Šta je novo?

EPS račun preko neta

U Bg ista opstina, sva 3 brojila nova postavljena u avgustu. Jedno se cita daljinski 1. i stigao je racun pre par dana, druga dva i dalje pise da se citaju 5-6. iako postoji antena pored brojila, tako da to ocekujem oko 15og. Ne znam od cega zavisi da li citaju daljinski ili rucno.

Зависи како се уносе подаци. ЕДБ очитава и даје податке ЕПС Снабдевање. Они врше обрачун.
Ако се подаци уносе ручно, потраје.

U Bg ista opstina, sva 3 brojila nova postavljena u avgustu. Jedno se cita daljinski 1. i stigao je racun pre par dana, druga dva i dalje pise da se citaju 5-6. iako postoji antena pored brojila, tako da to ocekujem oko 15og. Ne znam od cega zavisi da li citaju daljinski ili rucno.
To što su postavljena nova brojila i antene, ne znači da daljinsko očitavanje radi, jer je osnovni cilj bio postaviti što više brojia u jedinici vremena, a ne da daljinsko očitavanje i profunkcioniše.

Da li neko zna koja je procedura kad se izda nalog za uklanjanje brojila?

Kuca je pod ostavinskom raspravom i ima dug od 1500€. U slucaju da se ne plati i skinu ga, koliko bi kostalo kasnije prikljucivanje i brojilo ili sta sve vec ide uz to?

Неће да скидају, само ће да искључе прикључак, ако већ нису. Има на сајту ЕПСа ценовник за свашта па и прикључак након плаћених дуговања.

Стигао рачун мејлом, стање очитано па пријављено телефоном.

Da li ima provizije kod plaćanja računa karticom u poslovnicama edb?

Исто као код других трговаца, пос терминале њима дају банке и њима наплаћују провизију.

Неће да скидају, само ће да искључе прикључак, ако већ нису. Има на сајту ЕПСа ценовник за свашта па и прикључак након плаћених дуговања.
U selu odakle je moj pok.deda sa kuce je skinut sat,kabal isecen sa kuce,pitam komsije ko je ukrao sat kazu bili iz el.distribucije i isekli struju a za sat ne znaju da je neko ukrao.
Posle 2-3 godine ovde kod mene u selu u zgradi majka zatekne elektricare kako skidaju sat od stana gde je komsinica preminula pre nekoliko godina.
Posto majka poznaje jednog od elektricara koji skida sat pita ga zasto skidaju i on joj odgovor da kad dug za struju stigne ili bese predje vrednost sata onda oni skidaju sat da nadoknade troskove neplacenih racuna.
Ako je on slagao moju majku onda i ja lazem vas.

Poslednja izmena:
Jesu skidali ranije, možda se nešto menjalo.

Раније је био баш велики јавашлук, како се ком локалном директору дигне она ствар тако су радили. Мени су једне зиме хтели да искључе струју због 'дуга' од преко 5000 динара, за шта иначе још није прошао рок за плаћање. Директора стисли из Београда, он наредио да се свима који дугују више од 5000 искључе струју. Зло и наопако.

Pa ovoj pok.komsinici su skinuli dal ove ili prosle godine,ne secam se tacno ali znam da je bilo relativno skoro.

Da li neko zna koja je procedura kad se izda nalog za uklanjanje brojila?

Kuca je pod ostavinskom raspravom i ima dug od 1500€. U slucaju da se ne plati i skinu ga, koliko bi kostalo kasnije prikljucivanje i brojilo ili sta sve vec ide uz to?
Sad je mozda kasno, ali je najbolje da privremeno iskljuce struju na 12m posle toga opet mozes produzit i onda ukljucenje je jednostavno i kosta neku sicu reda 1-2k dinara... ali posto imas dug vidi dal je primenjivo u tvom slucaju

Znam za slučaj da su zbog duga isključili struju, bez skidanja brojila i ljudi sada bez struje otplaćuju dug na rate.

Ja uplatim 10000, stigne račun sa korekcijom 8000. Na portalu EPS nakon sravnanja ja njima dužan 2000 dinara. Grčiću vrati se sve ti je oprošteno....

Ja uplatim 10000, stigne račun sa korekcijom 8000. Na portalu EPS nakon sravnanja ja njima dužan 2000 dinara. Grčiću vrati se sve ti je oprošteno....
Odradi ss, verovatno pise -2000, sto je preplata...

Nema druge nego da sačekam papirni račun pa da odem u poslovnicu.

На порталу ти избаци зелено ако си намирио дуговање и ако си преплатио. Ако је црвено, онда је време за акцију.

Desilo se i ovo, papirni racun je stigao pre stanja online :) Na sajtu jos uvek stoji da smo sve platili, a papirni stigao...

NS vecina dobila pausalno prosek ili oko 300KW, meni jos nista, klasika :rolleyes:

Ok nešto su petljali oko Elektrovojvodine. A koje su tačno promene usledile nakon promene softvera!? Mislim na nas potrošače....

Vrh Dno