optokapler
Slavan
- Učlanjen(a)
- 03.12.2019
- Poena
- 205
Daikin FTXF35D, trenunto -8c i 97% vlaga. Defrost svakih sat vremena
Mitsu LN35VG2. Bio sam protivnik klima ali kupih prvu klimu ovo leto i bio sam zadovoljan na hladjenju. 20C u sobi od 21kvm gde boravim, i 22C u hodniku od nekih 11kvm.Bilo bi dobro da netko sa japancem napiše iskustva po ovome vremenu
Imaš prevelike gubitke, tu treba jača klima.Mitsu LN35VG2. Bio sam protivnik klima ali kupih prvu klimu ovo leto i bio sam zadovoljan na hladjenju. 20C u sobi od 21kvm gde boravim, i 22C u hodniku od nekih 11kvm.
Sad kad je zahladnelo nisam nesto zadovoljan kako greje i bolje da sam ostavio norveski od 2kw iz 2014 za grejanje. koji je pritom neuporedivo tisi. Danas prvi zimski dan i jedno 6 defrosta je odradila od 8 ujutru do ponoci u vreme koje sam bio kuci. Potencijalno jos 1-2 za nekih 6 sati koje sam bio napolju, znaci ukupno ~8. Soba 21kvm, PVC prozori, unutrasnja izolacija stirodur 5cm na spoljnim zidovima, tavan ploca i ne greje se, isto se ne greje ni stan ispod.
PrijedorWow, gde je to -8c sad?
Ali valjda ne pravi bezpotrebne suve defroste nego pravi ih zato sto je SJ pobeljela?Daikin FTXF35D, trenunto -8c i 97% vlaga. Defrost svakih sat vremena
Ah ne ne, bude komplet zamrznuta. *** vlaznost je ogromna a nije normalno pri ovom minusu.Ali valjda ne pravi bezpotrebne suve defroste nego pravi ih zato sto je SJ pobeljela?
Ah ne ne, bude komplet zamrznuta. *** vlaznost je ogromna a nije normalno pri ovom minusu.
Gree dala skoro pun gas a smrznuta cela, bljuje 60c na izduvu.. Ovo su bas uslovi za testiranje klima
Samo Gree je snimas, nikad Daikin 🙂
Sta rece koja kvadratura i kakva izolacija?Evo i moje mice lagano rade. -10c bez ikakvog naprezanja.
Форумске легенде кажу да су најтежи услови око 0. 😀Bice do -10 citavu noc, videcemo kako ce daikin i gree da rade.. A vlaga 90 i kusur posto. Uzasni uslovi
Па да, 500-600 вати, лагана варијанта, и даље држе висок COP иако је хладно. Код мене на -10 већ озбиљно троше.Evo i moje mice lagano rade. -10c bez ikakvog naprezanja.
Kod mene na vikendici duplo visa potrosnja posto izolacija samo 5cm. Kuca 15cm stiropor pa je ogromna razlika.Форумске легенде кажу да су најтежи услови око 0. 😀
Па да, 500-600 вати, лагана варијанта, и даље држе висок COP иако је хладно. Код мене на -10 већ озбиљно троше.
Verovatno isparava vlaga iz tla ili rečnih tokova (ako su relativno blizu). Zemlja je i dalje "topla", tj. nije smrzla jer je tek presekla ova temperatura. Ako se zadrži hladni talas duže, vlage neće biti ovoliko.Форумске легенде кажу да су најтежи услови око 0. 😀
Па да, 500-600 вати, лагана варијанта, и даље држе висок COP иако је хладно. Код мене на -10 већ озбиљно троше.
Uzmi IS (22.5kg, IFS je 20kg)Pozdrav ljudi, imam opciju da uzmem TCL TAC-12CHSD/XA73IS Elite ili TCL TAC-12CHSD/XA73IFS ELITE lite. Ova 73IS je malo skuplja. Što više čitam ti mi je manje jasno, koji model je bolji? Za grejanje sobe od 16m2.
Moguce je https://forum.benchmark.rs/threads/tcl-jeftina-klima-tac-12chsd-lfi.500629/page-11Ne bi bio problem da je moguće pronaći specifikacije na sajtu proizvođača pa znamo šta označava IFS a šta IS...
ToShiba kao ludo 😉 ja ne znam sta je defrost (za sada-ove sezone) Toshiba shorai edge...Moj stari Daiseikai RAS-10SAVP-E/B10SKVP-e ne zna sta je defrost 🙂 radi ne staje. Trenutno oko 1 stepen, vlaznost na max, grejem oko 50 m2 solidno izolovanog prostora. Temperatura zadata 23, u prostoru od 23.3 do 22 stepena zavisno od sobe do sobe. Imam jos jednu klimu u spavacoj al je trenutno ne koristim, nije bilo potrebe do sad.
Ja bih se žalio prodavcu ipak je to Kinez i mora ići u defrosti biti lošiji od Japanca 😂😂😂😂
Čekaj bolan je l' to 18 ka toliko golema?
Jel si gledao koliko trosi grejac spoljasnje jedinice i kada se ukljucuje?U 24 sata dva puta išla u defrost po 10ak minuta. Vanjska temperatura između -7 do -10, visoka vlažnost. Nije loše za Kineza 18k, jest povelika 😁, zamisli kako tek rade Japanci, vjerovatno bez defrosta, kada toliko koštaju 😂👍
Bio drugar, našli smo šta je problem, cev naprsla u spoljnoj jedinici i tu ispušta gas. Dopunio je pre toga i radi greje sve ok, evo video kad smo i našli gde ispušta:Danas se upokojio VOX IVA12, prestao da greje samo duva u prazno, kompresor se ne uključuje, laka joj zemlja ⚰️
Tačno mesec dana nakon isteka 5 godina garancije, toliko o kinezima. Da dodam da je grejala samo 12m2 izolovanih, nikad hladila. Prošle godine menjan motor turbine koji je škripao u garanciji a sad ovo...
Pretpostavka da je kondezator, ako nije onda je kompresor i onda mogu da joj očitam opelo.
U svakom slučaju uzimam Fujitsu ASHG07KPCA da je zameni i sa ovim se moji eksperimenti sa kinezima i bilo čim drugim što nije Fujitsu završava.
Jel si gledao koliko trosi grejac spoljasnje jedinice i kada se ukljucuje?
Bio drugar, našli smo šta je problem, cev naprsla u spoljnoj jedinici i tu ispušta gas. Dopunio je pre toga i radi greje sve ok, evo video kad smo i našli gde ispušta:
Kaže mi da do sad nikad nije imao da ovako naprsne cev (moram ja baksuz da budem prvi), imao je jednom na holenderu i to je to.
Rešio sam da neću to da krpim, uzeće je drugar pa će da skine celu tu cev i da premosti i da uzme kod sebe za radionicu a ja poručio Fujitsu General ASHG07KPCA.
Da u pravu si. Nije realno da se usporedjuje stan. Samo sam opisao, ali jutros sam postavio takodje kucu na kojoj su svi vanjski zidovi, gdje se vidi po potrosnji da ta izolacija jako puno znaci. Cesto se na forumu ljudi zale kako i pristojnije klime nemogu neki manji prostor da zagriju, sve zbog lose izolacije, nekad ni klima nije kriva.To nije uporedivo, stan će u većini slučajeva trošiti osetno manje nego kuća/vikendica kojoj su većina zidova spoljna i nema komšija koji će da je greju indirektno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari