Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

Kod LUCA je spominjan problem nekog zupčanika za podizanje maske, ako se ne varam.
Ima ovde ljudi koji imaju jednu ili drugu pa neka iznesu svoja iskustva.

Cekamo ih.
Kad se pita koja klima, bar troje kaze Fujitsu.
Evo pitam za Fujitsu i sad nema nikoga :)

Upravo legla uplata :D
LMCE 12 je sigurno dovoljna ako ima izolaciju i ok stolariju, to je 23-24m2. Kod mene je visina 2,65M, nije to tolika razlika.

Upravo legla uplata :D
LMCE 12 je sigurno dovoljna ako ima izolaciju i ok stolariju, to je 23-24m2. Kod mene je visina 2,65M, nije to tolika razlika.
Stolarija je drvena, ne znam kakva, ali znam sa je stara gradnja.
Nema stiropor izolacije itd, ali ke zid 50cm debljine

Ceo mesec mart sam se, umesto na pelet, grejao inverter klimom (12 LMCA) i stigao mi je račun za struju isti kao i kada se grejem na pelet, što dovodi do zaključka da kotao na pelet troši struju otprilike kao klima kada su temperature u plusu. Pumpa za vodu, puž i ventilator verovatno skupe 400w ako ne i više. U svakom slučaju prezadovoljan sam odlukom da u kombinaciju za grejanje ubacim i klimu. Videću sledeće zime kako će tačno to biti u praksi ali kontam da ću prepoloviti potrošnju peleta uz minimalno povećanje računa za struju. Do sada sam trošio 2t peleta po sezoni.

Ima je @baxman ako me sećanje dobro služi. On može detaljnije da ti odgovori na sva pitamja.

Ona modulira odlicno ali ako je veliki prostor a hoce ravnomerno morace da radi jace i da bude toplije oko nje da bi udaljeni delovi bili ugrejani. Imam 5 klima i vidim koliko je bolje grejanje kada skoro svaka prostorija ima svoju klimu cak i kad je ovako toplo kao sada, ne moram nijednu da pojacavam vec su sve na 20-21C, danas sve bile iskljucene posto je bilo 25C kod mene, otvorio sve i greje se od spolja.

Ima je @baxman ako me sećanje dobro služi. On može detaljnije da ti odgovori na sva pitamja.
Odlicna modulacija, kulturan rad i UJ i SJ, i pri najvecim zaletima skoro da nema buke. Uzeo sam je ove grejne sezone i nisam se uopste pokajao. Filteri su cisceni na 7-10 dana i nije bilo nikakvih problema sa zupcanikom. Pre nje sam imao LMCE 12, i sa njom sam bio zadovoljan, osim sto je spoljasnja znala da bude bucnija.

U procesu sam nabavke Inverter klime koja bi se koristila primarno za hlađenje, a zavisno od situacije sa gasom (i strujom) i za grejanje.

U jednoj od prodavnica bele tehnike pogledao sam par Fujitsu modela i na nalepnici unutrašnje jedinice primetio da su proizvedeni 2017 godine.

Npr Asyg12Luca, Asyg12Lmce - 2017.
Asyg12Llce je proizveden 2020.

Prodavac nije bio baš od pomoći, tvrdeći da 'to nema veze i garancija važi', kao i da godinu proizvodnje ne mogu proveriti pre kupovine.

Zna li se šta o ovim klimama? Jel se to rasprodaje neki stari lager, roba koja se kupala u okeanu? Ili je vaše iskustvo da je ovo bezbedno kupiti?

U procesu sam nabavke Inverter klime koja bi se koristila primarno za hlađenje, a zavisno od situacije sa gasom (i strujom) i za grejanje.

U jednoj od prodavnica bele tehnike pogledao sam par Fujitsu modela i na nalepnici unutrašnje jedinice primetio da su proizvedeni 2017 godine.

Npr Asyg12Luca, Asyg12Lmce - 2017.
Asyg12Llce je proizveden 2020.

Prodavac nije bio baš od pomoći, tvrdeći da 'to nema veze i garancija važi', kao i da godinu proizvodnje ne mogu proveriti pre kupovine.

Zna li se šta o ovim klimama? Jel se to rasprodaje neki stari lager, roba koja se kupala u okeanu? Ili je vaše iskustvo da je ovo bezbedno kupiti?
Ja sam moju 12LT uzeo oktobra prosle godine direktno od uvoznika, i bukvalno je bila tek uvezena cekao sam par dana dok ocarine, a proizvedena par meseci ranije, znaci iste 2021. godine. Kod tog prodavca je mozda neki stari lager. U principu ne bi trebalo da ima nekih problema, a i garancija jeste tu. Ako nesto sumnjas, mozda bolje da potrazis neku drugu radnju.

Neces imati problema sto su starije proizvodnje, to moze da bude samo plus jer koliko vidim, sve sto je novije je losijeg kvaliteta u proizvodnji.

Pozdrav,
Jel može model 12LMCA da se preko modula zakačni na wifi? Razmišljam se o kupovini između njega ili MIDEA AG-12NXD1-I WIFI?

Što se tiče hlađenja, KMTA12 setovana na 24 stepena, danas kad je spoljna malo manja od 30 stepeni u hladu, radila pali gasi režim. Radi i troši 140w/ h i tek lad spusti na 130 tek onda ugasi. Ali imam jedno zapažanje, kad ugasi kompresor ona ne gasi ventilator mego on nastavi da duva sigurno još minut pa se onda i n osključi dok se klima ponovo ne pokrene, ne znam dali i vaše tako rade na hlađenju. Za 7 sati potrošila mi 600w/h struje hehehehe.

Može da se podesi da stalno radi fan na režimu hlađenja i kada je kompresor isključen.Na 4 brzine radiće stalno jedino kada je autofan uključen gasiće i fan kao što sad radi kod tebe.Mislim da je bolje da fan stalno radi zato što isušuje izmenjivač i turbinu kad je ugašen kompresor.Ako te zanima imam uputstvo kako se to radi nije komplikovano i spada u dodatna podešavanja.Evo uputstvo objašnjeno je pod 11-Function settings./
10) Indoor unit fan control for energy saving for cooling.Pogledaj uputstvo.

Prilozi

• DR_AS066EF_01--ASYG07-14KMTA.pdf
    1.8 MB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
Hvala :)

Može da se podesi da stalno radi fan na režimu hlađenja i kada je kompresor isključen.Na 4 brzine radiće stalno jedino kada je autofan uključen gasiće i fan kao što sad radi kod tebe.Mislim da je bolje da fan stalno radi zato što isušuje izmenjivač i turbinu kad je ugašen kompresor.Ako te zanima imam uputstvo kako se to radi nije komplikovano i spada u dodatna podešavanja.Evo uputstvo objašnjeno je pod 11-Function settings./
10) Indoor unit fan control for energy saving for cooling.Pogledaj uputstvo.
Da li ima isto za LUCA model?

Ima uputstvo za sve modele razlika je samo u daljinskom upravljaču.Evo uputstvo pogledaj na strani 58
MODEL : ASYG07LLCD, ASYG09LLCD, ASYG12LLCD

Pokazano je kako se ulazi u podešavanja a na strani 54 imaš setting value i function number.

Prilozi

• 888.png
    888.png
    59.9 KB · Pregleda: 121
  • NL-J02.121.3F-AOYG-LLCE-Inverter-buitenunits-Fujitsu.pdf
    1.4 MB · Pregleda: 25
Ipak se nešto drugačije ulazi u function seting mod kod Luca modela.Ovo je iz uputstva za Luca model.

Prilozi

• 222.png
    222.png
    146.7 KB · Pregleda: 92
Svi podesite da stalno radi turbina, opasno se zabudjavi ako ostane mokra.

Ne igrajte se boga. Stvarno mislite da znate bolje od japanca kako treba to da radi?

Sve moje klime su podesene da okrecu turbinu non stop kad hlade pa cak i LU model koja je iz 2015, neke novije su bile podesene da iskljuce turbinu, svima se usmrdele opasno, bilo je ovde na forumu. Isto se i meni desilo na LGC kada sam jedno leto koristio samo Dry mod u kom isto gasi turbinu, morao da ih perem komplet posle, uzas bio unutra.

Drugari ako može mala pomoć u vezi podešavanja na daljinskom da se klima ne zaustavlja duvanje iako je dostigla temperaturu. Naime, sve ja lepo nađestim naj veliki broj na 49, mali na 01, stisnem MENU čuje se biip, pa stisnem dugme uključi/isključi čuje se biip. Šta dalje? Kako da završim podešavanje?

Moraš na kraju da je isključiš is utikača na minut dva da bi se podešavanja sačuvala.Ako ne uspeš videćemo korak po korak gde grešiš.Evo čitam uputstvo kaže da posle unetih podešavanja prvo pritisneš MODE pa onda START/STOP i nakon toga isključiš iz struje klimu.

Prilozi

• 555.png
    555.png
    159.8 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Drugari ako može mala pomoć u vezi podešavanja na daljinskom da se klima ne zaustavlja duvanje iako je dostigla temperaturu. Naime, sve ja lepo nađestim naj veliki broj na 49, mali na 01, stisnem MENU čuje se biip, pa stisnem dugme uključi/isključi čuje se biip. Šta dalje? Kako da završim podešavanje?
Meni na lu je 00 i ne radi kad je auto fan, samo fix fan

Rešeno, na KMTA nakn podešavanja samih brojki treba pritisnuti jednom dugme MENU, zatim kednom dugme Start/Stop, zatim pritisnuti reset, na kraju isključiti klimu iz struje. Lada je uključite ponovo radi onako kako ste podesili. Inače kod podešavanja sam napravio grešku, Stevčo je u pravu ne treba 01 već 00. Videćemo kako će se pokazati. Moja je namera da lad neću više da se hladim da na daljinskom povećam temperaturu na 28 i da tako u prazno vrti jedno 15-30 minuta. Mislite da je to dovoljno da isuši klimu?

Ja kad isključim klimu stavim je samo na fan tajmer na pola sata i koliko vidim isuši se za to vreme.

Vrh Dno