw na -7. Da li ti je to dovoljno ili ne nez. Jaca je od tvog bergena za nijansu. Moduoacija od 180w do 1.6kw na grijanju.Posto imam jos najvise 2 nedelje da nabavim klimu (tj porucim sto pre da bi i stigla jer tada krecem izolaciju da radim) trebala bi mi pomoc oko konacne odluke sta izabrati.
Dakle da li 12 KMCC ili onu Amber comfot za koju je EmaXX postavio detalje i obijasno (jos jednom hvala). Meni na papiru deluje da KM daje vise KW (4 naspram 3.8 kw), ali opet nisam bas neki strucnjak, medjutim mnogo je laksa spoljna (33.5 vs 24 kg), gledajm onaj PDesignh i ostalo ali mi nije bas jasno. Za hladjenje je za nijansu bolji Amber ali mi to nije nesto bitno, vec je primarni cilj grejanje, a sto se energetske efikanosti tice po onoj tabeli navodno KMCC je manji potrosac (800+ godisnje napsram 1000+ kw po sezoni). Opet je to samo papir... cene su otp iste Fujitsu + WiFi kao Amber
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari