Pozdrav svima. I sam ne znam kako mi je ova tema promakla… ali nema veze, važno da sam sada ovde. 🙂
Čitam temu od prvog posta, lagano, stigao sam negde do pola… pa rekoh da se javim. Ovo je definitivno dobro mesto za razmenu iskustava sa Fujitsu paklenim mahinama.
Elem, 4. grejna sezona kod burazera sa 09LTCA. 50m2 prostora, dnevna i trpezarija spojene (oko 40-tak kvadrata), kuhinja i kupatilo odvojeni. Klima se ne gasi od oktobra do maja, 23-24c konstantne temperature. Preko leta radi po potrebi ali vrlo retko zatreba. Tražio sam ja tada sedmicu ali je nije bilo pa sam uzeo ovi devetku teška srca… klima je prejaka, od te njene snage ne može da se kontroliše, na sve preko 1-2c spoljne radi konstantno on/off, pali - gasi i jako me nervira. Tek kad dobro zagudi, tek onda radi kako se meni sviđa. Tiho, mirno, bez gašenja. Što se potrošnje tiče, 365 dana: 1. sezona - 1500kW, druga 1000kW, treća 1500kW. Za sada, ove sezone potrošila 120kW (od negde sredine oktobra). Dobra klima, nema šta ali prejaka za ovih 50m2.
Kako je crvena zona pala na 1200kW a do sada sam moju kuću grejao jeftinom strujom (bafer 500l) uz podršku peleta u hladnim danima, ubacih i ja jednu klimu u dnevni boravak. I nađoh sedmicu. Za moju dnevnu od 33m2. KGTF.
Tek je ta klima perverzija. Iako i ona zna da se pali-gasi kad je soba zagrejana a napolju otopli ipak nije tako dosadna kao LTCA kod burazera. Mada i njoj odgovaraju niske temperature, nekako se bolje oseća onda.
Trenutna situacija, spoljna temperatura 10c, u sobi 24c, potrošnja 135w/h stabilno. Zna da ide i niže, računam da može oko 100w/h bez gašenja.
Eto, predstavih sebe i moje mašine. Biće pitanja sa moje strane naročito kad dođe na red pranje klima a sigurno ću i saznati nešto što trenutno ne znam i poboljšati rad mojih klima.
Ne podnosim inače predimenzionisanje klima, kotlova, automobila, motocikla, ozvučenja, televizora i svega ostalog. A načitah se svega i svačega u ovoj temi do sada po tom pitanju. 🙂
Pozdrav svima još jednom pa da krenemo. 🙂