Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav, javite kakva su iskustva sa 12KHCAN. Moje iskustvo za sada ne komentarisem potrosnju jer je smesna barem za oktobar ali sam poceo da pratim defrost. Kada je temperatura oko 0 ode mozda par puta za 24h ali i potraje skoro 20min od kada zaustavi duvanje pa dok ne krene ponovo. Jos nesto sam zapazio da svaku noc kada je oko 0 tacno u 4:05 ujutru ide u defrost..verovatno su vremenski namestili nesto. Spoljna jedinica je tiha ali sam primetio kada je veca vlaznost i naravno hladno pojaca buku dosta. Videcemo kada krenu minusevi

Pozdrav, javite kakva su iskustva sa 12KHCAN. Moje iskustvo za sada ne komentarisem potrosnju jer je smesna barem za oktobar ali sam poceo da pratim defrost. Kada je temperatura oko 0 ode mozda par puta za 24h ali i potraje skoro 20min od kada zaustavi duvanje pa dok ne krene ponovo. Jos nesto sam zapazio da svaku noc kada je oko 0 tacno u 4:05 ujutru ide u defrost..verovatno su vremenski namestili nesto. Spoljna jedinica je tiha ali sam primetio kada je veca vlaznost i naravno hladno pojaca buku dosta. Videcemo kada krenu minusevi

U kolikoj prostoriji se nalazi i na koliko stepeni si je podesio?
Možeš li da postaviš neke podatke o potrošnji? Nemam pametnu utičnicu još uvek, tako da nemam predstavu koliko troši.

Ja moju podesim na 23⁰C auto fan, kada nisam u stanu spustim na 20, temperaturu održava baš precizno.
Slična su iskustva i kod mene sa odleđivanjem, mada mislim da ne traju baš 20 min., probaću da izmerim ovih dana.

Da javim da sam poručio KPCA, mislim da će biti više nego ok za spavaću sobu od 12m2.
VOX ispušta gas na spoljnoj, pisao ovde i ima snimak:

U kolikoj prostoriji se nalazi i na koliko stepeni si je podesio?
Možeš li da postaviš neke podatke o potrošnji? Nemam pametnu utičnicu još uvek, tako da nemam predstavu koliko troši.

Ja moju podesim na 23⁰C auto fan, kada nisam u stanu spustim na 20, temperaturu održava baš precizno.
Slična su iskustva i kod mene sa odleđivanjem, mada mislim da ne traju baš 20 min., probaću da izmerim ovih dana.
Greje 40-45kvm a do skoro grejala svih 80 kolika je grejna povrsina. Imam samo trenutnu potrosnju preko uticnice. Nije smart. Spusta i 120w ali sada kada je hladnije ide od 250-450. Videcemo tek kada zaledi. Podesena je na 24

Juče ujutru sam otišao na posao baš zabrinut jer KMCC nije mogla postići zadanu od 24.
Juri, zalijece se ulazi u DF svako malo, u prizemlju 22.5-23 maks.
Kontam, neki joj je đavo, nema šta biti, palio gasio, sve isto.
Žena već likuje i traži od kotlovnice daljinski termostat.
Kad li!
Gospođa me nagovorila da LUCu na spratu stavim noc ranije na "fan" i to u momentu kad je otislo u -7 i cijele noci drzalo oko - 8 sa 95% vlage...🤣🤣🤣
To sam skotnao sinoc i odahnuo, jer vidim sprat 21 stepen a LUC upaljena = nema šanse.
KMCC je junački na minus osam pokrivala obje etaže, svaka joj čast!

Takođe prva sezona sa NocriaX 9.Održava bez problema 23-24 stepena, kroz otvorena vrata u dnevnoj sobi ugreje kuhinju i hodnik na 20-21 stepen na daljinski sam zaboravio, od 01.11. do danas potrošila je 73 kwh verujući Tapo P115.Potrošnja je šou.Pali gasi, pali gasi i tako u krug.Možda sam ja negde pogrešio nešto mogao bi neko (pored pikasa) ako ima istu klimu da napiše kako je podesio i za Boga miloga ako je neko uspeo da poveže ovo čudo na Airstage aplikaciju neka, ako ne ovde, pošalje pp korak po korak kako pokida mi živce.Kada stignem ubaciću grafikon potrošnje.Klima je u sobi od 18 kvadrata i dodatno još greje nekih neka bude 15 kvadrata mada ponekad otvorim vrata od spavaće sobe od 12 kvadrata uspe da zagreje i nju na nekih 19-20 stepeni ali to retko radim.Izolacija 10 cm, PVC stolarija.I ono što sam primetio je da bolje radi sa ugašenim senzorom prisustva nego sa upaljenim.

Poslednja izmena:
Kad neko spomene Nocria meni srce zaigra 😀 opaka klima i ona stara a izgleda i ova nova.

Isključi taj senzor i pojačaj klimu. 18 kvadrata je mali prostor za tu klimu a moj stav je svaka prostorija jedna klima, ne može se kvalitetno grejati kroz vrata, samo otvoren prostor.
Juče ujutru sam otišao na posao baš zabrinut jer KMCC nije mogla postići zadanu od 24.
Juri, zalijece se ulazi u DF svako malo, u prizemlju 22.5-23 maks.
Kontam, neki joj je đavo, nema šta biti, palio gasio, sve isto.
Žena već likuje i traži od kotlovnice daljinski termostat.
Kad li!
Gospođa me nagovorila da LUCu na spratu stavim noc ranije na "fan" i to u momentu kad je otislo u -7 i cijele noci drzalo oko - 8 sa 95% vlage...🤣🤣🤣
To sam skotnao sinoc i odahnuo, jer vidim sprat 21 stepen a LUC upaljena = nema šanse.
KMCC je junački na minus osam pokrivala obje etaže, svaka joj čast!
Kad krene sezona grejanja daljnski skloniti/sakriti od lepše polovine.

Senzor je isključen, greje ona muški podešavao sam je i na 25-26 ali mi je to previše, mada kada dostigne zadatu temperaturu počne da duva onako malo mlako neprijatno merio sam na izduvu 25-28 stepeni a podešena na 23-24 stepena.Podržavam to da svaka soba treba da ima svoju klimu planiram svakako 07KPCA u spavaću i za grejanje i za hlađenje to sam samo probao prvih dana kada sam je pustio da radi da vidim šta može a naravno da može mnogo.Generalno u odnosu na prošlu klimu jesam više nego zadovoljan da ne kažem prezadovoljan osim tog ringišpila sa potrošnjom i problema sa povezivanjem na aplikaciju.Ugrađena po propisima.

Meni sutra treba da stigne KPCA pa ugradnja za neki dan nadam se. Vidim i da ona ima opciju za WIFI, čini mi se da nema fabrički, koji tu modul ide mada nije nešto da mi treba, ona će svakako samo da greje.
Što se tiče grejanja o tome se i radi, meni i ne treba klima u spavaćoj, može to LGC iz dnevne dovoljno da dogreje za spavanje, tamo niko ne sedi svakako preko dana. Ali onda u dnevnoj gde ja radim (servis računara, radim od kuće) meni je pretoplo čak i u majici, zato sam i stavio klimu u spavaću, svuda je ista temperatura, ujednačena. Najviše mrzim kad uđem u neku prostoriju a ono osetno hladnije ili toplije, volim da to bude svuda isto koliko je moguće.

Ne mogu da držim otvorena vrata od spavaće sobe jer onda dolazi do problema sa kvalitetnim snom za ostale ukućane 😉

Isto a i preko dana nekad dremnem malo da odmorim oči, buljim u ekrane ceo dan, što u servisu što moje pa treba odmoriti i onda zatvorim vrata, imam svoje grejanje nezavisno, komotno i kao centralno. Ja gledam na to ako već grejem klimama daj da to bude najbolje što može a ne da se zbog neke uštede negde smrzavam a negde kuvam. Greška je na primer ovaj VOX što sam uzeo i kome je pukla cev i istekao gas posle 5god i jedan mesec, kao da je projektovan da izdrži toliko. Već je u garanciji menjan motor turbine koji je cvileo posle 4god.

Meni sutra treba da stigne KPCA pa ugradnja za neki dan nadam se. Vidim i da ona ima opciju za WIFI, čini mi se da nema fabrički, koji tu modul ide mada nije nešto da mi treba, ona će svakako samo da greje.
Imaju sve K serije slot za wifi modul, onda kad sam ja uzeo klimu ( 2022 ) bio je oko 100e, sad ne znam koliko je. Airstage od skora dolaze sa sve modulom.
Meni nije trebao, kad krene grejanje to niti gasim nit smanjujem temp citave sezone, samo fan na minimum kad vetrim na minusu ( jer zna da poludi, ode na max ) i to je to.
Nece to ni tebi trebati za tvoje potrebe sigurno.

Da, videh da je preko 70e, ej za wifi baš ga preteraše. Da, neće mi trebati, služiće samo za grejanje, i ja to isto uključim i do proleća ne gasim.

Meni su inelektronik trazili oko 4000-4500 za wifi modul.
samo sto sam ja bio siguran da dolazi sa uj pa nisam uzeo...okej stvar cisto da proveris ako nisi kod kuce da l radi il ne 😀 tipa ako nestane struje itd a ovk nista posebno...i taj firmware apdejt odradi odma, verv ima neke ispravke

Jel moze neko da mi baci link od tog WiFI modula za 4000-4500 iz inelektronik jer ga ne mogu naci? Moze i PP naravno

Pozdrav svima. I sam ne znam kako mi je ova tema promakla… ali nema veze, važno da sam sada ovde. 🙂
Čitam temu od prvog posta, lagano, stigao sam negde do pola… pa rekoh da se javim. Ovo je definitivno dobro mesto za razmenu iskustava sa Fujitsu paklenim mahinama.
Elem, 4. grejna sezona kod burazera sa 09LTCA. 50m2 prostora, dnevna i trpezarija spojene (oko 40-tak kvadrata), kuhinja i kupatilo odvojeni. Klima se ne gasi od oktobra do maja, 23-24c konstantne temperature. Preko leta radi po potrebi ali vrlo retko zatreba. Tražio sam ja tada sedmicu ali je nije bilo pa sam uzeo ovi devetku teška srca… klima je prejaka, od te njene snage ne može da se kontroliše, na sve preko 1-2c spoljne radi konstantno on/off, pali - gasi i jako me nervira. Tek kad dobro zagudi, tek onda radi kako se meni sviđa. Tiho, mirno, bez gašenja. Što se potrošnje tiče, 365 dana: 1. sezona - 1500kW, druga 1000kW, treća 1500kW. Za sada, ove sezone potrošila 120kW (od negde sredine oktobra). Dobra klima, nema šta ali prejaka za ovih 50m2.
Kako je crvena zona pala na 1200kW a do sada sam moju kuću grejao jeftinom strujom (bafer 500l) uz podršku peleta u hladnim danima, ubacih i ja jednu klimu u dnevni boravak. I nađoh sedmicu. Za moju dnevnu od 33m2. KGTF.
Tek je ta klima perverzija. Iako i ona zna da se pali-gasi kad je soba zagrejana a napolju otopli ipak nije tako dosadna kao LTCA kod burazera. Mada i njoj odgovaraju niske temperature, nekako se bolje oseća onda.
Trenutna situacija, spoljna temperatura 10c, u sobi 24c, potrošnja 135w/h stabilno. Zna da ide i niže, računam da može oko 100w/h bez gašenja.
Eto, predstavih sebe i moje mašine. Biće pitanja sa moje strane naročito kad dođe na red pranje klima a sigurno ću i saznati nešto što trenutno ne znam i poboljšati rad mojih klima.
Ne podnosim inače predimenzionisanje klima, kotlova, automobila, motocikla, ozvučenja, televizora i svega ostalog. A načitah se svega i svačega u ovoj temi do sada po tom pitanju. 🙂
Pozdrav svima još jednom pa da krenemo. 🙂

Pozdrav svima. I sam ne znam kako mi je ova tema promakla… ali nema veze, važno da sam sada ovde. 🙂
Čitam temu od prvog posta, lagano, stigao sam negde do pola… pa rekoh da se javim. Ovo je definitivno dobro mesto za razmenu iskustava sa Fujitsu paklenim mahinama.
Elem, 4. grejna sezona kod burazera sa 09LTCA. 50m2 prostora, dnevna i trpezarija spojene (oko 40-tak kvadrata), kuhinja i kupatilo odvojeni. Klima se ne gasi od oktobra do maja, 23-24c konstantne temperature. Preko leta radi po potrebi ali vrlo retko zatreba. Tražio sam ja tada sedmicu ali je nije bilo pa sam uzeo ovi devetku teška srca… klima je prejaka, od te njene snage ne može da se kontroliše, na sve preko 1-2c spoljne radi konstantno on/off, pali - gasi i jako me nervira. Tek kad dobro zagudi, tek onda radi kako se meni sviđa. Tiho, mirno, bez gašenja. Što se potrošnje tiče, 365 dana: 1. sezona - 1500kW, druga 1000kW, treća 1500kW. Za sada, ove sezone potrošila 120kW (od negde sredine oktobra). Dobra klima, nema šta ali prejaka za ovih 50m2.
Kako je crvena zona pala na 1200kW a do sada sam moju kuću grejao jeftinom strujom (bafer 500l) uz podršku peleta u hladnim danima, ubacih i ja jednu klimu u dnevni boravak. I nađoh sedmicu. Za moju dnevnu od 33m2. KGTF.
Tek je ta klima perverzija. Iako i ona zna da se pali-gasi kad je soba zagrejana a napolju otopli ipak nije tako dosadna kao LTCA kod burazera. Mada i njoj odgovaraju niske temperature, nekako se bolje oseća onda.
Trenutna situacija, spoljna temperatura 10c, u sobi 24c, potrošnja 135w/h stabilno. Zna da ide i niže, računam da može oko 100w/h bez gašenja.
Eto, predstavih sebe i moje mašine. Biće pitanja sa moje strane naročito kad dođe na red pranje klima a sigurno ću i saznati nešto što trenutno ne znam i poboljšati rad mojih klima.
Ne podnosim inače predimenzionisanje klima, kotlova, automobila, motocikla, ozvučenja, televizora i svega ostalog. A načitah se svega i svačega u ovoj temi do sada po tom pitanju. 🙂
Jest' "sedmica", al' spoljašnja 31kg! Koliko si je platio?

👍
Inele ---> Fujitsu inverter klima uređaj ASEH12KGTG/AOEH12KGCG
Viacom ---> Fujitsu klima uređaj zidni inverter ASYG12KGTG / AOYG12KGCG INTEGRISAN WI-FI
Prvi je GENERAL, drugi je Fujitsu. Inače moja 18KMTE je Fujitsu i piše Made in Thailand, a 09kmcc je General, made in PRC. Dal' je do modela ili (pod)brenda ne znam. Ni daljinski nije 100% identičan, uz 18KMTE ima više funkcija. A baterije su Fujitsu čak i u GENERAL daljinskom

Inelektronik? Nisam viđao 7-ce, samo 9-ke pre par meseci. To je super povoljno!

Prvi je GENERAL, drugi je Fujitsu. Inače moja 18KMTE je Fujitsu i piše Made in Thailand, a 09kmcc je General, made in PRC. Dal' je do modela ili (pod)brenda ne znam. Ni daljinski nije 100% identičan, uz 18KMTE ima više funkcija. A baterije su Fujitsu čak i u GENERAL daljinskom

Inelektronik? Nisam viđao 7-ce, samo 9-ke pre par meseci. To je super povoljno!
Kod glavnog uvoznika. I za drugara Fuji devetku, KGTF, za istu svotu. Jes povoljno, tako sam pazario onomad i LTCA za burazera, tada je on bio 70.000din.

Gde ja da kupim onu lulu za spoljnu jedinicu za KM, ista je i na KG, verovatno i na svim K serijama.
Polomio sam je prosle zime, vukao kao manijak kad bile one magle ( zaboravio da je skinem pre minusa ) pa se ukenjao da led ne dodje do venta. Klasican teletabis.
Do duse nisam ni pokusao Viacom da pozovem, unapred obeshrabren od pisanija clanova.
Aj probacu da ih zovem danas, javljam ovde dal mi se uopste javili i ako se javili kako je sve protijeklo.

Poslednja izmena:
Sad savrsio Razgovor. Vrlo prijatan zijenski glas, zena voljna da izadje u susret ali se ne razume u dijelove ( razumljivo ) Ostalo je da me u toku dana pozovu ljudi koji znaju " te dijelove ", a koji su na terenu, pa ako slucajno ne pozovu, da ja zovem tu ljubaznu tetu opet sutra u ovo vrijeme.
Aj razbicemo misteriju sa Vijakom-om, iz prve ruke, samo da ja ne zaspim. A probudice me tel, nema problema.

Da dodam, da budem fer, dala mi je mail, usmeno rokom razgovora, na koji mogu da posaljem serijski broj dela, al sam insistirao da bude ovako usmeno, pa videcemo.

Poslednja izmena:
Ima Viacom većinu delova na stanju, provereno.
Stigla KPCA malopre, sad čekam suvo vreme da se zameni pokojni VOX, verovatno u ponedeljak.

LT serija je starija i ne može niže od 250W na grejanju, sve ove nove idu ispod 200W.

Prilozi

• IMG_20251126_095811.jpg
    IMG_20251126_095811.jpg
    210.3 KB · Pregleda: 40
Nazad
Vrh Dno