Šta je novo?

EPS račun preko neta

Packy

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2008
Poruke
1,123
Poena
360
Ne znam gde da smestim ovu temu. Zanima me da li koristite EPS-ov uvid u račun preko interneta i da li ste dobili izveštaj za januar? Meni obično stiže oko 6. ili 7. u mesecu. Zasad mrka kapa. Da li su možda spojili novogodišnje praznike sa ovim praznikom ili su prestali da koriste taj servis? Inače, kod mene je Elektrodistribucija Vojvodina (ako se još tako zove).
 
EDB, 28. je valjda rok za placanje, u nedelju uvece je tek bio racun online.
 
Kada smo već oko toga, jel uspelo nekome da plaća račun preko neta i banke ? Sve ostale račune plaćam online ali sam dva puta probao EDB i nisu proknjižili.
 
Ja godinama plaćam preko online banke i nikada nije bilo problema.
 
Takođe nisam imao takvih problema, Intesa je u pitanju
 
Pa i ja godinama plaćam. Pogledam uvid u račun na netu i platim. Uplatnice odmah bacam u kontejner. Zato pitam da li neko koristi EPS-ovu online uslugu "Uvid u račun". Još nisam dobio konkretan odgovor. I dalje stoji poslednji račun za decembar 2015.
 
Kod mene stoji racun za januar, ali kada skinem pdf fajl, prazan, 0kb.... Definitivno kasni ovog meseca. Pripadam regionalnom centru Kraljevo, valjda...:)
 
Kod mene stoji racun za januar, ali kada skinem pdf fajl, prazan, 0kb.... Definitivno kasni ovog meseca. Pripadam regionalnom centru Kraljevo, valjda...:)

Juce su radili ceo dan i tako svaki dan do kasno uvece. Ne znaju gde biju ali naravno sve su profesionalci tako da me cudi da jos uvek nema racuna :) ... Sarkazam off
 
Kod mene piše da ima račun za januar, piše i kolika je cifra, ali neće da otvori pdg.
 
Racune mozete da vidite na sajtu epsa,ima tv taksa,nije naznacena kao ranije na prvoj strani nego su je sakrili na drugoj i ubacili u ukupan zbir,ko ne plati taksu gubi pravo na popust,rok placanja racuna 29.02.
 
Pa i ja godinama plaćam. Pogledam uvid u račun na netu i platim. Uplatnice odmah bacam u kontejner. Zato pitam da li neko koristi EPS-ovu online uslugu "Uvid u račun". Još nisam dobio konkretan odgovor. I dalje stoji poslednji račun za decembar 2015.
EDB, 28. je valjda rok za placanje, u nedelju uvece je tek bio racun online.

Kako nisi dobio odgovor, evo stoji ti odmah da je u nedelju bio racun dostupan.
 
Pojavio se i meni račun na sajtu. Evo kako izgleda deo gde je TV taksa
 

Prilozi

  • u9tuka7.png
    u9tuka7.png
    95.5 KB · Pregleda: 672
Na Elektrovojvodini i dalje nema računa. Ima neko iz Vojvodine da proba?
 
Nema, takođe. Stoji za decembar.
 
Pojavio se racun, ali je bezobrazluk da nisu iskazali RTV pretplatu od 150 din. Ja sabiram i nikako da dodjem do iznosa koji su oni dobili, dok nisam napravio razliku i imam sta da vidim :(
 
Upravo tako. Na sajtu stoji uplata bez pretplate. Čak je i uplatnica napravljena sa računom samo za struju bez TV pretplate. Ali kada klikneš na detaljan izveštaj, dobićeš "poklon bon da uplatiš 150 dinara više", iako nigde ne stoji obaveštenje o TV pretplati.

EPS.png


Fantomskih 150 dinara na kraju. :p
 
Poslednja izmena:
Jel plaćate vi tu TV pretplatu?
Jel to isto kao i ranije, nezakonito uzeti podaci po brojilima i da je APP fora ili ipak sada mora da se plaća?
 
Ako nema na računu ne mora ni da se plaća. Hehe. Po meni sve je isto kao prethodna naplata, samo sada prete sečenjem struje, a ne tužbom. Ako opet 50 odsto građana ne bude plaćalo, mogu da ti iseku onu stvar, što bi rekao Pantić.
 
Ako ne platiš pretplatu, gubiš pravo na popust za struju. Meni je popust oko 150 dinara, pa mi je okvirno isto finansijski. Ako ne plaćaš pretplatu, može eventualno da te spasi neko zastarevanje. Ne znam koliko će da budu ažurni sa utužavanjem. Prethodnu pretplatu nisam plaćao i nisam završio na sudu.
 
ТВ претплата у оквиру рачуна за струју је незаконита бар по неколико основа. Закон о облигационим односима, Закон о заштити потрошача....
Поставља се питање ко ћете тужити одн. послати предлог за извршење ако је не плаћаш. ЕПС нема активну легитимацију а РТС не шаље рачуне. Нисам се нешто удубљивао у ту правну тематику, ово су ми само питања на прву руку док вагам да ли да је плаћам или не.
 
Znači toga su se setili, da uračunaju u ukupan dug i da ti ne daju popust na redovno plaćanje. Srbijo majko
 
Ma kako je krenulo ova pretplata ce neslavno da prodje i opet je niko nece placati.
 
Ja cu je placat ali zato kad vidim ekipu RTS, RTV ima da rade palice i cigle, pa nek uzivaju u onom sto otmu
 
Koja je procedura za dobijanje tog racuna online. Podnosi se zahtev distribuciji? Iz Lazarevca sam inace...neko mi rece da pripadam distributivnom podrucju Kraljeva !?
 
Poslednja izmena:
Aj kad vec pisete o pretplati da vas pitam nesto u vezi toga. Da li i dalje moze da se salje zahtev za ukidanje pretplate? Imam 2 TV-a u stanu, jedan ne radi, drugi ne gledam. Generalno, ne gledam TV uopste i planiram sad da ukinem kablovsku pa me zanima da li je to dovoljan dokaz za ukidanje pretplate?
 
Nije bitno da li gledaš tv ili ne, kao ni da li u kući imaš tv.
 
Poslednja izmena:
Imas 8 mogucih razloga za oslobadjanje od TV pretplate, skoro nijedan nije normalan, a nema nijedan od potrebnih normalnih :(

Nema novina oko placanja racuna preko neta karticama?
 
Kako da omogućim uvid u račun?
Kada odem na sajt i deo za uvid u račun traži mi korisničko ime i lozinku, ali nigde nemam opciju za registraciju.
 
Nazad
Vrh Dno