jozza
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.04.2005
- Poena
- 845
200W u grejanju, 170W u hlađenju. Gledaj da izvuku sav preostali gas rekuperatorom, odmere novu količinu gasa koja je potrebna za 12ltca (mislim da je 1.2kg) i ibace nov gas u klimu. Ne postoji drugi (ispravan) način, inverter se ne dopunjava, mora sve napolje pa NOV gas na vagi, pa u klimu.Pozdrav, uzeo sam 12ltc od prijatelja koga je mrzelo da je popravlja(pitao sam ranije na forumu za misljenje da li uzeti obzirom da je stara 7-8 godina) pa imam jedno pitanje.
Prilikom demontaze obzirom da nije radila klima i nisu mogli da ukljuce hladjenje i deo gasa koji je bio u unutrašnjoj je izgubljen.
Kod mene ugradili ali nisu imali trenutno aparaturu što treba za tu dopunu i sada čekam majstore već neko vreme da dopune gas.
Klima radi, greje i hladi ali sam primetio neke stvari i nisam siguran da li je to zbog nedostatka gasa ili je jednostavno ltc takav. Najniza modulacija kad su bili topliji dani na koju sam mogao da spustim je 240w. Sada kada je temperatura oko 0 ne ide ispod 390w. Na primer ako stavim 24c vuce 450w, ako smanjim na 23, radi odredjeno vreme na 390w i ugasi se, ako smanjim na 22c isto tako radi samo se češće pali-gasi. I sada ovako kako stoje stvari ja ne mogu recimo kad legnem da spavam da stavim na 22 i da ona stabilno radi jer joj je minimum skoro 400w. E sad jedna logika mi je da je tako programirana da ne bi bio hladan izduv a druga logika mi je da je mozda zbog nedostatka gasa tako.
Koliko najnize treba da modulira 12ltc, negde sam procitao 200w....
Nije ista klasa uređaja. LLCE je niža klasa, a KM je (niža) srednja klasa, takonda je razlika u kvalitetu očekivanaPodebljali su plastiku, pa onako troduplo po mojoj proceni, ovo pricam za LLCE u odnosu na KM, jel imam ih obe. Ne krcka mi ni jedna na grejanju, ali ona od llce kao da je od papira ( naravno nije ) u odnosu na KM, jel.
Poslednja izmena: